Προς το περιεχόμενο

War Thunder


LongTom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή έψαξα και δεν βρήκα κάποιο νήμα αφιερωμένο στο παιχνίδι είπα να το ανοίξω εγώ.

 

 

Γενικά στοιχεία:

Το παιχνίδι της Gaijin είναι ένα free-2-play MMO με αεροσκάφη που χρονολογικά τοποθετούνται από τον Μεσοπόλεμο έως τον Πρώιμου Ψυχρό Πόλεμο.

Οι αποστολές αφορούν καθαρή αερομαχία ή προσβολές στόχων εδάφους.Τα αεροσκάφη που έχω δει μέχρι τώρα φέρουν ιστορικά σωστό εξοπλισμό και λείπουν τα φανταστικά(γκουχ World of tanks γκουχ) οχήματα.

Τώρα μπορείτε να λάβετε μέρος στην closed Beta που μπορείτε να κατεβάσετε από το παρακάτω link:

http://warthunder.com/en/

 

Εικόνες:

 

 

war_thunder_screen8.jpg

 

WT_screenshot_1.jpg

 

july_screen1.jpg

 

 

 

Βίντεο:

 

 

Το παιχνίδι δεν το έχω παίξει γιατί μόλις σήμερα είδα ότι μπορώ να το κατεβάσω δίχως κάποιο ειδικό Invitation,όπως δηλαδή γινόταν μέχρι τώρα.

Τα 6.6Gbyte πέφτουν κάπως βαριά στην 2αρα σύνδεση μου και έτσι δεν μπόρεσα ακόμη να βρω χρόνο ώστε να το κατεβάσω.

Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό παιχνίδι,ιδίως για τζάμπα.

Τώρα μέχρι να το κατεβάσω και να ασχοληθώ περισσότερο δεν μπορώ να σχολιάσω περεταίρω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δοκίμαζα προχθές και μπορώ να πω πως είναι κλάσεις ανώτερο από το αντίστοιχο της WAR GAMES.Και σε γραφικά και σε ήχο αλλά και στον χειρισμό του αερσκάφους.Απλά με πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν παλεύεται με τίποτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από μια μέρα παιχνιδιού έχω να πω τα εξής:

 

-Έχει 3 διαφορετικά modes παιχνιδιού.Το arcade,ρεαλιστικό και full realism που μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με το αεροσκάφος(να αλλάξεις το βήμα της έλικας,να αυξομειώσεις το καύσιμο στον κινητήρα κ.ο.κ.όλα σε ιστορικά σωστά πλαίσια).Μέχρι τώρα είμαι ακόμη στο arcade.Στα άλλα 2 δεν έχει πολλά άτομα ακόμη(λογικό)και είναι αρκετά περιορισμένες οι επιλογές.

 

-Το γενικό επίπεδο είναι ξεχωριστό από το επίπεδο που έχει κάποιος σε μια χώρα.Π.χ. εγώ τώρα είμαι 3ο επίπεδο στο σύνολο,με 2ο για την Αμερική,3ο για την Αγγλία,1 Γερμανία-Ιαπωνία και 0 για την ΕΣΣΔ.Το γενικό επίπεδο δεν ξέρω ακόμη που είναι σημαντικό,το επίπεδο για τις χώρες σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις τα αντίστοιχα αεροσκάφη του επιπέδου.

 

-Δεν υπάρχουν αλυσίδες(από όσο έχω δει).Μπορεί ένα αεροσκάφος να οδηγεί σε άλλο,αλλά μπορείς να πηδήξεις ένα για να διαλέξεις το επόμενο.Το δοκίμασα όταν από το reserve P-26 πήγα στο OS2U-3 δίχως να δοκιμάσω ή να αγοράσω το OS2U-1.

 

-Μου αρέσει που έχει πίστες με διαφορετικούς στόχους.Σε άλλη είναι το κλασσικό capture the base,σε άλλο καταστροφή των οχημάτων εδάφους,σε άλλη συνδυασμός των παραπάνω.Εάν δεν απατώμαι έχει και προσβολή πλοίων σε κάποιες πίστες,αλλά μέχρι τώρα δεν το είδα(δεν έχω αρκετό lvl).

 

-Τα γραφικά και ο ήχος είναι πολύ καλός.

 

-Δεν είχα ποτέ lag.Αν και είναι σε ρωσικό server με την 2αρα σύνδεση έχω ~40-70ms ακόμη και όταν γινόταν τις π@#@νας από αεροσκάφη και εκρήξεις γύρω μου.Έχει κάποια ενοχλητικά spikes στα 120,αλλά είναι σπάνια.

 

-Η παραμετροποίηση των αεροσκαφών είναι καλή σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι.Δεν μπορείς να αλλάξεις παραλλαγή,αλλά μπορείς να βάλεις πολλά decals και συνθήματα όπου θέλεις στην άτρακτο.

 

-Από όσο έχω δει αποφεύγει τα τρελά πράγματα σε ότι αφορά το Pay2Win.Εάν πληρώσεις δεν έχεις μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους απλούς παίκτες(εκτός από τα έξτρα χρήματα-εμπειρία).Δεν έχω καταλάβει ακόμη διαφορά σε ότι αφορά τους παίκτες που έχουν πληρώσει(όπως τα διάφορα OP οχήματα του WoT).Τα οχήματα που προσφέρουν για αγορά είναι παραλλαγές αυτών που υπάρχουν ήδη στο παιχνίδι και όχι καλύτερα από τα υπάρχοντα.

 

-Τα αεροσκάφη είναι γενικά ρεαλιστικά και στα χαρακτηριστικά,στον οπλισμό και στις επιδόσεις.Οι "αναβαθμίσεις" αφορούν την ιστορικά σωστή βελτίωση.Δηλαδή ανταλλαγή κινητήρα με καινούργιο από το εργοστάσιο και λείανση της επιφάνειας για καλύτερες επιδόσεις.Αμφότερα γινόντουσαν ιστορικά.Έτσι δεν έχουμε τα περίεργα που βλέπεις στο WOT με ένα όχημα να ξεκινάει με χάλια διαμόρφωση(και τελείως μα τελείως ανιστόρητη).Ακόμη δεν υπάρχουν φανταστικά οχήματα.Ότι είδα είχε κατασκευαστεί τουλάχιστον σε φάση προ-παραγωγής(ούτε καν πρωτοτύπου).

 

-Οι πίστες είναι αρκετά μεγάλες,αλλά όχι τόσο που να χάνεσαι.Σε 1-1.5 λεπτό μπορείς να βρεθείς στην εχθρική βάση.Στα ~2 λεπτά είσαι στην άλλη άκρη του χάρτη.Αυτό στα ~400χλμ/ώρα.

 

-Το balance είναι κάπως λειψό.Υπάρχουν περιπτώσεις(σπάνιες βέβαια)που ο αντίπαλος είχε 4-6 επίπεδα πάνω αεροσκάφος.15-20 νίκες ήταν η νόρμα(από 3-8 που είναι το συνηθισμένο για τον πρώτο).

Ή όταν είχε ένα βαρύ βομβαρδιστικό νικούσε ουσιαστικά μόνος του.

 

-Η κατάσταση με τα χρήματα είναι και αυτή κάπως περίεργη.Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ φθηνό να αγοράσεις και να επισκευάσεις ένα αεροσκάφος και σε άλλο(ίδιου επιπέδου και ρόλου)είναι πάρα πολύ ακριβό.

 

-Για open beta δεν έχει bugs.Δεν κατάλαβα ότι παίζω κάποιο παιχνίδι που είναι ακόμη υπό ανάπτυξη.Πραγματικά εξεπλάγην πολύ όταν μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού δεν είχα δει κάποιο bug.

Το WoT στη beta ήταν ,και είναι, γεμάτο bugs.Από τα απλά glitses μέχρι τα game breaking όπως του stealth.

 

-Θέλει καλό joystick.Με ποντίκι δεν κατάφερα πολλά,με το κινέζικο joystick 10ετιας που έχω τα πράγματα είναι αρκετά εκνευριστικά.Πάρα πολλά kills,πάρα πολλές φορές έπεσα μόνο και μόνο γιατί το joystick μου είναι άθλιο με τάσεις να κοκαλώνει,να αλλάζει την φορά στροφής κ.τ.λ. :-(

Πραγματικά το μόνο που με χάλασε μέχρι τώρα στην εμπειρία παιχνιδιού.

Υπάρχουν άλλοι από ότι διάβασα που τα πάνε πολύ καλά με ποντίκι-πληκτρολόγιο,εγώ δεν τα έχω καταφέρει μέχρι τώρα.

 

-Δεν δίνει βάση σε έναν τύπο αεροσκάφους.Όλοι οι τύποι(μαχητικά,βομβαρδιστικά,επιθετικά και η υποκατηγορία τα τορπιλοπλάνα) είναι χρήσιμοι και μπορούν να συνεισφέρουν ισόποσα σε μια αποστολή,σε κάποιες βέβαια έχουν π.χ. τα βομβαρδιστικά ένα ελαφρό προβάδισμα,αλλά τίποτα τραγικό.Το πράγμα αλλάζει όταν είναι πολλά lvl παραπάνω(όπως εξηγώ και αλλού).Μπορεί κάποιος να μην ακουμπήσει καθόλου μαχητικό από το 2ο επίπεδο και μετά μέχρι το τέλος εάν γουστάρει δίχως να έχει χάσιμο κάπου.

 

Αυτά τα πολύ γενικά μέχρι τώρα.

Πιστεύω ότι έχουν θέσει μια εξαιρετική βάση στο παιχνίδι.

Υπάρχει και το πολύ ρεαλιστικό κομμάτι και το arcade.

Το παιχνίδι θέλει πολλές ρυθμίσεις να φτάσει το άριστο,αλλά όλα αφορούν καθαρά τα στατιστικά και την ισορροπία.Ο βασικός κορμός του παιχνιδιού είναι απλά άριστος.

Τα γραφικά,ο ήχος,το πτητικό μοντέλο,οι λεπτομέρειες(καιρός,κινητήρας κ.ο.κ.),οι αποστολές είναι εξαιρετικά.

 

Δεν ξέρω τι θα δω όσο περνάει ο καιρός,αλλά η πρώτη επαφή μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πραγματικα απιστευτο παιχνιδι,καμια σχεση με free,καμια σχεση με beta

 

τρελλα γραφικα,gameplay,ηχος 7.1,και matchmaking,σε 15 δευτερα παιζεις.

εχει και λαο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Άρχισα να ασχολούμαι με το παιχνίδι την τελευταία εβδομάδα και πράγματι θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που έγραψε ο LongTom παραπάνω. Η μόνη μου διαφωνία μαζί του είναι πως το παιχνίδι παίζει εύκολα και με το ποντίκι οπότε δεν απαιτείται joystick.

Προσωπικά έχω βρει το παιχνίδι πάρα πολύ καλό και θα επανέλθω τις επόμενες μέρες με βίντεο από αερομαχίες μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με controller γνωρίζει κανείς τι ρυθμίσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

 

 

Προσωπικά όχι αλλά στο φόρουμ έχει πάρει το μάτι μου ρυθμίσεις.

Μας έχουν κατακλύσει τώρα τελευταία με διαμάντια f2p παιχνίδια ή μου φαίνεται..??

Έτσι ακριβώς συμβαίνει αλλά το θέμα είναι πόσα θα επιβιώσουν. Αυτό φαίνεται να έχει προοπτικές αν κατορθώσει να συνδυάσει το free και το pay μοντέλο. Αυτή τι στιγμή τα ακριβά  μοντέλα των αεροσκαφών δεν μπορούν να συντηρηθούν εύκολα αν δεν κάνεις καλό σκορ στις μάχες ή αν δεν έχει premium λογαριασμό. ΟΜΩΣ (και επιμένω σε αυτό) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να παίξεις με τις πρώτες εκδόσεις των αεροσκαφών. Το matchmaking δεν λειτουργεί ακόμα ανάλογα με το επίπεδο που παίζεις οπότε βλέπεις ευτράπελα να μάχεσαι με διπλάνο ενάντια σε P40 ή Bf110 αλλά μετά τη beta μάλλον θα έχει διορθωθεί αυτό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν χρειαζεται να δωσεις φραγκο στο game,λιγη στρατηγικη(οχι βουρ) και teamplay θελει
βλεπω κατι συμμοριες να κινουνται συνεχεια μαζι,ακομα και διπλανα να ειναι δεν τους την πεφτει κανεις

level 13 και εχω μαζεψει 1.400.000 χωρις prem (ολα τα nation παραληλα ανεβαζω)

σε εκανα add(akyros)

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FtPOIp-vtmk

Επεξ/σία από @kyros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...