Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορά των ζώων από τον άνθρωπο δεν είναι κυρίως στη νοημοσύνη (ο σκύλος μου μόνο που δεν μιλάει).

Η μεγάλη διαφορά είναι στο ότι τα ζώα δεν έχουν την κακία, βλακεία, ειρωνεία των ανθρώπων και ένα κάρο άλλα!

Και βέβαια δεν έχουν θεό το κέρδος ούτε ζουν για να δουλεύουν!

Και δεν χαίρονται με το να κρεμάνε ανθρώπους σε δέντρα!

Από μια άποψη είναι μάλλον πιο ευτυχισμένα και πιο ολοκληρωμένα όντα από τον άνθρωπο εφόσον μπορούν να είναι ευτυχισμένα με ελάχιστα!

Πριν κρίνετε τη νοημοσύνη των ζώων για εξετάστε προσεκτικά τη νοημοσύνη ορισμένων συνανθρώπων μας...

*ΥΓ Και εγώ προτιμώ τη βόλτα με το σκύλο μου παρά το να συναντηθώ με "φίλους".

Το "Όσο γνωρίζω τους ανθρώπους, τόσο πιο πολύ... αγαπώ τα ζώα!" νομίζω τα λέει όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς εννοούσα για την ειρωνεία κάποιων "συνανθρώπων μας" που αντί να εκφράζουν τη δική τους άποψη ασχολούνται με το να σχολιάζουν τις απόψεις των άλλων...

Δημοσ.

Στην γνωστή κλίμακα μέτρησης του ανθρώπινου iq ο μέσος άνθρωπος έχει 100. Ξέρω πως θα μου πείτε πως δεν έχει λογική αυτό που θα πω καθώς η κλίμακα είναι φτιαγμένη για ενήλικες ανθρώπους αλλά αν μπορούσαμε να βάλουμε ένα αντίστοιχο iq για κάποια ζώα πόσο λέτε να είχαν? 10? 30?

Αν έχουν π.χ. 10, απέχουν από τον μέσο άνθρωπο 90.
Ο Νίκος λυγερός έχει 189, απέχει από τον μεσο άνθρωπο 89.
Νιώθω σκύλος.

Δημοσ.

Ναι είναι πρωτάκουστο... ποτέ δεν έχει τύχει να δούμε ζώο να σκοτώνει άλλο ζώο ή να ζηλεύει κάποιο άλλο ή να μαλώνει για να γίνει κυρίαρχο. :-(  

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ζώα, αλλά πιστεύω ότι μεγάλο ποσοστό των "φιλόζωων" είναι τελείως μισάνθρωποι. 

Προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι περισσότερο τα άγρια ζώα, παρά τα σκλαβωμένα ή "προσκυνημένα" που προτιμάνε να ακολουθούν τον άνθρωπο για ένα κομμάτι ψωμί.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο thread για να βάλω σαν σφήνα το ερώτημα πόσο πιο έξυπνος είναι ένας Έλληνας από ένα ζώο, αν τον κρίνουμε με βάση αυτό που ψηφίζει για παράδειγμα κάθε 4 χρόνια. Για παράδειγμα αν κοροϊδέψεις έναν χιμπατζή 4-5 φορές μετά δε σε εμπιστεύεται.

• Like 1
Δημοσ.

@The_Judas

1.ακομα και μεσα στην ιδια αγελη ή κοπαδι υπαρχουν συχνα πυκνα μαχες -πολλες φορες μεχρι θανατου- μεταξυ των κυριαρχων αρσενικων για το ποιος θα επικρατησει και θα γινει αρχηγος της αγελης και θα χει ξερωγω τις περισσοτερες θηλυκες κλπ κλπ.

Ζηλια μπορει να μην υπαρχει μεταξυ των ζωων..παντως ξυλο μεταξυ τους για αλλους λογους προφανως και υπαρχει...ακομα και αναμεσα σε ζωα του ιδιου ειδους (εμφυλιοι πολεμοι).

2.Τα "σκλαβωμενα" ζωα δεν εχουν και πολλες επιλογες.Καθονται σε ενα κλουβι και αποδεχονται λιγο-πολυ την μοιρα τους.Προφανως και εξαρτωνται απο τους ανθρωπους για φαι. Τα "προσκυνημενα" ή εξημερωμενα δεν εξημερωθηκαν γιατι θελουν να ακολουθουν τον ανθρωπο για ενα κομματι ψωμι.

Ειναι ειδη ζωων (π.χ. σκυλος , γατα , λοιπα οικοσιτα ζωα) , τα οποια αρεσκονται στην συντροφια του ανθρωπου.Η υπαρξη ευκολου φαγητου απο τον ανθρωπο ειναι παραπλευρη συνεπεια.Δεν ειναι λιγες οι γατες ή αλλα ζωα που βρισκουν μονα τους την τροφη τους...

@skiabox

Συγκρινεις διαφορετικα οντα , σε θεμα ψυχοσυνθεσης.Αρχικα ο Ελληνας μιας και το συγκεκριμενοποιησες ψηφιζει τους ιδιους και τους ιδιους για πολλους και διαφορους λογους.

Ο παππους γιατι φοβαται για την συνταξη του.Ο χ επειδη εχει το παιδι του στο δημοσιο .Ο ψ που εχει τον μπατζανακη στην ταδε κομματικη παραταξη και παει λεγοντας...

Ο εξαθλιωμενος ανθρωπος -πες τον ελληνα- ζει με την ελπιδα...σου λεει δεν μπορει καποια στιγμη θα γινει η εκπληξη...ειδικα αν αναλογιστουμε οτι στις προεκλογικες περιοδους γινονται τρελες παροχες και ο ελληνας ωσαν χιμπατζης με short-term memory δεν θυμαται παραπερα απο την προεκλογικη περιοδο και δωωωωστου ξανα τους ιδιους.

Στα ζωα δεν υπαρχει η εννοια της ελπιδας , του συμφεροντος με τον τροπο που υπαρχει στον ανθρωπο.Ζουν στο τωρα και στο παρον.

Το ταιζεις , ερχεται κοντα σου.Το κοροιδευεις φευγει.Αν σε 5 λεπτα το ξαναταισεις , θα ξαναρθει...ξεχναει τα προηγουμενα.

Θελω να καταληξω οτι πολλες φορες στον ανθρωπο η λογικη και η νοημοσυνη καταπατουνται απο το συναισθημα....αυτο δεν σημαινει ελλειψη των παραπανω.

Δημοσ.

mphxths : Αν το συνδυάσουμε και με το ότι δεν παράγουμε τίποτα, εδώ και 30+ χρόνια, δηλαδή δεν προσφέρουμε τίποτα στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους , συν το γεγονός της πολύ μικρής χρήσης του εγκεφάλου, τότε πλησιάζουμε πάρα πολύ στα ζώα.

Δημοσ.

να πω και εγω τη γνωμη μου. Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω κανενα προβλημα με τα ζωα, μαλιστα τα αγαπω και τα λυπαμαι οταν τυρρανιουνται. Αλλα δεν δεχομαι οτι τα ζωα εχουν νοημοσυνη ουτε συνειδηση, αλλα ενστικτο. Εχω διαβασει αρκετα σχετικα με διαφορες ανθρωπου και ζωου και εχω συζητησει με ανθρωπους μεγαλυτερους απο μενα που εχουν τελειωσει και σοβαρα πανεπιστημια φιλολογιας-φιλοσοφιας. Ε λοιπον αυτο που μας ξεχωριζει απο τα ζωα ειναι η ικανοτητα μας να τιθασευουμε τα αρχεγονα ενστικτα μας. Το οτι ενας σκυλος μενει με το αφεντικο του γινεται γιατι με αυτον τον τροπο θα επιβιωσει και γι΄ αυτο αλλωστε προσπαθει να το προστατεψει. Αντιστοιχα τα αγρια ζωα οργανωνονται σε αγελες διοτι ετσι ζουν καλυτερα συμφωνα με τον τροπο που τους υποδεικνυει το ενστικτο επιβιωσης τους. Επισης, δεν μπορω να συμφωνησω με αποψεις του τυπου οτι τα ζωα εινα αγαθα, δεν ειναι εκδικητικα και δεν θελουν να βλαψουν τους ομοιους τους, γιατι οι μελετες που εγιναν σε κοινωνιες ζωων μας δειχνουν το αντιθετο. Τελος, αν στο μελλον καποια ζωα, προκειμενου να κερδισουν στον αγωνα για επιβιωση, εξελιχθουν και αποκτησουν καποιο ειδος νοημοσηνης θα ηταν πολυ ενδιαφερον να το δουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά τα λέει ο απο πάνω. Ξέρει κανείς σχετικά με αυτό που ρώτησα πριν? Αν υπάρχει δηλαδή κάποια έρευνα που να συγκρίνει το επίπεδο νοημοσύνης διαφόρων ζώων με την κλίμακα που χρησιμοποιούμε για τους ανθρώπους?

Δημοσ.
Ε λοιπον αυτο που μας ξεχωριζει απο τα ζωα ειναι η ικανοτητα μας να τιθασευουμε τα αρχεγονα ενστικτα μας.

καλα βαλε τον ανθρωπο μπροστα σε μια παγκοσμια καταστροφη , ή σε κανα ερημο νησι , δηλαδη σε καταστασεις οπου δεν υπαρχει αυριο , νομοι και κανονες , και θα σου πω εγω τι αρχεγονα ενστικτα τιθασευουμε και τι οχι :)

Αυτο που λες ειναι ορθο , αλλα το κανει ο ανθρωπος οχι επειδη το θελει , αλλα γιατι η ελαχιστη λογικη του του το επιβαλλει για να επιβιωσει.Για αυτο αλλωστε οργανωθηκε σε κοινωνιες , θεσπισε νομους και κανονες κλπ κλπ.

Για να πουν στις ειδησεις οτι αυριο σκαει ο nibiru πανω μας και δεν θα επιζησει κανεις και θα δεις τι σκηνικα πρωτογονα θα ζησουμε :)

Δημοσ.

Θα πρεπει πρωτα να συζητησετε αν ο ανθρωπος εχει την καταλληλη νοημοσυνη για να αντιληφθει την δεδομενη νοημοσυνη των ζωων.

Προσωπικα δεν θεωρω τον ανθρωπο και ιδιαιτερα ικανο στο να ερμηνευει κινησεις των -κατοικιδιων εστω- ζωων, σε αντιθεση με το κατοικιδιο ζωο που ερμηνευει ΠΟΛΥ καλυτερα τη διαθεση/εντολη/κατασταση του αφεντικου του ανα πασα στιγμη. Η για να το θεσω αλλιως, αν ο ανθρωπος θελει εμπειρια απο 2-3 διαφορετικα κατοικιδια για να αποκτησεις αυτην την ικανοτητα, το ζωο χρειαζεται μερικους μηνες συμβιωσης με το αφεντικο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...