Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα ανοικιάστο μαγαζί και μου ήρθε χθες μια ειδοποίηση απ τον υπάλληλο της ΕΥΑΘ που καταγράφει τις ενδείξεις των υδρομέτρων πως έχω υψηλή κατανάλωση και μάλλον και διαρροή.

Πήγα σήμερα και είδα την ένδειξη του υδρομέτρου. Έχει καταγράψει 207 m3 μετά την τελευταία καταγραφή που με βάση αυτό σημαίνει 364 ευρώ για αξία νερού, 276 ευρώ για αξία αποχέτευσης 15 για τέλος κύκλου νερού,

σύνολο 655 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, και όπως υπολογίζω προσσεγγιστικά 800 ευρώ τελικό ποσό στην καλύτερη περίπτωση.

Η πλάκα είναι πως εγώ είχα προνοήσει για κάτι τέτοιο και είχα κλείσει τον κεντρικό διακόπτη.

Μάλλον κάποιος μλκας απ την πολυκατοικία τον άνοιξε καταλάθος.

Το θέμα είναι τι κάνω τώρα? Θα πληρώσω τόσα λεφτά χωρίς λόγο?

Αν δεν τα πληρώσω και το κόψουν θα έχω κάποια άλλη συνέπεια?

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ πέρυσι το φθινόπωρο,σε σπίτι βέβαια.Αν το πρόβλημα είναι δικό σου πρέπει να το επισκευάσεις.Αφού το επισκευάσεις πας στην τοπική ΕΥΔΑΠ και κάνεις αίτηση για να κοπούν κάποια χρήματα.Αν το έχεις φτιάξει πας απόδειξη από τον υδραυλικό.Αν δεν έχεις απόδειξη,κάνεις υπεύθυνη δήλωση πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και μετά από το πολύ 1 εβδομάδα,περνάει συνεργείο και κοιτάει αν το έχεις διορθώσει.

Βέβαια μην περιμένεις να γλιτώσεις πάαααρα πολλά.Π.χ εμένα μου είχε έρθει 258 και τελικά πληρώθηκε το ποσό των 175 περίπου ευρώ.

ΥΓ:Η περίπτωση μου έγινε στην Αθήνα.δε νομίζω να διαφέρει στη Θεσ/νίκη

Δημοσ.
Αν δεν το πληρώσω, εκτός από την διακοπή του νερού θα έχω άλλες συνέπειες?

Προσαυξήσεις επί προσαυξήσεων.Τα 650 ευρώ,εύκολα μπορεί να γίνει 1000 σε κανά χρόνο και κάτι.Δεν ξέρω αν από ένα σημείο και πέρα θα σε ψάξουν μέσω εφορίας.

Δημοσ.
Προσαυξήσεις επί προσαυξήσεων.Τα 650 ευρώ,εύκολα μπορεί να γίνει 1000 σε κανά χρόνο και κάτι.Δεν ξέρω αν από ένα σημείο και πέρα θα σε ψάξουν μέσω εφορίας.

Μάλλον θα αναγκαστώ να τα σκάσω δηλαδή.

Ξέρω πως αν χρωστάς σε εταιρία κινητής δεν μπορείς να ξανααποκτήσεις σύνδεση στο ίδιο ΑΦΜ.

Αν κι εδώ η σύνδεση έχει να κάνει με το ΑΦΜ του πελάτη και δεν σε κυνηγάνε μεσω εφορίας θα το διέκοπτα χωρίς να πληρώσω και αν κάποτε μου χρειαζόταν θα έκανα σύνδεση σε άλλο ΑΦΜ.

Λογικά όμως δεν θα πάει ετσι.

Δημοσ.

Δυστυχώς στον οποιονδήποτε χρωστάς βεβαιωμένα χρέη μπορεί να σου κάνει διαταγή πληρωμής..

Αν το κάνουν μπορούν να σου κάνουν κατασχέσεις ώστε να εισπράξουν το ποσό που τους οφείλεις συν δικαστικά συν δικηγόρους κλπ.

Απλά δεν ξέρω αν το κάνουν γενικά. Νομίζω ότι σε δημόσιο αγαθό (φως νερό αποχέτευση) δεν στην πέφτουν χοντρά..

Αν δεν σκοπεύεις να το πλερώσεις, τουλάχιστον κάνε τους εγγράφως αμφισβήτηση χρεώσεων (ότι τα έχει παίξει ο μετρητής), οπότε να μην μπορούν να βεβαιώσουν το χρέος παρά μόνο δικαστικά.

τα τέλη αποχέτευσης είναι βάσει κατανάλωσης ;; :confused:

Δημοσ.
Έχω ένα ανοικιάστο μαγαζί και μου ήρθε χθες μια ειδοποίηση απ τον υπάλληλο της ΕΥΑΘ που καταγράφει τις ενδείξεις των υδρομέτρων πως έχω υψηλή κατανάλωση και μάλλον και διαρροή.

Πήγα σήμερα και είδα την ένδειξη του υδρομέτρου. Έχει καταγράψει 207 m3 μετά την τελευταία καταγραφή που με βάση αυτό σημαίνει 364 ευρώ για αξία νερού, 276 ευρώ για αξία αποχέτευσης 15 για τέλος κύκλου νερού,

σύνολο 655 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, και όπως υπολογίζω προσσεγγιστικά 800 ευρώ τελικό ποσό στην καλύτερη περίπτωση.

Η πλάκα είναι πως εγώ είχα προνοήσει για κάτι τέτοιο και είχα κλείσει τον κεντρικό διακόπτη.

Μάλλον κάποιος μλκας απ την πολυκατοικία τον άνοιξε καταλάθος.

Το θέμα είναι τι κάνω τώρα? Θα πληρώσω τόσα λεφτά χωρίς λόγο?

Αν δεν τα πληρώσω και το κόψουν θα έχω κάποια άλλη συνέπεια?

Εννοεις τον διακοπτη που βρισκεται εξω (κατω απο το καπακι που ειναι ο μετρητης) ? 

Δημοσ.

Ναι,ειναι το 75% αυτης.

Δημοσ.

στον λογαριασμό του σπιτιού είχε 76% του νερού για αποχέτευση.

Εννοεις τον διακοπτη που βρισκεται εξω (κατω απο το καπακι που ειναι ο μετρητης) ? 

Ναι, κάποιος μλκας τον άνοιξε, ίσως τον μπερδεψε με τον δικό του, ίσως η καθαρίστρια της πολυκατοικιας, δεν ξέρω.

Δημοσ.

Τελικά πήγα στην ΕΥΑΘ και μετά από πιέσεις έγινε διακανονισμός και πλήρωσα μόνο τα 43 m3. Δηλαδή μαζί με τα πάγια κτλ του λογαριασμού βγήκε 68 ευρώ. Τίποτα.

Μάλιστα έκοψα και το νερό μιας και είναι άχρηστο στον χώρο αυτό. Αν βρεθεί ενοικιαστής κάποτε και  το ξανασυνδέσω, που δεν προκειται, θα δώσω 170.

Επίσης σε ενάμιση μήνα θα μου επιστρέψουν την εγγύση.

Ξέρει κανείς πόσο είναι?

Δημοσ.

Το ΑΦΜ δεν ειναι μοναδικο σε φυσικο προσωπο ?

Εννοεις δηλαδη οτι θα ανοιξεις λογαριασμο σε αλλου ονομα ?

Πχ γονιων η συζυγου η τεκνου

Δημοσ.

Το ΑΦΜ δεν ειναι μοναδικο σε φυσικο προσωπο ?

Εννοεις δηλαδη οτι θα ανοιξεις λογαριασμο σε αλλου ονομα ?

Πχ γονιων η συζυγου η τεκνου

Ναι, αυτο εννοούσα αλλα το πρόβλημα λύθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...