Equinoxi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα και καλα χριστουγεννα! Εκανα ενα τοπικ χτες (called RAM & Gaming!) και ρωτουσα κατι για τις RAM. Χωρις να πολυλογω θελω να ρωτησω εαν εκανα κατι λαθος. Εβγαλα τα 4GB & εβαλα 8GB. Το θεμα ειναι το εξης... Οταν παω "Ο υπολογιστης μου" - δε3ι κλικ - ιδιοτητες λεει εγκατεστημενη RAM 8GB - 4 διαθεσημα για χρηση...Γιατι? (Αποκλειεται να τρωει το ΟS 4gb...) Ακομη , πηγα στο ΒΙΟS και ειδα στα MHz των τωρινων RAM οτι ειναι 1333 ενω επρεπε να λεει 1600(1333 ηταν οι προηγουμενες , οι 4gb που εβγαλα) Τελος , απο ενα προγραμμα (called CPU-Z) το οποιο διχνει το συστημα σου αναλιτικα , οταν παω να δω την μνημη , εστω οτι λεει 8GB(οπως ο υπολογιστης μου) τα timing ειναι 9-9-9-24 (τα παλια ηταν 9-9-9-27) ενω επρεπε να ειναι 8-8-8-24........ Καπια βοηθεια? =/ Υ.Γ: Και οι προηγουμενες και οι τωρινες ειναι απο ιδια εταιρια (Corsair)
Equinoxi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Windows 7ultimate 64bit , oπως προανεφερα λεει Εγκατεστημενη ραμ 8gb (οποτε την "διαβαζει")
Millennium Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Οσο περισσοτερη εχεις τοσο περισσοτερη δεσμευουν συνηθως Δεν νομιζω πως εχεις προβλημα.Ελεγξε μηπως σου τρωει τιποτα μνημη κατα την εκκινηση.Κανε και κανα scan για trojan/ιους. Για τη συχνοτητα τους πρεπει να τις βαλεις χειροκινητα απο το bios.
Equinoxi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Οταν παω στο ΒΙΟS για την συχνοτητα μου Εχει Auto/800/1000/1333 MHz(DDR3)... Ακομη , κανεβασα το μεμτεστ και τρεχει τωρα για τυχον ερορ στις ραμ αλλα αμφιβαλω... Οκ , θα δοκιμασω να κανω ενα φουλ σκαν αλλα αμφιβαλω επισης. Στν αρχη οταν το ανοιγω κοιταξα τις διεργασιες και ολα τα προγραματα που ειναι μαζι ανοιχτα δεν τρωνε πανω απο 100ΜB Καμια αλλη απαντηση παιδια? Παρακαλω =)
baskon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Το συγκεκριμένοεκτός των κλασσικών (Memory remapping Κλπ) μπορεί να υποδεικνύει οτι καποιo Dimm εχει προβλημα ή οι ρυθμίσεις του δεν ειναι σωστες. Ποιο συγκεκριμένα εγω το εχω συναντησει κατα τη διαρκεια OC. Το συστημα δεν εβγαζε μπλε οθονες κλπ αλλά έκανε ακριβως αυτό που αναφερεις. Εβλεπε τις μνημες αλλά δεν εμφανιζοταν όλη η μνήμη διαθέσιμη. Μολις εριξα λίγο τη συχνοτητα ολα εστρωσαν. Οπότε για εμενα: 1 )Ενεργοποιησε το memory remapping στο Bios. Τσεκαρε στο Msconfig στη καρτελα boot-advanced οτι δεν εχεις τσεκαρισμένο το max memory. 2)) Εαν η μητρική σου έχει 4 θεσεις για μνημες δοκίμασε να τις βαλεις στις αλλες 2. 3) Βγαλε τις μνήμες και ξαναβάλτες 4) Σιγουρεψου ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι στο αυτόματο. Εαν δε δουλευει και παλι δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα ρυθμίσεις 5)Δοκίμασε με μια μνήμη μόνο το pc σου και μετά βγαλτην και δοκίμασε το αλλο dimm Και παλι μονο του. Επίσης κάνε δοκιμές με 1 dimm απο τα καινουρια+ 1 dimm απο τα παλια(δηλ 6 γιγα συνολο) . Εαν με το ενα καινουριο dimm σου εμφανιζει σωστά και τη διαθέσιμη ενώ με το δευτερο δε στην εμφανίζει τότε βγαζουμε καποια συμπερασματα. 6) Κάνε μια αναβαθμιση Bios μηπως και.. @Millenium Η συγκεκριμένη οθόνη που αναφέρει ο φιλος δείχνει πάντα την ολική μνήμη που εχει το συστημα(και στο Usable). Δεν αφαιρεί το τι πιθανώς μπορει να χρησιμοποιούν τα windows. Το μονο που αφαιρεί είναι τη μνήμη που χρησιμοποιεί η vga αν ειναι onboard.. Με αλλα λογια αποκλειεται να είναι φυσιολογικό το να δειχνει 4 Gb Οπως λες εκτός αν τραβαει 4 Gb η ενσωματωμενη vga Παντως δεν εχει καμια σχεση με το τι τραβανε τα προγραμματα. 1
Millennium Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Εχεις απολυτο δικιο.Δεν προσεξα ποια ενδειξη εννοουσε.Τι σου κανουν τα ξενυχτια... Α και ειναι με δυο n
baskon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Εμ έτσι είναι οι γιορτές Ξενύχτια βολτες κλπ Χρονια Πολλά σε όλους και ας μας πει ο φιλος αν εβγαλε ακρη.
Millennium Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Φαντασου να μη πιναμε και "νοθευμενο" (με νερο) κρασι τι θα γινοταν... Χρονια πολλα
Equinoxi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ναι παιδια! Ευχαριστω για την απαντηση backson! Παω να τα δοκιμασω ολα με την σειρα μεχρι να μ διχνει 8 δια8εσημα! =) 1) Memory remap ηταν enabled απο μονο του. 2)Δεν μπορω να βαλω στις αλλες 2 γιατι την μια την ακριανη την καληπτει ο ψυκτης tou CPU 3)Το εκανα 4) Ολες ηταν απο μονες τους στο αυτοματο... 5) σε εκρεμοτητα , δεν το δοκιμασα ακομα 6) που κανω αναβαθμηση BIOS? Παρακαλω απαντηση...τι παιζει? -.- Στο 5ο βημα , οταν αφηνω μια μνημη μεσα και ανοιγω τον Η/Υ , παω "Ο Υπολογιστης μου-δε3ι-ιδιοτητες" και λεει ακριβως ~Εγκατεστημενη RAM: 4GB~ θελω να πω πως δεν αναφερει καν ποσα GB ειναι για χρηση... Επισης 5ο βημα , οταν εβαλα μια 4γβ και μια 2γβ(παλια) στο 1 και στο 2 διμμ το Η/Υ επερνε μπρως αλλα δεν αναβε...δεν φορτοναι τιποτα Οποτε μοναχα το 6ο εμεινε(αναβαθμηση ΒΙΟΣ) στο οποιο δεν ξερω πως....ευχαριστω παντως για την βοηθεια... Οποιος αλλος εχει να πει κατι , ας απαντησει παρακαλω!¨=) Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2012 από Equinoxi
samniotis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 φίλε μου δεν γράφεις και ποιά μητρική έχεις? Μόλις είδα ότι αναφέρεις στο άλλο πόστ ASUS P7P55D To XMP το έχεις ενεργοποιήσει?
Equinoxi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δεν εχω ιδεα τι ειναι το ΧΜP...Πως το ενεργοποιω?(σε περιπτωση που δεν το 'χω ενεργοποιημενο)
samniotis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 XMP ή Xtreme Memory Profile λειτουργία της intel για να τρέχουν γρηγορότερα οι μνήμες χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει ο χρήστης χειροκίνητα σε μεμονωμένες ρυθμίσεις Site: http://www.intel.com/content/www/us/en/gaming/gaming-computers/intel-extreme-memory-profile-xmp.html">XMP . Λογικά πρέπει στο bios να έχει επιλογή για ενεργοποίηση Για να καταλάβεις, και σε μένα παρόλο που η μητρική υποστηρίζει φυσικά 1600ΜHz, μέχρι να το ενεργοποιήσω μου έτρεχε τις vengeance 2x4gb 1600 στα 1333MHz
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Η Αναβάθμιση bios είναι πολύ βασική όμως γι'αυτο που ψάχνεις.. και μάλλον και η λύση.
Piggosa Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Ναι παιδια! Ευχαριστω για την απαντηση backson! Παω να τα δοκιμασω ολα με την σειρα μεχρι να μ διχνει 8 δια8εσημα! =) 1) Memory remap ηταν enabled απο μονο του. 2)Δεν μπορω να βαλω στις αλλες 2 γιατι την μια την ακριανη την καληπτει ο ψυκτης tou CPU 3)Το εκανα 4) Ολες ηταν απο μονες τους στο αυτοματο... 5) σε εκρεμοτητα , δεν το δοκιμασα ακομα 6) που κανω αναβαθμηση BIOS? Παρακαλω απαντηση...τι παιζει? -.- Στο 5ο βημα , οταν αφηνω μια μνημη μεσα και ανοιγω τον Η/Υ , παω "Ο Υπολογιστης μου-δε3ι-ιδιοτητες" και λεει ακριβως ~Εγκατεστημενη RAM: 4GB~ θελω να πω πως δεν αναφερει καν ποσα GB ειναι για χρηση... Επισης 5ο βημα , οταν εβαλα μια 4γβ και μια 2γβ(παλια) στο 1 και στο 2 διμμ το Η/Υ επερνε μπρως αλλα δεν αναβε...δεν φορτοναι τιποτα Οποτε μοναχα το 6ο εμεινε(αναβαθμηση ΒΙΟΣ) στο οποιο δεν ξερω πως....ευχαριστω παντως για την βοηθεια... Οποιος αλλος εχει να πει κατι , ας απαντησει παρακαλω!¨=) Από τα 6 βήματα που σου έβαλε ο baskon, το πρώτο ήταν με δύο σκέλη. Εσύ απάντησες μόνο στο πρώτο σκέλος. Το δευτερο το έκανες το οποίο είναι μάλλον και το πρόβλημά σου? ...Τσεκαρε στο Msconfig στη καρτελα boot-advanced οτι δεν εχεις τσεκαρισμένο το max memory. 1. Πατάς το κουμπί των Windows (δίπλα από το ALT) + R (είναι το αρχικό από το Run) 2. Γράφεις msconfig και πατάς ENTER 3. Πας καρτέλα boot και πατάς το Advanced 4. To Μax memory πρέπει να είναι un-ticked
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα