Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!!

Με απασχολει ενα ζητημα...

Θελω να μαθω περισσοτερα για σπουδες στο εξωτερικο...

Για την ακριβεια θα θελα να ξερω τι ρολο παιζουν οι πανελληνιες, κι αν χωρις αυτες γινεται να εγγαρφει καποιος σ'ενα καλο πανεπιστημιο του εξωτερικου.... φυσικα με ενα καλο απολυτηριο λυκειου....

Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από τα ελάχιστα που γνωρίζω αν υπάρχουν λεφτά για εξωτερικό και σπουδές εκεί πας. Απλά έχω ακούσει ότι πέφτει ξέσκισμα κυρίως σε προπτυχιακό επίπεδο.  ΑΛΛΑ εξαρτάται από το τι σε ενδιαφέρει και το σε ποια χώρα θες να πας.

πχ αν θες τίποτα ιατρική,φαρμακευτική, βιολογία σε καμιά Βουλγαρία ή Ρουμανία είναι σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.

Για σοβαρές δυτικές χώρες ξέρω ότι χώνεσαι πολύ άσχημα και τρως παλούκι. Πέφτει πολύ διάβασμα.

Δημοσ.

Αυτο που παιζει ρολο στις σχολες του εξωτερικου ειναι ο βαθμος απολυτηριου.. Το μονο που κανουν οι πανελληνιες ειναι να στον ριξουν γιατι ειναι πιο δυσκολα τα θεματα απο τις ενδοσχολικες εξετασεις.. Αν εχεις αυτην την δυνατοτητα να πας εξω τοτε μην δωσεις καν...

Δημοσ.

Απο οτι ξερω καποιοι περσι που πηγαν να κανουν την ιδια εξυπναδα και να μπουν χωρις πανελληνιες σε σχολες του εξωτερικου , τελικα οι σχολες δεν τους δεχτηκαν . Αρα ρωτηστε πρωτα πριν την πατησεις..

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ ολους.... Εχω ακουσει για ενα δανειο φοιτητικο φυσικα που αρχιζεις να το ξεπληρωνεις μονο αν βρεις δουλεια που στο χρονο θα εισπραττεις 26000. Αν δε βρεις τετοια εργασια δεν το ξεπληρωνεις και στα 30 χρονια ξεπληρωνεται το ποσο ετσι κι αλλιως....

Δημοσ.

Βρετανία έτσι είναι.Οι παλιές καραβάνες σπουδάσαμε με καλυμένα τα fees από Dfes τώρα χώνει δάνειο η SLC κ το ξεπληρώνεις αν κ εφόσον.

Δημοσ.

Kαλα καποια στιγμη θα βρεις την δουλεια και μετα αν δεν εισαι καλοπληρωμενος θα σου πω εγω που πρεπει να δινεις τα μισα .. αλλα τεσπα..eκτος αν ελπιζεις να μεινεις για παντα ανεργος και κανεις τις σπουδες ετσι..

Δημοσ.

Ναι άλλη δουλειά δεν είχε η SLC να κυνηγάει τον άλλο στην Ελλάδα.Από ότι ξέρω με 2 παραδείγματα γνωστοί που έχουν επιστρέψει Ελλάδα δουλεύουν κανονικά (πιάνουν το μινιμουν εισοδήματος που ζητάει η SLC) κ κάτι τρέχει στα γύφτικα.Ανάθεμα αν ξέρουν που βρίσκοντε.

Δημοσ.

Τι να σου πω .. πολυ λαμογια μου ακουγεται . αν ειναι ετσι ολος ο κοσμος μπορει να παει να σπουδασει εξω και να μην αποπληρωσει ποτε..

Δημοσ.

Ναι αλλα ετσι οπως εχει η κατασταση ειναι πολυ δυσκολο να πας εξω και να πληρωνεις 5.000 το μηνα για ενα πανεπιστημιο στο Λονδινο...
Tohoman Uk ξερεις μηπως τιποτα για τις πανελληνιες ?

Δημοσ.

5000 to μηνα αποκλειεται να ειναι ουτε και στο χαρβαρντ . Αντε να ειναι το εξαμηνο..τελος παντων ρωτα μπορει να εχουν δικιο .. απο υτο το θεμα δεν ξερω σιγουρα. Οταν ξερω κατι το λεω . Δεν εχω καποιο κομπλεξ να το παιζω ξερολας..

Δημοσ.

Tohoman Uk ξερεις μηπως τιποτα για τις πανελληνιες ?

Αμ πως.Ξέρω ότι κάτι μπάζα στην Ελλάδα αναγκάζοντε να τις δίνουν.Κάτι δήθεν για το σοσιαλιστικό μοντέλο εκπαίδευσης στο πατρίντα που είναι τελικά το πιο καπιτάλα έβερ.Ακόμα κ το UK τρώει.Επίσης ξέρω ότι είναι ΓΤΠΚ σύστημα.

Κάτι μου λέει δε θα σε κάλυψα όμως,ρώτα κανα σχετικό θύμα.Το Λονδίνο είναι ακριβό για σπουδές προφανώς αλλά όχι κ 5k το μήνα, είπαμε ρε μικρέ.Τέσπα χτύπα καμιά Βουλγαρία αν είσαι φτωχαδάκι.Βγαίνεις γιατρός στο πολύ χαλαρό.

Δημοσ.

Μικρη* Βασικα ρε παιδι μ το χω βρει το πως θα πληρωνω τα "fees" απλα κολλαω στο θεμα "πανελληνιες".... θα ναι καλυτερα να δωσω ή να μη δωσω ? δεν ξερω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...