Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω ότι έχουμε μια ακολουθία από n μη ταξινομημένους αριθμούς...Και ένα τυχαίο αριθμό x...Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δω αν υπάρχουν δυο αριθμοί από την ακολουθία που το πηλίκο τους να ισούτε με x...

O πιο απλός τρόπος είναι να τσεκάρω τους συνδιασμούς όλων τον αριθμών και να βρίσκω αν καποιος ισούτε με x...

Aν όμως η ακολουθία των αριθμών ήταν ταξινομημένη μήπως θα αποκτούσαν οι αριθμοί κάποια ιδιότητα και δεν θα έπρεπε να τσεκάρω όλους τους δυνατούς συνδιασμούς??

Δημοσ.

Δ/δ = π + υ (στην περιπτωση μας θεωρω οτι εννοεις υ=0 , δηλαδη τελεια διαιρεση)

και το π ειναι το χ που αναφερεις.

θα μπορουσες να τους ταξινομησεις τους αριθμους και να αρχιζεις να πολλαπλασιαζεις το χ με ολους τους αριθμους που ειναι μικροτεροι ή ισοι του και να βλεπεις αν το γινομενο υπαρχει μεσα στην ακολουθια που εχεις.

Αν υπαρχει τοτε το γινομενο ειναι το Δ και ο αριθμος που πολλαπλασιασες τον χ το δ ...και αρα εχεις τους αριθμους σου...

και παλι οι ελεγχοι θαναι καμποσοι...αναλογως βεβαια και το μεγεθος της ακολουθιας...

Αυτη η ιδεα μου ρθε τετοια ωρα :)

ΕΔΙΤ: τωρα που το σκεφτομαι θα πρεπει να πολλαπλασιασεις τον χ με οοολους τους αριθμους...αρα ακυρο δεν μας κανει.

Δημοσ.

Nαι δεν μου κάνει...Αυτό που προσπαθώ να καταφέρω είναι να κάνω λιγότερες συγκρίζεις απο το να συγκρλινω όλους τους αριθμούς ανά δύο....

Δημοσ.

Μπορεις να αποφυγεις καποιες συγκρισεις.

Υποθετω οτι:

μιλαμε για θετικους ακεραιους εκτος του 0.

Δεν συμπεριλαμβανεται και το x και το 1 στο ιδιο συνολο. Αν συμπεριλαμβανονται, εχεις αυτοματα λυση

A1, A2, A3, ... Az-1, Az, X B1, B2, B3, B4, B5...

Μπορεις να αποφυγεις ολες τις διαιρεσεις μεταξυ των A, Η μεγαλυτερη τιμη που μπορει να πιασει η διαιρεση ειναι Αz/A1 που στην περιπτωση που το Α1=1 παλι ειναι μικροτερο του Χ

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο αυτη τη στιγμη

edit

Διαιρεις ολα τα Β με το Χ και οποιο ειναι τελεια διαιρεση ψαχνεις να βρεις αν υπαρχει ως στειχειο του συνολου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...