mourgolukos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά! Έχουμε 4 υπολογιστές σπίτι και στον ένα σταθερό έχουμε 2 δίσκους μεγάλους όπου κρατάμε τα αρχεία μας. Ο σταθερός όπου έχει τους δισκους είναι σχεδόν 24/7 ανοικτός. Θέλω να μπορέσω να κάνω καμιά πατέντα τύπου Αντιστοίχιση δίσκου δικτύου που έχουν τα windows για να μπορώ να τραβάω ή να μεταφέρω αρχεία μέσα. Το προβλημά μου είναι ότι ενώ είναι ενεργοποιημένη η κοινή χρήση αρχείων στους δίσκους όταν πάω να μπώ στον δίσκο από το λαπτοπ μου ή άλλο υπολογιστή μου βγάζει πως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ενώ τα firewall είναι κλειστά και έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις ρυθμισεις από τα δίκτυα των WINDOWS καμία συμβουλή να το στήσω σωστά; Λεφτά για ΝΑΣ δεν παιζουν...
mpampir Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 τι windows χρησιμοποιείς? (για να σου πω τα βήματα :Ρ)
mourgolukos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 7αρια έχουμε όλοι. 2 είναι 64βιτ και 2 32βιτ
mpampir Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 μας ενδιαφέρει αυτός που σερβίρει, οπότε κρατάω το 7 άρια αν βλέπεις τον sharing φάκελο (όπως κατάλαβα) και δεν σε αφήνει να μπείς, είναι θέμα δικαιωμάτων. Αυτά τα ρυθμίζεις απο : πας στον σκληρό δίσκο ή φάκελο που θες, *properties *[tab] security *advanced *Change permitions *add *γράφεις Everyone και πατάς Check Names. θα στο υπογραμμίσει δείχνοντας οτι είναι σωστό. *ΟΚ *στο νέο [tab] δίνεις τα δικαιώματα που θες να έχουν όσοι μπαίνουν. ας πούμε (για να δεις οτι δουλεύει) click Full Control (το πρώτο) *OK *σε γυρνάει στο [tab] permitions. βάλε (tick) το "replace all child object permissions with ..." *ΟΚ όσες φορές χρειαστεί και είσαι οκ αν σου βγάλει οτι αλλάζει permissions στα αρχεία περίμενέ το, ανάλογα πόσα είναι θα πάρει ώρα. δοκίμασε να δεις αν μπαίνεις σε αυτόν τον φάκελο/σκληρό και αν διορθώθηκε το πρόβλημα κάντο όπου αλλού χρειαστεί. αν όχι, εδώ είμαστε !)
mourgolukos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 λοιπόν το κάναμε είχαμε μερική επιτυχία στο θέμα, έχω πρόσβαση έτσι φάκελος1-> υποφάκελος 1-> υποφάκελος του υποφακέλου <δεν επιτρέπεται η πρόσβαση>
mpampir Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 αν πέρασε σε υποφάκελο, έπρεπε να πέρασε παντού. Για δοκίμασε πάλι να μπεις. μήπως σταμάτησες την διαδικασία με τα περμίσιος κατα την αλλαγή τους? αν έχεις πολλά αρχεία ίσως πάρει και ώρα ή παραπάνω
mourgolukos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Ξανακάναμε την διαδικασία από την αρχή και πάλι σε 2 λεπτά τελείωσε. Ο δίσκος έχει ένα τερα μέσα τα μίσα είναι τραγούδια. Τίποτε πάντως δεν το διέκοψε
lexmark Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Να κάνω μια απλή ερώτηση εγώ; Από τη στιγμή που είναι όλοι με 7αρια, γιατί δεν τους βάζεις όλους σε ένα homegroup και μετά να παίζεις με τις βιβλιοθήκες τους;
mpampir Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 αν και file server έχω δουλέψει αρκετούς παραγωγικούς με 2008 , σε 7 απλό μοίρασμα αρχείων 1-2 ΤΒ δούλεψε ρολόι (πρακτικά ίδια διαδικασία με τα 2008 R2 σου είπα). κάνε μου μια χάρη, δοκίμασε αφού κάνεις το βήμα *σε γυρνάει στο [tab] permitions. βάλε (tick) το "replace all child object permissions with ..." να κάνεις untick την απο πάνω επιλογή (δεν έχω μπροστά μου 7 τώρα, είναι για το αν θες να πάρει Inheritance των πάνω φακέλων) όταν την ξε-τσεκάρεις θα σου βγάλει παραθυράκι με add και remove. κανε add τον everyone και μετά οκ οκ οκ μέχρι το τέλος των ταμπ. Να κάνω μια απλή ερώτηση εγώ; Από τη στιγμή που είναι όλοι με 7αρια, γιατί δεν τους βάζεις όλους σε ένα homegroup και μετά να παίζεις με τις βιβλιοθήκες τους; το πρόβλημά του είναι στο authentication. πρακτικά αν είναι όλοι στο ίδιο workgroup και φτιάξει τα ονόματα των χρηστών ίδια και στον file server και δώσει permissions σε αυτούς στους φακέλους είναι κομπλέ. αλλά αυτό δεν θα σημαίνει οτι έχει φτιάξει έναν σωστό file server , γιατί αν θέλει να βάλει μια τηλεόραση ή κάτι άλλο στους φακέλους δεν θα μπορεί.
lexmark Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 το πρόβλημά του είναι στο authentication. πρακτικά αν είναι όλοι στο ίδιο workgroup και φτιάξει τα ονόματα των χρηστών ίδια και στον file server και δώσει permissions σε αυτούς στους φακέλους είναι κομπλέ. αλλά αυτό δεν θα σημαίνει οτι έχει φτιάξει έναν σωστό file server , γιατί αν θέλει να βάλει μια τηλεόραση ή κάτι άλλο στους φακέλους δεν θα μπορεί. Μπλε: Δεν είναι απαραίτητα. Μπορεί το όνομα να είναι ίδιο αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και joined. Πράσινο: No need... Κόκκινο: No need again... Εξήγησε την τελευταία πρόταση.
mourgolukos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 αν και file server έχω δουλέψει αρκετούς παραγωγικούς με 2008 , σε 7 απλό μοίρασμα αρχείων 1-2 ΤΒ δούλεψε ρολόι (πρακτικά ίδια διαδικασία με τα 2008 R2 σου είπα). κάνε μου μια χάρη, δοκίμασε αφού κάνεις το βήμα *σε γυρνάει στο [tab] permitions. βάλε (tick) το "replace all child object permissions with ..." να κάνεις untick την απο πάνω επιλογή (δεν έχω μπροστά μου 7 τώρα, είναι για το αν θες να πάρει Inheritance των πάνω φακέλων) όταν την ξε-τσεκάρεις θα σου βγάλει παραθυράκι με add και remove. κανε add τον everyone και μετά οκ οκ οκ μέχρι το τέλος των ταμπ. το πρόβλημά του είναι στο authentication. πρακτικά αν είναι όλοι στο ίδιο workgroup και φτιάξει τα ονόματα των χρηστών ίδια και στον file server και δώσει permissions σε αυτούς στους φακέλους είναι κομπλέ. αλλά αυτό δεν θα σημαίνει οτι έχει φτιάξει έναν σωστό file server , γιατί αν θέλει να βάλει μια τηλεόραση ή κάτι άλλο στους φακέλους δεν θα μπορεί. φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ δούλεψε κανονικά και είναι όλα προσβάσιμα! σε ευχαριστώ και πάλι! καλές γιορτές σε όλους!
mpampir Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 καλές γιορτές αγόραρε, χαίρομαι που σου δούλεψε κομπλέ εγώ έβγαλα για πούλημα 9/16 σκληρούς του file server μου και ο ένας είχε το mbr πάνω... κάτι μου λέει οτι μου άνοιξα δουλειές :Ρ την αγάπη μου, και να περάσεις όμορφα και γιορτινά σου έυχομαι!
mourgolukos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 χαχαχα το αστείο είναι ότι μόλις σήκωσα και εγώ fileserver με freenas και μία mini itx mobo που είχα με atom330 πάνω για μίνιμουμ κατανάλωση ενέργειας και να είναι και αθόρυβο... Επειδή έχω 2 δίσκους σε ntfs με όλα μου τα αρχεία ξερεις μήπως πως θα τους προσαρμόσω πάνω αλλά χωρίς να τους σβήσω να αλλάξω το φορμάτ τους; ή δεν γίνεται;
mpampir Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 με freenas δεν έχω ασχοληθεί ποτέ . μόνο native linux που ουσιαστικά έπαιζε με samba και δεν είχα λόγο να βάλω ntfs γιατί ήταν για mac περιβάλλον (Hfs / Hfs+). Τρόποι μετατροπής filesystems υπάρχουν, αλλά επειδή το freenas παίζει πολύ τελευταία, σίγουρα εκεί έξω (ίντερνετ) θα υπάρχουν ένα σωρό Ηow to για ενσωμάτωση Ntfs πάνω του, οπότε και δεν σου προτείνω ακόμα την μετατροπή. Μην το φοβάσαι το google, είναι φίλος μας
mourgolukos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 δεν το φοβάμαι απλά είπα μήπως ήξερες και με γλύτωνες από τον κοπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα