Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

προσφατα πηρα αυτη τη μητρικη μαζι με τον Athlon X4 740

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31838&cat=3&sub=383&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Στην μοναδικη PCI slot εχω την καρτα ηχου M-audio audiophile 2496

Εχω και μια Gainward 4850 GS 1Gb την οποια αρχικα την εβαλα στο κατω PCIe slot

Απο οτι είδα η 4850 επαιζε σε PCI x4 mode. Το manual της μητρικης προτεινει οταν εχει μονο μια καρτα γραφικων να την εχεις στο επανω slot. Τελικα την μετακινησα στο επανω, στο μπλε, και τωρα παιζει σε x16

Το προβλημα ειναι οτι με αυτη την κινηση, η ψυξη της 4850 εχει σχεδον "κολλησει" με την καρτα ηχου

Λογο οτι "εκλεισε ο χωρος", οι θερμοκρασιες ανεβηκαν 3-4 βαθμους.  Δηλαδη εχω 40C στη GPU και 38C στη CPU, σε idle κατασταση.

Το θεμα ειναι αξιζει τον κοπο να τρεχω σε x16 ;;   Εχει διαφορα στις επιδοσεις ;;

Δεν εχω και μεγαλες απαιτησεις, ειμαι σε 1600x1050. Και δεν παιζω και με τρελλα, αν και ψηνομαι να παιξω κανενα συγχρονο game π.χ. αν εχει βγει Far Cry 3, κανενα τετοιο

Δημοσ.

To θεμα ειναι πως το full bandwidth το δινει στην x16 θυρα.Εγω ειχα για καιρο την καρτα στο δευτερο slot.Σε γενικες γραμμες; απεδιδε καλα,σε μετριων απαιτησεων gaming.Oταν  ζοριζοταν για πολυ ωρα ετρωγα BSOD(ειχα ομως προβληματικη καρτα που πηγε τελικα για RMA).Kοιτα και τις διαφορες στο tom's hardware(frame rates)σε διαφορα παιχνιδια με διαφορες καρτες και P67 chipset

http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-scaling-p67-chipset-gaming-performance,2887-6.html

Δημοσ.

Το Χ4 λογικά θα πρέπει να σε καλύπτει με την κάρτα που έχεις .

για να είσαι σίγουρος τρέξε ένα GPU bench και δες τα scores .

και αν μπορείς πόσταρε τα μια και  εδω.

Δημοσ.

Καλη χρονια!!!

Η καρτα τωρα ειναι στο x16. Ετρεξα το Furmark τεστ, το benchmark preset 720p και μου εβγαλε σκορ 330

Max temp 54C και Avg FPS: 5

Το οποιο φαινεται δεν ειναι καθολου καλο!!!

http://www.geeks3d.com/20120413/furmark-opengl-benchmark-scores-comparative-charts/2/

Ειναι και αυτο που λετε οτι ειναι παλια καρτα. Ισως να μην εχει μεγαλη διαφορα.

Παντως στη σελιδα του tomshardware δειχνει μεγαλες διαφορες στην αποδοση, αλλα με καινουριες καρτες

Εβαλα και ενα παλιο παιχνιδακι (δεν εχω κανενα καινουργιο). Μπηκα στο CCC και εβαλα ολα τα φιλτρα στο τερμα.

Επαιξα κανα δεκαλεπτο, εφτασε θερμοκρασια 52C και το CPU πηγε 54C. Δεν ειναι και τραγικες οι θερμοκρασιες ε;.

Δεν μου αρεσει βεβαια το οτι η καρτα ηχου "κλεινει" την ροη αερα απο τον ανεμιστηρα της 4850 αλλα εφοσον τρεχει κανονικα, λεω να το αφησω ετσι

Δημοσ.

βασικα ουτε οι high end  καρτες εξαντλουν τον διαυλο.Οποτε και σε χ8 και σε χ4 με αυτην την καρτα δεν θα δεις διαφορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...