Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο καζίνο πληρώνεις τίποτα φεύγοντας κερδισμένος?Όσο για τον μισθό σου όχι μέχρι ένα ποσό δεν πληρώνεις φόρο.Σου απάντησα?

Στο καζίνο τα χρήματα που κερδίζεις προστίθενται στην φορολογική σου δήλωση ως απολαβές και φορολογείσαι από εκεί για τα κερδισμένα σου. Για τον μισθό όντως μέχρι ένα ποσό δεν πληρώνεις φόρο. Στα καζίνο όμως ή/και στα τυχερά παιχνίδια τον άλλον δεν τον νοιάζει το ετήσιο σου εισόδημα. Τι κι αν έχω 100.000€ τον χρόνο τι κι αν έχω 2000€, αλλάζει κάτι; Απλά αυτός που έχει 100.000€ θα φορολογηθεί γι αυτά και για τα κερδισμένα ενώ ο άλλος με τα 2000 θα πληρώσει φόρο μόνο για τα κερδισμένα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα κερδισμένα είναι κάτι ΕΞΤΡΑ. Δεν είναι ο μισθός σου που τον έχεις δουλέψει και με βάση αυτόν θα φάει η οικογένειά σου. Είναι κάτι ΕΞΤΡΑ για το οποίο θα φορολογηθείς ανεξάρτητα του μισθού σου.

Για να σου δώσω να καταλάβεις είναι σα να μου λες ότι σου χάρισαν ένα αυτοκίνητο αλλά εσύ δεν θα πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας επειδή είναι ένα απλό φθηνό FIATακι και όχι ένα AUDI.......

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πουρναρε, οποιος κανει login απλα δεν παει οπαπ. Ασε που δεν μιλαμε για χρηματιστηριο που ψαχνεις το 2-10%, μιλαμε για 1 000% και πανω, επιμενω οτι το 10% στα 1 000% ειναι τριχες

Καπου σε εχασα με τα ποσοστα...

Δημοσ.

Δηλαδή σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό όλα αυτά τα επαγγέλματα είναι μαλακία και πρέπει να υπάρχει μόνο βιομηχανικός και αγροτικός τομέας για να παράγουν κάτι?

οχι,αλλα οταν πουλας αερα με μονοπωλιο με τις ευλογιες του δημοσιου μη περιμενεις και μεγαλη συμπαθεια.

• Like 3
Δημοσ.

Καπου σε εχασα με τα ποσοστα...

Αυτος ο φορος υπαρχει, απλα ειναι για 100ε (ή 110, δεν θυμαμαι) και πανω. Δηλαδη η επιβαρυνση ειναι το πολυ 10 ευρω, δηλαδη τριχες για τον παιχτη.

Αποψη μου ειναι οτι κατι αλλο παιζει με αυτα τα δελτια (100 ευρω και κατω) και τα κρυβουν. Η αποψη μου πηγαζει απο το οτι η μιση ελλαδα ειναι μεσα στα λαμογια, μη μου ζητησει κανεις ερευνες κλπ.

Δημοσ.

Για να τελειωνουμε με τις εξυπναδες εδω μεσα γιατι τα trolls δεν εχουν ορια:πες οτι εγω παιζω 5 δελτια κινο αξιας 1€ το καθε ενα και τα 4 δεν κερδισουν και στο 1 κερδισω 2 € θα παρω στο χερι 1.9€.αυτο θα ειναι το κερδος μου και συμφωναμε τα trolls αυτο πρεπει να φορολογιθει με 10%......χαχαχα το μετρο ειναι απλα γελοιο .το επινοοισαν οι ιδιοι που ελεγαν οτι θα αυξηθουν τα κερδη του κρατους απο την αυξηση του φορου στο πετρελαιο το οποιο εχει καταγεγραμενη πτωση στις πωλησεις πανω απο 75%.καθαρο σχεδιο απαξιωσης του πιο κερδοφορου οργανισμου της χωρας για να πουληθει κωψοχρονια στους δικους τους.troll ξεκινα......

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Ασε τα πες και τα πετρελαια.. Και εσυ θες να μην πληρωνεις φορο για κερδη κατω απο 100 ευρω ετσι δεν ειναι;

Τι μου βαζεις υπολογισμους στο τι θα παρεις απο το ενα ευρω αν κερδισεις ή αν χασεις. Η ουσια ειναι οτι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟ. Οτι και να γραψεις αυτη ειναι η ουσια. 

Δημοσ.

Λοιπον παιδια για να σας λυσω καποιες αποριες.Εχω δικο μου πρακτορειο προπο στην Σαλαμινα. Για μενα ως πρακτορα το θεμα του φορου απο το πρωτο ευρω ειναι τραγικο.Οταν καποιος παιζει Κινο για παραδειγμα και κερδιζει ενα ποσο απο 1 ευρω εως και 20-25 ευρω παιζοντας ας πουμε 1 ευρω και κερδιζει αυτο το 20αρικο,το 98% αυτων των παικτων που κερδιζει αυτο το ποσο το ξαναπαιζει την ιδια μερα-στιγμη λογω οτι δν το λαμβανει ως ενα αξιοσεβαστο ποσο.Το αποτελεσμα ειναι οτι ο οπαπ οταν καποιος κερδιζει 20 ευρω και ξαναπαιζει αυτο το 20αρικο ο τζιρος των 20 ευρω+ αυτα που εχει παιξει απο πριν ο παιχτης πανε στον οπαπ.Με το φορο του 10% σε αυτο το ποσο τωρα,ο παιχτης κερδιζοντας 20 ευρω (ενω εχει παιξει για να κερδισει αυτο το ποσο 1 ευρω) παιρνει στο χερι 18 ευρω.. ο οπαπ λοιπον αυτα τα 2 ευρω φορο που εχει κρατησει τα εχει σιγουρα στο ταμειο του και καλειτε ο παιχτης ειτε να παιξει τα 18 ευρω που του εχουν μεινει η να παιξει επιπλεον καποια χρηματα ακομα απο την τσεπη του.Στην περιπτωση τωρα προ 2013 που καποιος κερδιζε 20 ευρω και τα επαιρνε και εφευγε και δεν επαιζε ξανα ηταν χαμενος κατα 2 ευρω (με βαση το πριν και μετα την φορολογια) ετσι καταφερε αυτα τα 2 ευρω να τα βαζει στο ταμειο του ειτε παιξει ο παιχτης τα χρηματα που κερδισε ειτε οχι.. Τωρα θα μιλησω εγω για καποια αλλα πρακτορεια και οχι το δικο μου λογω οτι εγω βρισκομαι σε ''ρυθμιση'' χρεους προς τον οπαπ και δινω καποιο διακανονισμο τον μηνα. Λοιπον,θα μιλησω για την περιοχη του Πειραια..Ξερω πρακτορεια στον Πειραια (περιπου 10-12 στο συνολο,που ξερω εγω βεβαια) που τα νουμερα του τζιρου που αναφερατε πριν ειναι στραγαλια μπροστα σε αυτα τα νουμερα που κανουν αυτα τα πρακτορεια.Κατα μεσο ορο των 10-12 πρακτορειων αυτων κανουν τζιρο την βδομαδα ενα ποσο κοντα στα 16000-25000 ευρω χωρις υπερβολη.εχω δει τζιρο απο μηχανη πρακτορειου Παρασκευη εως Κυριακη βραδυ 10000-12000 ευρω.. υπαρχουν βεβαια πρακτορεια που κανουν τζιρο και 2000-3000 την εβδομαδα ή και ακομα λιγοτερα,αλλα τα περισσοτερα πρακτορεια σε περιοχες οπως του Πειραια της Αθηνας και γενικα σε περιοχες με ''περαστικο'' κοσμο να κανουν ακομα μεγαλυτερα νουμερα τζιρου απο αυτα που ανεφερα.Και μιλαω για αυτη την εποχη και οχι παλιοτερες που υπηρχε χρημα.Εγω να φανταστειτε ειχα παιχτη που εκανε μονος του τζιρο την εβδομαδα 8000 ευρω.Και γνωριζω πολυ καλα οτι τετοιοι παιχτες και ακομα καλυτεροι υπαρχουν στα μισα πρακτορεια,μην πω και περισσοτερα στην Ελλαδα. Οσο αφορα την απεργια την κανουμε λογω των πελατων που ισως χασουμε με την φορολογια αυτη απο το πρωτο ευρω.

Δημοσ.

superpie, εσυ φαινεσαι λογικος. Πιστευεις οτι αυτα τα 10% θα διωξουν πελατες; Βεβαια μιλαμε για μικροκερδη και οχι για τα μεγαλα κερδη που φορολογουνται εδω και χρονια.

Δημοσ.

Nαι δεν αντιλεγω.Απλα λεω οτι δεν ξερεις τι λεγονται απο τους πελατες.Μονο και μονο η ξεφτιλα φτανει.Μιλαμε τωρα να κερδιζει ο αλλος και να κραταει φορο 5 cents.Ε ενταξει,αυτο ειναι Μακακια... Αντι να πηγαινουμε στους φουρνους τα 5λεπτα και τα 10λεπτα θα βγουμε να ζηταμε κιολας να μας φερουν :P

Δημοσ.

Παιδια επειδη και εγω ειμαι πρακτορας οπαπ.Το μετρο του 10 % δεν θα επηρεασει αμεσα τις πωλησεις του ΚΙΝΟ.Θα επηρεασει ομως αμεσα το Στοιχημα.Ειναι που ειναι οι αποδοσεις στο στοιχημα πιο χαμηλες απο τον "ανταγωνισμο" , με αυτο το μετρο θα χασουμε τελειως το στοιχημα, το οποιο ειναι και το παιχνιδι που εφερε την μεγαλυτερη εξελιξη στα πρακτορεια και στον ΟΠΑΠ.Και απλα για να ξερετε οταν ο αλλος καθεται να διαβασει την εφημεριδα για να γραψει στοιχημα , θα ριξει και το ΚΙΝΟ του , θα παιξει και το ΤΖΟΚΕΡΑΚΙ του , και του ΛΟΤΤΟ του κτλ...Και οσο για εμας τους πρακτορες που ακουγοντε διαφορα για εμας , οτι ειμαστε κλεφτες κτλ, εμεις ειμαστε οι μοναδικοι που δεν μπορουμε να φοροδιαφυγουμε και πληρωνουμε οτι και να γινει την ΕΦΟΡΙΑ( και που να ξερατε και ποσο μεγαλη εφορια πληρωνουμε σε σχεση με τον ανταγωνισμο και με αλλες δουλειες) Εμεις ειμαστε οι πρωτοι που πληρωνουμε τους φορους για να ειμαστε καθαροι και να μην εχουμε προβληματα,εμεις ειμαστε που δουλευουμε 13-14 ωρες την ημερα , 357 μερες τον χρονο,εμεις ειμαστε που βλεπουμε καθημερινα τα προβληματα που αντιμετωπιζει ΟΛΟΣ ο κοσμος στην καθημερινοτητα του και ερχεται για μια ΕΛΠΙΔΑ σε εμας.Εμεις ειμαστε αυτοι που δουλευουν για να μπορει ο ΟΠΑΠ να ειναι χορηγος στις μεγαλητερες αθλητικες διοργανωσεις και μη και να κανει διαφορες δωρεες σε ιδρυματα , νοσοκομεια κτλ,,,,ΚΑΙ αλλα πολλα!Δεν λεω οτι δεν βγαζουμε λεφτα αλλα δεν βγαζουμε τοσα λεφτα απο οσα φανταζοντε οι περισσοτεροι.Τα μαγαζια μας εχουν τεραστια εξοδα.Το τελευταιο και το μοναδικο πραγμα που δεν ειμαστε εμεις οι πρακτορες ειναι ΚΛΕΦΤΕΣ! Και δεν θα γινουμε ποτε!!!

Συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη . Ευχαριστω !

Δημοσ.

χμμμ εχεις δουλεια οπου δεν επενδυεις κεφαλαια, εχεις ποσοστο επι των πωλησεων για λογαριασμο αλλου, χωρις στοκ..εχεις τον μπραβο (κρατος) να διασφαλιζει το μονοπωλιο σου και γκρινιαζεις...απεργεις εναντιον του μπραβου και του εαυτου σου...και βγαινεις αν δεν σου αρεσει και πουλας το δικαιωμα σου εναντι σημαντικης χρηματικης αμοιβης...ειμαι ο μονος που βλεπω τον παραλογισμο?

Παιδια επειδη και εγω ειμαι πρακτορας οπαπ.Το μετρο του 10 % δεν θα επηρεασει αμεσα τις πωλησεις του ΚΙΝΟ.Θα επηρεασει ομως αμεσα το Στοιχημα.Ειναι που ειναι οι αποδοσεις στο στοιχημα πιο χαμηλες απο τον "ανταγωνισμο" , με αυτο το μετρο θα χασουμε τελειως το στοιχημα, το οποιο ειναι και το παιχνιδι που εφερε την μεγαλυτερη εξελιξη στα πρακτορεια και στον ΟΠΑΠ.Και απλα για να ξερετε οταν ο αλλος καθεται να διαβασει την εφημεριδα για να γραψει στοιχημα , θα ριξει και το ΚΙΝΟ του , θα παιξει και το ΤΖΟΚΕΡΑΚΙ του , και του ΛΟΤΤΟ του κτλ...Και οσο για εμας τους πρακτορες που ακουγοντε διαφορα για εμας , οτι ειμαστε κλεφτες κτλ, εμεις ειμαστε οι μοναδικοι που δεν μπορουμε να φοροδιαφυγουμε και πληρωνουμε οτι και να γινει την ΕΦΟΡΙΑ( και που να ξερατε και ποσο μεγαλη εφορια πληρωνουμε σε σχεση με τον ανταγωνισμο και με αλλες δουλειες) Εμεις ειμαστε οι πρωτοι που πληρωνουμε τους φορους για να ειμαστε καθαροι και να μην εχουμε προβληματα,εμεις ειμαστε που δουλευουμε 13-14 ωρες την ημερα , 357 μερες τον χρονο,εμεις ειμαστε που βλεπουμε καθημερινα τα προβληματα που αντιμετωπιζει ΟΛΟΣ ο κοσμος στην καθημερινοτητα του και ερχεται για μια ΕΛΠΙΔΑ σε εμας.Εμεις ειμαστε αυτοι που δουλευουν για να μπορει ο ΟΠΑΠ να ειναι χορηγος στις μεγαλητερες αθλητικες διοργανωσεις και μη και να κανει διαφορες δωρεες σε ιδρυματα , νοσοκομεια κτλ,,,,ΚΑΙ αλλα πολλα!Δεν λεω οτι δεν βγαζουμε λεφτα αλλα δεν βγαζουμε τοσα λεφτα απο οσα φανταζοντε οι περισσοτεροι.Τα μαγαζια μας εχουν τεραστια εξοδα.Το τελευταιο και το μοναδικο πραγμα που δεν ειμαστε εμεις οι πρακτορες ειναι ΚΛΕΦΤΕΣ! Και δεν θα γινουμε ποτε!!!

Συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη . Ευχαριστω !

τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου, ο ΟΠΑΠ ειναι χορηγος και κανει δωρεες κλπ κλπ γιατι δινω εγω τα χρηματα μου ως παιχτης και οχι επειδη δουλευεις εσυ...μηπως επιτελεις και κοινωνικο εργο ?....τι αλλο θα ακουσουμε...

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον , φιλε μου , ΟΠΑΠ=Πρακτορεια=Παιχτες , ικανοποιηθηκες τωρα???? Ειπα εγω οτι κανω κοινονικο εργο ? Εγω μιλησα μονο για αυτους που λενε οτι ειμαστε κλεφτες και οτι τα κονομαμε να το πω και λαικα χωρις να ξερουνε πως εχουν τα πραγματα.Μαλλον εσυ τα μπερδεψες φιλαρακο.Και κατι αλλο , ο οπαπ ειναι επιχειρηση και εχει πληρωσει τα δικαιοματα για το μονοπωλιο.Και τελος ειπες οτι εσυ τα ακουμπας και οχι οτι δουλευω εγω , δλδ σε ενα καταστημα με ρουχα ή καφετερια κλπ, δεν τα "ακουμπας" εσυ αλλα οι ιδιοκτητες.Ασε μας ρε φιλε, ειρωνευεσαι κιολας.

Δημοσ.

Λοιπον , φιλε μου , ΟΠΑΠ=Πρακτορεια=Παιχτες , ικανοποιηθηκες τωρα???? Ειπα εγω οτι κανω κοινονικο εργο ? Εγω μιλησα μονο για αυτους που λενε οτι ειμαστε κλεφτες και οτι τα κονομαμε να το πω και λαικα χωρις να ξερουνε πως εχουν τα πραγματα.Μαλλον εσυ τα μπερδεψες φιλαρακο.Και κατι αλλο , ο οπαπ ειναι επιχειρηση και εχει πληρωσει τα δικαιοματα για το μονοπωλιο.Και τελος ειπες οτι εσυ τα ακουμπας και οχι οτι δουλευω εγω , δλδ σε ενα καταστημα με ρουχα ή καφετερια κλπ, δεν τα "ακουμπας" εσυ αλλα οι ιδιοκτητες.Ασε μας ρε φιλε, ειρωνευεσαι κιολας.

η ικανοτητα αντιληψης και κατανοησης  ειναι τοσο σπανια οσο το 12αρι στο ΚΙΝΟ....

Δημοσ.

Εσυ φιλε μου , μονο και μονο οτι εκανες λογαριασμο για να κατηγορησεις τους πρακτορες καταλαβαινω ποσο αποτυχημενος και απογοητευμενος εισαι απο τη ζωη.Τελευταια φορα ειναι και που μπαινω στον κοπο να σ απαντησω οτι και να γραψεις απο εδω και περα.Μακαρι πραγματικα να ηξερες οτι δεν ειναι τοσο ευκολη δουλεια οσο φενεται , χωρις να λεω οτι ειναι δυσκολη.Τωρα ειρωνευσου οσο θελεις ελευθερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...