Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νομιζω οτι κυριαρχει η υπερβολη ως προς την δυνατοτητα τροφοδοσιας των μητρικων.Δεν προκειται να παθει τιποτα με λιγο κλοκαρισμα του 8350 μια φθηνη μητρικη των 50 ευρω με 4-1 phase,ας μην γινομαστε μελοδραματικοι.

Εξαρτάται για ποιο μοντέλο μιλάμε ! Οι MSI έχουν πρόβλημα ακόμα και στα default με τους 8100 !

Οχι λόγω 4+1 αλλά λόγω αδύναμου 4+1

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

φυσικα και υπαρχουν προβληματικα προιοντα ή ακομη και καποια χωρις βασικα parts οπως ψυκτρες,δεν δικαιολογειται ομως τετοια γενικευση.Ουτε σημαινει οτι θα παρουσιαστει προβλημα  επειδη δεν εχει ψυξη εκει που αλλες μητρικες εχουν.Ακομη και στις τοπ κατηγοριες υπαρχουν προβληματα και bugs αυτο δεν σημαινει οτι ισχυει γενικα.

Δημοσ.

φυσικα και υπαρχουν προβληματικα προιοντα ή ακομη και καποια χωρις βασικα parts οπως ψυκτρες,δεν δικαιολογειται ομως τετοια γενικευση.Ουτε σημαινει οτι θα παρουσιαστει προβλημα  επειδη δεν εχει ψυξη εκει που αλλες μητρικες εχουν.Ακομη και στις τοπ κατηγοριες υπαρχουν προβληματα και bugs αυτο δεν σημαινει οτι ισχυει γενικα.

Αλλο να χρησιμοποιείς 4+1 με digi driver mossfets και άλλο με nikos .....

Δημοσ.

σαφεστατα,ειδικα αν παιζεις πολυ ψηλα >4600 ,αλλα για τους υπολοιπους χρηστες αρκει ο συνδυασμος του τοπ amd με μια μητρικη των 50 ευρω.Εννοειται οτι αμα θελω να μπεντσαρω σοβαρα θα προτιμησω οτι καλυτερο,αμα ειναι ομως να τρεχεις κανα μπεντς μια δυο φορες το μηνα τοτε δεν αξιζει,αφηνεις το cpu 4400 με μητρικη του κιλου και εισαι οκ.

Δημοσ.

σαφεστατα,ειδικα αν παιζεις πολυ ψηλα >4600 ,αλλα για τους υπολοιπους χρηστες αρκει ο συνδυασμος του τοπ amd με μια μητρικη των 50 ευρω.Εννοειται οτι αμα θελω να μπεντσαρω σοβαρα θα προτιμησω οτι καλυτερο,αμα ειναι ομως να τρεχεις κανα μπεντς μια δυο φορες το μηνα τοτε δεν αξιζει,αφηνεις το cpu 4400 με μητρικη του κιλου και εισαι οκ.

Μια καλή μητρική δεν την παίρνεις μόνο για να της βγάζεις τα μάτια, αλλά και για να σου αντέξει στον χρόνο να μην σκάσουν πυκνωτές και γενικά να μην σε αφήσει στα κρύα του λουτρού. Θεωρώ ότι μητρική αξίζει την προσοχή αλλά όχι και σε τραγικό σημείο. Για τον 8320 που ενδιαφέρει πιστεύω ότι η 990ΧΑ είναι μία αξιόλογη επιλογή (προφανώς η τιμή είναι που δεν μου αρέσει) και είναι μια χαρά για τον μέσο χρήστη που δεν πρόκειται με την καμία να βάλει πάνω από δύο κάρτες γραφικών αλλά μπορεί να χρειαστεί τα PCI για κάνα περιφερείακό

Δημοσ.

/offtopic

Είναι αρκετά ενδιαφέρον το θέμα με τα phases και το VRM στις μητρικές. Βάζω κάποια λινκ για όποιον δεν γνωρίζει και θέλει να μάθει περισσότερα.

Τι είναι το VRM. --> http://www.overclock.net/t/973918/a-clarification-of-phases-also-re-exploding-gtx590s

Ένα καλό βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=zDxFbAhu4Bo

Intel VRM list --> http://sinhardware.com/images/vrm.jpg

AMD VRM list --> http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα προτείνω κάποια μητρική, θα επισημάνω όμως κάποια πράγματα τα οποία κατά τη γνώμη μου πλέον είναι σημαντικά.

Πολύ καλά αναφερθήκαμε στο πόσο καλές τροφοδοσίες έχουν οι μητρικές, στη δυνατότητα τους να κάνουν SLI/CF και στο πόσο μπορούν να ανεβάσουν ένα CPU.

Πολύ σημαντικά features είναι να έχει UEFI Bios, δηλαδή BIOS με γραφικό περιβάλλον και να υποστηρίζει Fast Boot. Να μην ποστάρει δείχνοντας όλα αυτά τα άσπρα γράμματα στο μαύρο φόντο πριν μπει στο λειτουργικό δηλαδή.

2013 και πολλές μητρικές το υποστηρίζουν. Φαντάζομαι ότι δεν είμαστε για να αλλάζουμε μητρικές κάθε χρόνο, οπότε όποιος αγοράζει τώρα μητρική ας προσέξει αυτά τα δύο Features.

http://www.youtube.com/watch?v=4Z4-XK5iavg

Δημοσ.

Προσωπικά UEFI και Fastboot (ντάξει Fastboot όχι τόσο) με αφήνουν παγερά αδιάφορο! Τι να τα κάνω τα γραφικά στην μητρική είναι κάτι σαν το Tetris στους αποκωδικοποιητές της Digea... ανούσιο!

• Like 1
Δημοσ.

@Heat το γρηγορότερο boot είναι πράγματι σημαντικό κέρδος, αλλά -προσωπικά τουλάχιστον- πέραν αυτού βλέπω μόνο μειονεκτήματα στο uefi. Μπορείς, αν έχεις τη διάθεση, να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός?

Δημοσ.

Μειονεκτήματα δεν έχω βρει μέχρι στιγμής. Είναι πιο φιλικό στη χρήση, αυτό είναι όλο. Ξεκάθαρες οι ρυθμίσεις που βρίσκεται το κάθε τι.

Το Fast boot δεν είναι ότι έχει κάποια τραγική διαφορά, αλλά όπως έχω ξαναπεί, η αισθητική είναι ένας παράγοντας της ζωής, άρα και της τεχνολογίας. Γιατί λοιπόν αφού υπάρχει η δυνατότητα και στα PC πλέον (τα Macintosh το έχουν χρόνια), να μην βλέπεις τα άσχημα γράμματα που δεν αφορούν τον χρήστη, να μην την εκμεταλλευτείς;

Δημοσ.

Να σου πω τη δικιά μου λογική μιλώντας για την πλειονότητα όχι για μένα και για σένα:

α) Το bios δεν είναι για να το πειράζουμε. Ελάχιστοι ξέρουν τι κάνουν και ακόμα λιγότεροι το κάνουν σωστά. Υπάρχει κάποιος λόγος που είναι σεταρισμένο με κάποιες default ρυθμίσεις και αυτό δεν έγινε προφανώς τυχαία. Το προϊστορικό μπλε περιβάλλον σου δημιουργούσε ένα πολύ ωραίο κλίμα φόβου στο στυλ "Stop! Pro area". Με τη φιλικότητα ο χρήστης νομίζει ότι παίζει στα windows. Ότι βλακεία και να κάνει όμως στα windows, λύνεται συνήθως με ένα format. Στο bios δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό είναι το γενικό και προφανώς δεν αφορά όλους του χρήστες αλλά την πλειονότητα μόνο.

β) Λόγοι που ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στην μικρή προσωπική μου εμπειρία: Το uefi της gigabyte είναι επειικώς άθλιο, το ποντίκι έχει τρελό lag, οι ρυθμίσεις είναι πετσοκομμένες, εν τέλει δεν με βολεύει. Άσε που μου έκοψε και κάποιες δυνατότητες. Ακριβώς τα αντίθετα συναισθήματα έχω για τα uefi της asrock. Εκεί τους βγάζω το καπέλο. Και μη φανταστείς ότι μιλάω για κανα τέρας. Σε μια απλή b75 μητρική αναφέρομαι που έχω πάνω έναν celeron.

γ)

Όταν πήγαινες να κάνεις format στο λάπτοπ της x κοπελίτσας και έμπαινες στο legacy bios απλά για να αλλάξεις τη σειρά του boot και να μπουτάρεις από cd, έβλεπες έναν ηδονικό θαυμασμό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. Aξία ανεκτίμητη

• Like 2
Δημοσ.

α) Οι τεχνικοι δεν εχουμε ψυχη δηλαδη; Πρεπει μια ζωη να δουλευουμε σε ασχημα μερη; Ασε που με το Fast Boot για να μπεις στο BIOS, πρεπει να εισαι πιο Fast απο αυτο. :P Οποτε ο μη ειδικευμενος δεν θα μπει. :)

β) Οι ρυθμισεις που λειπουν ποιος μου λεει οτι δεν θα ελειπαν και με το παλιο κλασσικο BIOS;

γ) :)

• Like 1
Δημοσ.

γ)

Όταν πήγαινες να κάνεις format στο λάπτοπ της x κοπελίτσας και έμπαινες στο legacy bios απλά για να αλλάξεις τη σειρά του boot και να μπουτάρεις από cd, έβλεπες έναν ηδονικό θαυμασμό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. Aξία ανεκτίμητη

Το πιο ειλικρινές απ' όλα!!!

Εμένα με πειράζει γιατί είναι ανούσιο. Προσωπικά εμένα δεν με πειράζει η μανούρα να δουλεύω με κονσόλα και να βλέπω άσπρο και μαύρο αρκεί να είναι παραγωγικό. Θα έρθει, έχει έρθει και το secure boot με αποτέλεσμα να είσαι ταμένος στα windows.

Καλά τα γραφικά δεν λέω και δίκιο έχουν για το Bios ότι είναι 25 αλλά.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...