Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους!

Φίλος έχει μηχάνημα με επεξεργαστή Athlon64,τροφοδοτικό Thermaltake 420W, μητρική http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K8NF6G-VSTA/?cat=Download, μνήμη 1GB αν θυμάμαι καλά, και χρησιμοποιεί την onboard κάρτα γραφικών. Λειτουργικό windows7 pro.

Το πρόβλημα είναι με την onboard κάρτα γραφικών, όπου πολλές φορές δεν την βλέπει το σύστημα και παρουσιάζεται το γνωστό μήνυμα στην οθόνη no VGA input. Έχει δοκιμαστεί άλλο καλώδιο VGA,μέχρι και άλλο μόνιτορ και το πρόβλημα παραμένει. Μετά απο μερικά restart του μηχανήματος και πείραγμα της επαφής του καλωδίου με την θύρα VGA, την βλέπει κανονικά.

Σκεπτόμενος οτι μπορεί να φταίει κάτι με την onboard κάρτα, αγόρασε ο φίλος την PCIE κάρτα http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/2101GD3L/#overview. Πριν την εγκαταστήσω έκανα τις απαραίτητες αλλαγές μέσω ΒΙΟS. Μόλις ξεκίνησε, ακουγόταν ένα παρατεταμένο σφύριγμα του υπολογιστή, το οποίο κάτι σημαίνει αλλά δεν αναφέρεται στο manual της μητρικής και φυσικά το μήνυμα no video input. Η κάρτα παίρνει ρεύμα κανονικά πάντως.Ο θόρυβος ακούστηκε μόνο την πρώτη φορά.

Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι οτι φταίει πιθανώς ο αντίστοιχος controller της μητρικής και πάει για πέταμα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω αν δεν έχω ξεχάσει να κάνω κάτι, είναι επειδή η μητρική αναφέρει για υποστήριξη PCIE x1.0 και η κάρτα είναι x2.0 μήπως φταίει αυτή η ασυμβατότητα και αν ένα ΒΙΟS update βοηθούσε;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

αρχικα δες ποσο ρευμα χρειαζεται η καρτα γραφικων απο το site τοθ κατασκευαστη....ποσους δισκους εχει πανω???

αν καταφερεισ και το ανιχεις μπες στο bios και κανε disable την onboard καρτα...και μετα βαλε την αλλη πανω...

Δημοσ.

Αν δεν έχεις τελευταίο bios, ναι να κάνεις. Bios reset που θα σου πρότεινα επίσης θα κάνεις ούτως ή άλλως αν κάνεις update

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...