Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, τωρα τελευταια εγκατεστησα στο pc μου ως dual boot  τα pear linux (παραλαγη των linux).Ολα πηγαιναν μια χαρα μεχρι που θελησα να τα απεγκαταστησω (οπως τα ubuntu τα οποια απεγκαθηστανται πανευκολα μεσω windows). Το googlara πολλες φορες ομως δε καταφερα να βρω τροπο να τα απεγκαταστησω. Λογω της μικρης μου γνωσης οσον αφορα τα linux ζηταω τη βοηθεια σας insomniacs........θα ηθελα να με βοηθεσετε να απεγκαταστησω τα pear linux χωρις να χασω τα δεδομενα μου (format).

PC (δεν ξερω αν χρειαζεται αλλα το βαζω για να μη το ζητατε)

Intel Core i5 2500k

Amd HD 6950

P67A-GD65-B3

WINDOWS 8 ENTERPRISE N (μη ρωτατε)

Δημοσ.

Το gparted μου ελεγε οτι δεν βρισκει συσκευες και αυτο με ανυσηχει πολυ, επισης αν παω στα ουιντοουζ φαινεται μονο ο σκληρος στα οποια ειναι εγκατεστημενα και φαινεται λες και τα λινουξ πηραν το παρτισιον τουσ και εφυγαν............εχω αγχωθει και μετανιωσει που εγκατεστησα στο πσ μου τη χειροτερη εκδοση των λινουξ(χιλιες φορες ουμπουντου) αλλα τι να κανω τα πεαρ φαινονταν ομορφα(στο ιντερνετ)

Δημοσ.

στον explorer στα windows δεν προκειται να δεις τον δισκο/partition του λινουξ

πηγαινε στο δεξι κλικ "ο υπολογιστης μου"/my computer - > διαχειριση/manage -> διαχειριση δισκων/disk management

εκει θα στον δειξει.

Δημοσ.

το pear linux το εχεις ακομα εγκατεστημενο ?

αν ναι μπες με αυτο και τραβα ενα df -h και πες μας τι βγαζει.

Απο οτι βλεπω οτι δεν ειναι c , το σουταρεις και τα partitions αυτα τα κολας στο c μετα.

Επισης οταν boot-αρεις το πισι σου..σου βγαζει επιλογες με το τι λειτουργικο να εκκινησει ?ή μπαινει απευθειας windows.

Με λιγα λογια αν ο bootloader ειναι του pear linux , αν σβησεις ολα τα partitions , τοτε θα χεις προβλημα με την εκκινηση των windows και θα πρεπει να κανεις ενεργειες για να διορθωσεις τον bootloader..

Δημοσ.

Αυτο βγαζει

Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda5        65G  4,4G   57G   8% /
udev            3,9G  4,0K  3,9G   1% /dev
tmpfs           1,6G  956K  1,6G   1% /run
none            5,0M     0  5,0M   0% /run/lock
none            3,9G   80K  3,9G   1% /run/shm

Συνεπαγεται οτι ειναι ακομα εγκατεστημενα.

Οταν μπουταρω βγαινει μπουτολοαντερ των πεαρ λινουξ και μου βγαζει επιλογες σε τι να κανω μπουτ.

Ειναι δυνατον να επισκευαστει το bootloader μετα την αφαιρεση των linux? Γιατι partitioning ξερω να κανω.

Δημοσ.

δηλ με λιγα λογια το 65αρι partition ειναι του λινουξ , το 8αρι δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι και οχι οτι παιζει και σημασια..και το 100αρι δεν ειναι καν partition.

αρα οπως ειπα..σβηνεις τα παντα εκτος του C προφανως και τα κολας στο C.

θα χρειαστει φτιαξιμο του bootloader.

Αν εχεις 7αρια , καις ενα σιντι / stick με τα 7αρια και επιδιορθωνεις τον bootloader.

http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/ για παραδειγμα αναφερει αρκετα καλα τα βηματα.

Δημοσ.

Εχω 8αρια φανταζομαι το ιδιο θα γινεται καθως εχω το σιντι. Ειτε ολα αυτα δουλεψουν ειτε οχι (που ειμαι 80% σιγουρος οτι θα δουλεψουν) σε ευχαριστω πολυ μπηχτη που ασχοληθηκες με το προβλημα μου.

Δημοσ.

το 100άρι καλό είναι να μην το σβήσεις αν δε σε νοιάζει τόσο

είναι αυτό που φτιάχνουν τα windows από μόνα τους και βάζουν αρχεία για το boot και το bitlocker

αν το σβήσεις φτιάχνεται αλλά είναι τσάμπα κόπος

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδα όλα πηγαν καλα αφου μετα τα φορματ των αλλων partition εκανα μπουτ απο το dvd των 8 και μετα Troubleshooting>Command Prompt>bootrec.exe/fixmbr.............Τωρα που ολα πηγαν καλα με το thread τι κανουμε?δεν ξερω......το κλειδωνουμε?γραφουμε solved στο τιτλο??

Δημοσ.

warlock εχεις δικιο σε αυτο που λες..αλλα το συγκεκριμενο 100αρι ειναι unpartitioned....δεν ξερω τι σκατα ειναι...κανονικα επρεπε να ηταν partitioned για να ειναι αυτη η μαλακια των windows.

nikolas , δεν ξερω...αν μπορεις να κανεις edit τον τιτλο προσθεσε ενα [sOLVED] ..αν οχι..χεστο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...