Προς το περιεχόμενο

Samsung: Νέες οθόνες για χρήση αποκλειστικά με Windows 8


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung παρουσίασε πρόσφατα μια νέα σειρά οθονών, λίγο διάστημα πριν ξεκινήσει η έκθεση Consumer Electronics Show.Ο λόγος για την Series 7 SC770 των 24 ιντσών. Πρόκειται για ένα multi-touch panel 10 σημείων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 8. Κάτι τέτοιο θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να εκμεταλλευτούν άκρως τις δυνατότητες που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα, όπως μεταφορά, περιστροφή αντικειμένων κ.α. Η SC770 διαθέτει συγκεκριμένα, ανάλυση 1,920 x 1,080, χρόνο απόκρισης 5ms και λόγο αντίθεσης στα 5,000:1. Συνοδεύεται μάλιστα και από μία βάση με την οποία γίνεται δυνατή η αλλαγή θέσης της μέχρι και κατά 60 μοίρες.

 

samtouchlcd.jpg

 

Η εταιρεία δεν έχασε την ευκαιρία όμως, να παρουσιάσει και ακόμη μία οθόνη. Ο λόγος για την Series 7 SC750 των 27 ιντσών. Η φωτεινότητά της αγγίζει τα 300 cd/m2, λίγο μεγαλύτερη από την 250 cd/m2 που συναντάμε στην SC770. Και οι δυο οθόνες θα βρίσκονται στα booth της Samsung στην CES την επόμενη εβδομάδα ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμες σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο Q1 του 2013. Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η τιμή και των δύο.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2012/12/31/samsung-announces-series-7-touch-monitor/[/url]']engadget.com

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται αδιάφορο; Φαντάζεστε μία οθόνη 27'' και να τη χειρίζεστε μέσω αφής; Tragic! Θα προτιμούσα ένα trackpad όπως αυτό που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Logitech (T650) για να αντικαταστήσει το mouse μου σε περιβάλλον windows 8. Ή όπως κάνει η Apple με το magic trackpad στους imac/mac mini. Είναι πολύ πιο φυσικό, βρίσκω και ξεκούραστο. Αφήστε τις δακτυλιές all over!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο πρόβλημα με τις οθόνες αυτές είναι ότι πρέπει να τις έχεις σε παρά-πάρα πολύ κοντινή απόσταση για να τις φτάνεις χωρίς κόπο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δακτυλιές; Μη μου θυμίζεις το smartphone μου που η οθόνη του με μαρτυράει χαλαρά στην αστυνομία! Και δεν θα χρειαστεί καν να βάλουν εκείνη την άσπρη πούδρα για να δουν τα αποτυπώματα!

Ναι είναι πολύ θέμα αυτό. Άσε που από όσο φαντάζομαι θα είναι κουραστικό και για τα χέρια. Άλλο το να έχεις το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ή pad σε μια επιφάνεια και τα χέρια σου χαλαρά, και άλλο να είναι τεντωμένα όρθια μπροστά στην οθόνη. Μετά θα πρέπει να προσαρμόσουν και συσκευή μασάζ από πάνω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετραει πολυ.
Νταξει, δεν ειναι για να πεταξεις το ποντκι και να κατσεις με αυτη, ειναι και για τα 2.
Αν θες να δεις κατι πιο προσεκτικα, να το μελετησεις, η να σχεδιασεις ειναι οτι πρεπει.
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ikar6

γυμναστική ρε! ξέρεις πόσο δυνατά θα είναι τα χέρια σου άμα χειρίζεσαι οθόνη αφής 24 ή 27 ιντσών με σηκωμένα χέρια;! Τι γυμναστήρια και ανοησίες... πάρε μια τέτοια οθόνη και θα δεις! :D

 

Προτιμώ μεγαλύτερα και καλύτερα trackpad παρά οθόνες αφής. Εκτός αν μιλάμε για tablets. Εκεί αλλάζει το πράγμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακολουθεί και το αξεσουάρ, για το χειρισμό από μακριά της οθόνης αυτής,
αφού πάνω από 20-22 ίντσες δε μπορείς να δουλέψεις με τίποτα σε οθόνη αν δεν είσαι τουλάχιστον 70-80 πόντους μακριά.


Και σε αυτή την απόσταση δεν μπορείς να τη χειριστείς αν δεν έχεις μεγαλακρία !


Λέγεται "matzaflar w8 broomstick"

 

που θα είναι ένα πτυσσόμενο σκουπόξυλο με λαστιχένιο δάχτυλο στην άκρη για single touch.

 

και όσοι θέλουν τη full multitouch εμπειρία θα παίρνουν δύο ή τρία από αυτά, και θα χειρίζονται την οθόνη από μακριά σαν μαριονετίστες !!

 

 

Το χουν χάσει πιστεύω !

 

Η οθόνη αυτή μόνο σε καμιά βιτρίνα ή για καμιά παρουσίαση κάνει, όχι για desktop χρήση με multitouch.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά είμαι απόλυτα σύμφωνος με την συνύπαρξη πλήρους multi touch δυνατοτήτων σε πραγματικά μεγάλες οθόνες αλλά ποτέ ως μονόδρομο. Και πληκτρολόγιο χρειαζόμαστε και ποντίκι κακά τα ψέματα.

 

Το ότι θέλει μια κάποια διαφοροποίηση το χειριστικό κομμάτι, σε σχέση με το τι έχουμε συνηθίσει, είναι ένα θέμα αλλά όχι και τόσο τραγικής σημαντικότητας όσο αρχικά μπορεί να δείχνει.

 

Εκεί που κι εγώ σκαλώνω, με υλοποιήσεις σαν την συγκεκριμένη όμως, είναι τα εξής:

 

1. Το θέμα του κατά πόσο σωστή θα μπορούσε να θεωρηθεί η τοποθέτηση μιας τέτοιας οθόνης απέναντί μας, για να μπορεί να είναι πλήρως λειτουργική και βολική.

Θεωρώ κι εγώ πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά όσο αφορά την τοποθέτηση.

Είναι σα να προσπαθούμε να βάλουμε με το ζόρι, μια τελείως νέας προσέγγισης χειριστική συνήθεια, σε ένα παλιάς κοπής σύστημα.

Πώς να το κάνουμε;! Το να βολεύει να χρησιμοποιείς εκτενώς τα χέρια σου πάνω σε οθόνη, χρειάζεται η θέση της οθόνης να είναι πολύ πιο χαμηλά. Σχεδόν εκεί που τώρα έχουμε τα πληκτρολόγια μας.

 

2. Οι δαχτυλιές είναι ο νέος μας "εφιάλτης". Και όσο πιο συχνά χρησιμοποιούμε την οθόνη με την αφή μας, τόσο χειροτερεύουν τα πράματα.

Αντίστοιχα, όσο η επιφάνεια της οθόνης μεγαλώνει, τόσο μεγαλώνει και το σχετικό πρόβλημα.

Μπορεί σε κάποιους να μη φαντάζει ιδιαίτερης βαρύτητας πρόβλημα και, σίγουρα, δεν είναι και λειτουργικά αποτρεπτικό. Ωστόσο, στη χρήση, καταντά πολύ αντιαισθητικό και σίγουρα πολύ κουραστικό αν πρέπει να ασχολείσαι κάθε λίγο με την "επιδιόρθωσή" του (καθάρισμα κλπ).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφώνω σχεδόν με όσα ειπώθηκαν ανωτέρω (περίεργο για τοπικ του insomnia).

Δε θα ήταν καλύτερο να μπορείς να βάλεις το pad σου και να το κάνεις trackpad ενώ στην οθόνη του προβάλεται αυτό που βλέπεις στην κανονική οθόνη; Πόσο δύσκολο να είναι αυτό; Και αρκετά πιο βολικό από το να τεντώνεις τα χέρια σου στην οθόνη. Άσε που γλιτώνεις και τις δαχτυλιές...

 

 

Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός και άλλα χειρότερα θα πω ότι το πορνό θα περάσει σε άλλη διάσταση με αυτές τις οθόνες αφής :D

Sorry αλλά δεν κρατήθηκα :P ...

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ήταν 24" monitor να έλεγα οκ ..... τώρα με την 27" ..... ή τα μάτια θέλουν να μας βγάλουν .... ή τους ώμους.

Εκτός και άν προωρίζεται για ιδικές περιπτόσης ..... εφαρμογές παρουσιάσεων σαν και αυτές που έχουν στα Carrefour.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...