Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλη χρονια σε ολους!εχω το εν λογω λαπτοπ εδω και μια πενταετια περιπου και η αληθεια ειναι πως με εχει βγαλει ασπροπρόσωπο αυτη η επιλογη μ αν και οταν το πηρα ακουσα πολλα απο διαφορους κυριως λογω μαρκας.στο θεμα μας, προσφατα αλλαξα το σκληρο του λαπτοπ και τον αντικατέστησα με εναν ssd ocz agility 3 120 gb.εχει αρκετη διαφορα κυριως στο ξεκινημα και στο φορτωμα και αξιζε τελικα η αγορα.αυτο π θελω να ρωτησω ειναι το εξης.γινεται 1)να αφαιρεσω το blu ray drive του λαπτοπ και να το κανω με καποιο τροπο εξωτερικο ωστε να το χρησιμοποιω και στο σταθερο μου? 2) γινεται στη θεση του να βαλω με καποιο τροπο τον παλιο μηχανικο σκληρο μ?ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

ζημια θα κανεις μαλλον και θα απαξιωσεις το μηχανημα

που το στηριζεις αυτο?δεν προκειται να το πουλησω το μηχανημα ετσι και αλλιως.και το δευτερο να μν γινεται, δλδ να τοποθετησω το μηχανικο δισκο μεσα, θα με ενδιεφερε το πρωτο, δλδ να κανω το blu ray εξωτερικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό φιλαράκο μόνο αν το πας σε τεχνικό και εκεί θα σε κλέψει και λίγο....

εννοεις για την εγκατασταση του μηχανικου σκληρου?αυτο αν ειναι τοσο συνθετο μπορουμε να το αφησουμε.παντως θα με ενδιέφεραι  ιδιαιτερα αν μπορω να κατω το blu ray εξωτερικο.πανω σε αυτο γνωριζει κανεις τπτ?

βρηκα τωρα στο ebay θηκες που κανουν αυτη τη δουλεια σαν αυτο http://www.ebay.com/itm/Laptop-Note-book-USB-to-IDE-ATA-SATA-CD-DVD-ROM-Writer-Combo-Drive-External-Case-/170905637014?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item27cac51096 απλα δεν ξερω τη συνδεση εχει το drive.sata ή ide για να το παραγγειλω.

βρηκα με λιγο ψαξιμο και το αντιστοιχο εξαρτημα για να βαλω και δευτερο σκληρο

http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=SATA+2nd+HDD+acer+aspire&_sop=15

απλα πρεπει να βρω το καταλληλο για να ταιριαζει στο μοντελο μ.δεν θα χω κανα θεμα με τα ρευματα και το τροφοδοτικο του λαπτοπ οπως ειναι πχ στο σταθερο π θες μεγαλυτερο τροδοτικο για ν σηκωσει τα πολλα parts, e?

Επεξ/σία από manosj
Δημοσ.

γιατι να τα κανεις ολα αυτα; ποσο κοστιζει ενα blue-ray driver για τον σταθερο υπολογιστη? αγορασε ενα και καθαρισες.Τον μηχανικο δισκο απλα καντον εξωτερικο με μια θηκη.

Αλλα αν ξεκοιλιασεις το μηχανημα θα το απαξιωσεις τελειως,δεν εχει σημασια αν δεν θελεις να το πουλησεις.Αυτο λες τωρα αλλα αν σε δυο χρονια θελεις να το κανεις γιατι να μην μπορεις εστω και για 100-120 ευρω.

Δημοσ.

γιατι να τα κανεις ολα αυτα; ποσο κοστιζει ενα blue-ray driver για τον σταθερο υπολογιστη? αγορασε ενα και καθαρισες.Τον μηχανικο δισκο απλα καντον εξωτερικο με μια θηκη.

Αλλα αν ξεκοιλιασεις το μηχανημα θα το απαξιωσεις τελειως,δεν εχει σημασια αν δεν θελεις να το πουλησεις.Αυτο λες τωρα αλλα αν σε δυο χρονια θελεις να το κανεις γιατι να μην μπορεις εστω και για 100-120 ευρω.

φιλε με υπολογιστες ασχολουμαι 12 χρονια και εχω μια αλφα εμπειρια με το hardware οποτε δεν νομιζω να ξεκοιλιασω τπτ.οτι δεν θα τ πουλησω αυτο ειναι σιγουρο ποσο μαλλον για τα λεφτα που λες.γνωριζω βεβαια οτι δεν προκειται να κοστιζει περισσοτερο αλλα για τοσα χρηματα δεν το σκοτωνω με τπτ. ενα blu ray drιve κανει κανα 50 ευρω π δεν τα δινω γτ μαζευω χρηματα για αλλο σκοπο.ενω με 10 ευρω κανω το drive εξωτερικο και απολαμβανω τις ταινιεσ στην 22αρα του σταθερου μου.το μηχανικο τον εχω κανει ηδη εξωτερικο αλλα μου αρεσει η ιδεα να τον βαλω μεσα στο λαπτοπ και να χω μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Δημοσ.

απ' ότι βλέπω αυτό σού κάνει.. έχεις σύνδεση ide εδώ εάν θές ποιό οικονομικο κοίτα ebay 

εγώ από εκεί πηρα καί τό ανάμενω νά έρθει!

**εάν θές μπορώ νά σου πω έντυπωσεις πρωτού αγοράσεις νά δώ εάν δουλεύει..αλλά πολύ το κάνουν αυτό και δέν έχουν προβλήματα!

Δημοσ.

απ' ότι βλέπω αυτό σού κάνει.. έχεις σύνδεση ide εδώ εάν θές ποιό οικονομικο κοίτα ebay 

εγώ από εκεί πηρα καί τό ανάμενω νά έρθει!

τα βρηκα και τα 2 π χρειαζομουν.το blu ray εχει συνδεση σατα οπως και ο σκληρος.πηρες κατι αντιστοιχο?ποσο σου βγηκε?

Δημοσ.

τα βρηκα και τα 2 π χρειαζομουν.το blu ray εχει συνδεση σατα οπως και ο σκληρος.πηρες κατι αντιστοιχο?ποσο σου βγηκε?

πηρα μονο την θηκη αυτη με ide στο πισω μερος και να το κανει sata .. οχι το εξωτερικο αντιγραφικο δεν πηρα!

Δημοσ.

πηρα μονο την θηκη αυτη με ide στο πισω μερος και να το κανει sata .. οχι το εξωτερικο αντιγραφικο δεν πηρα!

θα περιμενω αν ειναι εντυπωσεις και μετα θα προχωρησω σε αγορα.προς το παρον εχω αγορασει καινουργιο πληκτρολογιο για το λαπτοπ και του αλλαξα παστα.μπορει καθε ενα ξεχωριστα να ειναι φθηνο αλλα αν τα βαλεις ολα μαζι, μαζευεται ενα αξιοσημειωτο ποσο.

Δημοσ.

θα περιμενω αν ειναι εντυπωσεις και μετα θα προχωρησω σε αγορα.προς το παρον εχω αγορασει καινουργιο πληκτρολογιο για το λαπτοπ και του αλλαξα παστα.μπορει καθε ενα ξεχωριστα να ειναι φθηνο αλλα αν τα βαλεις ολα μαζι, μαζευεται ενα αξιοσημειωτο ποσο.

ναι το θεμα ειναι οτι δεν αξιζει για κατι τετοιο..αλλα δεν φτανει και πολυ ψηλα!

εγω το κανω αυτο επειδη εχω Ide δισκο!! θελω να δοκιμασω  αυτο με την 2ρη θηκη να δω πως δουλευει ενα παλιο λαπτοπακι hp pavilion που εχω!

και βεβαια θα σου πω..

Δημοσ.

50-10 ειναι 40 ευρω,οχι λιγα αφου μαζευεις για κατι αλλο οπως λες,αλλα οταν στο μελλον θα θελησεις να δωσεις το λαπτοπ χωρις το drive δεν θα φευγει, ενω με αυτο πανω θα φυγει εστω και με λιγα χρηματα αλλα σιγουρα θα καλυψεις και την διαφορα των 40 ευρω που θα δωσεις τωρα.

Ξεχας ομως και το θεμα αποδοση,ενα καινουργιο blueray drive θα εχει με διαφορα πιο καλες επιδοσεις απο αυτο που θα βγαλεις απο το λαπτοπ σου. Απλα δεστο λιγο σε βαθος χρονου και οχι με τη σημερινη αναγκη για χρηματα.

Σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω την ικανοτητα σου να το κανεις,το "ξεκοιλιασμα" πηγαινε στο οτι θα αφησεις ενα μεγαλο κενο στο πλαι του λαπτοπ.Θα μου πεις "καλυτερος αερισμος".....θα σου απαντησω "θα γεμισει σκονες σε μια βδομαδα".

Δημοσ.

παρε κατι τετοιο και κανε το blueray εξωτερικο

http://www.ebay.co.uk/itm/USB-External-Slim-Case-for-12-7mm-IDE-PATA-CD-DVD-RW-Blu-ray-Blu-ray-drive-/320867804067?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item4ab53623a3

μετα παιρνεις http://www.ebay.co.uk/itm/New-Pata-IDE-to-SATA-12-7mm-12-7-mm-Universal-2nd-HD-HDD-Hard-Disk-Drive-Caddy-/270927960755?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item3f14909ab3

και βαζεις ενα 2ο σκληρο

το χω κανει στο λαπτοπ ενς φιλου γιατι ηθελε και ssd και μηχανικο δισκο για αποθηκη

το svs-drive που μας εμεινε το καναμε εξωτερικο usb και το χρησιμοποιει οποτε θέλει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...