Προς το περιεχόμενο

Xperia Z: Η αδιάβροχη ναυαρχίδα της Sony με οθόνη 5' ιντσών και Full HD ανάλυση


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αναμενόμενη πρόταση της Sony στην κατηγορία των smartphone με οθόνη 5' ιντσών, παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγα λεπτά στα πλαίσια της παρουσίασης της εταιρείας στη CES 2013.Το Sony Xperia Z όπως είναι η επίσημη του ονομασία, διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, με εντυπωσιακότερο την οθόνη 5' ιντσών τεχνολογίας Mobile Bravia Engine 2 με Full HD ανάλυση 1920x1080. Μάλιστα η εταιρεία δε διστάζει να την αποκαλέσει ως τη φωτεινότερη και πιο ζωντανή οθόνη μεταξύ άλλων smartphone με των ίδιων διαστάσεων οθόνη ενώ ως κερασάκι στην τούρτα, ολόκληρη η συσκευή είναι αδιάβροχη και προστατεύεται από τη σκόνη.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε την παρουσία του τετραπύρηνου επεξεργαστή Snapdragon S4 Pro στο 1.5GHz ο οποίος συνοδεύεται με 2gb μνήμη. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος ορίζεται στα 16gb αλλά μπορεί να επεκταθεί με επιπλέον 32gb μέσω της θύρας microSD.

 

Η κάμερα των 13mp στο πίσω μέρος διαθέτει τον αισθητήρα Exmor RS mobile για πολύ καλές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ είναι από τις πρώτες κάμερες που δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής HDR βίντεο. Η μπροστινή κάμερα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Exmor R της Sony φυσικά.

xperiazcolorrange.jpg

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Sony Xperia Z είναι το χαμηλό του βάρος το οποίο βρίσκεται στα 146 γραμμάρια και σε συνδυασμό με το μόλις 7.9 χιλιοστών πάχος, κάνει το κράτημα του με το ένα χέρι μια εύκολη υπόθεση με βάση τις πρώτες αναφορές.

 

Η αυτονομία του Xperia Z στηρίζεται στη (μη αποσπώμενη) μπαταρία των 2.330mAh όπου αν και δεν έχουμε ακόμα κάποια αντιπροσωπευτική μέτρηση, η Sony υποστηρίζει μέσω της λειτουργίας Battery Stamina, μπορεί να τετραπλιαστεί.

 

Η κυκλοφορία του έχει οριστεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα σε τρία χρώματα (άσπρο, μαύρο, μωβ). Θα κυκλοφορήσει με την έκδοση 4.1.2 Jelly Bean του Android με τη Sony να δεσμεύεται για την κυκλοφορία αναβάθμισης σε 4.2 αλλά και την έκδοση 5.0 όταν αυτή παρουσιαστεί.

 

http://www.youtube.com/watch?&v=gWysHOjl95E

http://www.youtube.com/watch?&v=Xa86s-tGHO4

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/01/07/meet-the-5-inch-quad-core-xperia-z-sonys-stunning-answer-to-the-iphone-5-and-galaxy-s3/[/url]']techcrunch.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η νέα ναυαρχίδα της Sony! Σίγουρα αν προωθηθεί σωστά θα έχει απήχηση στην αγορά, αρκεί να μην συνεχίσει τον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Επειδή παρακολούθησα την παρουσίαση της Sony, μπορώ να πώ πως απαγοητεύτικα!

Απ'ότι κατάλαβα κοιτάνε το μέλλον των τηλεοράσεων και όχι τόσο των κινητών. Βέβαια τηλεόραση 56 ιντσών με ανάλυση 4k είναι πρωτοπορία, αλλά δεν είναι για όλους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανέμορφο και πολύ ισχυρό!
Αν παίξει στα 600€ (αλλά δεν νομίζω) θα πάει καλά...
Απ ότι έχω δει η SONY έχει καλή υποστήριξη ειδικά στα updates αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει .... να μην λέω τα ίδια συνεχώς ..... τεράστιο και αυτό.

Το μαγικό με την τεχνολογία είναι ότι χώρεσαν 1920x1080 pixel σε μια σχετικά μικρή οθόνη.

Από τους κορυφαίους επεξεργαστές .... από της μεγαλύτερες Ram .... από της καλύτερες κάμερες .

Αν βάλουν και μια καλή τιμή θα πάει καλά.

 

Φυσικά δεν είναι για τύπους σαν εμένα που δεν δίνουν πάνω από 200 ευρώ για τηλέφωνο.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...