akpe Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 @RottenLungs έχω την εντύπωση οτι το αλκοόλ (σε λογική ποσότητα) λειτουργεί ως αγχολυτικό. Εμένα πάντως μισό με ένα ποτήρι μπύρα συνήθως με στρώνει
RottenLungs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Το αλκοόλ σε χαλαρώνει αλλα κάτι παίζει με τον μεταβολισμό του στο οργανισμό σου. Δηλάδή μπορέι να έχεις πιεί τα ποτάκια σου, να χαλαρώσεις και μετά καθώς μεταβολίζεται να σου δημιουργήσεις ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με του άγχους. Γιαυτό και το αποφεύγεις σε τέτοιες περιπτώσει. Γενικα είμαι πολυ και του αλκοόλ και του τσιγάρου (εγω αυτήν την στιγμή πίνω τα τσιπουράκια μου και κάνω το αγρινιότικο τσιγαράκι μου) να πώ την αλήθεια αλλα δυστυψώς στο άγχος και τα δύο δεν έχουν καλή επίδραση. Κάτι τελευταίο. Το τσάι δεν χαλαρώνει πάντα, εξαρτάται τι φυτό είναι. Το αναφέρω γιατι πολλοί βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλα τα τσάγια πχ. το ευρωπαϊκό έχει μέσα καφείνη η οποία φυσικά είναι ότι χειρότερο για το άγχος. 1
arianos16 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Ολα ειναι στο μυαλο φιλε σκεψου θετικα και προσπαθησε να χαλαρωσεις δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι. να πεις ότι δεν έχει το όνομα που έχει πάει στο καλό αλλά εσύ το σκότωσες.
g_alkis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Λύση υπάρχει αλλά θα πρέπει να γαμ@@ώ Ορίστε η λύση 3
pavlinara Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξύπνησα καλά δεν υπάρχει αυτό που ζω.Θέλω να τα παρατήσω όλα και να κάτσω στο σπιτάκι μου άνεργη.
viper2005 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Τι κάνετε για να το ξεπεράσετε;Όταν το στομάχι σας πιστεύετε ότι θα σπάσει από την πίεση και δεν κατεβαίνει μπουκιά και το μυαλό δεν μπορεί να ηρεμήσει και οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα έχετε κανονίσει να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα και σε διαφορετικά μέρη και πρέπει να γίνετε χίλια κομμάτια για να τα φέρετε εις πέρας όλα όσα θέλετε; απο την πεινα παιζει απο το αγχος δεν παιζει επισης αν σε χαλαει τοσο το αγχος, τοτε jog...
kirileman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξύπνησα καλά δεν υπάρχει αυτό που ζω.Θέλω να τα παρατήσω όλα και να κάτσω στο σπιτάκι μου άνεργη.Η λύση για να φύγει το άγχος, τουλάχιστον σε μένα έτσι λειτούργησε, είναι να περάσεις ένα διάστημα σκατά, κατά προτίμηση μακριά από τον τόπο διαμονής. Αν υπάρχει ένα κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης για γυναίκες, πήγαινε κάνα μήνα, να σου αλλάξουν την παναγία και να πιάσεις πάτο. Όταν θα επιστρέψεις, το άγχος θα έχει εξαφανιστεί μια και καλή. Μάλλον...
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 πετάω μερικά 20ευρα απο το μπαλκόνι και βλέπω τους γείτονες των αποκάτω ορόφων να μου προσφέρουν σπονδές και τα πρωτότοκα τους. Works every time 2
gatokoritso Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 πετάω μερικά 20ευρα απο το μπαλκόνι και βλέπω τους γείτονες των αποκάτω ορόφων να μου προσφέρουν σπονδές και τα πρωτότοκα τους. Works every time εισαι μεγαλος!εκλιπαρώ για βιντεακι
yannis27gr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μια συνεδρία με τον τοξοβόλο δεν σου πέρασε απ' το νου; (προσπαθώ να αποφασίσω αν το λέω στα αστεία ή στα σοβαρά αλλά δεν το καταφέρνω)
MovingShadow Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικά pavlinara , δεν πιστευω ότι οποιαδήποτε κατάσταση , ή η κρίση , σου δημιουργεί άγχος , και κρίσεις πανικου.... Υπάρχει προδιάθεση , και απλά τώρα που ζορίζεσαι , βγαίνει στην επιφάνεια... Απο τα γραφόμενά σου , φένεται έντονα ότι είσαι αρκετά ψυχαναγκαστική. Ο ψυχαναγκαστικός τρελένεται απο τα πολλά "πρεπει". Πρέπει να προλάβω ,πρέπει να το κάνω τέλεια , πρέπει να βρω δουλεια , πρεπει να κάνω αυτό , πρέπει να κάνω εκείνο κλπ κλπ. Ο τροπος να το ξεπεράσεις , είναι να αντικαταστήσεις τα "πρεπει" με τα "θέλω". Επίσης να θυμάσαι ότι μετά το άγχος έρχεται η κατάθλιψη. Εάν σε ενδιαφέρει να το δουλέψεις με κάποιον ειδικό ( μην το θεωρεις ντροπη , εκατομμύρια είναι σαν και σένα...) , πες μου να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες πριβε , γιατί έχω εμπειρία απο πολύ έντονο άγχος και κρίσεις πανικού , και το ξεπέρασα.....
Superuser Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 πετάω μερικά 20ευρα εισαι μεγαλος!εκλιπαρώ για...(xxx) Να πως πέφτουν οι γυναίκες..
Mr.Rainbolt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 να πεις ότι δεν έχει το όνομα που έχει πάει στο καλό αλλά εσύ το σκότωσες. ουπς.. δεν το δα καν δικο μου λαθος soz
SpirtouLisS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Αν το άνοιγα εγώ το thread,ανάθεμα και αν απαντούσε κανένας... προβλέπω μέχρι αύριο το βράδι,τουλάχιστον 8 σελίδες χαλαρά Έχεις να διαβάσεις...που θα σου φύγει με την μία θα σου απαντουσαν τα troll και θα σου ελεγαν κανε ενα διαλλειμα κανε ενα kit-kat και αλλες βλακειες...για καταπολεμηση του αγχους εχεις ενα δικιο παντως αλλα δε θα βγει ακρη ontopic τωρα. και εγω ειμαι παρα πολυ αγχωδης και σιγουρα δεν εχω να πω καμια συμβουλη γιατι πραγματικα δεν μπορεσα ποτε να αντιμετωπισω πραγματικα το αγχος της πιεσης και ειδικα οσον αφορα το πως επηρεαζει αυτο την ηρεμια στον υπνο. περιμενω και αλλες απαντησεις στο θεμα με ενδιαφερει πολυ.
pasxa_axsap Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Επίσης να θυμάσαι ότι μετά το άγχος έρχεται η κατάθλιψη. Εάν σε ενδιαφέρει να το δουλέψεις με κάποιον ειδικό ( μην το θεωρεις ντροπη , εκατομμύρια είναι σαν και σένα...) , πες μου να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες πριβε , γιατί έχω εμπειρία απο πολύ έντονο άγχος και κρίσεις πανικού , και το ξεπέρασα..... Αυτο ειναι το κακο με τα φορουμς. Ο καθενας μπαινει και λεει το μακρυ του και το κοντο του με αποτελεσμα να αγχωνει ακομα περισσοτερο και να δημιουργει μεγαλυτερο προβλημα απο οτι υπαρχει σε αυτον που ρωταει. Το ιδιο επαθα οταν μπηκα να διαβασω τι ειναι η κριση πανικου σε καποιο φορουμ οταν μου ειπαν οτι πιθανος επαθα. Αυτο με εκανε πολυ χειροτερα μιας και πολλοι εκει το μεγαλοποιουσαν και εκαναν αυτη την ψυχολογικη διαταραχη (που ειναι απο τις πιο ελαφριες) να φαινεται ως κατι το τρελο. (Αμα δεν μου λεγανε οτι ηταν κριση πανικου, ισως και να μην το παθαινα ποτε ξανα. Το οτι το εμαθα και το εψαξα, του εδωσα αξια και μεγαλη σημασια, ηταν το λαθος). Φυσικα δεν αντιλεγω οτι εχεις εμπειρια απο εντονο αγχος, κρισεις πανικου και οτι το ξεπερασες απλα πιστευω οτι δεν ειναι σωστο αυτο που γραφεις οπως το γραφεις για να βοηθησεις. Προσωπικα μετα απο σοβαρο τροχαιο που ειχα, εμφανιστηκαν κρισεις πανικου. Η διαγνωση στο νοσοκομειο ηταν: ''πιθανη κριση πανικου'' και ετσι με παρεπεμψαν να παω σε ψυχιατρο. Πηγα, μου χορηγησε xanax που τα πηρα μονο 2 μηνες (1 καθε μερα, σε αυτο το διαστημα που το πηρα δεν ειδα καμια αλλαγη) και υστερα τα εκοψα διοτι δεν ηθελα να παιρνω τετοια φαρμακα. Το ξεπερασα με ομοιοπαθητικη (απο την πρωτη βδομαδα σταματησαν ολα τα συμπτωματα ενω δεν νομιζα οτι θα με βοηθησει, μιας και δεν τα καταφεραν τα ψυχιατρικα χαπια) και εκανα περιπου 15 συνεδριες με ψυχολογο. Ακομα ξερω φιλο που το πολυ αγχος το ξεπερασε με βαλεριανα σε χαπι. Παντως οπως σου ειπαν και παραπανω τα αλλα παιδια, το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το σκεφτεσαι χαλαρα, να σκεφτεσαι θετικα, να σκεφτεσαι τι ειναι αυτο που σε αγχωνει και γιατι να σε αγχωνει? Αξιζει? (με λιγα λογια να μην μεγαλοποιεις καποια πραγματα που δεν πρεπει και σε φερνουν σε αυτη την κατασταση). Φιλοσοφισε ποια ειναι αυτα τα πραγματα που πραγματικα θες απο τη ζωη σου. Σε αυτο το κομματι ειναι που μπορει να σε βοηθησει ο ψυχολογος αν πραγματικα το θες. Αν δεν το θες και το κανεις ισα ισα για να πεις οτι κατι εκανες κλπ, μην το κανεις δεν θα εχει αποτελεσμα. Aκομα καλυτερα μην ψαχνεις μεσα απο το internet το τι μπορεις να κανεις για αυτο που εχεις (νομιζεις οτι εχεις?) διοτι θα ακουσεις και σωστα και λαθος πραγματα και θα τα μπερδευτεις. Μιλα κατευθειαν με καποιον ειδικο. Οπως σωστα ειπε ο RottenLungs, η γυμναστικη τις περισσοτερες φορες βοηθαει, οποτε τρεξιμο ειναι αυτο, ποδηλατο ειναι αυτο, κανε μια προσπαθεια. Αν κατι απο αυτα που ειπα σε αγχωσε/δεν σε βοηθησε κλπ, ζητω συγνωμη, καλα μπορει να τα ειπα εγω στον φιλο MovingShadow, αλλα ειναι λεπτες οι ισσοροπιες σε αυτα τα θεματα που ισως να δινεται λανθασμενα η βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα