Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει καταλαβει κανεις γιατι μιλανε ολοι στις γυναικες στο αρσενικο;Ειναι δυνατον να ειναι ο Παυλιναρας;

Στο 2013 ήμαστε , ποτε δεν ξέρεις....

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον η σχολή που είσαι δεν σου αρέσει και τόσο αλλιώς δε θα υπήρχε θέμα επιλογής ανάμεσα στα δύο.

Εργοδότες θα έχεις άπειρους στο μέλλον αλλά τώρα βρίσκεσαι ήδη σε μια σχολή.

Λες "είμαι σε σχολή που θα μου εξασφαλίσει δουλειά"...

Είσαι σε σχολή που σου αρέσει; 

Η απλά θεωρείς ότι θα σου παρέχει δουλειά;

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο άστο...

Όλα αλλάζουν εντελώς δυναμικά...

Επίσης σκέψου το ενδεχόμενο να δεχθείς την δουλειά και να κάνεις την σχολή εξ αποστάσεως ή ίσως σε κάποιο κολλέγιο που είναι πιο ευέλικτο.

Αν σου άρεσε η σχολη δε θα θεωρούσες πως αν τα κάνεις και τα δύο θα καταρρεύσεις ίσα ίσα η σχολή θα ήταν χόμπι...

Όσο για το άγχος δε λύνεται πνίγοντας στο σε βίντεο και στον υπολογιστή. Έχω περάσει όλα τα στάδια άγχους και κατάθλιψης και το να το πνίγεις στον υπολογιστή ή στο φαγητό είναι ότι χειρότερο...

Βίωσε το άγχος και τους φόβους σου, μη τρέχεις μακριά από αυτούς. Βίωσε τα και απομυθοποίησε τα. Και φυσικά συζήτα με άλλους.

Γενικά είναι στη φύση άλλων ανθρώπων να αγχώνονται και σε άλλων να μην αγχώνονται και τόσο.

Εγώ που ανήκω στην κατηγορία του παθητικού αγχώδη που αγχώνομαι ακόμα και για πράγματα γελοία που δεν δικαιολογούν το να αγχώνομαι ψάχνω να βρω τι φταίει.

Γιατί το άγχος είναι απλά το αποτέλεσμα, η κορυφή του παγόβουνου. Από πίσω πάντα κρύβεται κάτι άλλο πχ τελειομανεία, ηττοπάθεια, χαμηλή αυτοπεποίθηση, κοινωνικά προβλήματα κτλ

Η μόνη λύση είναι να βρεις την αιτία. Το να μπουκώσεις το άγχος με αγχολυτικά δε θα σου κάνει τίποτα και πίστεψε με έχω δοκιμάσει από τα πιο φυτικά μέχρι και μερικά ελαφρώς χημικά αλλά ποτέ κάτι βαρύ ή εθιστικό.

Στην καλύτερα σου δίνουν προσωρινή ανακούφιση ενώ στην χειρότερη σε κάνουν να ρίχνεις 12ωρα ύπνου...

Βρες την αιτία του άγχους και λύσε την. Και όχι δεν είναι η κατάσταση που ζεις γιατί πχ η ίδια κατάσταση σε έναν άλλο άνθρωπο δε θα έφερναι πιθανόν καθόλου άγχος. Αυτή είναι η αφορμή που πυροδότησε κάτι την περίοδο αυτή. Η ρίζα είναι αλλού εκείνη ψάχνεις και εκείνη θα λύσεις.

Τώρα θες μόνη σου να δεις τι φταίει; Θες να πας σε κάποιο ψυχολόγο που θα σε βοηθήσει να το βρεις; Πάντως σίγουρα αν δε το λύσεις θα σου δημιουργεί και άλλα προβλήματα σε άλλους τομείς που δε θα τα συσχετίζεις καν με αυτό το πρόβλημα...

Προσωπική άποψη από προσωπική πείρα πάνω στο θέμα...

Δημοσ.

Πείτε ότι είμαι άντρας, δυστυχώς είναι λίγο αργά για να αλλάξω το όνομα μου στο φόρουμ.Και να συνεχίσω να γράφω με άλλο όνομα, πολλοί θα το καταλάβουν.

Σε κανα δυο βδομάδες βγαίνουν τα αποτελέσματα της προκήρυξης, η δουλειά αυτή είναι για 2 χρόνια ξεκινάει άμεσα, οπότε παίρνω αναστολή από την σχολή .Η οποία όμως σχολή μου εξασφαλίζει δουλειά από Σεπτέμβρη αν την τελειώσω φέτος.

Δεν ξέρω τι να κάνω.Είμαι σε ένα πολύ σοβαρό δίλημμα.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι αυτά τα 2 δεν μπορούν να συνδυαστούν.Η σχολή είναι Αθήνα και η δουλειά είναι βόρεια Ελλάδα και δεν ξέρω καθόλου αν θα μπορέσω να πάρω μεταγραφή στην σχολή στην Θεσσαλονίκη.Μα είναι δυνατόν να πέρασα Αθήνα και να μην μπόρεσα να περάσω Θεσσαλονίκη;

Τελωσπάντων παράλληλα έχω ένα άτομο που με πιέζει να του δώσω την θέση μου στην Αθήνα και δεν ξέρω πως να το αποφύγω όλο αυτό...Με έχει τρελάνει μιλάμε.Αλλά φταίω εγώ που κάνω βιαστικές κινήσεις..Κι έτσι καταλήγω πάντα να τρελαίνομαι στο τέλος...

Δημοσ.

Ναι θα τους πω περιμένετε 5 μήνες να τελειώσω την σχολή και μετά θα έρθω.Αν δεν δεχτώ πάνε στον επόμενο προφανώς.

28 αλλά τι σημασία έχει;

Δημοσ.

Ε και; Φυσικά και δε θα περιμένουν 5 μήνες αλλά φυσικά δεν είναι και η μόνη επαγγελματική ευκαιρία που θα βρεθεί στην ζωή σου.

Εξαρτάται και το που βρίσκονται οι σπουδές σου. Για να λες 5 μήνες τότε είσαι στα τελειώματα. Ε βγάλε την μωρέ να τελειώνει...

Επίσης πολλές σχολές έχουν την επιλογή να παγώσεις κάποια εξάμηνα επικαλούμενος κάποιο λόγω. Επικαλέσου κάτι πάγωσε 2 εξάμηνα και πήγαινε στην δουλειά αυτή να δεις αν αξίζει. Αν δεν αξίζει πίσω στην σχολή.

Αν είναι η ονειρεμένη δουλειά της ζωής σου τότε μείνε

Δημοσ.

Όχι είναι εντελώς υποχρεωτικά.Δηλαδή μου λέτε να κάτσω άλλους 8 μήνες άνεργη να τελειώσω την σχολή και ,μετά να βρω δουλειά και να πω όχι σε αυτήν που ξεκινάει σε ένα μήνα και είναι θέση ευθύνης;

Δημοσ.

Δίνεις πολυ λίγα στοιχεία ώστε να μπορεί κάποιος απο εμάς να δώσει μία συμβουλή πάνω στο θέμα σου (αλλα και να σου δώσει κάποις, θα είναι χαζό να την λάβεις υπόψιν σου). Δεν σου λέω να δώσεις παραπάνω γιατι και πάλι λίγα θα είναι (εκτός αν εκθέσεις τον εαυτό σου, κάτι που δεν θα κάνεις λογικά).

Οπότε γιατι δεν βάζεις τα θετικά και τα αρνητικά (κλασσική συνταγή) και μετά να κάτσεις να το συζητήσεις με δικά σου άτομα;;;;

Επίσης αν και πάλι δεν βγάλεις αποτέλεσμα, στρίψε νόμισμα. Δεν κάνω πλάκα.

Δημοσ.

Ρε συ παυλινάρα είναι το τι θέλεις εσύ και που θα νιώθεις άνετα.

Τι θα σε χαλάσει περισσότερο; Να πας σε αυτή την δουλειά και να παρατήσεις την σχολή σου; Η να συνεχίσεις την σχολή και να ξανααρχίσεις αιτήσεις για δουλειά αφού την τελειώσεις;

Σκέψου απλά τον εαυτό σου σε αυτά τα δύο πιθανά σενάρια και που θα είσαι πιο ευτυχισμένη.

Θέση ευθύνης μήπως ισούται με επιπλέον άγχος για σένα;

Τελείωσε την σχολή και ταυτόχρονα λύσε τα θέματα που έχεις με την διαχείρηση άγχους με κάποιον ψυχολόγο και μετά κάποια παρόμοια δουλειά θα ξαναπαρουσιαστεί στη ζωή σου:-)

Δημοσ.

Το συζήτησα και κανείς δεν ήξερε τι είναι το καλύτερο, όλοι καταλαβαίνουν το δίλημμα και το άγχος που με έχει φάει.

Τόσα χρόνια το περίμενα αλλά όχι έτσι.Ή θα μου'ρχονται όλα μαζί ή τίποτα.

Δημοσ.

πόσο καιρό την έχεις αρχίσει την σχολή;

αν την αφήσεις μπορείς να συνεχίσεις μετά ή τον πούλο;

πόσο καλύτερη είναι η τωρινή δουλειά από αυτή που είναι 8 μήνες μετά;

Δημοσ.

Τις ευκαιρίες εμείς τις δημιουργούμε. Δεν ήταν δώρο θεού η δουλειά που σου παρουσιάστηκε. Λογικά έχεις τα προσόντα. Ε τελείωσε την σχολή για να έχεις τα προσόντα που απαιτεί αυτή η θέση και κάτι παραπάνω και με τον ίδιο τρόπο θα βρεις μια αντίστοιχη θέση ή/και κάτι καλύτερο.

Είναι κρίμα που δε μπορεις να τα συνδυάσεις. Αλλά και εγώ όσο σπουδάζω δε μπορώ να κάνω πολλά άλλα πράγματα καθώς αγχώνομαι πάρα πολύ (τελειομανής).

Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις τι σπουδάζεις και τι δουλειά σου πρόσφεραν...

Δημοσ.

Είναι ετήσια η σχολή και ναι μπορώ να πάρω αναστολή.Αλλά αν την καθυστερήσω μετά λιγοστεύουν οι πιθανότητες να με πάρουν μιας και θα μαζεύονται άτομα με προσόντα συνεχώς.

Δεν ξέρω ποια δουλεία είναι καλύτερη καμία δεν είναι μόνιμη.Αλλά και οι 2 είναι πάνω σε αυτό που σπούδασα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...