Προς το περιεχόμενο

CES 2013: Νέα σειρά IPS monitor από την LG


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας, η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά οθονών τεχνολογίας IPS.Η σειρά περιλαμβάνει τις οθόνες UltraWide, ColorPrime και Touch 10, σχεδιασμένες, ώστε να ταιριάζουν ιδανικά με εφαρμογές ψυχαγωγίας, με εφαρμογές επαγγελματικού χαρακτήρα και με τις ανάγκες των συστημάτων αφής, αντίστοιχα ενώ αι τα τρία μοντέλα ενσωματώνουν τεχνολογία πάνελ IPS.

 

Η οθόνη EA93 UltraWide είναι η πρώτη στον κόσμο με αναλογία διαστάσεων 21:9. Χάρη στη διαγώνιο των 29 ιντσών, εξασφαλίζει άφθονο χώρο εργασίας και εξαιρετικές δυνατότητες multitasking και multimedia. Επίσης, είναι ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών και άλλου υλικού widescreen, με αναλογίες που πλησιάζουν εκείνες μιας οθόνης κινηματογραφικής αίθουσας, ενώ περιβάλλεται από το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο του CINEMA SCREEN Design της LG.

 

Όταν οι περιστάσεις επιβάλλουν την ταυτόχρονη λειτουργία πολλών εφαρμογών (multitasking), το 4-Screen Split χωρίζει την οθόνη του UltraWide σε τέσσερα ξεχωριστά τμήματα. Ο χρήστης, αντί να πρέπει να αλλάζει χειροκίνητα τις διαστάσεις κάθε παραθύρου, μπορεί με λίγα κλικ του ποντικιού του να ανοίξει τα προγράμματα που τον ενδιαφέρουν στο κατάλληλο παράθυρο, και να διαμορφώσει την τελική τους διάταξη στην οθόνη.

 

Το μοντέλο ET83 Touch10 διαθέτει δυνατότητα αφής σε 10 διαφορετικά σημεία της επιφάνειας του εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία από τη χρήση των Windows 8. Οι συμβατικές οθόνες αφής επιτρέπουν dragging, scrolling και pinching με δύο δάκτυλα, τη στιγμή που η 23’’ οθόνη Touch 10 της LG επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και τα δέκα του δάκτυλα ταυτόχρονα, γεγονός που μεταφράζεται σε ταχύτερη και πιο φυσική πληκτρολόγηση με το on-screen keyboard.

 

lget83touch01.jpg

 

Tο EA83 ColorPrime είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τον κινηματογραφιστή, τον γραφίστα ή τον φωτογράφο που ζητά την καλύτερη δυνατή απόδοση εικόνας και χρωμάτων. Διαθέτει ανάλυση Wide Quad High Definition (WQHD - 2560 x 1440 πίξελ), αλλά και ακριβέστατη αναπαραγωγή της χρωματικής παλέτας (100% του sRGB και 99% του Adobe RGB color space). Με απλά λόγια, το EA83 ColorPrime είναι ένα εργαστήριο διαχείρισης γραφικών.

 

Η χρωματική απόδοση του ΕΑ83 ColorPrime έχει καλιμπραριστεί εργοστασιακά και το φύλλο των σχετικών ρυθμίσεων υπάρχει στη συσκευασία κάθε οθόνης. Tέλος, η οθόνη μπορεί να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες, δίνοντας έτσι στους επαγγελματίες γραφίστες τη δυνατότητα να ελέγχουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και από μια εναλλακτική οπτική.

 

 

lgea83.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσα χρώματα μπορεί να αποδώσει άραγε? Π.χ. στις έιζο λένε:  16 million σε μια παλλέτα των 270 trillion. Αν και δεν έχω καταλάβει καλά τι σημαίνει αυτό αλλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

1.07billion με displayport, "10bit" panel έχει...

 

το trilion νομίζω ότι είναι για το 16bit 3D LUT που έχουν κάποιες Eizo ...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η οθόνη EA93 UltraWide είναι η πρώτη στον κόσμο με αναλογία διαστάσεων 21:9

 

Απο tv ξέρω ότι η philips είχε 21:9 αλλά απο οθόνη pc η lg είναι η πρώτη?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Η οθόνη EA93 UltraWide είναι η πρώτη στον κόσμο με αναλογία διαστάσεων 21:9

 

Απο tv ξέρω ότι η philips είχε 21:9 αλλά απο οθόνη pc η lg είναι η πρώτη?

ναι και λίγο μετά ανακοίνωσε η Dell νομίζω...

 

το θέμα είναι γιατί την παρουσιάζει και στην CES 2013 (και την 27αρα), ενώ το είχε κάνει πέρσυ στην IFA 2012...

 

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1346155163

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμένα πάντως η lg με εχει απογοητεύσει με τα ips panel και γενικά το 2012 πολύ σκοτεινά γύρισα ενα monitor πίσω γι αυτό το λόγο και μια 55 άρα 3d smart που είχε ένα σκασμό λεφτά γιατί άκουσον άκουσον δεν υποστήριζε το 3d m;esv hdmi από pc ενώ η προηγούμενη lg poy ;eixa ήταν σαφώς καλύτερη και επαιζε και σωστά. για μένα η lg έχει χαλάσει πολύ και ημουν φαν της στις τηλεοράσεις. και απο aftersales αναβαθμίσεων λογισμικού ανύπαρκτοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...