Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν ήξερα αν έπρεπε να βάλω το τόπικ στο μπλα μπλα ή σε κανένα πιο "σοβαρό" section..

Έχω βαρεθεί να βλέπω τελευταία τύπους (και όχι όλους άσχετους με τεχνολογία) με σιλοτέιπ ή μαύρες κολλητικές ταινίες κλπ στις webcams από τα λάπτοπ.. Προσωπικά ομολογώ πως μου φάνηκε κάπως αστείο. Δηλαδή οκ, πέραν του θέματος "πόσο εύκολο είναι πραγματικά να μπει κάποιος στην webcam μου", δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να κάνει κανείς μπροστά στην κάμερα που να το θεωρεί τόσο επικίνδυνο. Εκτός πια αν έχει βίτσιο να κάθεται γυμνός μπροστά στο λάπτοπ ή να κάνει σεξ με το λάπτοπ ανοιχτό απέναντι. Αλλά οκ, και πες ότι κάποιος μπαίνει στο pc σου. Πιο επικίνδυνο δεν είναι να σου πάρει "περίεργο" υλικό που έχεις εκεί; Ή ας πούμε γιατί εμένα μου φαίνεται πιο σημαντικό το να υποκλέπτει τον ήχο από το μικρόφωνο και να ακούει τι λες. Εκτός αν πρέπει να βάλουμε σιλοτέιπ και στα μικρόφωνα, και στις κάμερες από τα κινητά μας, ίσως και στα μικρόφωνα και να τα ξεκολλάμε όποτε θέλουμε να μιλήσουμε..

Μου διαφεύγει κάτι;

Δημοσ.

Θυμάμαι οταν ειχαν πρωτοβγεί τα κινητά με κάμερα κάποιοι έλεγαν οτι σε ηχογραφούν και σε πέρνουν βίντεο ακόμα και αν εχεις βγαλει την μπαταρία.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά, εκτός και εάν βγάλεις την μπαταρία από το laptop, μπορεί να γίνει απομακρυσμένη σύνδεση στον Η/Υ σου και να γίνεται streaming (εάν έχεις δίκτυο) το τι βλέπει η camera. 

Δεν χρειάζεται τίποτα, απλά να έχεις μπει έστω και μία φορά σε site με flash player, π.χ. youtube. 

Το σελοτέιπ δεν κάνει τίποτα, μιας και εάν παρθεί η εικόνα μπορεί να γίνει "x ray" analysis και να βγει (όχι πολύ καθαρό) το τι βλέπει η camera. 

Δημοσ.

Θυμάμαι οταν ειχαν πρωτοβγεί τα κινητά με κάμερα κάποιοι έλεγαν οτι σε ηχογραφούν και σε πέρνουν βίντεο ακόμα και αν εχεις βγαλει την μπαταρία.

Αυτο οντως γινοταν.Ακομα και αν εβγαζες και την sim.

Δημοσ.

Καλά, το γελάτε εσείς. 

Ακόμα και τα ειδικά σώματα ασφαλείας έχουν ειδικούς που παρακολουθούν IPs ύποπτες μέσω webcam. Το σελοτέιπ δεν κάνει δουλειά. 

Για να είστε σίγουροι θα πρέπει να βγάλετε εντελώς τους drivers της webcam από τον Η/Υ σας. 

Δημοσ.

Δηλαδή αν  αποσυνδέσω την webcam από τη USB θύρα, μπορoύν να συνεχίσουν να με βιντεοσκοπούν μέσα από τους drivers? :-D

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, το γελάτε εσείς. 

Ακόμα και τα ειδικά σώματα ασφαλείας έχουν ειδικούς που παρακολουθούν IPs ύποπτες μέσω webcam. Το σελοτέιπ δεν κάνει δουλειά. 

Για να είστε σίγουροι θα πρέπει να βγάλετε εντελώς τους drivers της webcam από τον Η/Υ σας. 

Η μαυρη μονωτικη δηλαδη δεν κανει; Πες μου οτι θα δουν και μεσα απο κει...

Δημοσ.

Δηλαδή αν  αποσυνδέσω την webcam από τη USB θύρα, μπορoύν να συνεχίσουν να με βιντεοσκοπούν μέσα από τους drivers? :-D

Ε, εντάξει. Εάν την αποσυνδέσεις δεν θα μπορούν να σε δούν αλλά θα μπορούν να ελέγξουν όποτε θέλουν την camera σου εάν την βάλεις. 

Η μαυρη μονωτικη δηλαδη δεν κανει; Πες μου οτι θα δουν και μεσα απο κει...

Εξαρτάται τον φακό και το chip της web cam. Σε μερικά (που ανήκουν σε εταιρείες με έδρα την Αμερική) υπάρχει η δυνατότητα για καταγραφή ακτινοβολίας που δεν βλέπουμε αλλά περνάει μέσα από τέτοια "φράγματα" με αποτέλεσμα να καταγράφονται τα πάντα. 

Το είχαν κάνει μετά την 9/11 για λόγους ασφαλείας. 

Δημοσ.

οι webcams έχουν ειδικά χαρακτηριστικά για λήψη σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό

και με τη μονωτική ταινία ακόμα, και φυσικά τη χρήση εξειδικευμένου software, υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού έστω και σκιάς, η σκιά όμως οδηγεί σε φιγούρα, η φιγούρα συγκεκριμενοποιείται και οδηγούμαστε σε πλήρη ταυτοποίηση του ατόμου.

η μόνη λύση είναι η τοποθέτηση φύλλου μολύβδου μπροστά από την webcam. οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρα που απλά αποτυγχάνουν

Δημοσ.

lol με τις θεωριες συνωμοσιας ,οποιος δεν θελει να φοβαται ας παρει λαπτοπ χωρις ενσωματωμενη καμερα,φυσικα μπορει να χει καμια μυστικη που θα εκπεμπει xray και θα καταγραφει τα παντα :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...