Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Είναι τραγικά ηλίθιο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Έρχεται το δέμα σε μια εβδομάδα και τελεί υπό κράτηση άλλες τρεις εβδομάδες σε αποθήκη εντός της χώρας. Μίλησα με τα ΕΛΤΑ και μου είπε το helpdesk να υπολογίζω στην καλύτερη 15 ημέρες από τότε που μπαίνει το δέμα στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο να υπολογίζω 20 μέρες μέχρι να ανοιχτεί ο σάκος. Πού μπορούμε να κάνουμε καταγγελία γι' αυτό το αίσχος;

Απο την αλλη η επιβολή φπα απο το πρώτο ευρω ειναι δίκαιη και για το ντοπιο εμποριο (αθέμιτος ανταγωνισμός). 

Απόλυτα σωστό να γίνει αυτό, εννοείται χωρίς επιπλέον έξοδα εκτελωνισμού. Η να χρεώνονται επιπλέον έξοδα στην περίπτωση που το δέμα είναι εμπορικού χαρακτήρα και δεν συνοδεύεται από αποδεικτικό αξίας ή αν έχει ψευδές αποδεικτικό αξίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θέλουν να χρεώνουν ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων. Να πληρώνουμε το κράτος, αλλά να μην μας δεσμεύει τα δέματά μας για όσο καιρό γουστάρει. 
  • Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Είναι τραγικά ηλίθιο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Έρχεται το δέμα σε μια εβδομάδα και τελεί υπό κράτηση άλλες τρεις εβδομάδες σε αποθήκη εντός της χώρας. Μίλησα με τα ΕΛΤΑ και μου είπε το helpdesk να υπολογίζω στην καλύτερη 15 ημέρες από τότε που μπαίνει το δέμα στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο να υπολογίζω 20 μέρες μέχρι να ανοιχτεί ο σάκος. Πού μπορούμε να κάνουμε καταγγελία γι' αυτό το αίσχος;

Απόλυτα σωστό να γίνει αυτό, εννοείται χωρίς επιπλέον έξοδα εκτελωνισμού. Η να χρεώνονται επιπλέον έξοδα στην περίπτωση που το δέμα είναι εμπορικού χαρακτήρα και δεν συνοδεύεται από αποδεικτικό αξίας ή αν έχει ψευδές αποδεικτικό αξίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θέλουν να χρεώνουν ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων. Να πληρώνουμε το κράτος, αλλά να μην μας δεσμεύει τα δέματά μας για όσο καιρό γουστάρει.

Για εμένα μια καλή λύση θα ήταν με ποσοστό επί της αξίας cif να βγαίνουν και τα τέλοι πχ από 10%για αξίες έως 150 και από εκεί και επάνω να πάει ανά 5%αναλογα την κατηγορία κοστολόγησης

Δημοσ.

Διαβάζω ότι καταργείται το όριο των 22€ και θα πληρώνεται ο ΦΠΑ για όλα τα δέματα ανεξαρτήτου αξίας από το πρώτο ευρώ.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1303250/ecofin-desmi-metron-sto-diasunoriako-e-emporio

Από πέρυσι (1/12/2016) που η Ευρωπαική Επιτροπή  (αξίζει να ξαναδιαβάσετε τους λόγους που επικαλείται) αποφάσισε να πάρει μέτρα, για τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος όσον αφορά τον ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ, τα εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για διαβούλευση και μετά στο Συμβούλιο Υπουργών, για έγκριση.

Για το θέμα αυτό είχα ενημερώσει εδώ στις 2/2/2017 

Μετά από 1 χρόνο, φαίνεται ότι προχώρησαν γρήγορα οι διαδικασίες και η νέα νομοθεσία εγκρίθηκε, χωρίς συζήτηση, από το Συμβούλιο.

Σαν βασικό νέο στοιχείο για εμάς τους καταναλωτές είναι 1) η κατάργηση της ατέλειας των 22€ και, κατά συνέπεια, η κατάργηση του αντίστοιχου τέλους των ΕΛΤΑ (3€) και 2) η μεγάλη αλλαγή που θα φέρει η διαδικτυακή πύλη, για τις αγορές εξ αποστάσεως από τρίτες χώρες, όταν αυτή συγκεκριμενοποιηθεί με λεπτομέρειες.

Αφού η ευθύνη είσπραξης του ΦΠΑ, σε κάθε χώρα, ανατίθεται στη ψηφιακή πλατφόρμα που θα υιοθετήσει (νέα διάταξη που προστέθηκε), υποθέτω ότι, τουλάχιστον για την πρώτη κατηγορία δεμάτων αξίας μέχρι 150€, θα καταργηθεί η διαδικασία εκτελωνισμού και, κατά συνέπεια, το αντίστοιχο τέλος των ΕΛΤΑ (15€).

Δημοσ.

μετα απο εναν μηνα...Τι κανω τωρα που το εχω αγορασει με bitcoins?

1. 11/12/2017, 00:10:09 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ 
  2. 11/12/2017, 00:10:03 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
  3. 10/12/2017, 09:04:59 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)  ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  4. 12/11/2017, 22:27:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
  5. 8/11/2017, 12:50:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Δημοσ.

μετα απο εναν μηνα...Τι κανω τωρα που το εχω αγορασει με bitcoins?

1. 11/12/2017, 00:10:09 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ 
  2. 11/12/2017, 00:10:03 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
  3. 10/12/2017, 09:04:59 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)  ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  4. 12/11/2017, 22:27:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
  5. 8/11/2017, 12:50:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

τι ακριβως ειναι αυτο?

Δημοσ.

καλησπέρα!! ρε παιδιά, δεν κατάλαβα, πως ορίζετε το μη "εμπορικού χαρακτήρα" προιόν? για παράδειγμα θέλω να αγοράσω ένα κινητό αξίας 44 ευρώ μεσώ του e-bay απο κίνα, τι πληρώνω? αν προκύψει φπα το πληρώνω στα ελτα μολις πάρω το πακέτο?

δεν έχω ξανακάνει αγορές απο εξωτερικό και δεν ξέρω καλά καλά τι παίζει...

Δημοσ.

καλησπέρα!! ρε παιδιά, δεν κατάλαβα, πως ορίζετε το μη "εμπορικού χαρακτήρα" προιόν? για παράδειγμα θέλω να αγοράσω ένα κινητό αξίας 44 ευρώ μεσώ του e-bay απο κίνα, τι πληρώνω? αν προκύψει φπα το πληρώνω στα ελτα μολις πάρω το πακέτο?

διαβασε τα  10 τελευταια post και θα καταλαβεις και οτι χρειαστεις ρωτα εδω ειμαστε

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δεν έχεις ξανακάνει αγορές από το εξωτερικό, για αρχή συνιστώ να διαβάσεις τον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου.

Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται αναλυτικά οι σωρευτικές προϋποθέσεις για τα δέματα μη εμπορικού χαρακτήρα, που στην ουσία είναι τα δέματα, για τα οποία δεν πληρώνει ο παραλήπτης, δηλαδή πχ αυτά που στέλνονται από συγγενή σε συγγενή.

Για τα υπόλοιπα, σου απάντησε ο συμφορουμίτης.

• Like 1
Δημοσ.

διαβασε τα  10 τελευταια post και θα καταλαβεις και οτι χρειαστεις ρωτα εδω ειμαστε

το μόνο που κατάλαβα είναι οτι καλύτερα να κάνω την αγορά απο γερμάνια και να πληρώσω τα μεταφορικά :P

2-3 ερωτήσεις μόνο...

αν παραγγείλω κάτι απο Γερμανία αξίας 100 ευρώ περίπου με τα μεταφορικά απο ότι διάβασα δεν πληρώνω φπα και τελώνια έτσι? αν μου στείλουν κάτι με dhl απο πού το παραλαμβάνω?

παράγγειλα κάτι μπλιμπλίκια απο κίνα ( κατσαβιδάκια, φλασάκια, σκατάκια ) με τιμή τεμαχίου απο 1 έως 7 ευρώ. απο ότι κατάλαβα κανονικά δεν πληρώνω φπα και τελώνιο, αλλά αν προκύψει κάτι απο τα 2 πού και πώς το πληρώνω? πώς μαθαίνω οτι πρέπει να πληρώσω?

συγνώμη που γίνομε κουραστικός  :-)

makfil ψάχνομε και εκεί. θέλει λιγο διάβασμα.

Δημοσ.

Τόσο στο κοστολόγησε ο τελώνης ;)

Γ αυτό εδωσες τέτοιο ποσό.

Κάνε αίτηση αναδασμολογησης

Είπε "πλήρωσε"!

Πώς θα κάνει αίτηση αναδασμολόγησης εάν το έχει ήδη παραλάβει;

Δημοσ.

Είπε "πλήρωσε"!

Πώς θα κάνει αίτηση αναδασμολόγησης εάν το έχει ήδη παραλάβει;

Σωστό

ακατόρθωτο πλέον.

Πρεπει να γίνει πριν πληρωσει η αίτηση αναδασμολογησης.

• Like 1
Δημοσ.

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση

8/12/2017, 15:46:01 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Α.Τ. EMS)

8/12/2017, 00:15:36 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

8/12/2017, 13:46:01 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ

6/12/2017, 00:19:42 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

6/12/2017, 15:18:38 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

5/12/2017, 09:25:34 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

4/12/2017, 06:20:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

3/12/2017, 00:22:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

2/12/2017, 16:54:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ

Γλυτωσα την αναμονή η τώρα αρχίζει? Γιατί διάβασα για πάνω από μήνα αναμονή.

Το ειδοποιητηριο έρχεται άμεσα?

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...