Προς το περιεχόμενο

Περι pagination...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής:

έχουμε μια σελίδα με φωτογραφίες σε συγκεκριμένο μέγεθος που εμφανίζονται, αλλά θέλω να υπολογίζει δυναμικά την ανάλυση έτσι ώστε ανάλογα με αυτήν να εμφανίζει ίδιο αριθμό φωτογραφιών σε κάθε γραμμή και να γεμίζει εννοείται την γραμμή. To pagination αυτή τη στιγμή γίνεται στατικά, δηλαδή ορίζω ότι θέλω 15 αντικείμενα ανά σελίδα.

Οπότε έστω Χ το κάθε αντικείμενο, εγώ θα ήθελα:

Χ Χ Χ Χ Χ

Χ Χ Χ Χ Χ

Χ Χ Χ Χ Χ

άλλα λόγω ότι δεν συνοπολογίζω την ανάλυση, έχω:

Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ

Χ Χ Χ Χ Χ

Το παράδειγμα είναι τυχαίο, για να γίνει κατανοητό το τι θέλω να κάνω.

Προφανώς θα κινηθώ σε javascript. Τέλοσπαντων, οποιοσδήποτε έχει αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα ή γνωρίζει παρακαλώ ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να έχεις ένα συγκεκριμένο πλήθος εικόνων οι οποίες να στοιχίζονται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε γεμίζει η τελευταία σειρά.

Δες μήπως αυτό το plugin σου κάνει

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να κάνεις resize τις φωτογραφίες, ώστε να έχουν όλες το ίδιο width για να ευθυγραμμίζονται, χωρίς να χάνουν την αναλογία μήκους-πλάτους. Μπορείς να το κάνεις με jQuery. Αν όντως αυτό θες να κάνεις, πες να σου στείλω κώδικα.

Δημοσ.

@_tasos κάθε φωτογραφία έχει fixed μέγεθος.

@kalogeros όχι, οι φωτογραφίες έχουν fixed μέγεθος.

@gdelaportas ναι, αυτό είναι το concept. Δηλαδή ίδιος αριθμός fixed μεγέθους εικόνων ανά γραμμή.

• Like 1
Δημοσ.

@gdelaportas ναι, αυτό είναι το concept. Δηλαδή ίδιος αριθμός fixed μεγέθους εικόνων ανά γραμμή.

Ε τότε πρέπει να κάνεις λίγο παραπάνω δουλειά. Γιατί αυτό που σου έδειξα περιλαμβάνει και server side, dynamic image resizing και μετά με το AJAX τα πετάει ανα γραμμή ανάλογα με το screen size και το μέγεθος των εικόνων...

Στείλε μου PM να σου στείλω κώδικα για τη διαδικασία γιατί είναι σύνθετο για να μη σου χαλάει και το aspect ratio και πιξελιάζει η εικόνα...

Δημοσ.

Εφόσον ξέρεις πόσο χώρο πιάνουν 5 εικόνες στη σειρά (αφού είναι fixed το μέγεθός τους) τότε είναι πάρα πολύ απλό: βάλτες μέσα σε ένα container που δεν χωράει 6 και το layout θα γίνει μόνο του. Παράδειγμα.

Αν το μέγεθος των εικόνων είναι μεν σταθερό αλλά άγνωστο και δεν θέλεις να βάλεις Javascript στο παιχνίδι, τότε μπορείς να κάνεις το ίδιο με float αλλά δε θα δουλέψει σε IE < 9. Παράδειγμα. Σ' αυτή την περίπτωση όμως θα δυσκολευτείς να κεντράρεις τις εικόνες σα σύνολο.

Δεν είμαι όμως σίγουρος από την περιγραφή ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...