Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.. ποιος μπορει να βοηθησει στο ακολουθο προβλημα λυκειου? εγω τα εχω αφησει πισω μου χρονια δυστυχως :)

σχημα

xpdgrt.jpg

ψαχνω τον τυπο που δινει την ταχυτητα v(A) καθως και την σχετικη επεξηγηση. ευχαριστω :)

Δημοσ.

Το σώμα των 25kg γιατί σταματάει; ασκείται πάνω του κάποια δύναμη αντίρροπη προς την κίνηση (π.χ. τριβή ή κάποια εξωτερική δύναμη; )

Δημοσ.

μετα την κρουση το "συσσωματωμα" των 25 κιλων σταματαει λογω τριβης. επισης μετα την κρουση δεν ασκειται καμια αλλη δυναμη στο συσσωματωμα εκτως του βαρους του (που αναιρειται λογω της δυναμης που ασκειται απο το επιπεδο στο συσσωματωμα)

Δημοσ.

Σίγουρα μας δίνεις όλα τα δεδομένα ? οταν έχεις κρούση πρέπει να χρησιμοποιήσεις ΑΔΟ (αρχη διατήρησης ορμης).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<p>οχι, αλλα αν εχεις βρει τη γενικη λυση με μεταβλητες αντι για νουμερα με βοηθας ακομα  περισσοτερο!!!!</p>

<p> </p>

Επεξ/σία από Gsoux
Δημοσ.

Αν και πανελλήνιες έδωσα τον Ιούνιο, αρχίζω να ψιλοξεχνάω  :P  Το 1ο μέρος της άσκησης που αφορά την ΑΔΟ (Δηλ. πως περνάς από την V(Α) στην ταχύτητα του συσσωματώματος) είναι η εξής: 

ador.jpgΤώρα για το 2ο μέρος δεν είμαι σίγουρος.. Εάν θυμάμαι καλά (30% πιθανότητα), η τριβή ολίσθησης δίνεται από τον τύπο μ*N, δηλ. μ*[M(a)+M(B)]*g στην περίπτωσή μας. Από την άλλη όμως λες πως δεν έχεις συντελεστή τριβής (μ), οπότε μπορεί να λέω βλακείες. Γιατί αλλιώς η άσκηση έχει 2 άγνωστους.

Edit: Το 2ο μέρος είναι το παρακάτω. Ας το επιβεβαιώσει όμως και κάποιος άλλος γιατί μπορεί να είναι λάθος.

scan0006pi.jpg

Όπου μ ο συντελεστής τριβής ολίσθησης και g η επιτάχυνση της βαρύτητας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...