Προς το περιεχόμενο

Ο εκρηκτικός ρυθμός παρουσίασης νέων gadgets απαιτεί νέους σχεδιασμούς δικτύων


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρα από τα αμέτρητα gadgets που παρουσιάστηκαν αυτή τη βδομάδα στην έκθεση CES 2013, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: το πώς θα καταφέρουν τα δίκτυα να υποστηρίξουν το πλήθος αυτών των συσκευών, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι και αποδοτικά.Για το λόγο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες σε εργαστήρια στο Pittsburgh, Los Angeles και στο New Brunswick, New Jersey. Η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι η αναμόρφωση του Internet έτσι ώστε να αντέξει τις 15 δισεκατομμύρια συσκευές που αναμένεται να συνδέονται σε αυτό μέχρι το 2015. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο σημερινός αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών αγγίζει τα πέντε δισεκατομμύρια.

 

Καθώς τα σημερινά δίκτυα έχουν ήδη υποστεί κάποιες βελτιώσεις για τις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα αποδοτικότητας αλλά και θέματα ασφαλείας. “Κανείς δεν περιμένει να καταρρεύσει ένα δίκτυο όταν προσθέτει μια νέα συσκευή” αναφέρει ο Peter Steenkiste, επιστήμονας της πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. “Όμως έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα πρόβλημα πολυπλοκότητας”.

 

Τον περασμένο χρόνο έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια νέοι σχεδιασμοί δικτύων και δοκιμάζονται από πανεπιστήμια. Η βασική τους ιδέα είναι οι χρήστες να λαμβάνουν δεδομένα από τον πλησιέστερο σταθμό και όχι από κάποιο συγκεκριμένο κέντρο σε προκαθορισμένες διευθύνσεις. “Σήμερα διαθέτω ένα smartphone, ένα tablet και έναν υπολογιστή Mac. Για να μετακινήσω δεδομένα μεταξύ τους, αυτή μεταφέρονται μέσω του Cloud. Κανείς δε ξέρει αυτά που πραγματικά πηγαίνουν για να μεταφέρονται από τη μία συσκευή στην άλλη, και αυτό είναι λάθος" αναφέρει η Lixia Zhang από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

 

Ένας από τους δοκιμαζόμενους σχεδιασμούς είναι αυτός της Zhang, με την ονομασία Named Data Networking. Σε αυτό οι χρήστες πραγματοποιούν ερωτήματα για τα δεδομένα που ενδιαφέρονται με το όνομά τους και όχι με IP διευθύνσεις. Χρησιμοποιώντας ονόματα, μπορούν εύκολα να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ των συσκευών τους. Σε ένα τέτοιο σύστημα οι ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας κρυπτογραφούνται επάνω στα δεδομένα, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητη είναι η πληροφορία που μεταφέρεται.

 

Ακόμη μία σκέψη για τα μελλοντικά δίκτυα είναι ο συνδυασμός 4G δικτύων και WiFi έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αποστέλλεται ξανά η πληροφορία όταν ο χρήστης μετακινείται από το ένα δίκτυο στο άλλο. Ο σχεδιασμός NDN είναι μόνο ένας από τους αρκετούς που δοκιμάζονται στα εργαστήρια, ενώ ακόμη περισσότεροι αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2013. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εστιάζει περισσότερο στις φορητές συσκευές αλλά και στα δίκτυα αυτοκινήτων.

 

Link.png Site: http://www.technologyreview.com/news/509721/your-gadgets-are-slowly-breaking-the-internet/[/url]']technologyreview.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι θα δούμε μεγάλες καινοτομίες όσον αφοράτα νέα δίκτυα και τις δομές τους.. Και αυτό θα φέρει πιστεύω ανανέψση σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, προσιτότητα και αξιοπιστία.. Όσο μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά αποκτά η τεχνολογία τόσο πιο πολλές εξελίξεις θα έχουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο σπίτι μου:

 

1. Desktop

2. Laptop

3. Netbook

4. Smart tv

5. Blu-Ray player

6. Airport express.

7. Apple TV

8. Mobile

 

Ολα αυτά συνδέονται στο Internet. Λογικό μου φαίνεται που την ψάχνουν.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος θέλει να την ψάξει περισσότερο, αρκεί να βάλει στον Γούγλη το keyword M.A.NET. δηλαδή Mobile Ad-hoc Networks.

Είχα ασχοληθεί με το θέμα στο πανεπιστήμιο πριν αρκετά χρόνια, αλλά τότε μόνο σε στρατιωτικές εφαρμογές προχώρησαν. Μάλλον ήρθε η ώρα τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο σπίτι μου:<br><br>

1. Desktop<br>

2. Laptop<br>

3. Netbook<br>

4. Smart tv<br>

5. Blu-Ray player<br>

6. Airport express. <br>

7. Apple TV <br>

8. Mobile<br><br>

Ολα αυτά συνδέονται στο Internet. Λογικό μου φαίνεται που την ψάχνουν. <br><br>

Sent from my iPhone using Insomnia

 

 

Και όλα αυτά τα έχεις συνεχώς ανοικτά ώστε να ειναι online...?

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αύξηση των συσκευών που συνδέονται στο Internet είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξάληψη των IPv4 διευθύνσεων (public ipv4 address exhaustion). Η νέα έκδοση του IP protocol (version 6 - IPv6) ενσωματώνει χαρακτηριστικά που μεταξύ άλλων παρέχουν mobility support (πχ είναι LTE requirement), security (encryption - αν και τα τελευταία RFCs πάνε προς optional απο αρχικά mandatory support σε IPv6) και φυσικά άφθονο address space (χωρίς ΝΑΤ). Το πρόβλημα της αύξησης των συσκευών στο Intenret, είναι γνωστό (σε Ιnternet commities) απο την δεκαετία του 1990. Εξού και η long-term λύση σε αυτό - IPv6. Σήμερα το ΝΑΤ χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχοντας πχ ένα modem/router σπίτι μπορούμε να παρέχουμε πρόσβαση στο Internet σε συσκευές που εξυπηρετούνται απο αυτό. Στο IPv6 δεν υπάρχει αυτό το σενάριο. Τώρα η υπόθεση ΙPv6 είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο (πώς πάμε εκεί μιας και υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές και προβλήματα όπως πέρα απο την μαρκοχρόνια μετάβαση πώς θα διατηρούμε σύνδεση με τον IPv4 Internet κόσμο πχ) και αποτελεί μια βασική παράμετρο. Φυσικά με την είσοδο περισσότερων συσκευών στο Internet έχουμε και μεγαλύτερες ανάγκες σε εξυπηρέτηση της κίνησης, η οποία (πχ με ontop services όπως youtube, on-line video, cloud computing) αυξάνει δραματικά τον όγκο της διακηνούμενης κίνησης. Η προσαρμογή (αναβάθμιση των υποδομών για υποστήριξη της αυξανόμενης κίνησης όπως και ενσωμάτωση του IPv6) προχωράει σε ISP - Mobile oparators και στα δίκτυα backbone. Το cloud computing έχει εισάγει νέα πρόβληματα (πχ vmotion) όπου η ένοια της IPv4 διεύθυνσης με τον τρόπο που χρησιμοποιείται σήμερα (απλά αναγνωρίζει έναν host), έχει αδυναμίες και εξετάζονται οι εφαρμογές όπου θα μπορούσε να συνδιαστεί και με μία τοποθεσία πχ (ip address == end host id + location) για να παρέχεται η βέλτιστη δρομολόγηση δεδομένων. Όσο αυξάνετε το Internet (συσκευές - χρήστες - υπηρεσίες κλπ) και εισάγονται νέες τεχνολογιές, οι δικτυακές υποδομές και τεχνολογιές θα ακολουθούν τις εξελίξεις και σίγουρα θα δούμε αρκετές στο προσεχές μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αύξηση των συσκευών που συνδέονται στο Internet είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξάληψη των IPv4 διευθύνσεων (public ipv4 address exhaustion). Η .......

........

.......

θα δούμε αρκετές στο προσεχές μέλλον.

ελα πες την αλήθεια σου έχει χαλάσει το ENTER ...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και όλα αυτά τα έχεις συνεχώς ανοικτά ώστε να ειναι online...?

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Ολα αυτα οχι αλλα εγω εχω PS3, 2 φορητους, κινητο και IPTV μαζι αρκετες φορες στο παρελθον.

 

Να μην πω οταν εχω επισκεψεις που εχω 8 ατομα ολα με smartphones.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...