elementoulis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, πρόσφατα αποφάσισα να συμμαζέψω το παλιό μου pc με σκοπό να το πουλήσω όσο-όσο. Μέσα στα διάφορα θέματα που είχε, αντιμετώπιζα μια αστάθεια συστήματος η οποία μάλλον οφείλεται στο ότι δεν λειτουργεί (εδώ και 1.5 χρόνο περίπου - απλά το είχα αγνοήσει) το Northbridge Fan της μητρικής μου. Με μια σχετική έρευνα σε διάφορα ξένα fora είδα πως είναι αρκετά μανίκι η αντικατάστασή του διότι οι μηχανικοί της MSI είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν το Northbridge Chip δίπλα στο μοναδικό slot PCI-E, με αποτέλεσμα η κάρτα γραφικών να πέφτει σχεδόν από πάνω αφήνοντας καθόλου χώρο για κάτι ογκώδες. Κάνοντας λίγο δική μου έρευνα αγοράς βρήκα στο e-bay αυτό και στο visionstudio.gr (μένω Θεσσαλονίκη) αυτό. Το 1ο ξέρω ότι ταιριάζει σίγουρα, από λεγόμενα χρηστών που το περάσαν και είναι πολύ ικανοποιημένοι. Βρήκα και το 2ο το οποίο θα μου γλιτώσει κάποια λεφτά και χρόνο παραλαβής, αν τελικά ταιριάζει. Η ερώτηση μου είναι, το 2ο θα ταιριάξει και αν ναι ποιο από τα δυο μου προτείνετε εν τέλει? Φιλικά, Γιώργος
gamer hd Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μα γιατι να αλλαξεις το northbridge ? Ενοεις να βαλεις heatsink πανω σωστα?
άδικος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Το 1ο έχει χαμηλό προφίλ και είναι ότι πρέπει, αλλά δεν αξίζει τα χρήματα. Το 2ο ίσως κάνει. Κάνε το καλό και μέτρα τις διαστάσεις από το μαμίσιο και πες μας (+την απόσταση μεταξύ των σημείων στήριξης). Λογικά 4άρι είναι αλλά μου φαίνεται λίγο πιο μεγάλο, σαν 5άρι.
ninos30 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου δεν σου απάντησε κανείς, γιατί δεν είναι εύκολο να σου απαντήσει κάποιος. Πρέπει να πέσεις στην περίπτωση να έχει ίδια mobo με εσένα και να έχει ασχοληθεί να το αλλάξει. Αλλιώς πως να το ξέρει? Άδικος το cooler από το VS κάνει και για τεσσάρι και πεντάρι (έχει εγκοπές) αλλά για το ύψος του έχω ενδοιασμούς...elementoulis η VGA σου από το υπάρχον cooler από πόση απόσταση περνάει πάνω?
άδικος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Ναι nino το ύψος του Xilence είναι που με ανησυχεί και εμένα. Αλλιώς αν χωράει ας το χτυπήσει.
VasKag Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Site: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=98720.0">εδω υπαρχουν καποιες λυσεις. το vantec συμφωνα με αυτα που γραφονται σου κανει
άδικος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Το vantec κάνει αλλά είπαμε είναι ακριβό, δεν αξίζει τα χρήματα. Δες αυτό πού έρχεται στα ίδια με το xilence αλλά είναι χαμηλών στροφών & αρκετά αθόρυβο. Ίσως όμως λίγο ψηλό στα 2,5cm...
gamer hd Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μα ρε παιδια γιατι να το αλλαξει δεν καταλαβαινω...
ninos30 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2013 Μα ρε παιδια γιατι να το αλλαξει δεν καταλαβαινω... Παλαιότερα είχαν την φαενή ιδέα οι κατασκευαστές να βάζουν ψευτό-ψήκτρες στα ΝΒ με fanακια να τα κρυώνει. Έλα μου όμως ότι κάποια στιγμή αυτά χαλούσαν. Και μετά έτρεχες (όπως και ο φίλος) να γρεις τι ταιριάζει. Πλέον βάζουν passive γαιδουρο-coolers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα