Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν θείο γύρω στα 70. Δεν παίρνει σύνταξη, παίρνει μόνο η γυναίκα του, κάνουν όμως κοινή δήλωση.

Με ρώτησε σήμερα αν δικαιούται κάρτα ανεργίας μιας και δεν παίρνει καμία σύνταξη ώστε να μπορεί να έχει τις διάφορες παροχές που εμφανίζονται κατά καιρούς (μειωμένο ρεύμα, απαλλαγές από χαράτσια κτλ.) και του είπα πως θα το ψάξω.

Υπάρχει πχ κάποιο όριο ηλικίας για να θεωρείσαι άνεργος ή κάτι άλλο που να τον αποκλείει από την δυνατότητα.

Γι αυτούς που θα βιαστούν να αλλάξουν την συζήτηση προς την κατεύθυνση, και σιγά και τις παροχές, και δεν έχει νοημα και τέτοια, οκ, τα ξέρουμε αυτά, εγώ ψάχνω απάντηση όμως στο ερώτημα που μου έθεσε ο μπάρμπας.

Δημοσ.

Νομίζω εάν περάσουν κάποια χρόνια από την απόλυσή σου και μετά δεν δικαιούσαι.

Λίγο  κουφό μου φαίνεται αυτό. Δηλαδή αν κάποιος απωληθεί και μετά δεν δουλέψει για προσωπικούς λόγους ένα διάστημα μετά αν θέλει να ξαναδουλέψει δεν θα λογίζεται για άνεργος?

Όπως και να χει πάντως αυτό δεν σχετίζεται με την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο συγκεκριμένος δεν δέχτηκε απόλυση από κάπου ποτέ γιατί είχε δική του δουλειά.

Δημοσ.

Λίγο  κουφό μου φαίνεται αυτό. Δηλαδή αν κάποιος απωληθεί και μετά δεν δουλέψει για προσωπικούς λόγους ένα διάστημα μετά αν θέλει να ξαναδουλέψει δεν θα λογίζεται για άνεργος?

Ναι, μετράει σαν άνεργος, απλά δεν ξέρω τι ισχύει για την κάρτα ανεργίας.

Δημοσ.

Η εγγραφή στους καταλόγους των άνεργων και η έκδοση σχετικής κάρτας νομίζω ότι γίνεται μετά την απόλυση του άνεργου από την τελευταία θέση εργασίας που είχε, με την προσκόμιση της απόλυσής του.

Και το επίδομα ανεργίας χορηγείται για ένα χρόνο το πολύ.

Δημοσ.

Η εγγραφή στους καταλόγους των άνεργων και η έκδοση σχετικής κάρτας νομίζω ότι γίνεται μετά την απόλυση του άνεργου από την τελευταία θέση εργασίας που είχε, με την προσκόμιση της απόλυσής του.

Και το επίδομα ανεργίας χορηγείται για ένα χρόνο το πολύ.

Δεν μίλησε κανείς για επίδομα.

Για απλή κάρτα ανεργίας λέω, και προφανώς δεν χρειάζεται να απολυθεί κάποιος για να αποκτήσει μιας και μπορεί τότε να πρωτοξεκινάει.

Τουλάχιστον αυτό ξέρω για τους νέους και γι αυτό και ρωτάω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός η διαφοροποίηση με βάση την ηλικία.

Δημοσ.

Φυσικά και δικαιούται.

Θα πάει στον ΟΑΕΔ με το τελευταίο εκκαθαριστικό, το λογαριασμό ΔΕΗ, ταυτότητα και βεβαίωση ΑΜΚΑ.

Αν ήταν επαγγελματίας, θα ζητήσουν διακοπή από ΔΟΥ και ΟΑΕΕ.

Δημοσ.

ρε συ ανάλογα τα οικογενειακά εισοδήματα μπορεί να δικαιούται και εθνική σύνταξη ακόμα κι αν δεν έχει ένσημα ώστε να την καλύψει.. Από ΟΓΑ νομίζω ;

ή επιδόματα προνείας κλπ.

προφανώς για να ρωτάς για μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ κλπ. δεν έχει υψηλό εισόδημα..

Δημοσ.

Εφόσον παίρνει σύνταξη η γυναίκα του, αυτός δεν δικαιούται σύνταξη ΟΓΑ.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό και για την κάρτα ανεργίας για τον ίδιο λόγο.  Ας ρωτήσει καλύτερα στον ΟΑΕΔ.

Δημοσ.

φιλε στην Ελλαδα ζεις. Φυσικα και δε θα παρει τιποτα. Οποιος κανει δικη του δουλεια και κλεισει, οχι μονο δεν θεωρειται ανεργος, αλλα κακοπληρωτης, απατεωνας και ειναι καταδικασμενος να πεθανει στο δρομο .χωρις καμμια ιατρικη περιθαλψη χωρις καμμια πιθανοτητα να ξαναεργαστει να εχει μισθο και να ξαναζησει φυσιολογικα. το εισπρακτικο κρατος αντι να τον βοηθησει για την ατυχια του θα προσπαθησει να του παρει μεχρι και τα τελευταια του πιθανον απoθεματα που με κοπο αγωνιστηκε να αποκτησει μια ολοκληρη ζωη. -ακινητα, κινητα, φαγητο, στεγη... και το χειροτερο καμμια ελπιδα για το μελλον το δικο του η των δικων του ανθρωπων-παιδια κλπ..

εκτος και αν θεωρειτε οτι ακομα και επιδομα ανεργου να παιρνει μπορει να επιζησει. πως και για ποσο καιρο? 

Δημοσ.

ρε συ ανάλογα τα οικογενειακά εισοδήματα μπορεί να δικαιούται και εθνική σύνταξη ακόμα κι αν δεν έχει ένσημα ώστε να την καλύψει.. Από ΟΓΑ νομίζω ;

ή επιδόματα προνείας κλπ.

προφανώς για να ρωτάς για μειωμένα τιμολόγια ΔΕΗ κλπ. δεν έχει υψηλό εισόδημα..

Εφόσον παίρνει σύνταξη η γυναίκα του, αυτός δεν δικαιούται σύνταξη ΟΓΑ.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό και για την κάρτα ανεργίας για τον ίδιο λόγο.  Ας ρωτήσει καλύτερα στον ΟΑΕΔ.

Ναι σύνταξη ΟΓΑ δεν δικαιούται επειδή παίρνει η σύζυγός του.

Η δουλειά που είχε ήταν στο όνομα της συζύγου γι αυτό και παίρνει αυτή την σύνταξη.

Με αυτά τα δεδομένα ρώτησα αν δικαιούται κάρτα ανεργίας μιας και online δεν βρήκα κάτι.

Προφανώς και η επόμενη κίνηση θα είναι ερώτηση στον ΟΑΕΔ απλά είπα να ρωτήσω σε περίπτωση που ξέρει κάποιος για να μην τρέχει άδικα.

Αν γνωρίζει κανείς λοιπόν ας μας πει.

Δημοσ.

Ναι σύνταξη ΟΓΑ δεν δικαιούται επειδή παίρνει η σύζυγός του.

Η δουλειά που είχε ήταν στο όνομα της συζύγου γι αυτό και παίρνει αυτή την σύνταξη.

Με αυτά τα δεδομένα ρώτησα αν δικαιούται κάρτα ανεργίας μιας και online δεν βρήκα κάτι.

Προφανώς και η επόμενη κίνηση θα είναι ερώτηση στον ΟΑΕΔ απλά είπα να ρωτήσω σε περίπτωση που ξέρει κάποιος για να μην τρέχει άδικα.

Αν γνωρίζει κανείς λοιπόν ας μας πει.

Σε ανάλογη συμβουλή που έδωσα και πέτυχε,καταθέτει αίτηση διαζυγίου και ταυτόχρονα ζητάει αυτή τη "ταπεινή" λόγω γήρατος και απορίας (δεν αναρωτιέται,χωρίς πόρους δηλαδή :P ) σύνταξη.

Θα τη πάρει.

Υ.Γ.Φυσικά η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου θα παγώσει,η σύνταξη όμως (αντίστοιχη ΟΓΑ) θα συνεχίσει να περπατάει,καθιστώντας τον αξιοπρεπώς διαβιώνοντα...

Είναι απαράδεκτες οι συνθήκες στην Ελλάδα,ας ελπίσουμε ότι θα μας σκατοσφουγγίξουν γρήγορα κοπανώντας την,να συνεχίσουμε από κει που μας πήγαν (πίσω 75 χρόνια).

Δημοσ.

ποιο ειναι το ποσο?

Σε ανάλογη συμβουλή που έδωσα και πέτυχε,καταθέτει αίτηση διαζυγίου και ταυτόχρονα ζητάει αυτή τη "ταπεινή" λόγω γήρατος και απορίας (δεν αναρωτιέται,χωρίς πόρους δηλαδή :P ) σύνταξη.

Θα τη πάρει.

Υ.Γ.Φυσικά η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου θα παγώσει,η σύνταξη όμως (αντίστοιχη ΟΓΑ) θα συνεχίσει να περπατάει,καθιστώντας τον αξιοπρεπώς διαβιώνοντα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...