Προς το περιεχόμενο

Laser εκτυπωτής αντίκα εκτυπώνει μια μαύρη χοντρή κάθετη γραμμή


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν παμπάλαιο εκτυπωτή HP LaserJet 4p ο οποίος όμως έχει αποδειχτεί πραγματικό σκυλί. Αφού το είχα πάρει μεταχειρισμένο πριν κανά 2 χρόνια και ακόμα έχει το τόνερ που είχα πάρει τότε.

 

Τις τελευταίες μέρες όμως άρχισε εντελώς ξαφνικά σε κάθε σελίδα να βγάζει μια χοντρή κάθετη λωρίδα γκρι. Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

 

Ο εκτυπωτής είναι αρκετά παλιός, είχε παράλληλη θύρα, και συνδέεται με το PC μέσω αντάπτορα που βγάζει σε USB (εξ'ού και το M1 που βγάζει κάθε φορά στην πρώτη -κενή- σελίδα που εκτυπώνει πριν αρχίσει να εκτυπώνει τις υπόλοιπες), στα windows 7 δεν έχω printer tools της HP κλπ, δεν ξέρω αν παίζει και στους laser εκτυπωτές κάτι παρόμοιο και με τους inkjet, δηλαδή software καθαρισμός κεφαλής ή κάτι τέτοιο. Αν είχε κανείς παρόμοια εμπειρία και πιστεύει πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο (αλλά μόνο αν ισχύει κάτι τέτοιο), μπορώ να τον βγάλω και να τον συνδέσω στο παλιό μου PC απευθείας στην παράλληλη θύρα, που τρέχουν XP. Αλλά αυτό προϋποθέτει μερική μετακόμιση στο δωμάτιο, οπότε είναι τελευταία λύση..

 

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το τόνερ; Όπως είπα το έχω κανά 2 χρόνια, έχω πάρει κι ένα εφεδρικό, αν και προσωπικά δεν μου φαίνεται πιθανό, αφού στην υπόλοιπη σελίδα εκτυπώνει κανονικά και καθαρότατα..

post-63530-0-72053300-1358153707_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Δεν αποκλείεται να παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα λόγω του ότι τελειώνει το τονερ.

Εφόσον έχεις 2ο δεν χάνεις τίποτα με μια δοκιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν αναποδογυρισεις το τονερ και κοιταξεις το πρασινο drum αυτην την ιδια γραμμη θα πρεπει να την δεις και στο drum.Στην ουσια δεν ειναι γραμμη,ειναι αλλοιωση του υλικου,οποτε πας για τονερ.

Αν το drum ειναι καθαρο,τοτε αυτο το σημαδι προερχεται απο τον φουρνο.Δεν νομιζω να βρεις φουρνο,ισως ομως να μπορουσες να τον ανακατασκευασεις,αλλαγη fuser sleeve

Τελευταια πιθανοτητα,ειναι να φταιει οντως το drum αλλα να μην εχει σημαδια .Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις κανει αχναδα και οχι μαυριλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά όντως το τόνερ έφταιγε, το άλλαξα και έφυγε η μαυρίλα. Απλά, βλέπω πως εκτυπώνει αρκετά αχνά. Μάλιστα σε κάτι που πήγα να εκτυπώσω και είχε λεπτή γραμματοσειρά, με το ζόρι φαίνονταν. Επειδή δεν έχω γενικά μεγάλη εμπειρία με laser εκτυπωτές (πάντως το προηγούμενο -και πρώτο- toner που είχα πάρει μου κράτησε για 3 χρόνια παρά έναν μήνα :o  εκτυπώνοντας αβέρτα), υπάρχει περίπτωση με την χρήση να διορθωθεί; Μήπως παίζει ρόλο που το είχα πάρει κανά χρόνο πριν και το είχα στο πατάρι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O εκτυπωτης σου ειναι πολυ παλιος και το σιγουρο ειναι οτι εχουν σκονη οι καθρεφτες στο laser,γι'αυτο και βλεπεις αχναδα στο μεγαλυτερο μερος της σελιδας,ή πολλες φορες σε ολη την σελιδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω (άλλωστε ο εκτυπωτής είναι όντως ΠΟΛΥ παλιός), αλλά επειδή εκτύπωσα την ίδια σελίδα με το παλιό τόνερ και με το νέο που έβαλα (με την ίδια βρωμιά δηλαδή στους καθρέπτες), στο μεν παλιό βγάζει αυτήν την λωρίδα, αλλά στην υπόλοιπη σελίδα που εκτυπώνει κανονικά, είναι πιο "σκούρη" η εκτύπωση σε σχέση με το καινούριο (που δεν έχει λωρίδες κλπ)..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αρα λοιπον,καταληγουμε στο συμπερασμα οτι το καινουργιο drum ειναι ψιλομαπα.Θα μπορουσε να καθεται επι χρονια στο κουτι του,βεβαια αν δεν το βλεπει το φως δεν εχει προβλημα αλλοιωσης.

Ειναι γνησιο το drumtoner ή imitation?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό είναι πιο πιθανό.. Τόσο το πρώτο toner (ήταν ένα συμβατό QuickConnect που είχα πάρει από το Πλαίσιο), όσο και το δεύτερο (ένα αναγoμωμένο από eBay) δεν ήταν αυθεντικά..

 

Τώρα που είδα πόσο πολύ κράτησε το συμβατό, δεν νομίζω πως αξίζει να ξαναπάρω αναγομωμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν οικονομια,καλο ειναι να το 'χεις,βλεπεις ομως οτι απο πλευρα ποιοτητα εκτυπωσης υστερει.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ειναι αυτα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι. Το συμβατό της QuickConnect μου κράτησε σχεδόν 3 χρόνια (παρά ένα μήνα για την ακρίβεια) και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα παράπονο στην εκτύπωση, έχοντας κάνει πρακτικά άπειρες εκτυπώσεις..

 

Το αναγομωμένο (που το είχα πάρει πριν σχεδόν 2 χρόνια από αμερικάνικο eBay) είναι που εκτυπώνει κάπως πιο θαμπά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω τι δεν καταλαβα.

Και το ενα και το αλλο ,εχουν imitation drum.Το drum δεν ειναι γνησιο για να εχεις σωστη ποιοτητα εκτυπωσης.

Στην πρωτη περιπτωση επεσες σε καλο drum στην δευτερη οχι.

Σε γνησιο δοχειο θα επεφτες στα σιγουρα σε καλο drum.

Αρα λοιπον ,αλλες φορες θελουμε την οικονομια μας ,και η ποιοτητα ερχεται σε δευτερη μοιρα,και αλλες φορες μας νοιαζει η ποιοτητα και ειμαστε πιο απαιτητικοι.

Τωρα,πιστευω να εγινα κατανοητος.

Επειδη ετυχες σε καλο Q-connect δεν λεει κατι,μπορω να σου γραψω βιβλιο για τα q-connect.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...