Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο ΑΣΟΕΕ ειμαι, Λοχρη και εχω μια καθηγητρια που τη βρηκα απο internet αλλα κανει εξαιρετικη δουλεια. Χρωσταγα 3 μαθηματα (τα πιο δυσκολα) και με εβαλε σε σειρα και τα περασα. βοηθησε πολυ. κανει και πρωτα ετη, αλλα δεν το προτεινω. καλυτερα το οποιο ποσο αποφασισεις να δωσεις να το δωσεις σε δυσκολα μαθηματα. εκει θα το χρειαστεις περισσοτερο. τωρα στα πρωτα 2-3 ετη, δε νομιζω οτι χρειαζεσαι βοηθεια. κανονικα ουτε και στο τελευταιο θα επρεπε να χρειαζεσαι, αλλα τεσπα.. εγω εκανα Χρηματοοικονομικη Αναλυση κι Αποτιμηση και ΔΛΠ.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μηπως να στρωθουμε στο διαβασμα λεω εγω. Να δουμε κανα παλιο θεμα απο τις παραταξεις(καλως ή κακως..μαλλον κακως) κι ολα γινονται. Κι ουτε φροντιστηρια ουτε τιποτα.

Δημοσ.

ΟΚ μη το λες εντάξει όταν μια σχολή έχει 56 μαθήματα (η δική μου τόσα είχε) σε κάποιο θα κολλήσεις. Αλλά απλά το ξαναπαρακολουθείς και παίρνεις βοήθεια από κάποιον συμφοιτητή.

Υπήρχαν μαθήματα που τα άφηνα για καλοκαίρι μπας και δω τι γίνεται και φυσικά έψαχνα στο ίντερνετ και έβρισκα powerpoint από άλλες σχολές να το δω και απο δω να το δω και απο κει μπας και καταλάβω τι γίνεται...

Μόνο μια φορά ψήθηκα να πληρώσω για εργασία καθώς ήταν απαλλακτική και βαριόμουν να την κάνω αλλά την πήρα στην πλάκα με ένα φίλο μου. Πηγαίναμε βιβλιοθήκη και σπάγαμε πλάκα κάνοντας την και την πήραμε με 10. Γλυτώσαμε και δε ξέρω πόσα...

56 δεν είναι πολλά  , αλλα και πάλι στη σχολή η γνώση που παίρνεις  δεν περιορίζετε απο τις σημειώσεις του καθηγητή κτλ , πολύ ειναι αυτοί που οταν δεν τους βολεύει το μαθημα ενός καθηγητη απλός διαβαζουν απο βιβλία αν δεν είναι καλό το σύγγραμμα πας βιβλιοθήκη , ε βρίσκεις και κανένα παλιό θεμα , εγώ ομως νομίοζω πως ο τοπικ σταρτερ εχει πρόβλημα με τις βάσεις του μαθήματος και θέλει να τις διορθώσει, που κάποιες φορές η βοηθεια απο κάποιον χρειάζεστε 

Δημοσ.

Και ποιος σου είπε ότι ακολουθούν κατά γράμμα το βιβλίο; [...] Το συγκεκριμμένο μάθημα που σου λέω απαιτεί και παρακολούθηση και μετά σπίτι διάβασμα για να καταλάβεις αυτά που είπε και δεν υπάρχουν στο βιβλίο, τουλάχιστον έτσι όπως τα θέλει ο καθηγητής. Θέλει πολύ σκέψη δλδ κυρίως και εξεικίωση, όχι τόσο διάβασμα με τη μορφή της παπαγαλίας... Καταλαβαίνεις λοιπόν τι θέματα βάζει στην εξεταστική...

Τι λε ρε παιδί μου, θέλει ΚΑΙ παρακολούθηση, ΚΑΙ διάβασμα στο σπίτι για να καταλάβεις ΚΑΙ σκέψη ΚΑΙ δεν υπάρχουν στο βιβλίο? Μα καλά, ζητάνε σε πανεπιστημιακό επίπεδο, τριτοβάθμια εκπαίδευση τέτοια πράγματα? Αίσχος και ντροπή.

Να απαιτήσετε να μπαίνουν μόνο sos στο τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

Πω πω θυμάμαι συμφοιτητές στο ΤΕΙ που μόλις είδανε πρώτο εξάμηνο μαθηματικά και λογιστική και δε συμμαζεύεται τρέξαν πανικόβλητοι και γράφτηκαν φροντιστήριο κατευθείαν ...Γενικά όσο και να σας κάνει εντύπωση είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο αυτό.

Εγώ είχα πάει σε ένα μάθημα λογιστικής ( Φορολογική Λογιστική ) γιατί όσο και να προσπαθούσα είχα πρόβλημα σε ένα συγκεκριμένο τύπο ασκήσεων. Οπότε έδωσα 70 ευρώ για 2 ώρες σε ένα φοιτητικό φροντιστήριο απέναντι από το ΠΑ.ΠΕΙ για να μη χάσω το 10 ( αλλιώς πάνω από 7 δεν έπιανα στο μάθημα ). Φοβερός ο καθηγητής βέβαια! Με δικά μου λεφτά τον πλήρωσα, δούλευα εννοείται...

Το σοκ μου ήρθε όταν ανακάλυψα ότι σε αυτόν τον καθηγητή πήγαινε λαός από το ΤΕΙ μου και έκαναν μάθημα κανονικά όλο το εξάμηνο, άτομα που παρακολουθούσαν συστηματικά όλο το εξάμηνο το μάθημα ( ενώ εγώ κάποιες παραδόσεις τις είχα χάσει για αυτό και προέκυψε το πρόβλημα κατανόησης ...),άτομα με καλούς βαθμούς εννοώ... Και κάνανε μάθημα ακόμα και για μάθημα λογιστικής α εξαμήνου που η καθηγήτρια στο ΤΕΙ ήταν γαμάτη ...

Λεφτά υπάρχουν ( τουλάχιστον υπήρχαν ...), εγώ για να τα δώσω το ζόρισα πάρα πολύ μήπως τα γλίτωνα τα λεφτά...

Μηπως να στρωθουμε στο διαβασμα λεω εγω. Να δουμε κανα παλιο θεμα απο τις παραταξεις(καλως ή κακως..μαλλον κακως) κι ολα γινονται. Κι ουτε φροντιστηρια ουτε τιποτα.

Να διαβάσουν και κομματικές σημειώσεις τα παιδιά ...Μες τα λάθη οι σημειώσεις, επίπεδο σου λέω !

• Like 1
Δημοσ.

Μακριά από σημειώσεις παρατάξεων. Μια φορά ζήτησα για μάθημα που δεν πήγαινα και ήταν άθλιες. Πήρα από μια κοπέλα που πήγαινε δεν πήγαινε και ήταν μακράν καλύτερες...

Δημοσ.

Μακριά από σημειώσεις παρατάξεων. Μια φορά ζήτησα για μάθημα που δεν πήγαινα και ήταν άθλιες. Πήρα από μια κοπέλα που πήγαινε δεν πήγαινε και ήταν μακράν καλύτερες...

Εγώ είχα πολύ γαμάτες σημειώσεις , χαζή που δούλευα και δε τις έβγαζα στο εμπόριο...Μαθήματα μου ζητούσαν κάποιες φορές αλλά όλοι κλασικοί Έλληνες φοιτητές τους ερχόταν η φαεινή ιδέα μες την εξεταστική να ψάχνουν άτομα για μαθήματα, με δουλειά + δικά μου μαθήματα να δίνω δεν προλάβαινα !

Έχουν αλλάξει και οι καθηγητές γαμώτο από τότε.

Α και μία που το θυμήθηκα έχει ένας συμφοιτητής μου το http://www.infospoudes.gr/ , αν θέλει κανείς να προσφέρει τις σημειώσεις του ...

Δημοσ.

Εγώ είχα πολύ γαμάτες σημειώσεις , χαζή που δούλευα και δε τις έβγαζα στο εμπόριο...Μαθήματα μου ζητούσαν κάποιες φορές αλλά όλοι κλασικοί Έλληνες φοιτητές τους ερχόταν η φαεινή ιδέα μες την εξεταστική να ψάχνουν άτομα για μαθήματα, με δουλειά + δικά μου μαθήματα να δίνω δεν προλάβαινα !

Έχουν αλλάξει και οι καθηγητές γαμώτο από τότε.

Α και μία που το θυμήθηκα έχει ένας συμφοιτητής μου το http://www.infospoudes.gr/ , αν θέλει κανείς να προσφέρει τις σημειώσεις του ...

Καλά και εγώ είχα πολύ καλές σημειώσεις και τρελή οργάνωση σε αυτές αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα να τις διακηνίσω ή οτιδήποτε. Όποιος μου ζητούσε απλά του έδινα. Φίλοι εννοώ που φυσικά με βοηθούσαν κάπου αλλού σε άλλο μάθημα σε εργασία να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι ή οτιδήποτε...

Πάμε στη σχολή για συγκεκριμένο λόγω, για να μάθουμε. Ούτε για να κάνουμε εμπόριο ούτε για να σκάσουμε ένα σκασμό λεφτά για ν α πάρουμε ένα πτυχίο. Αν τόσο πολύ πια δεν το χεις παράτα το...

Δημοσ.

Τι λε ρε παιδί μου, θέλει ΚΑΙ παρακολούθηση, ΚΑΙ διάβασμα στο σπίτι για να καταλάβεις ΚΑΙ σκέψη ΚΑΙ δεν υπάρχουν στο βιβλίο? Μα καλά, ζητάνε σε πανεπιστημιακό επίπεδο, τριτοβάθμια εκπαίδευση τέτοια πράγματα? Αίσχος και ντροπή.

Να απαιτήσετε να μπαίνουν μόνο sos στο τέλος.

Σε ποιο πανεπιστήμιο σπουδάζεις ή σπούδασες αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

τι σχέση έχει σε ποιο πήγαινε ? ο σκοπός των πανεπιστημίων (και των τει ) είναι να βγάλουν ανθρώπους με εξειδίκευση σε γνωστικά αντικείμενα , οτι πολύ καθηγητές βάζουν ευκολα  ή πολλαπλής ( εντάξει οχι ολα εύκολα) για να περάσει κόσμος είναι το θέμα που γίνετε για  να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους αιώνιους που σε άλλη περίπτωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερο 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα να πω, το έχω αναφέρει και στο παρελθόν άλλωστε. Πες μου όπως πως αυτό θα δικαιολογήσει τον τρόπο σκέψης σου κι εγώ θα σου απαντήσω.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι είτε Ιατρική πω, είτε ΤΕΙ καλαθοπλεκτικής πω, η απάντηση θα είναι "ναι αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται στο τάδε ΑΕΙ/ΤΕΙ".

Άλλο να είναι ο καθηγητής πειραγμένος, που δώξα σοι έχουμε μπόλικους, κι άλλο να αναρωτιέσαι γιατί ένα μάθημα πανεπιστημιακού επιπέδου απαιτεί και παρακολούθηση και απίστευτο διάβασμα στο σπίτι και ενασχόληση και, προσοχή εδώ, πέραν του ενός βιβλίου για να περάσεις το μάθημα.

Μπορεί να φαίνεται ανεξήγητα ειρωνικό το μήνυμα μου, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να διαβάζω άτομα εισηγμένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ένα νήμα να ψάχνουν φροντιστήρια, στο άλλο να ζητάνε πολλαπλής επιλογής, και στο παράλλο να βρίζουν για τα χάλια και το χαμηλό επίπεδο της ελληνικής εκπαίδευσης.

Και καπάκι "ναι αλλά πως θα λέει η μαμά στην κυρα Σουλα ότι περάσαμε σε ΑΕΙ/ΤΕΙ" ή "δεν γίνεται να γίνουμε όλοι επιστήμονες" (αθάνατο επιχείρημα, για τους άλλους όμως πάντα, εμείς φυσικά και αξίζαμε που περάσαμε εκεί που περάσαμε).

δεν πήγαινε προσωπικά το τελευταίο, γενικό ήταν

• Like 2
Δημοσ.

Δε μπορώ να το καταλάβω...

Αν είναι να πάω σε φροντιστήριο να κάνω 3 μήνες για ένα μάθημα γιατί πολύ απλά δεν ξαναπαρακολουθώ το μάθημα στη σχολή μου;;;;;;;;;;;;

Δωρεάν και σωστά.

Αυτο υποθετει να κανει και σωστο μαθημα ο καθηγητης εγω τα τελευταια 4 μαθηματα ετσι τα περασα με φροντηστηριο αλλιως πτυχιο δεν θα επαιρνα ποτε.

Δημοσ.

ΑΣΣΟΕ σπούδασε...Γιατί ρωτάς , όσοι δεν είμαστε από ΑΣΣΟΕ δεν εκφέρουμε άποψη;

Δημοσ.

Εγω πιστέυω οτι είναι αγχωμένος. Πρώτο εξάμηνο είναι, ούτε καν τι είναι εξεταστική δεν ξέρει.

Παιδιά εγω όσους συμφοιτητές μου ξέρω που πήγαν φροντιστήριο ήταν τεμπέληδες. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχεις χάσει ώρα παράδοσης, να έχει διαβάσει καλα και να μην πιάσεις ένα μαμημένο 4,5... Και στην τελική αν παρακολούθησες όλα τα μαθήματα, διάβαζες σε όλο το εξάμηνο και δεν πέρασες τίποτα, απλα ξαναδώσε πανελλήνιες και πήγαινε σε κάτι πιο έυκολο..

• Like 1
Δημοσ.

Καλά και εγώ είχα πολύ καλές σημειώσεις και τρελή οργάνωση σε αυτές αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα να τις διακηνίσω ή οτιδήποτε. Όποιος μου ζητούσε απλά του έδινα. Φίλοι εννοώ που φυσικά με βοηθούσαν κάπου αλλού σε άλλο μάθημα σε εργασία να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι ή οτιδήποτε...

Πάμε στη σχολή για συγκεκριμένο λόγω, για να μάθουμε. Ούτε για να κάνουμε εμπόριο ούτε για να σκάσουμε ένα σκασμό λεφτά για ν α πάρουμε ένα πτυχίο. Αν τόσο πολύ πια δεν το χεις παράτα το...

Σε αυτό το μάθημα που λέω τη Φορολογική Λογιστική, έψαχνα η καημένη να βρω σημειώσεις , δεν είχα παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα και συγκεκριμένα έψαχνα για αυτό το τύπο ασκήσεων που είχα πρόβλημα ...Δε μου έδινε κανένας, υποτίθεται ότι επειδή ο καθηγητής μίλαγε λέει πολύ γρήγορα κανείς δεν προλάβαινε να κρατάει σημειώσεις.Και όχι τα βιβλία δε λύνανε το συγκεκριμένο πρόβλημα κατανόησης που είχα ( είχα αγοράσει και δικά μου γιατί το βιβλίο που είχαμε από ΤΕΙ ήταν το λιγότερο ανεπαρκές θα έλεγα ).

Τελικά πολλοί παραδίδανε μαθήματα , για αυτό και το παίζανε ανήξεροι αν τους ζήταγες σημειώσεις. Ένας μάλιστα μου είπε ότι είχε κανονίσει γκρουπάκι να τους εξηγήσει τις ασκήσεις με 20 ευρώ το κεφάλι! Προτίμησα να τα σκάσω στον καθηγητή ( πήρα και απόδειξη !).

Άλλη απαράδεκτη έμαθα ότι πουλάει πτυχιακές ( μας το έπαιζε και επιτυχημένη )...

Εγω πιστέυω οτι είναι αγχωμένος. Πρώτο εξάμηνο είναι, ούτε καν τι είναι εξεταστική δεν ξέρει.

Παιδιά εγω όσους συμφοιτητές μου ξέρω που πήγαν φροντιστήριο ήταν τεμπέληδες. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχεις χάσει ώρα παράδοσης, να έχει διαβάσει καλα και να μην πιάσεις ένα μαμημένο 4,5... Και στην τελική αν παρακολούθησες όλα τα μαθήματα, διάβαζες σε όλο το εξάμηνο και δεν πέρασες τίποτα, απλα ξαναδώσε πανελλήνιες και πήγαινε σε κάτι πιο έυκολο..

Και εγώ αυτό πιστεύω, γενικά οι σπουδές πρέπει να αρχίζουν να απομυθοποιούνται...Αν παρακολουθείς και έχεις ένα πρόγραμμα μελέτης τα περνάς και με βαθμό , δεν τίθεται θέμα ( εκτός αν πέσεις σε καθηγητή υπερβολικά παράξενο ).

Για σχολές 5ου πεδίου χρειάζεται να ξέρεις καλά ΑΟΘ ( ως βάση ), καλά Μαθηματικά ( αν είσαι από θεωρητική καλύτερα να καλύψεις την ύλη των Μαθηματικών κατεύθυνσης - θα τα βρεις μπροστά σου ). Το να γράφεις σωστά χωρίς συντακτικά και χωρίς ορθογραφικά δεν το αναφέρω καν, θεωρείται αυτονόητο ; Αν υπάρχουν οι βάσεις και δεν είσαι τεμπελάκος προχωράς, διαφορετικα μπορείς να κλαις τη μοίρα σου.

Προφανώς όποιος μπήκε ΑΣΣΟΕ δε θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα με αυτά , ελάτε στο ΤΕΙ να δείτε χάλια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...