Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω πιστέυω οτι είναι αγχωμένος. Πρώτο εξάμηνο είναι, ούτε καν τι είναι εξεταστική δεν ξέρει.

Παιδιά εγω όσους συμφοιτητές μου ξέρω που πήγαν φροντιστήριο ήταν τεμπέληδες. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχεις χάσει ώρα παράδοσης, να έχει διαβάσει καλα και να μην πιάσεις ένα μαμημένο 4,5... Και στην τελική αν παρακολούθησες όλα τα μαθήματα, διάβαζες σε όλο το εξάμηνο και δεν πέρασες τίποτα, απλα ξαναδώσε πανελλήνιες και πήγαινε σε κάτι πιο έυκολο..

Δικιο εχεις οτι ειναι στο πρωτο εξαμηνο αλλα μπορει να εχει κενα ή να θελει να τελειωσει ακριβως στα 4 χρονια οποτε το φροντηστηριο σιγουρα θα τον βοηθησει.

Επισης οσο κουφο και να ακουστει στη δικια μου σχολη τα πιο δυσκολα μαθηματα ηταν στα τρια πρωτα εξαμηνα.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχάς παρακαλώ να χαλαρώσετε μερικοί και μερικές με το επιθετικό ύφος.

Δεύτερον δεν είμαι εγώ αυτός που άνοιξε το θέμα.

Τρίτον δεν υπερασπίστηκα πουθενά τα φοιτητικά φροντιστήρια ΑΠΛΑ σε μικρό βαθμό δικαιολογώ αυτούς που κάνουνε κυρίως για τους λόγους που έγραψα πιο πάνω. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Ποτέ δεν έκανα ιδιαίτερα στο πανεπιστήμιο αν και το είχα σκεφτεί για ένα μάθημα πτυχίου αλλά έκατσα και τα έβαλα κάτω και είδα ότι είχα 3 μήνες μπροστά μου για την εξέταση. Ε από τύχη βρήκα κάτι σημειώσεις από μια κοπέλα παλιά (γιατί από βιβλίο δεν έγραφες) μου εξήγησε και ένας φίλος μου 2-3 πραγματάκια και το πέρασα γλυτώνοντας κάνα 300αράκι σίγουρο που θα έδινα για το ιδιαίτερο.

Άλλο να είναι ο καθηγητής πειραγμένος, που δώξα σοι έχουμε μπόλικους, κι άλλο να αναρωτιέσαι γιατί ένα μάθημα πανεπιστημιακού επιπέδου απαιτεί και παρακολούθηση και απίστευτο διάβασμα στο σπίτι και ενασχόληση και, προσοχή εδώ, πέραν του ενός βιβλίου για να περάσεις το μάθημα

Ναι απλά ξέρεις ποιο είναι το θέμα ... να σου μείνει αυτό το μάθημα για πτυχίο, να ξεκολώνεσαι στο διάβασμα και να σε κόβει με 3,5... Ε επειδή μου είχε τύχει αυτό με το μάθημα που έγραψα και το πέρασα με τη δέυτερη όπως σας είπα... την πρώτη φορά είπα μακάρι να είχα κάνει και εγώ ιδιαίτερα γιατί είχα σκάσει και έβλεπα άλλους που είχαν κάνει να πέρνουν 7αρια και 8αρια και να σκεφτείς αν το περναγα τότε θα έπαιρνα πτυχίο ένα εξάμηνο νωρίτερα....

Αλλά ναι αν έκανα ιδιαίτερα τότε θα είχα ρίξει το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων B)

Εν πάσει περιπτώση ελπίζω να κατάλαβαινόμαστε...

Εγω πιστέυω οτι είναι αγχωμένος. Πρώτο εξάμηνο είναι, ούτε καν τι είναι εξεταστική δεν ξέρει.Παιδιά εγω όσους συμφοιτητές μου ξέρω που πήγαν φροντιστήριο ήταν τεμπέληδες.

Τεμπέληδες ισχύει αλλά ειχαν και φράγκα μερικοί... Σας είπα ότι  σκεφτόμουν το ένα μάθημα, ξέρω όμως άλλους που έκαναν σε τουλάχιστον 3-4 μαθήματα...Αν σου πω στη σχολή μου μια γνωστή σε τι μαθήματα είχε κάνει ιδαίτερα θα φρίξεις. Σα να λέμε έκανα ιδιαίτερα για να περάσω θρησκευτικά...

Δημοσ.

Τεμπέληδες ισχύει αλλά ειχαν και φράγκα μερικοί... Σας είπα ότι  σκεφτόμουν το ένα μάθημα, ξέρω όμως άλλους που έκαναν σε τουλάχιστον 3-4 μαθήματα...Αν σου πω στη σχολή μου μια γνωστή σε τι μαθήματα είχε κάνει ιδαίτερα θα φρίξεις. Σα να λέμε έκανα ιδιαίτερα για να περάσω θρησκευτικά...

Και στο ΤΕΙ τα ίδια , πολύ χρήμα οι γονείς...

Θυμάμαι μία κοπέλα με πλησιάζει 1 βδομάδα πριν την εξεταστική , έψαχνε κάποιον να της κάνει μαθήματα Μικροοικονομία ( λόγω ζόρικου καθηγητή ήταν από τα " δύσκολα " μαθήματα- παρακολούθηση, διάβασμα, 2 φορές εβδομαδιαίως παράδοση εργασιών, στην ουσία δύσκολο δεν ήταν αλλά δεν ήταν για τεμπέληδες ) και μου λέει " πληρώνω όσο όσο ". Ε και της λέω " πέρα ότι δεν έχω χρόνο , δουλεύω , έχω και εγώ εξεταστική , θαύματα δεν κάνω ".

Πλάκα πλάκα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά , να αποκτήσω πάλι επαφή να μάθω τι ύλη κάνουν οι νέοι καθηγητές και να το ρίξω στα ιδιαίτερα. Κρίση έχουμε αλλά πάντα θα υπάρχουν και οι λεφτάδες...

Στο θέμα μας για το ΠΑ.ΠΕΙ υπάρχει ένα γνωστό φροντιστήριο απέναντι , κάνει και για άλλες σχολές συγκεκριμένα μαθήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά μαύρη αγορά πια. Λαθρεμπόριο. Και άντε τα ιδιαίτερα αλλά και οι εργασίες ρε παιδί μου...

Θα τελειώσουν μερικοί πανεπιστήμιο και δε θα χουν ιδέα. Και μετά λέμε για το δημόσιο. Ε αν οι μισοί που μπαίνουν "πτυχιούχοι μεταπτυχιακοί" δε μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά και χρειάζονται 4 άτομα για δουλειά ενός ατόμου τότε εκεί φτάνουμε...

Είναι ζόρι οι εργασίες ειδικά μερικές που δεν βρίσκεις εύκολα υλικό. Εγώ είχα καθηγητές που μας λέγαν κιόλας ότι θέλουν μόνο υλικό από δημοσιεύσεις και μόνο μετά το τάδε έτος πχ 2008 και άντε βρες...

Και άντε πως βρίσκεις μετά το τι θα μπει και με ποια σειρά και πως θα το εκφράσεις ώστε να κολλήσει με όλο το υπόλοιπο που βρήκες...

Αλλά δε θα πάω να δώσω 150ευρώ για να μου την κάνουν άλλοι όπως και δεν θα πληρωνόμουν για να κάνω άλλου. 

Θεωρώ πως καλοί ή κακοί οι καθηγητές υπερβολικοί ή όχι εμείς βγαίνοντας από την σχολή οφείλουμε να πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Το να αγοράσουμε μια εργασία πρακτικά δε θα μας δώσει ΤΙΠΟΤΑ. Γνωστικά εννοώ. Παραβλέπω το θέμα των βαθμών γιατί αν είχα την δυνατότητα να αγοράζω εργασίες και να κάνω φροντιστήριο θα την τελείωνα με 10 την σχολή.

Απέρριπτα εργασίες λόγω του ότι μαζευόταν πολλές και ας ήταν μπόνους και υπήρχαν μαθήματα που με συνεχή παρακολούθηση πέρναγα με 5-6 με το ζόρι.

Αλλά ευτυχώς δεν παίζαν λεφτά για φροντιστήρια. Για εργασία το σκεφτόμουν με ένα φίλο αλλά εφόσον είχα διαλέξει το συγκεκριμένο μάθημα για την γνώση που έδινε θεωρούσα πως θα κερδίσω και από την εργασία.

Ε αν αγοράσει κάποιος και πτυχιακή στο μεταπτυχιακό τι θα κάνει που θα πρέπει να κάνει πολύ μεγαλύτερη; Θα την ξανααγοράσει...

Είναι δρόμος δηλαδή που δε θα βγεις εύκολα αν δεν συνηθίσεις από την αρχή να κάνεις κάποια πράγματα μόνος.

Και όσο για αυτούς που σου λένε "δεν έχω σημειώσεις" ή κάτι τέτοιο για να στις πουλήσουν αργότερα ή να σου κάνουν μαθήματα απλά αξίζουν ένα καλό βρίσιμο το καλύτερο. 

ΑΝ υπάρχει μάθημα που δε μπορείς να παρακολουθείς για τον χ, ψ λόγο δε μπορεί κάποιος φίλος, κανονικός φίλος και όχι κομματόσκυλο ή "φίλος" θα μπορεί να πάει να κρατήσει καμιά σημείωση της προκοπής

Δημοσ.

Καλά μαύρη αγορά πια. Λαθρεμπόριο. Και άντε τα ιδιαίτερα αλλά και οι εργασίες ρε παιδί μου...

Θα τελειώσουν μερικοί πανεπιστήμιο και δε θα χουν ιδέα. Και μετά λέμε για το δημόσιο. Ε αν οι μισοί που μπαίνουν "πτυχιούχοι μεταπτυχιακοί" δε μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά και χρειάζονται 4 άτομα για δουλειά ενός ατόμου τότε εκεί φτάνουμε...

Είναι ζόρι οι εργασίες ειδικά μερικές που δεν βρίσκεις εύκολα υλικό. Εγώ είχα καθηγητές που μας λέγαν κιόλας ότι θέλουν μόνο υλικό από δημοσιεύσεις και μόνο μετά το τάδε έτος πχ 2008 και άντε βρες...

Και άντε πως βρίσκεις μετά το τι θα μπει και με ποια σειρά και πως θα το εκφράσεις ώστε να κολλήσει με όλο το υπόλοιπο που βρήκες...

Αλλά δε θα πάω να δώσω 150ευρώ για να μου την κάνουν άλλοι όπως και δεν θα πληρωνόμουν για να κάνω άλλου. 

Θεωρώ πως καλοί ή κακοί οι καθηγητές υπερβολικοί ή όχι εμείς βγαίνοντας από την σχολή οφείλουμε να πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Το να αγοράσουμε μια εργασία πρακτικά δε θα μας δώσει ΤΙΠΟΤΑ. Γνωστικά εννοώ. Παραβλέπω το θέμα των βαθμών γιατί αν είχα την δυνατότητα να αγοράζω εργασίες και να κάνω φροντιστήριο θα την τελείωνα με 10 την σχολή.

Απέρριπτα εργασίες λόγω του ότι μαζευόταν πολλές και ας ήταν μπόνους και υπήρχαν μαθήματα που με συνεχή παρακολούθηση πέρναγα με 5-6 με το ζόρι.

Αλλά ευτυχώς δεν παίζαν λεφτά για φροντιστήρια. Για εργασία το σκεφτόμουν με ένα φίλο αλλά εφόσον είχα διαλέξει το συγκεκριμένο μάθημα για την γνώση που έδινε θεωρούσα πως θα κερδίσω και από την εργασία.

Ε αν αγοράσει κάποιος και πτυχιακή στο μεταπτυχιακό τι θα κάνει που θα πρέπει να κάνει πολύ μεγαλύτερη; Θα την ξανααγοράσει...

Είναι δρόμος δηλαδή που δε θα βγεις εύκολα αν δεν συνηθίσεις από την αρχή να κάνεις κάποια πράγματα μόνος.

Και όσο για αυτούς που σου λένε "δεν έχω σημειώσεις" ή κάτι τέτοιο για να στις πουλήσουν αργότερα ή να σου κάνουν μαθήματα απλά αξίζουν ένα καλό βρίσιμο το καλύτερο. 

ΑΝ υπάρχει μάθημα που δε μπορείς να παρακολουθείς για τον χ, ψ λόγο δε μπορεί κάποιος φίλος, κανονικός φίλος και όχι κομματόσκυλο ή "φίλος" θα μπορεί να πάει να κρατήσει καμιά σημείωση της προκοπής

Δεν αναφέρθηκε ποτέ ο topic starter σε αγορά εργασίας...

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά , να αποκτήσω πάλι επαφή να μάθω τι ύλη κάνουν οι νέοι καθηγητές και να το ρίξω στα ιδιαίτερα. Κρίση έχουμε αλλά πάντα θα υπάρχουν και οι λεφτάδες...

Ανέκαθεν τα ιδιαίτερα ήταν πολύ καλή λύση, αν δικτυωθείς κιόλας διευρύνεις την πελατεία σου... Φοιτητικά μαθήματα ειδικά πολύ χρήμα, ξέρω περίπτωση που κάνουν και οι δύο διαφορετικά μαθήματα μιλάμε για πολύ χρήμα.

Όταν παίρνουν 20 ευρώ την ώρα και είναι μάθημα που θέλει τουλάχιστον 6 δίωρα και μόνο 5 άτομα να έχεις το εξάμηνο,  βάλτα κάτω να δεις τι ποσό βγαίνει. Χώρια ότι δουλεύεις και με λύκειο-γυμνάσιο...

Απλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και θα φανεί στο μέλλον αυτό. Αν είναι πέρα από ενοίκια,φαγητά και πάγια έξοδα να έχουμε και συγγράματα-βιβλία να πληρώνουμε πόσο μάλλον να κάνουμε και ιδαίτερα, ε δε βγαίνει.

Δημοσ.

Ανέκαθεν τα ιδιαίτερα ήταν πολύ καλή λύση, αν δικτυωθείς κιόλας διευρύνεις την πελατεία σου... Φοιτητικά μαθήματα ειδικά πολύ χρήμα, ξέρω περίπτωση που κάνουν και οι δύο διαφορετικά μαθήματα μιλάμε για πολύ χρήμα.

Όταν παίρνουν 20 ευρώ την ώρα και είναι μάθημα που θέλει τουλάχιστον 6 δίωρα και μόνο 5 άτομα να έχεις το εξάμηνο,  βάλτα κάτω να δεις τι ποσό βγαίνει. Χώρια ότι δουλεύεις και με λύκειο-γυμνάσιο...

Απλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και θα φανεί στο μέλλον αυτό. Αν είναι πέρα από ενοίκια,φαγητά και πάγια έξοδα να έχουμε και συγγράματα-βιβλία να πληρώνουμε πόσο μάλλον να κάνουμε και ιδαίτερα, ε δε βγαίνει.

Πολλοί βιάζονται να τελειώνουν είτε για μεταπτυχιακό είτε για την κάνουν έξω οπότε με αυτή τη λογική το σκεφτόμουν.Αν έχει κολλήσει κάποιος σε ένα μάθημα μπορεί να πει ας τα δώσω ( τα έχουν κάνει και περίεργα τώρα με τα μονά-ζυγά εξάμηνα στα ΤΕΙ , πριν ξεμπέρδευες πιο γρήγορα αν είχες μαζέψει μαθήματα ).

Θα το μελετήσω...

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εμας παντως ενας καθηγητής μας κανει φροντηστηρια δωρεάν . Ενω το μαθημα ειναι 4 ωρες τη βδομάδα κανει 8-9 τη βδομαδα και Σάββατα 6ωρα συνεχόμενα.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παντως εγω νομιζω οτι αν βρεις καποιον καλο καθηγητη να σε βοηθησει και με λιγη δικη σου προσπαθεια μπορεις να τα περασεις τα μαθηματα χωρις αγχος. Εγω καθυστερησα δυο εξαμηνα στο ΠΑΜΑΚ για να παρω το πτυχιο μου πριν ξεκινησω το μεταπτυχιακο και το μαθημα το περασα οταν εκανα μαθηματα με εναν πολυ καλο οικονομολογο στο Desknet. Βγαινει και φθηνοτερα απο το να κανεις ιδιαιτερα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...