ntisco Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον ισως ειναι βλακωδης η ερωτηση μου αλλα πραγματικα δεν ξερω και ζηταω συγνωμη για αυτο! Οταν ειναι να κλεισω τον υπολογιστη μου,,κανω κανονικα την διαδικασια μεσω απο τα win7 (shutdown) και μολις κλεισει ο υπολογιστης τον αφηνω μερικα δευτερολεπτα και κλεινω και το κουμπι off του τροφοδοτικου που εχει πανω. Οταν ειναι να τον ανοιξω τωρα..πρωτα ανοιγω το κουμπι οπως ειναι φυσικο...περιμενω παλι λιγα δευτερα για να παει το ρευμα και μετα ανοιγο απο το κουμπι τον υπολογιστη. Η ερωτηση μου ειναι αν ειναι σωστη η διαδικασια που κανω για την προστασια του υπολογιστη και της μητρικης του η θα εχω προβλημα.Ακομα μια ερωτηση ειναι αν σε περιπτωση υπερτασης την στιγμη που ειναι κλειστο θα εχει θεμα η μητρικη η το τροφοδοτικο (μιας και το κλεινω απο το κουμπι) Ναι μην γελατε οκ δεν γνωριζω...Εχω στα αμεσα σχεδια μου ενα ups για να ειμαι σιγουρος. (εχει καει μια φορα η μητρικη γιατι ειχα το pc Μου μονιμα ανοιχτο με διαφορα προγραμματα να τρεχουν και χωρις καλο αερισμο..βεβαια μπορει να την επαθε και απο ρευμα γιατι ειχε 2 φουσκωμενα μαυρες αντιστασεις) Ευχαριστω
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Από τη στιγμή που σβήσει ο υπολογιστής δε κινδυνεύεις από υπερτάσεις έτσι κι αλλιώς. Αυτό που κερδίζεις από το κλείσιμο του διακόπτη είναι να γλιτώσεις την ελάχιστη κατανάλωση των 1-5 watt του υπολογιστή όταν είναι σβηστός. Δυστυχώς δεν είσαι καλυμμένος σε τυχόν χτύπημα κεραυνού που θα φτάσει στη πρίζα σου.
ntisco Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Αν βγαζω ομως και το καλωδιο τροφοδοσιας που παει στο τροφοδοτικο δεν θα εχω θεμα ετσι δεν ειναι?Να το προστατευσω μεχρι να παρω ενα ups.Εχω μια μπριζα μονη με 2 λαμπακια πανω που και καλα αν την βαλει στην κανονικη μπριζα σε προφυλασει απο υπερταση..αυτη κανει κατι η οχι?Επαναλαμβανω οχι για μονιμα απλα μεχρι να παρω ενα ups Ευχαριστω
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ε, ναι αν διακόψεις τη φυσική σύνδεση με τη πρίζα δε κινδυνεύεις από κεραυνό. Δεν έχει νόημα να βγάζεις το καλώδιο όμως, εκτός από τις "βροχερές μέρες" αν φοβάσαι και αν δεν διαθέτει η οικία σου αντικεραυνική προστασία (προσωπικά πιστεύω έχει δεν έχει δεν σε καλύπτει πάντα). Δε ξέρω τι ακριβώς πρίζα με λαμπάκια έχεις αλλά μπορείς να προστατευτείς σχετικά οικονομικά με πολύπριζο/πρίζα που προσφέρει προστασία από υπέρταση/κεραυνό. Πιθανό να είναι και αυτό που αναφέρεις. Τα ups δε σε καλύπτουν πάντα από αυτή τη περίπτωση btw. Πρέπει να το επιβεβαιώσεις όταν το ψάξεις.
ntisco Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Ναι εχω μια που εχει μονο μια μπριζα πανω με 2 λαμπακια ..το ενα πρασινο και δειχνει το σημα του κεραυνου και το αλλο κιτρινο και δειχνει κατι σαν κυματομορφη..Εχει και υποδοχη (εισοδο και εξοδο ) για κεραια τηλεορασης....
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 MHN πάρεις ups για το pc σου και ΜΗΝ κλείνεις συνέχεια το τροφοδοτικό. Το πρώτο είναι εντελώς περιττό έξοδο, είναι σαν να βάζεις φράχτη σε ενα σπίτι στο κόστος του ίδιου του σπιτιού. Με το δεύτερο απλά θα το χαλάσεις. Γενικά καλό είναι να προσέχουμε αλλά εντελώς φιλικά το έχεις πάρει εντελώς λάθος. Σου τα είχα πει και δω: http://www.insomnia.gr/topic/472244-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CF%88%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7/
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δε μπορώ να φανταστώ το λόγο πως ένα σωστό ups είναι περιττό έξοδο.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Το ups σε βοηθάει επιπλέον να σώσεις τη δουλειά σου πριν κλείσει το pc. Ένα καλό πολύμπριζο + ένα καλό τροφοδοτικό σε προστατεύει απ όλους τους λογικούς κινδύνους. Αν τώρα πέσει κεραυνός και ups να έχεις το πιθανότερο είναι να το πάρει μαζί του όπως και όλες τις συσκευές οπότε.. Όλα είναι και σε συνάρτηση με το κόστος. Αν το pc σου αξίζει πχ 150 ευρω, έχει καμιά λογική να δώσεις επιπλέον 100 για να το προστατέυσεις?
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Έχει ακριβώς για το λόγο που ανέφερες από πάνω Το ups σε βοηθάει επιπλέον να σώσεις τη δουλειά σου πριν κλείσει το pc. Το όφελος του ups δεν προσδιορίζεται από την αξία του σε συνάρτηση με την αντικειμενική αξία των συσκευών που καλύπτει, αλλά από την υπηρεσία που θα σου προσφέρει. Αυτό βέβαια το κρίνει ο ίδιος ο χρήστης, αλλά από τα λεγόμενα του ts υποθέτω πως πιθανόν το χρειάζεται. Αν από την άλλη δεν εκτελεί σημαντικές εργασίες ή τίποτα σοβαρό και παίζει μόνο παιχνίδια πχ, τότε ναι δεν του είναι απαραίτητο, γιατί όπως ανάφερα η βασική του δουλειά δεν είναι να προστατεύει από τέτοιες καταστροφές, εκτός αν πας σε κάτι καλό/μη οικονομικό.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Από τα 2 threads το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι περισσότερο για υπέρμετρη φοβία πρόκειται παρά για οτιδήποτε άλλο. Σε κάθε περίπτωση, ο TS ξέρει τι χρειάζεται.
ntisco Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Οποτε η μπριζα που αναφερω πιο πανω κανει κατι η να παρω την προταση σου ?Εχω ενα Belkin SurgeMaster το μονο ομως με μια μπριζα.
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει σε καλύπτει εν γένει. Έχει προστασία υπερέντασης τουλάχιστον 25.000Α .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα