tzinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον, προσφατα εκανα μια αναβαθμιση στο πισι του σπιτιου σε cpu/mobo/ram και ειπα τα κοματια που εβγαλα για να βαλω τα καινουρια να τα βαλω στο πισι του μαγαζιου που ειναι αρχαιο με athlon xp 2000 νομιζω. Οποτε το κουτι και τροφοδοτικο υπηρχαν και ειναι απλα με εκαψες. Μαλιστα το τροφοδοτικο το χα αλλαξει σχετικα προσφατα με ενα επισης του κωλου lamtech. Το προβλημα ειναι οτι η μητρικη που θα βαλω τωρα εκει εχει 24πιν τροφοδοσια, ενω το τροφοδοτικο εχει λιγοτερα πιν. Τι παιζει?? Αναγκαστικη αλλαγη τροφοδοτικου, καποιος ανταπτορας, η το βαζω μεσα και ας εχει λιγοτερα?
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p3984.m570.l1311.R1&_nkw=20+to+24+pin+adapter&_sacat=0&_from=R40 Δώσε βάση και στην ισχύ του τροφοδοτικού (αν σε καλύπτει).
tzinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 eshop που κοιταξα στα γρηγορα δεν εχει τετοιο. Παντως τωρα που το ξαναβλεπω εχει 20 πιν και αλλα 4 πιν διπλα χωριστα. Μηπως ειναι ετσι για να μπενει και σε 20 και 24 πιν? Δηλαδη να βαλω και τα δυο μαζι?
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Αν είναι όπως στην παρακάτω εικόνα σου κάνει Αν είναι σε διαφορετική πέξούδα ΔΕΝ είναι για εκεί.
tzinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 ναι ετσι ειναι, thx. προχωραο σε εγκατασταση
tzinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 τα συνδεσα ολα, αλλα εχει προβλημα. Και τα αλλα πιν που μπενουν κοντα στον επεξεργαστη ητανε σε 2 σκελη. 4+4 πιν. Νομιζω οτι τα βαζω σωστα, δεν βλεπω να μπορουν να μπουν διαφορετικα, διοτι αυτα τα δυο σκελη εχουν κατι εισοχες και ενωνουν. Ανοιγω το πισι, περνει ρευμα, αναβουν τα λαμπακια, πεζει 4-5 στροφες ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη και κλεινουν ολα. Μετα ξαναπροσπαθει μονο του και κανει τον ιδιο κυκλο συνεχεια. Μου μοιαζει για προβλημα τροφοδοσιας ετσι?
άδικος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Το 2x4 pin δε χρειάζεται να το συνδέσεις όλο αν η μητρική σου παίρνει 4pin μόνο. Πιθανό πρβλμ τροφοδοσίας. Ελπίζω να τα σύνδεσες σωστά και να μη μπέρδεψες τα 4πινα (ή τίποτα 8pin για pci express να το θεώρησες τροφοδοσία cpu).
veteranos123 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Όταν βίδωσες την μητρική (αν την ξεβίδωσες από το κουτί) έβαλες αποστάτες?
tzinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 η μητρικη ειναι η x48-ds5 και εχει 8 πιν, οποτε βαζω και τα δυο τετραπινα. Το μονο αλλο παρομοιο που περισευει ειναι ενα 6 πινο που λογικα ειναι της καρτας γραφικων (εχω την 5450 που δεν θελει τροφοδοσια). Τι να πω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν γινονται αλλοιως οι συνδεσεις. Το μονο που μπορο να σκεφτω μηπως εχει κουνησει ο επεξεργαστης διοτι ειχα μια ψηλη ψυκτρα και την εβγαλα και εβαλα την οριτζιναλ της ιντελ. Αλλα τα συμπτωματα ειναι προβληματος τροφοδοσιας. Το αλλο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι τα κονεκτιον του πυργου, κατι power led, reset sw.....δεν εχω βαλει καποια που λενε gnd... Αλλα μου φαινετε δυσκολο να φταινε αυτα, το πολυ να μην δουλευανε τα κουμπια σωστα. Όταν βίδωσες την μητρική (αν την ξεβίδωσες από το κουτί) έβαλες αποστάτες? αποστατες λες κατι υποδοχες για τις βιδες που σηκωνουν λιγο την μητρικη?? Οχι δεν εβαλα διοτι και η προηγουμενη που ειχα μεσα δεν ειχε. Εχω τετοα παπαρακια ευκαιρα παντως απο αλλη μητρικη. Ο πυργος παντως στις θεσεις που βιδωνει η μητρικη κανει κατι ανυψωτικα βαθουλοματακια, οποτε αμα βαλω και αποστατες, μηπως ανεβενει ψηλα η μητρικη και δεν κολαει στο μπακ πανελ?
veteranos123 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 η μητρικη ειναι η x48-ds5 και εχει 8 πιν, οποτε βαζω και τα δυο τετραπινα. Το μονο αλλο παρομοιο που περισευει ειναι ενα 6 πινο που λογικα ειναι της καρτας γραφικων (εχω την 5450 που δεν θελει τροφοδοσια). Τι να πω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν γινονται αλλοιως οι συνδεσεις. Το μονο που μπορο να σκεφτω μηπως εχει κουνησει ο επεξεργαστης διοτι ειχα μια ψηλη ψυκτρα και την εβγαλα και εβαλα την οριτζιναλ της ιντελ. Αλλα τα συμπτωματα ειναι προβληματος τροφοδοσιας. Το αλλο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι τα κονεκτιον του πυργου, κατι power led, reset sw.....δεν εχω βαλει καποια που λενε gnd... Αλλα μου φαινετε δυσκολο να φταινε αυτα, το πολυ να μην δουλευανε τα κουμπια σωστα. αποστατες λες κατι υποδοχες για τις βιδες που σηκωνουν λιγο την μητρικη?? Οχι δεν εβαλα Κατά 99,999999999999% αυτό είναι το πρόβλημα σου.Βάλτους και θα δεις ότι θα πάρει μπρος.
tzinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 και πως δοιυλευε η αλλη τοσο καιρο? οχι οτι δεν εβγαζε προβληματα, αλλα θεωρουσα λογω αρχαιοτητας
άδικος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Όχι μην χρησιμοποιήσεις αποστάτες διότι το κουτί έχει ενσωματωμένους. Βεβαιώσου πως ο επεξεργαστής κούμπωσε σωστά. Και το κυριότερο, σύνδεσε σωστά τα καλώδια power sw & reset sw. Μάλλον εκεί έχεις κάνει τη πατάτα και κάνει reset. Πρέπει να έχεις βάλει το reset σε καμιά led υποδοχή.
tzinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 γουατ??? φτου!!! μολις το λυσα και εβαλα αποστατες. Αλλα οπως ειπα λογω του ηδη υψωματος που ειχε, τωρα χωραει μονο αμα βγαλω το μπακ πανελ. Τι να κανω, να συνεχισω η να τους ξαναβγαλω? Επισης αφου παιζει να να λαθος τα κονεκτιον του πυργου, να δοκιμασω με μονο συνδεμενο το power sw?
άδικος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Να τους βγάλεις, τι δουλειά έχουν αφού δεν πρέπει να είναι εκεί; Δοκίμασε μόνο με το power sw αφού σε μπερδεύει για να είσαι σίγουρος. Έπειτα δες το manual για τη σωστή σύνδεση.
tzinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 το χω κατεβασει το μανουαλ και βαση αυτου τα συνδεω. http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-x48-ds5_e.pdf σελ 13. το μονω που ισως κανω λαθος ειναι το power led και το αν πρεπει να κοιτανε τα γραματα πανω η κατω, αν εχει διαφορα τα +- δηλαδη, διοτι δεν βγαζω ακρη με αυτα. Παντως το power sw kai to reset sw τα εχω οπως δειχνει το μανουαλ. Ενιγουει, ξαναβγαζω αποστατες και ξαναρχιζω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα