Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ! 

Όπως λέει και ο τίτλος έχω θείο στον Καναδά  και είναι να μου στείλει το τηλέφωνο με courier, θα περάσει τελωνείο αν το στείλει σε 2 δώσεις ?

δλδ σε ένα πακέτο το κουτή και την απόδειξη  στο άλλο τη συσκευή  .

Αν κάποιος ξέρει κάτι για το θέμα  η κάποιο άλλο τρόπο  ας απαντήσει παρακαλώ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Το τηλέφωνο πρέπει να είναι unlocked για να λειτουργήσει στην Ελλάδα, αλιιώς μπαίνεις σε περιπέτειες για να το ξεκλειδώσεις.

2. Κάθε δέμα που έρχεται με courier από τρίτες χώρες, όπως ο Καναδάς, κάνει στάση οπωσδήποτε  στο τελωνείο. Εάν ο θείος σου γράψει στο δέμα ότι πρόκειται για δώρο είναι ενδεχόμενο είτε να το περάσουν είτε να το ανοίξουν και με εκτίμηση της αξίας του να σου επιβάλουν ΦΠΑ 23% στο συνολικό ποσό της αξίας και των μεταφορικών και πιθανά δασμό. Επιπλέον, μπορεί να χρεωθείς με τέλη και έξοδα της courier (αποθήκευτρα κλπ) εάν παραμείνει το δέμα για κάποιες μέρες στο τελωνείο.

3. Εάν έρθει με ταχυδρομείο είναι ενδεχόμενο να μην κάνει στάση, αλλά κανένας δεν μπορεί να στο βεβαιώσει.

4. Η καλλίτερη λύση είναι είτε να περιμένεις να έρθει ο θείος ή κάποιος γνωστός του ή ... να προλάβει τον ξάδελφό μου που πετάει σήμερα το βράδυ από το Μόντρεαλ για Αθήνα, για ... να βγάλει το βαρύ χειμώνα....

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση

το μοντέλο είναι unlocked από appstore

το γνωρίζω αυτό για το courier  αλλά νόμιζα είναι μόνο αν αγοράσεις π.χ ebay κτλπ 

καλά πως θα με χρεώσουν με πια κριτήρια ? αφού δεν έχει απόδειξη   δεν to έστειλε  μαγαζί  ,δεν θα γράφει τιμή ούτε μέσα ούτε έξω.... ακόμα και να το ανοίξουν  θα δουν μια συσκευή που δεν θα έχει ούτε φορτιστή ούτε τίποτα ? δλδ πως θα καταλάβουν ότι το αγόρασα? 

(μπορεί  να είναι χαζή η  παραπάνω ερώτηση )

θα τον "ψήσω" να έρθει βόλτα καρναβάλια. διαφορετικά  ταχυδρομείο και ότι πρόκυψη 

για το 4 λίγο δύσκολα να προλάβουμε δεν το έχει πάρει ακόμα . . . 

Δημοσ.

πάρτο από δω ρε συ !

αν χαλάσει θα το ξαναστέλνεις καναδά για service ;

ή ισχύει world wide guarantee ;

πανευρωπαϊκή ξέρω συνήθως, οπότε....

Δημοσ.

δεν ξέρω φίλε Kfyros για εγγύηση δεν νομίζω πρέπει να είναι μόνο για Αμερική  κ Καναδά  :unsure:

θα το ψάξω λίγο ακόμα  και θα πράξω ανάλογα

τελευταία επιλογή είναι Αγγλία αλλά θα είναι παραπάνω euro σίγουρα

δεν είχα σκοπώ να πάρω κινητό γενικά , απλά έκατσε η φάση και έλεγα να την αξιοποιήσω

Δημοσ.

Και πλήρωσε το 1/4 της ήδη υπερτιμολογημένης αξίας στον αγαπητό νταβατζή :)

αν περάσει τελωνείο να δεις τι φούτσα που θα πέσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...