jonakos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Κατ'αρχας δεν ξερω αμα ειμαι στην σωστη υποκατηγορια του insmomnia.Ας αρχισουμε με το προβλημα.Μ εχουν στειλει εναν υπολογιστη απο γερμανια δωρεαν.Πολυ καλος για τις απαιτησεις μου.Με δυο πηρυνες και 2 gb ram ηταν οτι επρεπε.Μονο που δεν ειχε καρτα.Ετσι επενδυσα τα λεφτα μου στην GT630 2gb.Ολα καλα και ροδινα μεχρι την στιγμη που πατησα το ON ακουστηκαν πολλα μπιπ(προφανως μια ενδειξη απο το bios οτι κατι δεν παει καλα πολυ πιθανον με την ram) και σταματησα να εχω σημα στην οθονη.Οταν λεμε τιποτα,τιποτα. Ελεγξα αμα τυχον φταιει η καρτα ετσι την αποσυνδεσα και συνδεσα το μονιτορ στην on-board καρτα γραφικων της μητρικης.Παλι κανενα σημα.Ελεγξα την οθονη σε αλλο συστημα και δουλευει τελεια.Αντικατεστησα τις ram και παλι τιποτα.Οπως επισης και το τροφοδοτικο καθως πολλες φορες αυτο το προβλημα οφειλεται στο οτι το ρευμα δεν περναει σωστα σ ολα τα parts του υπολογιστη.Το μονο που εχω κανει για να ''πειραξω'' τον υπολογιστη ηταν να αποσυνδεσω το ανεμηστηρακι και να φυσηξω ολη την σκονη που υπηρχε αναμεσα στα κενα του μεταλλικου θερμικου αγωγεα.Τριπλοελεγξα επισης ολες τις συνδεσεις και ολες ειναι οκ.Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται.Ανοιγω τον υπολογιστη και δεν ακουγεται τιποτα αν και ολα φενεται οτι λειτουργουν σωστα.Εχω σπαστει ασχημα Τελος ο υπολογιστης δεν υποστει οποιαδηποτε μορφης overclocking.Bοηθεια συναδελφοι!
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Θεωρούμε ως δεδομένο ότι αυτός ο υπολογιστής δούλευε σωστά μέχρι πριν στο στείλουν. Και δεν ήταν παρατημένος ας πούμε σε μια αποθήκη. Σωστά? Αν ΝΑΙ έκανες ένα Reset το Bios?
Zergoulini Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Κανε Reset την μητρικη απο το jumperακι οπως πολυ σωστα προαναφερθηκε απο τον φιλο μου Troll. Αν δεν φτιαξει πολυ πιθανων να ειναι hardware.
jonakos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Θεωρούμε ως δεδομένο ότι αυτός ο υπολογιστής δούλευε σωστά μέχρι πριν στο στείλουν. Και δεν ήταν παρατημένος ας πούμε σε μια αποθήκη. Σωστά? Αν ΝΑΙ έκανες ένα Reset το Bios? Οχι ακριβως.Ο υπολογιστης εφτασε σε μενα και τον δουλευα για πολυ καιρο.Αλλα οταν ηταν στην γερμανια ο φιλος που το εστειλε μου ειπε οτι ηταν για λιγο καιρο στην αποθηκη του.Με το που τον ανοιξα μπηκα στο bios και εκανα reset στα defaults. Δοκιμασα με το λεγομενο ''jumper'' αλλα δεν ξερω αμα εκανα σωστα την διαδικασια.Εκανα το εξης:Αφου εκλεισα τον υπολογιστη αλλαξα το jumper απο τα δυο αρχικα pins στα αλλα δυο.(Πιστευω να εκανα κατανοητο οτι εχει 3 pins) και τον ανοιξα. Αμα υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω ευπροσδεκτη καθε λυση.Πρωτη φορα συναντω τετοιο προβλημα και δεν ξερω τι να κανω
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ... Το επανέφερες στην θέση του να υποθέσω... Οχι ακριβως.Ο υπολογιστης εφτασε σε μενα και τον δουλευα για πολυ καιρο.Αλλα οταν ηταν στην γερμανια ο φιλος που το εστειλε μου ειπε οτι ηταν για λιγο καιρο στην αποθηκη του.Με το που τον ανοιξα μπηκα στο bios και εκανα reset στα defaults. Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι σε έχω χάσει εντελώς Τον έχεις καιρό και τον δουλεύεις και απλά τώρα στο παρουσίασε? Εγώ από το αρχικό post κατάλαβα ότι δεν δούλεψε καθόλου. Και λες επίσης ότι μπήκες και στο bios. Μπορείς σε παρακαλώ να τα ξαναπεις με σωστή χρονική στιγμή πως έγιναν?
jonakos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ... Το επανέφερες στην θέση του να υποθέσω... Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι σε έχω χάσει εντελώς Τον έχεις καιρό και τον δουλεύεις και απλά τώρα στο παρουσίασε? Εγώ από το αρχικό post κατάλαβα ότι δεν δούλεψε καθόλου. Και λες επίσης ότι μπήκες και στο bios. Μπορείς σε παρακαλώ να τα ξαναπεις με σωστή χρονική στιγμή πως έγιναν? Τον εχω αρκετο καιρο και μου παρουσιασε αυτο το προβλημα πριν 4 μερες.ΠΙστευω οτι ειμουν κατανοητος.Η χρονικη σειρα ειναι η εξης.Ο υπολογιστης εφτασε σε μενα και δουλευε μια χαρα.Και ξαφνικα παθαινει το προβλημα που προανεφερα.Αυτο Την διαδικασια με το jumper μπορει να την περιγραψεις με πιον τροπο να την κανω μπας και το εκανα λαθος πλιζ?|
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Αν ξαναδιαβάσεις το αρχικό σου ποστ δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα.Τεσπά συνεννοηθήκαμε τώρα. Για αυτό που ρωτάς μια εικόνα χίλιες λέξεις. http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI - Όταν το κάνεις μέσω jumper, το αφήνεις 4-5 δευτερόλεπτα και το επαναφέρεις στην αρχική του θέση - Όταν το κάνεις μέσω μπαταρίας (έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις που δεν καταφέρνεις να κάνεις reset μέσω jumper), το PC δεν θα είναι στο ρεύμα, και αφού την βγάλεις πάτα το κουμπί 5-6 φορές και άστο κανα 5λεπτο έτσι. Εγώ αποσυνδέω και το 20/24 pin από την μητρική. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ την GT630, ή έπαιξε και με αυτήν για κάποιο χρονικό διάστημα σωστά? Αν ισχύει το τελευταίο, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα με την ΜΒ πλέον (αφού δοκίμασες και άλλο PSU). Αν όχι, όταν δοκιμάζεις με την on-board την 630 την έχεις κουμπωμένη επάνω?
jonakos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Αν ξαναδιαβάσεις το αρχικό σου ποστ δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα.Τεσπά συνεννοηθήκαμε τώρα. Για αυτό που ρωτάς μια εικόνα χίλιες λέξεις. http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI - Όταν το κάνεις μέσω jumper, το αφήνεις 4-5 δευτερόλεπτα και το επαναφέρεις στην αρχική του θέση - Όταν το κάνεις μέσω μπαταρίας (έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις που δεν καταφέρνεις να κάνεις reset μέσω jumper), το PC δεν θα είναι στο ρεύμα, και αφού την βγάλεις πάτα το κουμπί 5-6 φορές και άστο κανα 5λεπτο έτσι. Εγώ αποσυνδέω και το 20/24 pin από την μητρική. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ την GT630, ή έπαιξε και με αυτήν για κάποιο χρονικό διάστημα σωστά? Αν ισχύει το τελευταίο, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα με την ΜΒ πλέον (αφού δοκίμασες και άλλο PSU). Αν όχι, όταν δοκιμάζεις με την on-board την 630 την έχεις κουμπωμένη επάνω? Πιστευω οτι ειμουν κατανοητος εξ αρχης αλλα αμα δεν ειμουν ειναι λογο της ταχυτητας που γραφω. Οταν το κανω μεσω jumper πρεπει να ειναι κλειστο?Το 20/24 pin που αναφερεις πιο ειναι?(Σιγουρα ξερω πιο ειναι οπτικα απλα δεν τα παω καλα με τις ορολογιες/ονομασιες.) Οχι δουλευε κανονικα και με την καινουργια καρτα γραφικων.Το προβλημα εμφανιστηκε απο το πουθενα στην κυριολεξια.Μια καινουργια MB ποσο κοστιζει περιπου?Οχι κατι ακριβο.Απλα να ικανοποιει τις αναγκες μου.Δηλαδη δεν χρειαζομαι dual port για 2 καρτες γραφικων. Φυσικα ξεσυνδεσα την GT630 για να δοκιμασω την οθονη στην on-board.Εχω επιγνωση του τι γινεται σε εναν υπολογιστη και εχω επισκευασει αρκετους(Δικους μου,φιλων,συγγενων κλπ.).Απλα πρωτη φορα συναντω τετοιο προβλημα.Συνηθως τετοιο προβλημα λυνοτανε με ενα φυσηγμα στο port των RAM και ενα καθαρισμα των ιδιων.Ειμαι σε φαση απελπισιας
gpolic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δες ποια μητρικη εχει, για να καταλαβουμε ποιοι BIOS ειναι πανω Μετρα τα beep που κανει οταν το ξεκινας και βαλε google για να δεις τι σημαινει Οταν συνδεεις την οθονη στην on-board καρτα γραφικων, πρεπει πρωτα να βγαλεις την 630 !
jonakos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Οταν συνδεεις την οθονη στην on-board καρτα γραφικων, πρεπει πρωτα να βγαλεις την 630 ! Ανεφερα φιλτατε οτι την εβγαλα πρωτου να συνδεσω την οθονη στην on board
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις αναφέρει πουθενά ακόμα ποιο HW έχεις ώστε να δούμε συμβατές μητρικές (αν και τα γέρικα ματάκια μου μπορεί να με ξεγελάνε). To 20/24 pin είναι το φαρδύ καλώδιο που κουμπώνει στην μητρική από το τροφοδοτικό. Μέσω jymper δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις τίποτα (αλλιώς θα στο έγραφα). Και επ' ουδενί δεν σε θεώρησα άσχετο (αμ κατάλαβες κάτι τέτοιο). Από το αρχικό Post είπες 3-4 δοκιμές που έκανες οπότε σίγουρα γνωρίζεις κάποια πράγματα @GPolic. Δεν είναι θέμα bios πλέον αφού έπαιζε κανονικά με αυτήν την σύνθεση HW. Αργότερα λέει του χάλασε. Και θεωρώ ότι με "ξεσύνδεσε" που είπε ότι την έβγαλε από το case.
jonakos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις αναφέρει πουθενά ακόμα ποιο HW έχεις ώστε να δούμε συμβατές μητρικές (αν και τα γέρικα ματάκια μου μπορεί να με ξεγελάνε). To 20/24 pin είναι το φαρδύ καλώδιο που κουμπώνει στην μητρική από το τροφοδοτικό. Μέσω jymper δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις τίποτα (αλλιώς θα στο έγραφα). Και επ' ουδενί δεν σε θεώρησα άσχετο (αμ κατάλαβες κάτι τέτοιο). Από το αρχικό Post είπες 3-4 δοκιμές που έκανες οπότε σίγουρα γνωρίζεις κάποια πράγματα @GPolic. Δεν είναι θέμα bios πλέον αφού έπαιζε κανονικά με αυτήν την σύνθεση HW. Αργότερα λέει του χάλασε. Και θεωρώ ότι με "ξεσύνδεσε" που είπε ότι την έβγαλε από το case. Θα σε απογοητευσω αλλα και παλι η ελλειψη γνωσης στις ονομασιες-συντομογραφιες υπαρχει.Τι ειναι το HW? Καλα το καταλαβα εξ αρχης τοτε.Το συγκεκριμενο καλωδιο θα το αποσυνδεσω στην δοκιμη που θα κανω αν και δεν νομιζω να πεζει καταλυτικο ρολο στο προβλημα μου.Το συνδεσα ξανα και ξανα και φενεται οκ.Οποτε ο υπολογιστης θα ειναι σε λειτουργια την ωρα που θα κανω την πατεντα με το jumper ετσι? Οχι δεν ειπα οτι μ εδωσες αυτην την εντυπωση απλα το λεω γιατι στις δοκιμες που ηδη εκανα ειχα επιγνωση των πραξεων μου.Ηθελα να το αναφερω γιατι οι πραξεις ενως αδαους ατομου πανω στο θεμα των υπολογιστων δεν θα ειχαν καμια σχεση με αυτες και ηθελα να γνωριζετε οτι δεν κανω απλα δοκιμες βγαζωντας καλωδια ''παιζοντας''.
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 HW = Hardware. Η σύνθεση του υπολογιστή σου με άλλα λόγια. Για να καταλάβουμε με τι socket MB χρειάζεσαι. Το 20/24 pin είναι απαραίτητο για την λειτουργία του υπολογιστή. Ο λόγος που σου είπα να το βγάλεις αν κάνεις reset μέσω μπαταρίας, είναι γιατί τα PSU κρατάνε ρεύμα λόγω μεγάλων πυκνωτών (για κάποια ώρα έστω και εκτός ρεύματος), οπότε και να βγάλεις την μπαταρία η ΜΒ παίρνει ρεύμα από εκεί. Βγάζοντας και αυτό, η ΜΒ δεν πρόκειται να πάρει ρεύμα από πουθενά οπότε επιτυγχάνεται το reset πιο σίγουρα.
Zergoulini Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μια χαρα τα λεει το Τρολλακι Για το Jumberακι, με βγαλμενα τα καλωδια οπως λεει και ποιο πανω, βγαζεις το Jumper, το βαζεις στην διπλα θεση, το αφινεις εκει κανα λεπτο. Το επαναφερεις στην αρχικη του θεση (ολα αυτα που σου λεω εκτος ρευματος ολα) Επειτα τα συνδεεις ολα οπως ηταν και τον ανοιγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα