Προς το περιεχόμενο

AV-Test: Αναξιόπιστο το Microsoft Security Essentials


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το AV-Test, το ανεξάρτητο Ινστιτούτο που παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της IT ασφάλειας και της έρευνας πάνω στις anti-virus εφαρμογές, δε φαίνεται να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Security Essentials της Microsoft.Σε δοκιμές του για το Δεκέμβριο του 2012, το AV-Test δοκίμασε τις αντοχές 25 εφαρμογών antivirus απέναντι σε επιθέσεις 0-day, malware αλλά και τις δυνατότητες διορθώσεων που αυτές διαθέτουν. Η εφαρμογή Microsoft Security Essentials δε κατάφερε να πιάσει τους 11 από τους 18 πιθανόν πόντους έτσι ώστε να περάσει τη δοκιμή, μένοντας τελικά στους 10. Ο λόγος είναι η αδυναμία προστασίας του MSE απέναντι σε επιθέσεις 0-day, έχοντας αποτελεσματικότητα στο 78% των περιπτώσεων.

 

Οι υπόλοιπες εφαρμογές που συμμετείχαν στις δοκιμές, είχαν μέσο όρο 92% ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2012 η εφαρμογή της Microsoft είχε χαμηλότερα αποτελέσματα, με επιτυχή αντιμετώπιση στο 71% των περιπτώσεων.

 

Οι άλλες δύο εφαρμογές που απέτυχαν να περάσουν τις δοκιμές του AV-Test είναι η εφαρμογή AhnLab και το PC Tools Internet Security. Το μεγαλύτερο σκορ το συγκέντρωσε η εφαρμογή Bitdefender Internet Security 2013 με την εφαρμογή Kaspersky και Symantec Norton Suite να ακολουθούν από κοντά. Αρκετά καλή βαθμολογία συγκέντρωσαν και οι εφαρμογές Avast, AVG Free Edition, ZoneAlarm και Panda Cloud.

 

Με δήλωση της η Microsoft πέρασε στην αντεπίθεση αναφέροντας ότι «με βάση στοιχεία τηλεμετρίας από εκατοντάδες εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως, το 99.997% των χρηστών που δέχονται επίθεση 0-day, δεν αντιμετώπισαν ποτέ τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας». Ακόμα προσθέτει ότι «το malware που σύμφωνα με την έρευνα δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει το Security Essentials, δεν εμφανίστηκε ποτέ σε χρήστη της εφαρμογής

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/microsoft-defends-security-essentials-after-failing-av-test-certification?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter[/url]']neowin.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

http://www.insomnia.gr/topic/451243-ψηφοφορία-και-γενική-συζήτηση-ποιο-antivirus-προτιμάτε/?p=5110435

 

Είχε αναφερθεί και πιο παλιά ότι τους τελευταίους μήνες το MSE έχει καταντήσει αρκετά αναξιόπιστο. Τα tests βέβαια έγιναν για την έκδοση 4.1 και στα 7αρια, ενώ τα windows 8 που έχουν ενσωματωμένο το MSE ως Windows Defender, δεν ξέρω αν έχει την ίδια αναποτελεσματικότητα όπως των Windows 7/XP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, δεν ξέρω κατα πόσο αυτά τα "συμπεράσματα" είναι θεμιτά..

 

Θυμηθείτε μόνο πως το Security Essentials είναι free ενώ τα άλλα (Kaspersky κτλ) είναι επι πληρωμή...

 

Υπάρχουν συμφ€ροντα...

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη βγηκε αχρηστο το MSE, επειδη για MIΣΟ βαθμο απετυχε να παρει το certifcate καποιου security institute απο τα δεκαδες που υπαρχουν;

Επομενως καλυτερα θα κανω να το βγαλω και να βαλω καποιο απο τα αχρηστα,bloated εναλλακτικα freewares που κυκλοφορουν, αφου το συμπερασμα ειναι οτι θα κανουν καλυτερα δουλεια.

NOT.

 

καλα κανει η MS και βγηκε να διαμαρτυρηθει.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεχρι πριν ενα χρονο ειμουν ικανοποιημενος και το συστηνα το MSE.Αλλα φετος ειχα κανα δυο προβληματα.Αυτο που με εντυπωσιασε προσωπικα, σαν free,ηταν το AVG που οπως ανεφερει και το αρθρο ειχε καλα αποτελεσματα.Συνιστω αυτο(απο προσωπικη εμπειρια)σε συνδιασμο με το επισης free ''Spybot Search and Destroy''.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...