gr32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα. Όπως γράφω στον τίτλο στα παιχνίδια έχω Lag. (έχω δοκιμάσει διαφορα games) το πρόβλημα εμφανίζετε σε όλα. Στίς υπόλοιπες λειτουργίες του pc δεν υπάρχει κάτι ανάλογο η τουλάχιστον είναι τόσο μικρό που ούτε το καταλαβαίνω. Τo θέμα: Τα γραφικά είναι ΟΚ χωρίς το παραμικρό όταν δεν υπάρχει "κίνηση" στο παιχνίδι όλα είναι άψογα! Μόλις όμως υπάρχει "κίνηση" π.χ. (οδηγάς το αυτοκίνητο και στρίβεις σε μία στροφή- ) δημιουργείται lag εμφανή ώστε να το καταλαβαίνεις αμέσως μετά επανέρχετε και μετά πάλι το ίδιο . Το αξιοπερίεργο είναι πώς στα CUTSCENES του παιχνιδιού όλα λειτουργούν ΤΕΛΕΙΑ! Παιχνίδια όπως το MAFIA 2 τα έτρεχα στο ίδιο pc με τήν παλιά μου κάρτα (HD4670 512MB) και δέν είχα αυτό το πρόβλημα!!! Όταν προέκυψε αυτό το μυαλό μου πήγε αμέσως σε θερμοκρασίες. Αλλά στο SIV και στο BIOS οι θερμοκρασίες φαινονται ΟΚ, ενοείται ότι τα fans (κάρτας-CPU- κουτιού) δουλεύουν χωρίς πρόβλημα και το κουτί είναι καθαρό απο σκόνες κλπ. Ενέργειές μου ώς τώρα: Εχω κάνει Format, έχω ενημερώσει την ΜΟΒΟ έχω τρέξει RAM-TEST έτρεξα πιό παλιούς drivers της κάρτας μήπως είχαν κάποιο θέμα μέχρι που έβαλα και 32 λειτουργικό αλλά τίποτα έχω δοκιμάσει άλλο τροφοδοτικό (μήπως πέζει κάτι με τα ρευματα). Σε όλα το ίδιο. Συγγνώμη για το μακροσκελές μηνυμα μου αλλά προσπαθώ να δώσω όσον το δυνατό περισσότερες πληροφορίες ώστε να καταλάβουν οι αναγνώστες. Any ideas? παραθέτω και τις Infos των cpu-z και SIV το συστημα μου είναι στην υπογραφή
baskon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ριξε μια ματιά στο τροφοδοτικό σου...Αν μπορεις να δοκιμασεις καποιο άλλο καντο.. Εκτος απο το οτι συχνα τυχαινει αυτό το θέμα λογο τροφοδοτικού , στο screenshot Που εχει βαλει στο +12v εχεις 10.2v. Οκ μπορει να μη διαβάζει σωστα τα volt το πρόγραμμα..Αλλά αν τα διαβάζει..; Δειχνει αμέσως θεματάκι με το τροφοδοτικό σου..Οπως ειπα αν ειναι ευκολο δοκιμασε ενα αλλο..
Zergoulini Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ριξε μια ματιά στο τροφοδοτικό σου...Αν μπορεις να δοκιμασεις καποιο άλλο καντο.. Εκτος απο το οτι συχνα τυχαινει αυτό το θέμα λογο τροφοδοτικού , στο screenshot Που εχει βαλει στο +12v εχεις 10.2v. Οκ μπορει να μη διαβάζει σωστα τα volt το πρόγραμμα..Αλλά αν τα διαβάζει..; Δειχνει αμέσως θεματάκι με το τροφοδοτικό σου..Οπως ειπα αν ειναι ευκολο δοκιμασε ενα αλλο.. Βασικα μας λεει ποιο πανω οτι το εχει κανει αυτο το βημα και δεν εφτιαξε κατι. Πες μας λιγο οταν λες οτι οταν οδηγας αυτο κινητο, ποιο παιχνιδι παιζεις? Εχεις σκεφτει να μην επαρκει η καρτα γραφικων σου? Εχεις καποια αλλη να δοκιμασεις?
gr32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 oντως έχω δοκιμάσει και άλλο τροφοδοτικό χωρίς αποτέλεσμα
baskon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Εχεις δίκιο δε το πρόσεξα.. Παρολαυτα αν δε μας πει τι τροφοδοτικό δοκίμασε δε λεει κατι... Θα πρέπει να έβαλε κάποιο που εγγυημενα ηταν σε καλή κατάσταση με αρκετή δυναμη(Με αλλα λογια να δουλευει σωστά σε κάποιο συστημα που να τραβαει αρκετό ρευμα αντιστοιχο με του συστηματος του... Οπως και να εχει το πολύ χαμηλό +12v αν ισχυει ειναι βασικό θεμα που πρεπει να κοιταχτει.Μεσα απο το Bios Ποσα volt βλεπεις?..Αν μπορει ας ξαναπαρει το τροφοδοτικό για δοκιμή και να δει τι ενδειξη του βγαζει το ιδιο προγραμμα στα 12v..
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Καταρχάς καλώς ήρθες και καλά κάνεις που είσαι αναλυτικός. Έτσι πρέπει για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα. - Μπορείς να δοκιμάσεις την VGA σου σε ένα άλλο PC και μια αντίστοιχη στο δικό σου? - BIOS είσαι στο latest? Γιατί η GTX650 είναι πολύ καινούρια κάρτα και το mobo σου παλιό (δεν ξέρω αν αυτό εννοείς με το "έχω ενημερώσει την ΜΟΒΟ" ή εννοούσες drivers).
gr32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Έχω δοκιμάσει την παλιά μου VGA (hd 4670 512mb) και το κάνει και σε εκείνη (ενώ παλιότερα όχι). ΒΙΟS όχι δεν είμαι στο latest αλλά είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει (bios update) και έναν οδηγό που είδα μου φάνηκε λιγο "μανίκι". Εχω κάνει μόνο τους drivers update
baskon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικά απο τη στιγμή που το κανει και η 4670 θα ξαναελεγα τροφοδοτικό..Αν μπορεις δες μια στο Bios την ενδειξη για τα +12v και πες μας ποσο σου λεει.... Σιγουρεψου για αρχη βεβαια ότι δεν εχεις ξεχασει να βαλεις το 6 pin Καλωδιο στην καρτα γραφικων.. Επισης αν μπορεις τρεξε το Gpuz την ωρα που εχεις ενα παιχνιδι να τρεχει και μετά βγες και δες εκει που λεει gpu load..Ηταν 100% όταν επαιζες ?Η ηταν κανα 40-50%?
gr32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 baskon στα ΒΙΟS δείχνει 12V και όχι 10 όπως το SIV οπότε νομίζω απο ρεύματα/τροφοδοτικό δεν έχω θέμα ενοείται πως η κάρτα πέρνει 6pin με pci-e καλώδιο κατευθείαν απο το τροφοδοτικό
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Αν δοκίμασες την παλιά σου VGA με το MAfia2 που λες ότι έπαιζε εντάξει και τώρα όχι, τότε κι εγώ θα σου πω ότι είτε το PSU σου φταίει ή η ΜΒ σου να μην μοιράζει πλέον σωστά την 12αρα. Κάνε ένα inspection αν έχεις φουσκωμένους πυκνωτές κάπου στην ΜΒ Για το Update: - Κάνεις ένα Bootable USB. Θα βρεις δεκάδες οδηγούς σου βάζω ένα απλό προγραμματάκι: http://www.softpedia.com/get/System/Boot-Manager-Disk/Bootable-USB-Drive-Creator-Tool.shtml - Κατεβάζεις από εδώ το bios και το αποσυμπιέζεις στο USB (θα δεις ένα exe, ένα bin και ένα txt. To txt είναι άχρηστο) - Μπουτάρεις από το USB (είδα ότι η μητρική σου το υποστηρίζει) - Στο cmd prompt που θα καταλήξεις γράφεις <name>.exe <name>.bin (χωρίς τα <>) και πατάς το enter - Το αφήνεις και τελειώνει και στο τέλος θα κάνει restart
baskon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Το δευτερο τροφοδοτικο που δοκίμασες ποιο ήταν + ποσα W? Αν μπορείς δοκίμασε και καποιο άλλο για να εισαι σιγουρος + όταν το δοκιμάσεις κανε μια δοκιμη και με τη 4670.. Οπως σου ειπε ο ninos30 ριξε μια ματια και στη μητρικη..
gr32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ετρεξα το gpu-z η κάρτα φτάνει 99% (όταν τρέχω game) ninos30 το Psu είναι καινούργιο (βέβαια ποτέ δεν ξέρεις) μάλλον η mobo την κάνει την ζημιά και ναι έχω 4 φουσκωμένους πυκνωτές! δέν τρέχουν υγρό αλλά είναι εμφανή η παραμόρφωση. Οστόσο θα κάνω και ένα Βios update μήπως λυθεί το πρόβλημα
ninos30 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ΔΕΝ χρειάζεται! Μόλις το βρήκες! Υγρό τρέχει σπανιότατα. Συνήθως απλά φουσκώνουν ...και ναι έχω 4 φουσκωμένους πυκνωτές! δέν τρέχουν υγρό αλλά είναι εμφανή η παραμόρφωση. Οστόσο θα κάνω και ένα Βios update μήπως λυθεί το πρόβλημα Δες τι λέει πάνω-πάνω με τα μπλε γράμματα στο site της MSI http://www.msi.com/service/biosupdate/ Πάντο σε έναν ηλεκτρονικό να στους αλλάξει. Εγώ θα τους αγόραζα πρώτα μόνος μου και θα πήγαινα απλα να μου τους κολλήσει. 10-15 ευρώ το πολύ όλα μαζί. Τώρα αν βρεις κανα άλλο board καλύτερο με 20-25 γιατί το G31 που έχεις είναι για τ' ανάθεμα, δες και πράξε.
gr32 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 οπότε λογικά φαντάζομαι με 4 πυκνωτές φουσκωμένους η Mobo ετοιμάζετε να μας αφήσει χρόνους (όχι ότι δεν τα φαγε τα ψωμιά της) και ίσως εκεί να είναι το θέμα?
baskon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Οπως σου είπε ο φιλος μητρική με φουσκωμενους πυκνωτές δε λεει..Ακομα και αν φτιαξει προσωρινά μεθαυριο θα βγάλει αλλο προβλημα.. Είτε θα πάρεις άλλη μητρική(κάποια 775 με DDR3 + Θα πουλησεις τις DDR2 οπότε θα σου ερθει σχεδόν τσαμπα-μέχρι 30 ευρω η διαφορά) είτε θα αλλαξεις πυκνωτες..Αν ειναι να αλλαξεις πυκνωτες αλλαξε τους ολους για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα