Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμος ο XBMC media player για Android


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσοι χρήστες περίμεναν εναγωνίως να δοκιμάσουν τον XBMC media player στην Android συσκευή τους, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, καθώς έγινε διαθέσιμη η έκδοση για τους τελικούς χρήστες.Ήδη κυκλοφορούσαν διάφορες beta και nightly builds αλλά με την πιο πρόσφατη έκδοση γίνεται εφικτή η δυνατότητα χρήστης της εφαρμογής στις περισσότερες συσκευές της αγοράς.

 

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η εφαρμογή φέρει πληθώρα χαρακτηριστικών, καθιστώντας έτσι τον XBMC player κάτι περισσότερο από ένα media center μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα πολυμέσων υποσχόμενη να προσφέρει μια αξεπέραστη online streaming εμπειρία. Όλα αυτά σε ένα user-friendly interface στην συσκευή Android σας ή στο tablet σας, που δεν θα δυσκολέψει καθόλου την πλοήγηση στο μενού της εφαρμογης.

 

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει υποστεί πολλές βελτιώσεις, δίχως όμως να υποστηρίζει ακόμη hardware accelerated video decoding. Εντούτοις όμως έχει τροποποιηθεί κατάλληλα προκειμένου κάτι τέτοιο να γίνεται εφικτό μέσω ενός εξωτερικού video player, του MX Player.

 

Αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης υπάρχουν στο επίσημο blog του XBMC.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/01/18/xbmc-for-android/[/url]']engadget.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λιγα λογια...

 

Αυτο που αναφερεται στην παραπανω σελιδα ειναι port του επισημου xbmc, για android. Ανεπισημο build δηλαδη, που δεν εχει αμεση σχεση με το project και ειναι αγνωστο ποτε ξεκινησε. Και το blog του μονο επισημο δεν ειναι, μιας και δεν ειναι του xbmc.org.

 

Το "original" xbmc για android ειναι διαθεσημο απο τη 2η beta της 12 και σημερα ειναι στην rc3. Δεν υπηρχε παλιοτερα, με την εκδοση 12 θα γινει η αρχη. Για iOS υπαρχει απο την 11, αλλα θελει jailbroken συσκευη.

 

Το παραπανω ειναι διαθεσιμο μονο σαν σκετο apk για να μπει στο android μεσω sideloading (= εκτος google play).

 

Τα οσα σχετικα με xbmc υπαρχουν στο google play ειναι μικροεφαρμογες για απομακρυσμενο ελεγχο του xbmc.

 

Συνοψιζοντας... nothing new :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι λέτε μα εγώ το κότσαρα σε MK808 android mini pc και το μηχανάκι, απλώς άλλαξε μορφή. Είναι φοβερά γρήγορη η απόκριση στο streaming ακόμα και ολόκληρων ταινιών.

Δεν ξέρω αν είναι επίσημο ή όχι αλλά εμένα μου κάνει και με το παραπάνω. Το μόνο που χρειάζομαι είναι μία costum rom καθαρή από τις Κινέζικες μαλ@κίες που έχουν προφορτωμένα στο μηχάνημα και θα έχω smart tv με 50 γιούρα, όπου και αν βρίσκομαι. Αυτά τα λίγα, ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω δε βλέπω φως προς το παρόν στο θέμα xbmc για android.

Είναι free ή φάση και κανένας δεν εχει λόγο να σκοτωθεί για την πρόοδο γενικότερα του project με αποτέλεσμα τα πάντα να κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς. Του χρόνου και αν για hardware acceleration και αυτό αν είσαι τυχερός και εχεις SOC που εχει ασχοληθεί κάποιος ικανός μαζί του.

Δοκίμασα και εγω με sideload μιας απο τις τελευταίες rc της εκδοσης 12 με εξωτερικό player (mx player) αλλά δεν είχε υπότιτλους σε upnp shares ούτε αναζήτηση ούτε πολύ καλό διαμοιρασμό της βιβλιοθήκης που εχει ο σέρβερ.

Δεν γινόταν να κάνω αναζήτηση ταινίας παρόλο που τις έβλεπα σε libary mode. Τα κουμπιά του OSD δεν υπάρχουν και φυσικά καμιά απο τις λειτουργικότητες(πχ αναζήτηση υπότιτλων) του παλιού καλού xbmc. Κοινώς μάπα το καρπούζι...

Βλέποντας αυτά και αυτά μεταπήδησα σε plex και το xbmc έφυγε απο κινητά tablets και mini android sticks. Tο κράτησα μόνο για το htpc.

Κρίμα γιατί μου άρεσε.

@Minestry Όλες οι κινεζικες μλκς που λες απεγκαθίστανται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αντε να σου μείνει κανά απενεργοποιημένο japanese keyboard ως κατάλοιπο.

Δοκίμασε και το plex αν εχεις κάποιο pc που μπορεί να δουλέυει πάντα ανοιχτό ως server.

Και για iphone-ipads υπάρχει το air video που κάνει streaming τα πάντα με on the fly transcoding οπου απαιτείται αλλά χωρίς τα χαρακτηριστικά media library των XBMC-plex.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ διαφωνώ, το xmbcγια Android δεν έχει καιρό που ξεκίνησε σαν project άρα δεν νομίζω να αργήσει πολύ το hardware acceleration, το πρόβλημα είναι ότι χωρίς h/a ξεχνάς τις 1080π. Το πρόβλημα με τον mx player από την άλλη είναι ότι δεν υποστηρίζει κοινόχρηστους φακέλους από το pc,  Ο bs player όμως δουλεύει μια χαρά 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...