KilliK Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Ο κόσμος δε τους γουστάρει αυτους σε μεγαλο βαθμό, απλά δε μπορει ΠΛΕΟΝ να αντιδράσει κιόλας.ο κοσμος δεν μπορει να αντιδρασει; εδω και 4 χρονια αλλο απο απεργιες,πορειες,διαμαρτυριες,καταληψεις,ξυλο,βρισιδι και ντοματες κατα των πολιτικων,πυρπολησεις και λεηλασιες στην Αθηνα, δεν βλεπω να γινεται στην Ελλαδα.μεχρι και τους τροικανους πλακωσανε στο ξυλο. και οταν ηρθαν οι εκλογες, και εφοσων ο ελληνας καταλαβε επιτελους οτι ειναι το "αθωο θυμα" των απατεωνων πολιτικων, γιατι δεν εδωσε την ψηφο του σε νεα κομματα, σε καινουργια προσωπα, παρα μονο ειχαμε, ποσο ηταν 50% αποχη; φανταζομαι καποιος που σου ανταπανταει "δημοκρατια εχουμε, κανω οτι γουσταρω" οταν του ζητας να σβησει το τσιγαρο του ενω βρισκεται σε δημοσιο χωρο, θα γνωριζει τη στοιχειωδη σημασια των εκλογων και την σπουδαιοτητα της ψηφου του. α συγνωμη ξεχασα, μισο εκατομμυριο ψηφισε και εβαλε στη Βουλα νεοναζι. ενταξει, ειναι και αυτη μια αντιδραση. Υπάρχει κάτι που δουλεύει εξαιρετικά σε αυτή τη χώρα ακόμα και αυτό είναι το παρακράτος.ετσι ειναι. και υπενθυμιζω: http://www.youtube.com/watch?v=UqrcppAkKNA
Cossutius. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 ο κοσμος δεν μπορει να αντιδρασει; εδω και 4 χρονια αλλο απο απεργιες,πορειες,διαμαρτυριες,καταληψεις,ξυλο,βρισιδι και ντοματες κατα των πολιτικων,πυρπολησεις και λεηλασιες στην Αθηνα, δεν βλεπω να γινεται στην Ελλαδα. Τους καημένους τους πολιτικους...'εφαγαν ντομάτες...χαχαχαχαχα.Γελάει ο κόσμος. Οι πυρπολήσεις και οι λεηλασίες απ τους δικούς τους Κιλλικ?Που τους προστάτευε η αστυνομία?Δεν εχεις δει τα βιντεο?Δε σε συμφέρει?Την ωρα που ο απλος λαός έκανε ειρηνικές διαμαρτυρίες και τις έτρωγε?Γελάω. και οταν ηρθαν οι εκλογες, και εφοσων ο ελληνας καταλαβε επιτελους οτι ειναι το "αθωο θυμα" των απατεωνων πολιτικων, γιατι δεν εδωσε την ψηφο του σε νεα κομματα, σε καινουργια προσωπα, παρα μονο ειχαμε, ποσο ηταν 50% αποχη; 1. Τρομοκρατία. Θα βγουμε απ το Ευρω, απ την Ευρωπη, θα χρεοκοπήσουμε, θα καταστραφουμε, θα σας πάρουν τις καταθεσεις σας, θα μπουνε οι Τουρκοι και θα σας φάνε.Γεγονότα, διαφημιστικά μηνύματα, προπαγάνδα. Λογικό ο παππους και η γιαγιά να τρομοκρατηθουν. 2.Ένα εκ των "νέων" κομμάτων με προοδευτικές ιδέες βρίσκεται στη τρικοματική εξουσία ήδη. Αντιλαμβάνεσαι το σοκ του 6% των ψηφοφόρων του. Το ότι κάποιος δε ψηφίζει σημαίνει πως δεν υπάρχει κανεις που να τον εκπροσωπεί. Κατανοητο και σεβαστό. Το να ψηφίσει επίσης κάποιον που δε θέλει, για να μη βγει ο άλλος που ξέρει εκ των προτέρων οτι ειναι χειρότερος γιατι το έχει αποδείξει τόσα χρόνια, επίσης αποτελεί κατανοητή επιλογή. 3. Τα νέα αυτά κόμματα, είχαν σε μεγάλο ποσοστό πολιτικούς από κόμματα εξουσιας. Θες να τα μετρήσουμε???χεχεχε Εκτός αν αναφέρεσαι σε ένα και καινούργιο κόμμα που δεν ειχε πολιτικους μέσα, και στη πρωτη εκλογικη αναμέτρηση, πηγε σχετικά καλά, αλλά με τις επιλογές του στη 2η, πάτωσε. Αναμενόμενο. Που να σε ψηφίσει ο άλλος όταν τη μια λες έτσι, την άλλη γιουβέτσι. Δε το κρύβω πως και εγω την έπαθα έτσι με τον συγκεκριμένο (ανεξαρτητα αν τον θεωρω καλό ιδεολόγο, όταν λέει ψέμματα στους ψηφοφόρους του, ας προσεχε) 4. Οι μισό εκατομμύριο που ψηφισαν τους ακροδεξιούς, δε πρόκειται να τους ψήφιζαν αν αυτοι που υποστηρίζεις με τα λεγόμενά σου, τόσο καιρό εσύ, έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Και όσο συνεχίζουν να μη τι κάνουν σωστά, και όσο συνεχίζουν να μην υπάρχουν σοβαροί πολιτικοι με σοβαρές προτάσεις στο προσκηνιο θα αυξάνονται οι ψηφοφόροι αυτοί, και στο τέλος θα ξεπεράσουν το 50%. Οχι επειδή θα τους θέλει ο λαός. Αλλά επειδή δε θα γουστάρει άλλο αυτό το πράγμα που υφίσταται εδω και χρόνια. Ξαφνικά βγηκαν όλοι οι παγκαλάκιδες και μου λένε πως φταίνε οι άλλοι όχι αυτοι που ειχαν την εξουσία.Μια εξουσία που πήραν με το έτσι το θέλω. Δηλαδή έλεος. Ζεις σε δημοκρατία που το 1/4 βγάζει κυβέρνηση με τρομοκρατία, προπαγάνδα κτλ κτλ, αλλά κατα τα άλλα ο πολιτικος ο καημένος δε φταίει σε τιποτε. Οι κακοι αγανακτισμένοι φταίνε. Υ.Γ- Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ακους ανθρώπους που έζησαν τη Χούντα, να λένε οτι τη προτιμάνε σε σχέση με αυτό το πράγμα που υπάρχει τώρα. Δηλαδή φανταστείτε τι μπορει να έχει υποστεί κάποιος, σε τι σημείο πρέπει να τον έχουν φέρει για να λέει τέτοια πράγματα. Αλλά μη ξεχνάμε. ΔΕΝ φταίνε οι πολιτικοι. Φταίνε όσοι δε τους ψήφιζαν
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 1. Τρομοκρατία. Θα βγουμε απ το Ευρω, απ την Ευρωπη, θα χρεοκοπήσουμε, θα καταστραφουμε, θα σας πάρουν τις καταθεσεις σας, θα μπουνε οι Τουρκοι και θα σας φάνε.Γεγονότα, διαφημιστικά μηνύματα, προπαγάνδα. Λογικό ο παππους και η γιαγιά να τρομοκρατηθουν. 4. Οι μισό εκατομμύριο που ψηφισαν τους ακροδεξιούς, δε πρόκειται να τους ψήφιζαν αν αυτοι που υποστηρίζεις με τα λεγόμενά σου, τόσο καιρό εσύ, έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Σε αυτά τα δυο διαφωνώ. 1. Τρομοκρατία ή όχι, ο κόσμος όταν ψηφίζει πρέπει να ενημερώνεται από πολλές πηγές, να σκέφτεται και να αποφασίζει. Αν ψηφίζει όπως ψηφίζει και στο fame story, φαντάσου να 'χαμε και αμεσοδημοκρατία, την είχαμε γαμήσει. 4. Μισό εκατομμύριο φασίστες μέσα στα 11 εκατομμύρια πλυθησμου μου φαίνεται λογικό και ακριβές ποσοστό, να μην πω και λίγο. Ξεχνάμε την κατοχή και τον εμφύλιο; Κάποιοι είναι ακόμα περίφανοι για τους παππούδες τους τους Χιτες και τους ταγματασφαλίτες.
Cossutius. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Koίτα Τολη. 1.Ειμαι σιγουρος πως αναφέρεσαι γενικά σε ανθρωπους της ηλικίας μας και έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο. Σου διαφευγει ομως πως αποτελουμε μια γερασμένη κοινωνία με πολλούς ηλικιωμένους που η μονη τους ενημέρωση ειναι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο (μια που ο εντυπος Τυπος για κάποιους ειναι ακριβός πλέον. Οταν αυτά τα 2 προπαγανδίζουν, σε τρομοκρατουν, ειναι λογικό να πας με βαριά καρδια 80 χρονων άνθρωπος να δοσεις ψηφο κάπου που δε το θέλεις, αλλά πιστεύεις πως σε βάθος χρονου θα βοηθήσει τα παιδιά σου. Δεν αναφέρομαι στους κολλημένους, προσοχή. 2. Μισό εκατομμύριο βρε Τολη που ψηφίζουν. Μισό εκατομμύριο εκεί που δεν ήταν ούτε 5.000 μέχρι πριν 4 χρόνια. Μιλάμε για ραγδαία αύξηση. Και οι περισσότεροι με το ιδιο σκεπτικό. Δεν ειναι λίγοι. Και αυξάνονται συνεχώς. Ειναι τραγικά μεγάλο το ποσοστό κατά την άποψή μου. Και μη ξεχνάς...η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυξηση ακροδεξιών ποσοστών σε όλη την Ευρωπη λόγω δισαρέσκειας απο τη "δημοκρατικη" πολιτικη θυμάσαι που οδήγησε τη τελευταια φορά έτσι?? Τυποι σα τον "μαζι τα φάγαμε", έχουν ξαναπεράσει στην Ευρώπη και κατάφεραν να δώσουν δύναμη στην ακροδεξιά. Μόνο που οδήγησε σε ένα πόλεμο με καταστροφικές συνέπειες...
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Koίτα Τολη. 1.Ειμαι σιγουρος πως αναφέρεσαι γενικά σε ανθρωπους της ηλικίας μας και έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο. Σου διαφευγει ομως πως αποτελουμε μια γερασμένη κοινωνία με πολλούς ηλικιωμένους που η μονη τους ενημέρωση ειναι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο (μια που ο εντυπος Τυπος για κάποιους ειναι ακριβός πλέον. Οταν αυτά τα 2 προπαγανδίζουν, σε τρομοκρατουν, ειναι λογικό να πας με βαριά καρδια 80 χρονων άνθρωπος να δοσεις ψηφο κάπου που δε το θέλεις, αλλά πιστεύεις πως σε βάθος χρονου θα βοηθήσει τα παιδιά σου. Δεν αναφέρομαι στους κολλημένους, προσοχή. 2. Μισό εκατομμύριο βρε Τολη που ψηφίζουν. Μισό εκατομμύριο εκεί που δεν ήταν ούτε 5.000 μέχρι πριν 4 χρόνια. Μιλάμε για ραγδαία αύξηση. Και οι περισσότεροι με το ιδιο σκεπτικό. Δεν ειναι λίγοι. Και αυξάνονται συνεχώς. Ειναι τραγικά μεγάλο το ποσοστό κατά την άποψή μου. Και μη ξεχνάς...η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυξηση ακροδεξιών ποσοστών σε όλη την Ευρωπη λόγω δισαρέσκειας απο τη "δημοκρατικη" πολιτικη θυμάσαι που οδήγησε τη τελευταια φορά έτσι?? Τυποι σα τον "μαζι τα φάγαμε", έχουν ξαναπεράσει στην Ευρώπη και κατάφεραν να δώσουν δύναμη στην ακροδεξιά. Μόνο που οδήγησε σε ένα πόλεμο με καταστροφικές συνέπειες... 1. Και πάλι, αυτοί δεν θεωρούνται σωστοί πολίτες. Είναι σαν να λέμε πως είσαι στο χειρουργικό τραπέζι με από πάνω σου γιατρούς που έχουν γνώση ιατρικής μόνο από το ιντερνετ. Την έχεις βάψει και το ξέρεις. Με τέτοιους πολίτες, έχεις την κυβέρνηση που τους αντιστοιχούν. 2. Σαφώς και οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες ανεβαίνουν σε καιρούς κρίσεις. Κι εδώ, ας είχε μυαλο ο λαός. Οι στρατοί δεν χτίζονται από τον αρχηγό, αλλά από τη μάζα. Αν και δεν νομίζω πως θα φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις.
Cossutius. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Στο 1ο διαφωνω, σου εξήγησα το λόγο. Απ τον παππου τον 80αρη, δε μπορώ να περιμένω να έχει την ίδια κρίση με εμενα και εσένα. Αυτός πιθανον να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, να βλέπει τα πράγματα με μια άλλη λογικη. Δεν μπορουμε να κάνουμε κάτι. Να μη τον αφησουμε να ψηφίσει? Θα αδικησουμε τον Παππου που ψηφίζει με γνωμονα το μέλλον για το καλύτερο του παιδιου του. Δεν ειναι ευκολο... Για το 2ο έχεις απόλυτο δικιο. Απλά λάβε υπόψη σου, πως η μάζα κοιτάζει ιστορικά τη παράταξη που της δίνει ελπίδα και υπόσχεται εκδίκηση. Δε τους δικαιολογώ αλλά αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό τους. Οι περισσότεροι που δίνουν τέτοια ψηφο, δε ξέρουν καν το πρόγραμμα του κομματος. Σε αντίθεση με τον παππου που ψηφίζει μεν τρομοκρατημένος αλλά συνειδητά. Σου λέει, ναι μεν θα με πηδήξουν, αλλά τουλάχιστον θα κρατήσω το σπίτι μου για να μείνει μετά στα παιδιά μου. (real story αυτό, όσους παππουδες και να ρωτήσεις, το πιθανότερο ειναι να σου απαντήσουν με το ιδιο σκεπτικό. Το θέμα βέβαια δεν ειναι τι κάνει ο παππούς αλλά τι κάνω εγω και εσυ. Αν εμεις οι 2 υποστηρίζουμε τέτοιου ειδους κυβερνήσεις, κλάφτα Χαράλαμπε.) Γιατι όταν σου λέει ο τάδε πως εσύ φταις γιατί εσύ με πίστεψες και με ψήφισες και δεν τον καταδικάζουν για προδοσία, αλλά τον υποστηρίζουν και συγχρόνως οι ίδιοι άνθρωποι, οι υποστηρικτές του, περιμένουν να γίνουν απολυσεις τέτοιων ολοιδιων με τον προαναφερόμενο, στο δημόσιο, εκεί έχουμε παράδοξο. Μάλλον κάποιος δε ξέρει τι θέλει.
REDODIN7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Τόσες βόμβες έχουν μπει και ένας από αυτούς που φταίει δεν έχει πάθει τίποτα, δεν λέω ότι θέλω να πάθει απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο αντί να επιτίθονται στα "μεγάλα αφεντικά" να βάζουν βόμβες στο πουθενά. Και λίγο "αναρχικό" χιούμορΤώρα που δεν έχουμε λεφτά για να αγοράσουμε τρόφιμα για να μαγειρέψουμε για να μην κάθονται οι χύτρες ας τις κάνουμε βόμβες
vk13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Τόσες βόμβες έχουν μπει και ένας από αυτούς που φταίει δεν έχει πάθει τίποτα, δεν λέω ότι θέλω να πάθει απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο αντί να επιτίθονται στα "μεγάλα αφεντικά" να βάζουν βόμβες στο πουθενά. Τι θες να πεις; Δεν ήταν επαναστατική ενέργεια η βόμβα που έσκασε στα χέρια του μικρού Αφγανού στα Πατήσια; Η μήπως δεν ήταν η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια μια πραγματική γροθιά στο καπιταλισμό των μεγάλων αφεντικών; Να μη θυμηθώ και την επίθεση με καλάσνικοφ σε σταθμευμένα οχήματα των εργαζομένων στο Αλτερ που έκανε ολόκληρη την πλουτοκρατία να τρέμει από το φόβο της ... Επίσης και εδώ η επανάσταση θα έφτανε στο αποκορύφωμα της (αν έσκαγε η βόμβα φυσικά, όπως και σήμερα) http://www.tovima.gr/society/article/?aid=445792
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Στο 1ο διαφωνω, σου εξήγησα το λόγο. Απ τον παππου τον 80αρη, δε μπορώ να περιμένω να έχει την ίδια κρίση με εμενα και εσένα. Αυτός πιθανον να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, να βλέπει τα πράγματα με μια άλλη λογικη. Δεν μπορουμε να κάνουμε κάτι. Να μη τον αφησουμε να ψηφίσει? Θα αδικησουμε τον Παππου που ψηφίζει με γνωμονα το μέλλον για το καλύτερο του παιδιου του. Δεν ειναι ευκολο... Για το 2ο έχεις απόλυτο δικιο. Απλά λάβε υπόψη σου, πως η μάζα κοιτάζει ιστορικά τη παράταξη που της δίνει ελπίδα και υπόσχεται εκδίκηση. Δε τους δικαιολογώ αλλά αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό τους. Οι περισσότεροι που δίνουν τέτοια ψηφο, δε ξέρουν καν το πρόγραμμα του κομματος. Σε αντίθεση με τον παππου που ψηφίζει μεν τρομοκρατημένος αλλά συνειδητά. Σου λέει, ναι μεν θα με πηδήξουν, αλλά τουλάχιστον θα κρατήσω το σπίτι μου για να μείνει μετά στα παιδιά μου. (real story αυτό, όσους παππουδες και να ρωτήσεις, το πιθανότερο ειναι να σου απαντήσουν με το ιδιο σκεπτικό. Το θέμα βέβαια δεν ειναι τι κάνει ο παππούς αλλά τι κάνω εγω και εσυ. Αν εμεις οι 2 υποστηρίζουμε τέτοιου ειδους κυβερνήσεις, κλάφτα Χαράλαμπε.) Γιατι όταν σου λέει ο τάδε πως εσύ φταις γιατί εσύ με πίστεψες και με ψήφισες και δεν τον καταδικάζουν για προδοσία, αλλά τον υποστηρίζουν και συγχρόνως οι ίδιοι άνθρωποι, οι υποστηρικτές του, περιμένουν να γίνουν απολυσεις τέτοιων ολοιδιων με τον προαναφερόμενο, στο δημόσιο, εκεί έχουμε παράδοξο. Μάλλον κάποιος δε ξέρει τι θέλει. Οι παππούδες ευτυχώς έχουν ένα ρητό: ότι σπείρεις θα θερίσεις. Και καλώς, θερίζουν μειώσεις συντάξεων, ελλείψεις φαρμάκων, γιατί μου φαίνεται ότι κανείς δεν έχει "καεί" από τις επιλογές του στην ελλάδα. Τόσες βόμβες έχουν μπει και ένας από αυτούς που φταίει δεν έχει πάθει τίποτα, δεν λέω ότι θέλω να πάθει απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο αντί να επιτίθονται στα "μεγάλα αφεντικά" να βάζουν βόμβες στο πουθενά. Και λίγο "αναρχικό" χιούμορ Τώρα που δεν έχουμε λεφτά για να αγοράσουμε τρόφιμα για να μαγειρέψουμε για να μην κάθονται οι χύτρες ας τις κάνουμε βόμβες Παλιότερα υπήρχαν στοχευμένες ενέργειες από οργανώσεις (πχ η πιο γνωστή, που μάλιστα μεγάλο μερίδιο του κόσμου επικροτούσε). Τώρα πια δεν είναι το ίδιο εύκολο να μοστράρεις το οπλάκι σου, εκτός αν είσαι ακροδεξιός, οπότε είναι για προσωπική χρήση και δεν σε αγγίζει κανείς.
LogokrisiaGR Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Οι παππούδες ευτυχώς έχουν ένα ρητό: ότι σπείρεις θα θερίσεις. Και καλώς, θερίζουν μειώσεις συντάξεων, ελλείψεις φαρμάκων, γιατί μου φαίνεται ότι κανείς δεν έχει "καεί" από τις επιλογές του στην ελλάδα. Παλιότερα υπήρχαν στοχευμένες ενέργειες από οργανώσεις (πχ η πιο γνωστή, που μάλιστα μεγάλο μερίδιο του κόσμου επικροτούσε). Τώρα πια δεν είναι το ίδιο εύκολο να μοστράρεις το οπλάκι σου, εκτός αν είσαι ακροδεξιός, οπότε είναι για προσωπική χρήση και δεν σε αγγίζει κανείς. Πάντως αν σε τσιμπήσουν με 60 βόμβες και είσαι ακροδεξιός δεν τρέχει τίποτα... και λίγη ιστορία... Στις 11 Μαρτίου 1978 μια ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τον κινηματογράφο ΕΛΛΗ στην οδό Ακαδημίας σε ώρα προβολής. Είναι βράδυ Σαββάτου, 9.30μμ, μέρα και ώρα που ο κινηματογράφος είναι γεμάτος κόσμο. Μια ωρολογιακή βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα με προφανή σκοπό την πρόκληση πολλών θυμάτων. Πιο βαριά τραυματισμένος είναι ο άτυχος θεατής , κάτω από το κάθισμα του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα. Έχασε και τα δυο του πόδια. Υπήρξαν άλλοι 18 τραυματίες ανάμεσα στους εκατό περίπου θεατές της παράστασης. Εκείνη τη βδομάδα η ΕΛΛΗ έπαιζε τη σοβιετική ταινία “Ουράνιο τόξο” κι αυτό προσδιόριζε αυτόματα την ιδεολογική ταυτότητα των δραστών. ΤΑ ΝΕΑ Τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου, πάλι σε ώρα αιχμής, 9 παρά 1ο το βράδυ μία ακόμα βόμβα εκρήγνυται σε έναν από τους πιο κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το ΡΕΞ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα. Στόχος ήταν και πάλι η πρόκληση πολλών θυμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 15. Και πάλι η ταινία που πρόβαλε ο κινηματογράφος ήταν σοβιετικής προέλευσης και είχε τίτλο “Ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα”. ΡΕΞ Και οι δυο βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους εντάσσονται σε ένα κύμα παρόμοιων τρομοκρατικών ενεργειών που συγκλόνισαν την Αθήνα για δυο χρόνια, 77 και 78 και δεν είχαν προηγούμενο. Οι δε βόμβες είχαν πάντα αριστερούς στόχους: περιοδικό Αντί, εφημερίδα Αυγή, γραφεία ΚΚΕ εσ., ΚΝΕ, καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα κλπ. (πλήρης κατάλογος των βομβιστικών επιθέσεων εδώ). Τελικά, τέλη Ιουλίου του 1978, συλλαμβάνεται μια ομάδα 9 ακροδεξιών ως υπεύθυνη των δολοφονικών ενεργειών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έφεδρος αξιωματικός την εποχή εκείνη. Λίγες μέρες αργότερα προστίθεται κι ένας δέκατος κατηγορούμενος ο Α. Καλέτζης ήδη φυλακισμένος από το 1977 για προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις. Θεωρείται μάλιστα αρχηγός της ομάδας. Site: http://theodosiou.wordpress.com/2012/05/10/parakratos_kinimatografos/">Το παρακράτος “αγαπά” τον κινηματογράφο! και λίγη ακόμα ιστορία Site: https://freenet2004.wordpress.com/2013/01/15/%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%B3%CE%BA/">Στρατηγική της Έντασης Ιστορική Αναδρομή - Σχέδιοα Gladio - Κόκκινη Προβιά
green gordon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Θα αρχισουμε τωρα να συγκρινουμε αν οι βομβες απο δεξι η αριστερο χερι ειναι καλυτερες? Ολοι για γελια ειναι. Ο αλλος γραφει οτι μεγαλο μεριδιο κοσμου επικροτουσε τους τρομοκρατες. Αναφερει τους ιδιους μαλλον που σε αλλα τοπικ λεει Ελληναραδες και κακους ψηφοφορους....Οτι μας συμφερει.... Ρωτα και τη μανα του Αξαρλιαν. Σιγουρα θα κοιμηθουμε καλυτερα τωρα που εσκασε η βομβα στο mall.Aπο αυριο ολα θα ειναι καλα... 1
revolver1990 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που έχω καταλάβει αυτά τα λίγα χρόνια που παρακολουθώ τις πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις είναι ότι το κράτος δεν φοβάται ούτε τις απεργίες ούτε τις τρομοκρατικές ενέργειες.Γιατί συμβαίνει αυτό? μήπως γιατί δεν υπάρχει θέληση για να χτυπηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι?μήπως γιατί είναι τελικά μέρος του πολιτικού συστήματος?Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει παρά μόνο οι βαθιά εμπλεκόμενοι.Το θέμα είναι ότι αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες(ειδικά αν υπάρξει και ανάλογη συνέχεια) όχι μόνο δεν εκφοβίζουν την Κυβέρνηση αλλά απεναντίας φοβίζουν τον κόσμο ο οποίος εκτός από την δεινή οικονομική κατάσταση,την αυξημένη εγκληματικότητα και άλλα χίλια δυο θέματα πλέον έχει και τα τρομοκρατικά χτυπήματα . 1
Cossutius. Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Τι μας νοιάζει ποιανού ειναι οι βόμβες ρε παιδια. Πας και βάζεις εκρηκτικο μηχανισμό στο υπόγειο ενας κεντρικού σημείου. Κανένας στόχος, παρά μόνο αποπροσανατολισμός από τυχόν σοβαρότερα θέματα. Θα μας τα πρίξουν τώρα οι δημοσιογράφοι, και σε λιγο καιρό, μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ με τη συνεισφορά κάποιου γαμάουα υπουργού, θα βρουν την νέα οργανωση τάδε και όλα καλα. Την ιδια στιγμη θα ψηφίζουν στη Βουλή ακομα έναν φόρο... μήπως γιατί δεν υπάρχει θέληση για να χτυπηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι?μήπως γιατί είναι τελικά μέρος του πολιτικού συστήματος? Αυτό αποτελεί γεγονός, αναντίρρητη πραγματικότητα, οχι απλά υπόθεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις