john6945 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Όπως γράφω και στο θέμα αναζητώ έναν pci usb 3 controller για να συνδέσω τις usb 3 που υπάρχουν στην μπροστά πλευρά του κουτιού μου. Η μητρική μου είναι η GA-990FXA-D3και το κουτί μου το Corsair carbide 400r. Μέχρι τώρα (μιας και η μητρική μου έχει μόνο 2 usb 3 στην πίσω πλευρά) τις συνδέω με ένα ανταπτοράκι που έδινε η corsair με τον usb 2 controller της μητρικής και λειτουργούν ως usb2. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα βρίσκω controller που παρέχουν 2-4 usb 3 αλλά στην πίσω πλευρά του κουτιού. Οποιαδήποτε ιδέα δεκτή αρκεί να μη χρειαστεί να παραγγείλω από εξωτερικό και έχω και μεταφορικά...
trek Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Ο ελεγκτής usb3 της μητρικής, είναι μια χαρά..δε χρειάζεσαι άλλον. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα καλώδιο επέκτασης σε μορφή "Υ". Θα ξεκινάει απο πίσω, και μέσω της τρύπας για σύνδεση υδρόψυξης, θα καταλήγει στο μπροστινό πάνελ. Κάτι τέτοιο φαντάζομαι χρειάζεται. Το θέμα είναι, οτι με λίγο ψάξιμο, δεν βρήκα κάτι απο Ελλάδα αλλα σου βάζω και ένα λινκ για να το παραγείλεις απο εξωτερικό. http://www.hwtools.net/Accessory/Y19-U3R-025.html Πάντως να ξέρεις, οτι μόνο οι ακριβοι ξεχωριστοί controllers, έχουν καλές επιδόσεις. Αν είναι να πας σε controller του 20ευρου, καλύτερα κράτα το με usb2.
john6945 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Το πρόβλημα είναι ότι η μητρική μου δεν έχει ελεγκτή usb3 για άλλες συσκευές. Μόνο για τις δύο usb 3 που υπάρχουν στο i/o panel της, οι οποίες δε βολεύουν καθόλου για stickακια. Οπότε μάλλον πρέπει να πάω για controller...
trek Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δεν με κατάλαβες πιστεύω . Με αυτό το καλώδιο που σου έγραψα απο πάνω (έκανα και edit με ακριβώς την μορφή που χρειάζεται και λινκ για αγορά), φέρνεις με λίγα λόγια, τις θύρες usb3 του i/o , στο μπροστινό πάνελ. Κατάλαβες? Τώρα αν θες παρα ταύτα ξεχωριστό controller, για να αξίζει θα πρέπει να αγοράσεις κάτι αρκετά ακριβό. Περίμενε αν είναι να σου απαντήσει και κανας άλλος, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ακριβούς controllers και δεν ξέρω τι να σου προτείνω.
4ever Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Πες μου αν θέλεις, τι ταχύτητες πιάνεις σε μεταφορά αρχειών (>10GB) για να σου δώσω μια εικόνα αν αξίζει να βάεις ξεχωριστό controller στη μητρική σου.Εγώ πήρα controller USB3 γιατί η μητρική είναι παλιά και έβγαλα τις θύρες μπροστά (απο οτι κατάλαβα αυτό θες να κάνεις), απο ebay και Ασία μεριά. Δεν θυμάμαι ποσό, νομίζω 15-20Ευρώ, για controller και front panel μαζί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα