Προς το περιεχόμενο

Ελάχιστες απαιτήσεις για εκτέλεση κώδικα σε Java


nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα "καθαρό" μηχάνημα debian linux 6, μόλις δηλαδή το εγκατέστησα από ένα USB-στικάκι.

Σε αυτό δεν έχω εγκαταστήσει java compiler ή άλλον.

Το μόνο που έχει είναι τα βασικά, έναν ssh server και το GNOME.

 

Στο home έχω αντιγράψει ένα φάκελο με κώδικα σε java, αρχεία κειμένου δηλαδή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα servlet και φυσικά για να εκτελεστεί χρειάζεται να γίνει compile.

 

Θέλω όμως να περιοριστώ στην ελάχιστη δυνατή εγκατάσταση για να εκτελέσω το πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσω τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία.

 

Σίγουρα ένα από αυτά είναι το java compiler και μια jvm. Επίσης, θα πρέπει να βρω σε μορφή jar ή άλλη τα στοιχεία των imports που έχει μέσα ο κώδικας του προγράμματος. Επειδή είναι servlet, μπορεί να χρειαστώ jetty ή κάποιον άλλον "web server". Είναι όμως έτσι;

 

Δεν θέλω σίγουρα να μπλέξω με developing tools, eclipse κλπ. Αν χρειαστεί δηλαδή να τροποποιήσω κάτι στον αρχικό κώδικα, να το κάνω με έναν text editor, ξανά compile κλπ.

 

Τι πρέπει να έχω μίνιμουμ λοιπόν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ξεκαθαρίσω ότι οι γνώσεις μου για java είναι ρηχές, οπότε προσπαθώ κυρίως να καταλάβω κάποια πράγματα για το πώς λειτουργεί η java. Ξέρω ότι μπορώ να κατεβάσω ένα jdk, αλλά δεν θέλω netbeans, eclipse, maven κλπ. ή άλλο ide ή βοήθημα για το development, γιατί "χάνω τη μπάλα". Έχω μάθει στο old school, text editor-> compile -> run -> editor -> recompile -> κλπ.

 

Για αυτό που λες nilosgr, δεν έχω βάλει jvm μέσα στο debian *ακόμα*, άρα και να ήθελα, τα .jar ή τα .class πολύ απλά δεν θα έτρεχαν. Θέλω όμως να βρω ακριβώς τι πρέπει να βάλω, πριν το βάλω.

 

Ας πούμε λοιπόν ότι θέλω να κάνω ένα "old school" development, ίσα-ίσα για μικροαλλαγές στον κώδικα. Οπότε ψάχνω ακριβώς τα minimum στοιχεία που χρειάζομαι, για τον συγκεκριμένο κώδικα. Δηλαδή να βάλω σκέτη java (jvm), javac, τον κώδικα και ό,τι .jar χρειάζεται για να βρίσκει τα import που έχει.

 

Π.χ. έχω απορία, επειδή ο κώδικας είναι ένα servlet (το geowebcache συγκεκριμένα, αλλά ας μην το εξειδικεύσουμε), πού θα βρει jetty για να εκτελεστεί; Περιέχεται μέσα στα .jar; Ποια .jar; Πόσα .jar να βάλω και πού;

 

Σκοπεύω να το βάλω σε ένα παλιό σχετικά μηχάνημα (δεν έχω αποφασίσει ποιο) και θέλω να δω πώς θα κυλάει με το minimum των απαιτήσεων, αλλά να έχω και μια δυνατότητα άμα θέλω να αλλάξω κάτι στον κώδικα να το κάνω επιτόπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...