Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα Fritz!box 7360 international σε γραμμή ΟΤΕ PSTN (Annex A) Conn-x ADSL24, τρέχει τελευταίο firmware FRITZ!OS 5.24 (111.05.24).

Εδώ και 2 μέρες προσπαθεί συνεχώς να συγχρονίσει σε ένα broadcom 174.xx dslam, τα καταφέρνει προς στιγμήν με D=7-8000/U=1020 σε Annex M (νορμάλ για την γραμμή μου) και σε 10 δεύτερα περίπου χάνει συγχρονισμό. Το βλέπω να κάνει αυτόν τον κύκλο συνέχεια, και η συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει βγάζοντας τηλέφωνα, βγάζοντας splitter, μετακινώντας τα DSL Line settings σιγά-σιγά προς stable και ότι άλλο λέει η AVM.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι φταίει το Annex M στο συγκεκριμένο DSLAM, γιατί ακριβώς αυτό το modem-router στην ίδια γραμμή είχε μείνει για μια βδομάδα σταθερά συνδεμένο σε απλό Annex A (D=7-8000/U=850): κάπως έγινε και συγχρόνισε έτσι κατά λάθος. Τώρα κάτι έγινε και μπήκα σε αυτό τον κύκλο, οπότε άνοιξα ticket στον ΟΤΕ και τζίφος: δε μπορούν λέει να μου αλλάξουν προφίλ για να παίξει το Annex M που δε το υποστηρίζουν.

Οπότε και μια και το VDSL αργεί: ή βάζω άλλο modem που δε το θέλω, ή βρίσκω τρόπο να κάνει fallback σε Annex A χωρίς να προσπαθεί για Annex M.

Ξέρει κανείς αν γίνεται;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν μπορούν να αλλάξουν το Annex M; Αυτό πρώτη φορά το ακούω.

Δηλαδή δεν μπορούν να σου αλλάξουν προφίλ; Αποκλείεται το DSLAM να υποστηρίζει μόνο AnnexM.

Δημοσ.

για καποιο λογο οταν του οτε βρουν router να υποστηριζει annex m βλεπεις καποιες φορες να συγχρονιζουν θεωρητικα σε annex m.πρακτικα δεν ειναι γιατι ειναι με 1 mbit upload.ο μονος τροπος για να μην δοκιμαζει annex m ειναι μεσα απο το ρουτερ η απο το cli του ρουτερ να του πεις να μην δοκιμαζεις για annex m.σε πολλα ρουτερ υπαρχει αυτη η ρυθμιση.thomson,gennet κτλ.εχει πχ Multimode Κτλ και πολλες φορες εχει checkbox για annex m.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο

o ote annex m 2 mbit δεν δινει

annex m 1 mbit κοινως annex a(απορω γιατι βαζουν να συγχρονισει annex m) δινουν.και επισης αν καποιος δωσει annex m με 1 Mbit upload παιζει να χασει λιγο σε download αφου το annex m εχει μεγαλυτερο φασμα συχνοτητας για το upload και λιγοτερο για το download απο το annex a

Δημοσ.

Κι ομως επι λέξει είπαν (ο 2ος τεχνικός που απαίτησα να μιλήσω οταν ο 1ος δεν ήξερε κάν τι ειναι annex m):

Δε μπορούμε να αλλάξουμε προφίλ μόνο σε εναν οικιακο πελάτη, αλλα μόνο μαζικά μπορούμε οταν το υποστηρίξουν πολλά modem. Ειπε επισης οτι ειναι τεχνολογια των τελευταίων 1-2 χρόνων και δεν την υποστηριζουμε.

Και δεν είχε απάντηση οταν του είπα οτι όλα τα modem που κατασκευάστηκαν την τελευταία τριετία το υποστηρίζουν.

για καποιο λογο οταν του οτε βρουν router να υποστηριζει annex m βλεπεις καποιες φορες να συγχρονιζουν θεωρητικα σε annex m.πρακτικα δεν ειναι γιατι ειναι με 1 mbit upload.ο μονος τροπος για να μην δοκιμαζει annex m ειναι μεσα απο το ρουτερ η απο το cli του ρουτερ να του πεις να μην δοκιμαζεις για annex m.σε πολλα ρουτερ υπαρχει αυτη η ρυθμιση.thomson,gennet κτλ.εχει πχ Multimode Κτλ και πολλες φορες εχει checkbox για annex m.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο

o ote annex m 2 mbit δεν δινει

Το είδα ψάχνοντας οτι δεν εχει κανένα όφελος το annex m σε ΟΤΕ. Γι'αυτο ζήτησα να με κάνουν με κάποιο τροπο downgrade/fallback σε απλό annex a. Δε μου το κάνουν άρα πρεπει να βρω λύση οπως αυτή που λες με cli ή σe settings που ομως παρα το ψάξιμο σε ελληνικά αυστραλιανά και γερμανικά sites δεν έχω βρει άκρη. Ποσταρα μηπως και κάποιος εχει κανει κάτι τέτοιο σε 7360/7390

Πιθανώς να πρεπει να το freetzάρω, αλλά δε βλέπω το όφελος σε high end fritz οπως το 7360.

Δημοσ.

τα profiles αλλαζουν ανα Port συνηθως αλλα οκ.και β.ποιο το νοημα να βαζουν annex m εφοσον στην πραξη δεν ειναι annex m.ας μου το εξηγησει καποιος αυτο.κανε κατι καλυτερο.αντι να αλλαξεις το fritz αλλαξε παροχο να τελειωνεις.
τωρα για το fritz αν το κανει μεσα απο το μενου η μεσα απο cli η δεν το κανει δεν ξερω να σου πω δυστυχως

Δημοσ.

τα profiles αλλαζουν ανα Port συνηθως αλλα οκ.και β.ποιο το νοημα να βαζουν annex m εφοσον στην πραξη δεν ειναι annex m.ας μου το εξηγησει καποιος αυτο.κανε κατι καλυτερο.αντι να αλλαξεις το fritz αλλαξε παροχο να τελειωνεις.

τωρα για το fritz αν το κανει μεσα απο το μενου η μεσα απο cli η δεν το κανει δεν ξερω να σου πω δυστυχως

Update ξαναμίλησα με ΟΤΕ για την πιθανότητα να απενεργοποιήσουν στο profile/port μου το annex m και μου είπαν ότι δεν βλέπουν πουθενά τέτοια παράμετρο.

Μου είπαν ότι το modem-router μου βγάζει λάθος πληροφορία ότι πάει να συγχρονίσει σε m, γιατί αυτοί έχουν μόνο annex a ή b και τίποτα άλλο.

ΟΚ, το ζουμί είναι ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη με τον ΟΤΕ και πρέπει να κάνω κάτι από τη μεριά μου: πάω για flash του 7360 με τελευταίο Labor Firmware και μετατροπή σε annex a με ruKernelTool για τη μικρή πιθανότητα να έχει κάτι διαφορετικό στο dsl κομμάτι.

Αν δεν πιάσει ξεχνάω το modem του και βάζω αυτό του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Update ξαναμίλησα με ΟΤΕ για την πιθανότητα να απενεργοποιήσουν στο profile/port μου το annex m και μου είπαν ότι δεν βλέπουν πουθενά τέτοια παράμετρο.

Μου είπαν ότι το modem-router μου βγάζει λάθος πληροφορία ότι πάει να συγχρονίσει σε m, γιατί αυτοί έχουν μόνο annex a ή b και τίποτα άλλο.

ΟΚ, το ζουμί είναι ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη με τον ΟΤΕ και πρέπει να κάνω κάτι από τη μεριά μου: πάω για flash του 7360 με τελευταίο Labor Firmware και μετατροπή σε annex a με ruKernelTool για τη μικρή πιθανότητα να έχει κάτι διαφορετικό στο dsl κομμάτι.

Αν δεν πιάσει ξεχνάω το modem του και βάζω αυτό του ΟΤΕ.

αυτο με το annex m ειναι πονεμενη ιστορια.δεν εισαι ο πρωτος.κανονικα το annex m ειναι μεχρι 3 mbit upload.2 για την ελλαδα.ο οτε δεν δινει.για καποιο λογο ομως τα ρουτερ δειχνουν οτι συγχρονιζουν annex m αλλα με 1 mbit upload.σε καποιον που ειχε σηκωσει διαγραμμα απο Dmt φαινοταν οτι το ευρος του Upload(bits per tone) ηταν μεγαλυτερο απο του annex a απλα σαν να το ειχε κοψει ο οτε στο 1 mbit.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ post του φιλου μας που το ειχε σηκωσει.στην ουσια τωρα.με τον οτε δεν θα βγαλεις ακρη ποτε και δεν θα κανουν αλλαγη οποτε δοκιμασε υποχρεωτικα τι μπορεις να κανεις απο την δικια σου πλευρα.κανονικα ολο και κατι θα αλλαζει απο το dslam αλλα ουτε θα σου δωσουν το τηλεφωνο των παιδιων που τα διαχειριζονται ουτε θα μπει στον κοπο να στο αλλαξει καποιος.

η αλλιως αγοραζεις κανα αλλο ρουτερ.δεν ξερω επισης αν βγεις κανα αλλο firmware εστω και beta η κανα custom μπας και σταθεροποιηθει η συμπεριφορα του fritz σε annex m

εκτος αν εχει προβλημα η γραμμη η εκτος οπως ειπα αν η αλλαγη αυτη γινεται και απο cli

Δημοσ.

Έχω ήδη αποδεχθεί ότι δε θα παίξει το παλιομόντεμ του. Έβαλα το Baudtec (το άσπρο που μου είχε δώσει ο ΟΤΕ) σε bridge mode και μπορείς από το web interface να διαλέξεις modulation: Annex A, Annex A/M, Annex M. Εντυπωσιάστηκα!

Γενικά Annex M και Annex A δεν έχουν πολλή διαφορά, ούτε το Α είναι σταθερότερο από το Μ: είναι χάλια η γραμμή γιατί αποσυνδέεται συχνά. Κρατάει σύνδεση από 5 λεπτά ως μία ώρα max, και μάλλον παίζει με παρεμβολές από τη γειτονιά, οπότε ξανά βλάβη στον ΟΤΕ και αναμονή (τώρα δε θα έχουν δικαιολογία αφού δεν είναι unsupported CPE). Αν και κάτι ψέλλισαν για αλλαγή του modem γιατί δήθεν είναι χαλασμένο. Έμπλεξα.

Δημοσ.

Έχω ήδη αποδεχθεί ότι δε θα παίξει το παλιομόντεμ του. Έβαλα το Baudtec (το άσπρο που μου είχε δώσει ο ΟΤΕ) σε bridge mode και μπορείς από το web interface να διαλέξεις modulation: Annex A, Annex A/M, Annex M. Εντυπωσιάστηκα!

Γενικά Annex M και Annex A δεν έχουν πολλή διαφορά, ούτε το Α είναι σταθερότερο από το Μ: είναι χάλια η γραμμή γιατί αποσυνδέεται συχνά. Κρατάει σύνδεση από 5 λεπτά ως μία ώρα max, και μάλλον παίζει με παρεμβολές από τη γειτονιά, οπότε ξανά βλάβη στον ΟΤΕ και αναμονή (τώρα δε θα έχουν δικαιολογία αφού δεν είναι unsupported CPE). Αν και κάτι ψέλλισαν για αλλαγή του modem γιατί δήθεν είναι χαλασμένο. Έμπλεξα.

κανονικα θα πρεπε και bridge να μην ειναι παλι να μπορεις να διαλεξεις το Modulation εκτος αν καταλαβα κατι εγω λαθος.κατα τα αλλα αμα ειναι χαλια η γραμμη και σου αλλαξουν το cpe απλα πεστους ειτε οτι με αλλο cpe εχεις τα ιδια ειτε πολυ απλα το ξαναδινεις βλαβη.ελπιζω μονο μην σου αλλαξουν profile με σκοπο να παιξεις πιο σταθερα αλλα πιο αργα ή μην σου πουν οτι οκ παιδι μου βαλε 2 Mbps να παιζει καλα.ενημερωσε μας.παρεμβολες ,crosstalk<χαλια ποιοτητα γραμμων,καλωδιακες κτλ ειναι τα standard του οτε.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το ξεθάβω το θέμα αυτό...  το Router μου όταν το αλλάζω από Annex A/L σε Μ συγχρονίζει και κλειδώνει το Upload στα 1023Kbps από ~930kbps που ήταν στο Annex A και μου κόβει 3Mbit από το Downstream. Από ότι φαίνεται ο ΟΤΕ έχει Hard-limit στο upload... τζάμπα κόπος και τζάμπα χάρηκα όταν συγχρόνισε σε Annex M.

Δημοσ.

Το ξεθάβω το θέμα αυτό...  το Router μου όταν το αλλάζω από Annex A/L σε Μ συγχρονίζει και κλειδώνει το Upload στα 1023Kbps από ~930kbps που ήταν στο Annex A και μου κόβει 3Mbit από το Downstream. Από ότι φαίνεται ο ΟΤΕ έχει Hard-limit στο upload... τζάμπα κόπος και τζάμπα χάρηκα όταν συγχρόνισε σε Annex M.

κανεις παροχος δεν δινει δωρεαν το annex m.στον οτε το κακο ειναι οτι οσα ρουτερ εχουν annex m συγχρονιζουν αυτοματα σε annex m αντι για annex a με αποτελεσμα χαμηλοτερο συγχρονισμο στο down χωρις να κερδισεις στο Up.δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν αυτο.σε αλλους παροχους συγχρονιζεις κανονικα annex a απο default και πρεπει να στο βαλουν απο το dslam να παιξει annex m.

στο annex m επειδη χρησιμοποιεις παραπανω συχνοτητες για το upstream με σκοπο το μεγιστο 3 Mbit upload(στην πραξη 2 Mbit δινουν οι περισσοτεροι Providers) εχει σαν αποτελεσμα να σου τρωει απο το downstream.επισης δεν ειναι μονο ο συγχρονισμος αλλα πρεπει και το Policy του account σου να αφηνει να εχεις παραπανω απο 1 Mbit upload.Μπορει πχ να συγχρονιζεις στα 2 Mbit αλλα το Policy Να σε κοβει παλι στο 1mbit.ο οτε δεν δινει annex m οσο ξερω εκτος αν αλλαξε κατι ,ασχετα που μερικα router συγχρονιζουν annex m.βεβαια το εχει προβλεψει αυτο και δεν σε αφηνει να συγχρονισεις παραπανω απο 1021 ασχετα που σε αφηνει να χρησιμοποιεις τις συχνοτητες του annex m για το Upload.(με αποτελεσμα να χανεις στο downstream).

πολλα ατομα που εχουν σηκωσει στατιστικα απο το ρουτερ τους βλεπεις να γραφει annex m.πιστευω οτι αμα το γυρισουν σε annex a απο το ρουτερ θα πρεπει να κερδισουν στο downstream.Νομιζω καποιος το ειχε κανει και πραγματι ειχε παιξει καλυτερα μετα.

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/3/2014 στις 9:44 ΜΜ, poulinos είπε

κανεις παροχος δεν δινει δωρεαν το annex m.στον οτε το κακο ειναι οτι οσα ρουτερ εχουν annex m συγχρονιζουν αυτοματα σε annex m αντι για annex a με αποτελεσμα χαμηλοτερο συγχρονισμο στο down χωρις να κερδισεις στο Up.δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουν αυτο.σε αλλους παροχους συγχρονιζεις κανονικα annex a απο default και πρεπει να στο βαλουν απο το dslam να παιξει annex m.

στο annex m επειδη χρησιμοποιεις παραπανω συχνοτητες για το upstream με σκοπο το μεγιστο 3 Mbit upload(στην πραξη 2 Mbit δινουν οι περισσοτεροι Providers) εχει σαν αποτελεσμα να σου τρωει απο το downstream.επισης δεν ειναι μονο ο συγχρονισμος αλλα πρεπει και το Policy του account σου να αφηνει να εχεις παραπανω απο 1 Mbit upload.Μπορει πχ να συγχρονιζεις στα 2 Mbit αλλα το Policy Να σε κοβει παλι στο 1mbit.ο οτε δεν δινει annex m οσο ξερω εκτος αν αλλαξε κατι ,ασχετα που μερικα router συγχρονιζουν annex m.βεβαια το εχει προβλεψει αυτο και δεν σε αφηνει να συγχρονισεις παραπανω απο 1021 ασχετα που σε αφηνει να χρησιμοποιεις τις συχνοτητες του annex m για το Upload.(με αποτελεσμα να χανεις στο downstream).

πολλα ατομα που εχουν σηκωσει στατιστικα απο το ρουτερ τους βλεπεις να γραφει annex m.πιστευω οτι αμα το γυρισουν σε annex a απο το ρουτερ θα πρεπει να κερδισουν στο downstream.Νομιζω καποιος το ειχε κανει και πραγματι ειχε παιξει καλυτερα μετα.

Pouline κοντευω να τρελαθω … Αγορασα το FritzBox 7590 (Την Ναυαρχίδα της AVM) και ενω το FritzBox με αφηνει να αλλαξω μεταξυ Annex A και B, και στα 2 Annex που το δοκιμασα μου βγαζει "The Internet Connection check Failed. The Internet Service Provider is not responding to PPPoE Packets. Repeat the test at a later point in time." Εχω 2 μερες που δοκιμαζω και τιποτα… Αγορασα αυτο το ρουτερ με σκοπο να γλιτωσω απο το τραγικο ρουτερ του οτε. Χρησιμοποιωντας το Router του OTE βλεπω πως στο Encapsulation μου βγαζει Annex M … Αυτο ειναι το προβλημα ? Γιατι δεν μπορω απο το Φριτζ να επιλεξω Annex M ? Μονο A και B μου δειχνει.. γνωριζεις τι μπορω να κανω ? Συγχρονίζω σε Brodcom DSLAM.  παρε και 3 ScreenShot. 

1.png

2.png

3.png

Δημοσ.
23 hours ago, LionRulesGR said:

Pouline κοντευω να τρελαθω … Αγορασα το FritzBox 7590 (Την Ναυαρχίδα της AVM) και ενω το FritzBox με αφηνει να αλλαξω μεταξυ Annex A και B, και στα 2 Annex που το δοκιμασα μου βγαζει "The Internet Connection check Failed. The Internet Service Provider is not responding to PPPoE Packets. Repeat the test at a later point in time." Εχω 2 μερες που δοκιμαζω και τιποτα… Αγορασα αυτο το ρουτερ με σκοπο να γλιτωσω απο το τραγικο ρουτερ του οτε. Χρησιμοποιωντας το Router του OTE βλεπω πως στο Encapsulation μου βγαζει Annex M … Αυτο ειναι το προβλημα ? Γιατι δεν μπορω απο το Φριτζ να επιλεξω Annex M ? Μονο A και B μου δειχνει.. γνωριζεις τι μπορω να κανω ? Συγχρονίζω σε Brodcom DSLAM.  παρε και 3 ScreenShot. 

1.png

2.png

3.png

καταρχην εχεις vdsl.οποτε ξεχνας annex m annex a annex b στις επιλογες.πρεπει ομως να πας μετα ξανα εκει που φτιαχνεις το connection και να βαλειςοτι θες vlan id και να δωσεις 835 αλλιως δεν θα παιξεις ποτε.δεν στο ζηταρι στο wizard οποτε για αυτο δεν παιζεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, poulinos είπε

καταρχην εχεις vdsl.οποτε ξεχνας annex m annex a annex b στις επιλογες.πρεπει ομως να πας μετα ξανα εκει που φτιαχνεις το connection και να βαλειςοτι θες vlan id και να δωσεις 835 αλλιως δεν θα παιξεις ποτε.δεν στο ζηταρι στο wizard οποτε για αυτο δεν παιζεις

Πραγματικα σ'ευχαριστω… επαιξε αμεσως… και πανω που διαβαζα ΠΡΙΝ αγορασω αυτο το ρουτερ οτι ο ΟΤΕ δινει τους κωδικους τηλεφωνιας …τους καλω και μου λενε οτι ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ αλλα απο 15-6-2018 σταματησαμε να το κανουμε… ΤΙ ??? Μου προτειναν οτι αν επιστρεψω το router που αγορασα και το αγορασω απο καταστημα COSMOTE οτι θα παιξει αυτοματα το τηλεφωνο.. αυτο που ΔΕΝ ηταν ικανοι να απαντησουν ηταν ΠΩΣ θα ρυθμισω την τηλεφωνια στο FritzPhone App χωρις να εχω τους κωδικους… Δεν παμε καθολου καλα.. γνωστος μου προτεινε να ξεκινησω νομικες διαδικασιες γιατι οι κωδικοι δεν τους ανηκουν.. Πουλινε δεν υπαρχει συντομοτερος και λιγοτερα επωδυνος τροπος ? :)

Δημοσ.

https://en.avm.de/fritz-lab/fritz-lab-for-fritzbox-6890-lte/fritz-lab-for-fritzbox-7490-and-7590/overview/

κάπου πήρε το μάτι μου ότι στα τελευταία firmware και λόγω του ότι ο οτε πουλάει αυτό το ρουτερ θα έχει την δυνατότητα να τραβάει αυτόματα τις ρυθμίσεις για την τηλεφωνία, κατέβασε και δοκίμασε το τελευταίο beta λογισμικό από την σελίδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...