geotrian Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα σας.... αρχικα εχω καυστηρα και λεβητα buderus. ο καυστηρας εχει πανω εναν θερμοστατη για την ρυθμιση της θερμοκρασιας του νερου που θα εχω στα σωματα μου. οταν η θερμοκρασια πεφτει κατω απο την θερμοκρασια που εχω θεσει στον θερμοστατη τοτε ο λεβητας παιρνει μπροστα....αλλα αυτο συμβαινει ειτε εχω αναμμενα τα σωματα στο σπιτι μου είτε οχι... μπορει να μου πει καποιος τι φταιει και παιρνει μπροστα ο λεβητας ενω ειναι κλειστη η ηλεκτροβανα στο σπιτι??? γιατι δεν ειναι εποχες να καιμε ασκοπα πετρελαιο.....
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Όταν λες "αναμμένα τα σώματα" τι εννοείς; Υπάρχει δεύτερος θερμοστάτης;
nvel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 μήπως ο λέβητας ζεσταίνει ΖΝΧ; έχεις μπόϊλερ;
kfyros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Ο ΛΕΒΗΤΑΣ λογικά έχει θερμοστάτη για το νερό του κυκλώματος. Αυτό νομίζω δεν πρέπει να ξεπερνά τους 60 - 65 βαθμούς κελσίου για optimum κατανάλωση . (βέβαια μην το δέσεις , πρέπει να το ψάξεις και με βάση τα specs του λέβητα). Ο θερμοστάτης που ελέγχει τη θερμοκρασία στο χώρο σου (αν υπάρχει τέτοιος),είναι άλλο καπέλο.. Αν δεν έχεις θερμοστάτη στο χώρο σου, μάλλον κάποια μαλακία έχεις κάνει κι έχεις ρυθμίσει το θερμοστάτη του λέβητα πολύ ψηλά..
makfil Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα σας.... αρχικα εχω καυστηρα και λεβητα buderus. ο καυστηρας εχει πανω εναν θερμοστατη για την ρυθμιση της θερμοκρασιας του νερου που θα εχω στα σωματα μου. οταν η θερμοκρασια πεφτει κατω απο την θερμοκρασια που εχω θεσει στον θερμοστατη τοτε ο λεβητας παιρνει μπροστα....αλλα αυτο συμβαινει ειτε εχω αναμμενα τα σωματα στο σπιτι μου είτε οχι... μπορει να μου πει καποιος τι φταιει και παιρνει μπροστα ο λεβητας ενω ειναι κλειστη η ηλεκτροβανα στο σπιτι??? γιατι δεν ειναι εποχες να καιμε ασκοπα πετρελαιο..... Ο θερμοστάτης που έχει ο λέβητας ρυθμίζει την ανώτατη θερμοκρασία του νερού που αυτός θα δουλεύει, δηλαδή μέχρι ποια θερμοκτασία θα ζεσταίνει το νερό. Επειδή, όμως, ο κυκλοφορητής στέλνει ζεστό νερό στα σώματα και επιστρέφει το πιο κρύο νερό στο λέβητα, είναι λογικό να σταματάει τη λειτουργία του ο λέβητας για 1,5-2,5 λεπτά ή και παραπάνω και να επανέρχεται σε λειτουργία. Συμπτωματικά, έχω και εγώ το ίδιο σύστημα.
geotrian Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 μαλλον δεν σας εδωσα να καταλαβετε...εχω κλειστο τον θερμοστατη που βρισκεται στο χωρο και κλειστη και την ρυθμιση για το μποιλερ... αλλα παρολαυτα οταν η θερμοκρασια πεσει κατω απο αυτην που εχω θεσει στον θερμοστατη του λεβητα ο λεβητας ξανα παιρνει μπροστα...... ελπιζω να ημουν πιο κατατοπειστικος τωρα...
Lucifer Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Καλορίζικη η καινούρια ηλεκτροβάνα λοιπόν!
geotrian Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 επειδη ειναι δυο οι ηλεκτροβανες...για τον καθε οροφο ξεχωριστη...υπαρχει καποιος τροπος να ελεγξω ποια ειναι χαλασμενη?
lary7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μαλλον δεν ειναι χαλασμενο τιποτα, απλα ετσι ειναι σχεδιασμενος να δουλευει ο λεβητας, κραταει τα νερα ζεστα ωστε οταν ζητησεις εσυ ζεστο νερο να σου το στειλει αμεσα και οχι σε 10πχ λεπτα. Το ιδιο θεμα ειχε ο θειος μου, μεσα στην νυχτα με ολους τους θερμοστατες χωρου κλειστους επερνε μπρος ο λεβητας, ηρθε τεχνικος, αλλαξε μια ρυθμιση και το παρεκαμψε. Ειναι πολυ απλη η αλλαγη αλλα ρωτα εναν τεχνικο που ξερει την δουλεια να σου πει.
geotrian Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 γενικοτερα γνωριζω απο υδραυλικα...γιατι εκανα και μονος μου ολη την εγκατασταση...αν μπορεις να μαθεις τι εκανε για να το κανω και εγω στο δικο μου θα με βοηθουσες πολυ....
siracos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μάλλον δεν είναι λάθος απλά έχει συνδεθεί ο θερμοστάτης χώρου στον κυκλοφορητή. Μήπως έχεις ενδοδαπέδια θέρμανση,καμιά τετράοδη ή τρίοδη βάνα στο δίκτυο; Αν θέλεις να το αλλάξεις θέλεις ηλεκτρολόγο και να βάλεις τον θερμοστάτη χώρου να δίνει στον καυστήρα. Γνώμη μου αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα μην το αλλάξεις. Έτσι όπως είσαι τώρα έχεις πάντα ζεστό το καζάνι(λειτουργεί καλύτερα)και έχεις αμέσως ζεστό νερό και άρα θέρμανση.
geotrian Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 οχι δεν εχω τιποτα απο τα δυο....κανονικα σωματα εχω....οσον αφορα τα ηλεκτρολογικα δεν ξερω τι εχει κανει ο ηλεκτρολογος... και το πετρελαιο που καταναλωνει αδικα οταν δεν ζεσταινω το σπιτι? να το αφησω ετσι?
siracos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Βuderus έχεις μάλλον έτσι είναι από τον κατασκευαστή του,κοίτα τα σχέδια για τον πίνακα οργάνων του. Στην πράξη δεν νομίζω να έχεις καμιά παραπάνω κατανάλωση έτσι. Λειτουργεί καλύτερα αν είναι πάντα ζεστό το καζάνι και γλυτώνεις τις υγροποιήσεις έτσι. Καλού κακού τσεκάρισε ηλεκτροβάνες και ρολόγια μην γίνετε τίποτε άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα