spacefart Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 ψαχνω για νεα οθονη γιατι αυτη που εχω ειναι μαλλον ετοιμη να με αφησει... την θελω για Gaming και για γραφιστικη δουλεια.. θελω να ειναι 25 ή 27 ιντσες IPS panel αναλυση 1920χ1080 και αμα εχει Ψηφιακό Δέκτης DVB-T δε θα με χαλαγε.. το πολυ να δωσω 250 ευρω.. μονο αν δω κατι πολυ καλο μπορει να ανεβω λιγο.. με λιγο ψαξιμο βρηκα αυτα τα δυο μοντελα Site: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/LG-M2755D-PZ-LED-TV-Monitor-27-M2755D-PZ.htm"> LG M2755D-PZ LED-TV-Monitor 27'' Site: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/Samsung-T27B300EW-LED-TV-Monitor-27-LT27B300EW-EN.htm">Samsung T27B300EW LED TV-Monitor 27'' γενικα δε ξερω τι παιζει απο οθονες οποτε οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.. αξιζει 27αρα με αναλυση στα 1920χ1080? θα ειναι καθαρη η εικονα?
ninos30 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 ψαχνω για νεα οθονη γιατι αυτη που εχω ειναι μαλλον ετοιμη να με αφησει... την θελω για Gaming και για γραφιστικη δουλεια.. θελω να ειναι 25 ή 27 ιντσες IPS panel αναλυση 1920χ1080 και αμα εχει Ψηφιακό Δέκτης DVB-T δε θα με χαλαγε.. το πολυ να δωσω 250 ευρω.. μονο αν δω κατι πολυ καλο μπορει να ανεβω λιγο.. με λιγο ψαξιμο βρηκα αυτα τα δυο μοντελα Site: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/LG-M2755D-PZ-LED-TV-Monitor-27-M2755D-PZ.htm"> LG M2755D-PZ LED-TV-Monitor 27'' Site: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/Samsung-T27B300EW-LED-TV-Monitor-27-LT27B300EW-EN.htm">Samsung T27B300EW LED TV-Monitor 27'' γενικα δε ξερω τι παιζει απο οθονες οποτε οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.. αξιζει 27αρα με αναλυση στα 1920χ1080? θα ειναι καθαρη η εικονα? Aπαπαπα... Αυτά που κοκκίνισα δεν πάνε παρέα. U2412hm με 1920x1200 και είσαι κούκλος. Ξέχνα τις TV και τις 27αρες αφού την θέλεις για δουλειά. Σε 27 ίντσες να υπερδιπλασιάσεις το budget σου για αναλύσεις 1440p (2560x1440). Κάνε ένα search στις οθόνες να δεις τις γνώμες αυτών που πήραν 27αρες με 1080. Ταινίες και κανα Game το πολύ. Μέχρι και το Internet browsing είναι απογοήτευση Υπάρχουν και κάτι 27αρες IPS (με το panel της Apple Cinema->S-IPS) από Κορέα που πωλούνται μόνο μέσω ebay, και συνδέσεις μόνο με DVI. Όταν πρωτοβγήκαν κόστιζαν ~270-300 ευρώ. Πλέον έχουν πάει 100 ευρώ πάνω και δεν ξέρω πόσο αξίζουν. Πάντως σtην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι ικανοποιημένοι και με το παραπάνω οι αγοραστές τους. Και μερικοί από εδώ έχουν πάρει. Αν θες και TV πάρε ένα USB-DB/T 2
spacefart Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 ας ξεχασω τις 27ρες λοιπον και ας παω σε 25αρα.. δεν προκειται να δωσω τα τρελα ποσα που ειδα για οθονες με αναλυση 2560χ1440 .. τουλαχιστον αυτη τη στιγμη που ειναι ετσι οι τιμες. θα ηθελα να εχει ψηφιακο δεκτη παντως.. τα καλα usb tv εχουν απο 50ρικο και πανω οποτε η μια η η αλλη στα λεφτα που θα δωσω.. η DELL που μου εδειξες .. τα 8ms που βγαζει δε θα ειναι θεμα για το gaming η τα Movies ? κατι σε 25αρα εχει να προτεινεις? ευχαριστω!
ninos30 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Αμάν ρε παιδιά. Ακόμα με το αναμασημένο marketing της δεκαετίας του 2000 είστε (Response Times)? Ψαχτείτε λίγο πριν σκάσετε 250 ευρώ Εκτός κι αν κυκλοφορείτε με μπλε κολάν και κόκκινη μπέρτα, το μάτι σου δεν πρόκειται να πιάσει RTs<20. Μην σου πω 25. Ψάξου λίγο τι είναι R2F (Rise to Fall) και G2G(Grey to Grey) όσον αφορά τα RTs. Το δεύτερο είναι καθαρά μαρκετίστικο και αυτό μαθαίνεις από τα ταμπελάκια, αφού ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι γουστάρει. Το πρώτο είναι το ουσιαστικό και όλες οι οθόνες έχουν από 8-12ms, αλλά είπαμε αν δεν πετάς laser από τα μάτια δεν σε πιάνει 25αρα δεν υπάρχει. Κι αν θες IPS+TV θα πας σε 23αρα (LG) με 1080 και όχι 1200 κάθετη ανάλυση. Από την στιγμή που αναφέρεις "γραφιστική δουλειά" θεωρώ ότι θα είναι λάθος επιλογή και δεν στην προτείνω. Ούτε links θα βάλω αφού μπορεί να καθοδηγηθεί λανθασμένα και κάποιος άλλος ημιμαθής/αμαθής που θα διαβάσει κάποια στιγμή το thread σου με σκοπό να πάρει και αυτός μια οθόνη για τους ίδιους λόγους. Δική σου επιλογή φυσικά και με λίγο ψάξιμο στο skroutz θα βρεις εύκολα τα μοντέλα γράφοντας "IPS TV" Καλές αγορές από εμένα
alekasas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Σκεψου καλα πριν παρεις την Dell U2412m . Εγω σημερα την παρελαβα. Οριστε πως ειναι: Το εψαξα στο goolge και ειναι συνηθες προβλημα στις Dell u2412m. Αυριο τους παιρνω τηλεφωνο και ζητω αντικατασταση. Αν και η επομενη ειναι ετσι, τοτε ζηταω τα χρηματα μου πισω να τελειωνει αυτη η υποθεση. Πληρης απογοητευση. Δεν θελω να κατηγορω την Dell, ισως ειναι η συγκεκριμενη που εχει αυτο το θεμα. Υ.Γ. Ριξε και ενα googlαρισμα να δεις ποσα ατομα εχουν αυτο το προβλημα. Απλα γραψε Dell u2412m backlight bleeding. 1
ninos30 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου για όποια οθόνη και να γράψεις "οθόνη+backlight bleeding" θα σου βγάλει ένα κατεβατό. Η αλήθεια είναι ότι η δική σου το παραέχει. Η DELL έχει όμως ένα πάρα πολύ καλό Aafter sales και θα στην αντικαταστήσουν όσες φορές χρειαστεί.
alekasas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Η DELL έχει όμως ένα πάρα πολύ καλό Aafter sales και θα στην αντικαταστήσουν όσες φορές χρειαστεί. Για αυτο και ειπα '' δεν θελω να κατηγορω την Dell '' Γιατι εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την εξυπηρετηση. Πιστευω θα την βρω την ακρη.
mtifosi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Αυτο το πραγμα παντως με το bleeding στις οθονες με panel ips δεν επρεπε να υπαρχει.Κατοχος ips σκεφτομαι να στραφω σε va panel μονο για αυτο το λογο.Και το οξυμορο ειναι οτι οι τηλεορασεις με ips ή οι οθονες κινητων ips δεν το εμφανιζουν.
alekasas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Και εγω αυτης της αποψης ειμαι. Στην ουσια ολοι λενε IPS IPS χρωματα χρωματα, αλλα τι να το κανεις οταν αυτη η μαλακια σου χαλαει ολη την εικονα. Εγω πρωτη φορα παιρνω Dell. Ολοι εδω μεσα οταν ρωταει καποιος για καινουρια οθονη λενε DELL με κλειστα τα ματια. Ελπιζα και εγω σε μια οθονη χωρις ψευγαδια. Τεσπα θα παρω ενα τηλ αυριο να δουμε τι θα μου πουν.
ninos30 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδιά ποιος σας είπε πως το backlight bleeding είναι προτέρημα των IPS panels? Όλες οι LCD το έχουν. Και φυσικά οι LED-LCD πολύ περισσότερο από τις CCFL-LCD. Ξέρετε πως είναι φτιαγμένες οι LED-LCD? Υπάρχουν δυο κύριες τεχνικές, η edge-LED και η Full-Array. Τις δεύτερες ξεχάστε της γιατί είναι πανάκριβες. Εγκυκλοπαιδικά απλά έχουν LEDs σε όλη την πλάτη του panel για ομοιόμορφο φωτισμό, αλλά σε πάχος οθόνης είναι σχεδόν το ίδιο με τις CCFL. Οι edge τώρα έχουν LEDs μόνο γύρω γύρω από την οθόνη, και με καθρέφτες στέλνουν το φως προς το κέντρο. Ξαναδείτε λοιπόν την φώτο του Alekasas και θα καταλάβετε γιατί τόσο bleeding Φυσικά έχουν το προτέρημα να είναι πολύ λεπτές κι εμείς σαν βόδια νομίζουμε ότι είναι καλύτερες και πάμε και τις παίρνουμε.
Millennium Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Ο ninos30 τα λέει μια χαρά.Υπόψην πως η u2412m θεωρείται μοντέλο "φτηνότερης" σειράς της Dell. Για τις κορεάτικες 27αρες που αναφέρθηκαν,υπάρχουν ακόμα με 270 ευρώ.
alekasas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Παντως ρε παιδια εγω με το IPS panel εχω ξενερωσει καπως. Καταρχας απο οτι εψαξα και διαβασα αυτο δεν ειναι Backlight Bleed. Αλλα IPS Glow. Ειναι ενα φενομενο που ταλαιπωρει τα IPS. Και πριν ειχα μια LG monitor-tv με παλι προβλημα στο backlight. Ips και αυτη φυσικα. Ζητησα αλλαγη. Μου φερανε καινουρια. Παλι το ιδιο προβλημα ισως και χειροτερα. Τελικα αποφασιζω να την κρατησω για TV και να σκασω 250€ για ενα monitor και να τελειωνω μια και καλη. Αποφασιζω στην αγορα της συκγεκριμενης Dell. Ειχα κανει και εγω την ερευνα μου στο Google ειδα οτι σχεδον ολοι με την Dell παραπονιοτανε για το ιδιο πραγμα. Τους κανανε αντικατασταση και παλι δεν αλαξε κατι. E και λεω οτι θα εχει διορθωθει, ας την παρω. Με το που την εβαλα εκανε αυτο ακριβως που διαβαζα τοσες μερες. Εγω μια ζωη TN ειχα, και πιστεψτε με εχω αλαξει αρκετες οθονες. Ποτε μα ποτε δεν μου ετυχε κατι τετοιο. Υποτιθεται οτι το IPS ειναι ποιο καινουρια τεχνολογια. Επρεπε να ηταν σαφως καλυτερα σε ολους τους τομεις. Και μη μου πει κανεις '' Η Dell U2412 ειναι η ποιο φτηνη'' δεν την δικαιολογει αυτο. Δηλαδη για να εχουμε μια σωστη εικονα πρεπει να σκαμε 600-800 ισως και 1000 ευρω? Οσο για μενα, τελικα δεν πηρα τηλεφωνο. Λεω να την κρατησω λιγο καιρο πρωτα να δω πως θα παει. Επισεις η εξυπηρετηση της Dell ειναι κορυφη, που σημαινει οποτε τους παρω για αντικατασταση (3 χρονια εγγυηση ειναι αυτα) πιστευω θα μου την αντικαταστησουνε. Αυτα και συγνωμη για το Offtopic αν ας κουρασα.
manelys Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Τελικά επικρατεί ένα μεγάλο μπέρδεμα με τις οθόνες.Δεν υπάρχει καμιά που να μην φαίνεται από πίσω αυτό το φως;Από 24' ή 27' ;
spacefart Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) εκει που κατεληξα στην Dell UltraSharp U2412m , ειδα το ποστ του alekasas και ξενερωσα. δεν εχω καμια μα καμια διαθεση να μπω στην διαδικασια να αγορασω οθονη και μετα να μου εμφανιζει αυτη την βλακεια με το glow και να πρεπει να περνω τηλεφωνα , αλλαγες κτλ κτλ δλδ σε οσους εχουν παρει αυτο το μοντελο εμφανιζει αυτο το θεμα? σε αλλους σε χαμηλο βαθμο και σε αλλους σε πιο μεγαλο? και αφου εχει αυτο το θεμα τι την πασαρουν ως best value for money? σαν δευτερη επιλογη ειμαι στην LG M2452D-PZ αλλα διαβαζω εχει πανελ MVA . τι παιζει με αυτο? τι διαφορες εχει με το IPS ? τι λετε για το μοντελο? επισης δεν εχει DVI αλλα HDMI . (η καρτα γραφικων μου asus 9800 gtx εχει 2 dvi εισοδους - θα πρπει δλδ να παρω και dvi to HDMI converter ε.. ) ειμαι σε αυτες τις δυο αναμεσα εκτος αν εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2013 από spacefart
spacefart Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 τελικα κατεληξα και πηρα την LG M2452D-PZ παιζει ρολο στην ποιοτητα αμα την συνδεσω με το RGB cable που ειχε μαζι η να παω να παρω καλωδιο HDMI (oθονη) to DVI ( καρτα γραφικων) ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα