vstratis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Εχω εναν υπολογιστη που εχει τα εξης χαρακτηριστικα:κουτι: SuperCase DM-317 (HTPC, Silver-Black, M-ATX) (SuperCase DM-317 (HTPC, Silver-Black, M-ATX) - Κουτιά (Cases) - plaisio.gr) τροφοδοτικο: 300w (ηταν ενσωματωμενο στο κουτι)μητρικη: asus M2NPV-VM (ASUS - - ASUS M2NPV-VM)cpu: AMD Athlon 64 3800+ - ADA3800IAA4CW (ADA3800CWBOX) (AMD Athlon 64 3800+ - ADA3800IAA4CW (ADA3800CWBOX))καρτα γραφικων onboard μνημες 4ΧDDR2 (4gb)σκληροι δισκοι:1. ssd samsung ssd 830 64gb2. wdc wd2500ks 250gb 2 συσκευες usb2 συνδεδεμενεςΕιχα βαλει για 1 μηνα τα windows XP (original) και λειτουργουσαν ολα καλα με μεμονωμενα 2 περιστατικα: (1) δεν ανοιγε μια φορα - εκανε restart συνεχεια πριν μπει στα windows (2) κολλησε μεσα στα windows Γενικως η χρηση ηταν πολυ απλη και σχεδον δεν ειχε τπτ εγκατεστημενοΑποφασισα να χρησιμοποιησω το pc αυτο σαν htpc. Αρχικα - μιας και δεν το πολυχρησιμοποιουσα - αποφασισα να βαλω windows 7. Πολλα προβλημα που δεν προχωρουσε καν η εγκατασταση. Εβγαζε προβλημα στο πρωτο restart με το BCD αφου γινοταν τα πρωτα βηματα της εγκαταστασης. Εκανα 4-5 δοκιμες και παντα τζιφος. Μαλιστα σε 1-2 περιπτωσεις δεν 'εβλεπε' στην εγκατασταση καν τον 1ο σκληρο δισκο (ssd). Μετα δοκιμασα το Ubuntu 12.10. Μου εβγαλε πολλα προβληματα και στην εγκατασταση (errors) και στη λειτουργια (δειτε εικονες με προβληματα 'γραφικων'). Format παλι και δοκιμη των Windows XP. Εγινε η εγκαταταση μια χαρα. Αλλα και παλι ανα 2-3 resets μου εκανε restart με μπλε οθονη(δεν την κρατουσε καθολου για να διαβασω τι εγραφε) και μετα απο 1-2 αυτοματα restarts με την bsod εμπαινε στα xp. Αποφασισα να βαλω τα windows 8 upgrade πιο πολυ για να δω αν θα μου βγαλει προβληματα (λογω προηγμενου software σε σχεση με τα xp). Εγινε η εγκατασταση κανονικα. Επαιξε μια χαρα (με λιγο Lag , αλλα με τετοια χαρακτηριστικα δεν ειχα απαιτησεις) και μετα απο καποια restarts αρχισαν τα προβληματα με BCD .... Οι εικονες που επισυναπτω δειχνουν τι ακριβως εβγαζε. Ιδιες οθονες με τα windows 7. Ωστοσο μετα απο καποια resets εμπαινε στα 8. Αλλες φορες εκανε απανωτα restarts. Και τελικα αποφασιζω να βαλω τo Ubuntu 12.04 LTS που ξερω οτι ειναι πιο stable για πιο παλια συστηματα. Μπας και βγαλει errors κλπ. Μια χαρα ολα. Κανενα προβλημα πουθενα. Μετα ομως απο 2-3 restarts (ηθελημενα) βγαζει το μηνυμα:error: out of disk.grub rescue>_Εννοειται πως εχω κανει check τη μνημη, τους σκληρους δισκους κλπ. Μνημη ΟΚ. Στους σκληρους μου βγαζει καποια μηνυματα, αλλα δεν ξερω αν φταινε αυτοι ή η μητρικη ή το καλωδιο. Και εδω ειναι το θεμα και θα ηθελα καποια 'διαφωτιση'. α)ηθελα να το κανω htpc βαζοντας μια καρτα γραφικων low profile (7750 ati). Το θεμα ειναι το τροφοδοτικο 300W με το υπαρχον συστημα θα αντεχει;β)αν ειναι προβλημα μητρικης(πως το βρισκω αλλαζοντας μητρικη και cpu αλλα με το ιδιο κουτι αρα και τροφοδοτικο θα εχω θεμα τροφοδοσιας;γ)αν παω σε αλλο κουτι με αλλο τροφοδοτικο (550-600w) πως θα βρω τι φταιει στο συστημα που εχω; Προφανως δεν ηθελα να μπω σε εξοδα για ενα νεο pc γιατι ειναι ουσιαστικα ενα pc που δεν χρησιμοποιουσα πολυ κ ειπα να το κανω htpc. Να σημειωσω πως ο σκληρος δισκος ειναι 2-3 μηνων ελαχιστα χρησιμοποιημενος.παραθετω και screenshots και περιμενω ιδεες ευχαριστω!
MoviemakerGr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δοκίμασε με άλλης εταιρίας μνήμη θα σου πω εγώ. Το τροφοδοτικό θα σε αντέξει.Άσε πάνω μόνο τον έναν δίσκο που σ'ενδιαφερει με καινούριο καλώδιο στην θέση 0,0 η 0,1 Αν έχεις ανεβάσει τις μνήμες κατέβασε τις η clear cmos.. Αυτά.
vstratis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δοκίμασε με άλλης εταιρίας μνήμη θα σου πω εγώ. Το τροφοδοτικό θα σε αντέξει.Άσε πάνω μόνο τον έναν δίσκο που σ'ενδιαφερει με καινούριο καλώδιο στην θέση 0,0 η 0,1 Αν έχεις ανεβάσει τις μνήμες κατέβασε τις η clear cmos.. Αυτά. κοιτα, εχω κανει ενδελεχες memorytest (memtest86+ και ακομα ενα που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη απο το hirens bootcd) και δεν εβγαλε κανενα σφαλμα. το θεμα ειναι πως βγαζουν σφαλματα και οι 2 σκληροι και μαλιστα τον ssd που ειναι ολοκαινουργιος(2 μηνων) μερικες φορες δεν το βλεπει σε windows 7 (!) αυτο με προβληματιζει για το θεμα μητρικης... θα δοκιμασω πρωτα καλωδια και να βγαλω τον εναν σκληρο. να κανω εγκατασταση win7 που ηταν τα πιο προβληματικα... δεν ξερω απο την αλλη αν φταιει η onboard καρτα γραφικων για το θεμα στο ubuntu 12.10 (αν δεις στα screenshots) Οσο αφορα στο τροφοδοτικο θα με 'παιρνει' και με την 7750? Ρωταω γιατι η 7750 low profile εχει 120 ευρω. Αν τελικα δε με παιρνει το τροφοδοτικο και παω αναγκαστικα σε αλλο κουτι+τροφοδοτικο τοτε με 120ευρω περιπου παιρνω την 7770 (οχι low profile) ... Αλλα οπως ειπα προτιμω αν μπορω να μεινω σε αυτο το κουτι+τροφοδοτικο ... πολλα 'προβληματα' ε? θνξ anyway
MoviemakerGr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Κοίτα το χέρι στο ευαγγέλιο δεν μπορεί να το βάλει κανείς όσο αφορά την κάρτα,η δική μου γνώμη είναι ότι θα σε σηκώσει.. αν το στήναμε από την αρχή φυσικά θα δίναμε λίγο αέρα ως συνήθως. Δεν μιλάω για πρόβλημα στις μνήμες αλλά για ασυμβατότητα,γι'αυτο λέω άλλης εταιρίας κ αν είναι κ δυνατόν προτεινόμενες από τον κατασκευαστή μητρικής σου. Ahci τον controler και ότι άλλο σου έγραψα για τον δίσκο.
vstratis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 ok, θα δοκιμασω αλλες μνημες. Λεω να βαλω και αλλο σκληρο να δω αν βγαζει τα ιδια προβληματα στα win7 που ηταν και το πιο 'αμεσο' προβλημα... ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα