johnyb98 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 ACER Aspire 593G/5930Z seriesΗ μπαταρία του laptop είναι κατά 99.99% off. Δεν έχει παρά ελάχιστα των ελαχίστων φορτίο μέσα.Τώρα, ο jack connector του adapter, για να κάνει σωστή επαφή με τον connector του laptop, να δώσει ρεύμα και να ξεκινήσει το laptop, έπρεπε ο φίλος μου να το κάνει δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά, να πιέσει λίγο κάπου εκεί τριγύρω, μέχρι να βρουν το ένα το άλλο, και ok. Το ταλαιπώρησε, όμως. Το έκανε αρκετές φορές μέχρι που κάποια στιγμή χθες μου είπε κάτι μύρισε !!!Αυτό ήταν. Από χθες το δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά,... δεν πιάνει με τίποτα.Εγώ, δίνοντάς μου laptop και adapter, μέτρησα με βολτόμετρο τον adapter και έχει ένδειξη στα 19V. Οπότε, από κει τουλάχιστον είμαιστε ok.Άρα, για μένα, τα πιθανά είναι:-δεν κάνουν πιά σωστή επαφή με τίποτα οι δύο connectors (adapter & laptop) - και μάλιστα όταν έχεις βάλει το jack του adapter στο laptop και το κουνήσεις πολύ ελαφριά δεξιά-αριστερά, έχει κάποιον αέρα - σαν να κουνιέται και από μέσα - δεν είναι απολύτως σταθερό σαν πριν και σαν όλα τα laptop-χρειάζεται ΚΑΙ μπαταρία για να ξεκινήσει (εδώ έχω και μία απορία:η μπαταρία είναι απαραίτητη; Με ρεύμα μόνο δε θα έπρεπε να παίζει; )-καμμένη η πλακέτα power connector του laptop, που συνδέεται στη μητρική και δίνει ζωή στο laptop (αν το περιγράφω σωστά και ελπίζω να καταλάβατε τί θέλω να πώ - οπότε εδώ, νομίζω, γλιτώνω με την αντικατάσταση αυτής και μόνο της πλακέτας)-καμμένη μητρικήΤο μόνο που έχω σαν ένδειξη είναι, ενώ όλα τα λαμπάκια είναι σβηστά, όταν πατάω το power να ξεκινήσει το laptop, το μόνο που γίνεται είναι ότι αναβασβήνει τέσσερις φορές το πορτοκαλί λαμπάκι της μπαταρίας, σβήνει εντελώς, και αυτό ήταν. Λήξις !Τί λέτε εσείς;
coolerman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2013 δεν ξερω εαν εχει εγγυηση ακομα! το Power jack του ειναι αποσπωμενο με καλωδιο, δεν ειναι κατι σε καποιον που γνωριζει να το αλλαξει! ξεκινας απ' εκει πρωτα,αφου λες οτι εχει "κενα" **μου θυμιζεις την περιπτωση την δικη μου... αλλαξα Power jack και εναν ηλεκτρολυτικο πυκνωτη και ηρθε στα ισια του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα