Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω το θέμα είναι γνωστό αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν.

Μετά λοιπόν τη 2η διάρρηξη στο σπίτι μου (είχε προηγηθεί και άλλη πέρσι με καταστροφικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τις ζημιές του σπιτιού, έχω αναφερθει στο φορουμ) και μετά από τη κουβέντα που είχα με τους αστυνομικούς τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

1. Mετά τις 7 το απόγευμα και μέχρι το πρωί, δεν κυκλοφορούν οι μηχανές της ΔΙΑΣ. Σε όλη την Αττικη κυκλοφορούν 30 περιπολικά!!! Συγκεκριμένα από τους αμπελόκηπους μέχρι τη Ν.Φ. είναι μόνο ένα!!!!!! Ουάο!!!!

2. Τα νομιμότατα μαγαζιά ανταλλαγής χρυσού, έχουν κάνει απίστευτο κακό σε όλη τη φάση.Οι διαρρήκτες, κοιτάνε καθαρά τον χρυσό, κοσμήματα κτλ κτλ. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ανοίξει καν πορτοφόλια, στη προσπάθειά τους να βρουν κοσμήματα, μπιζου και τέτοια.

3. Δεν είναι επαγγελματίες. Μπαίνουν όπου είναι ευκολότερο. Σε εμένα π.χ. έσπασαν αθόρυβα το αλουμίνιο στο μπαλκονι (μένω στο 4ο παρεμπιπτόντως αλλά σκαρφάλωσαν, ώρα 8 το βραδάκι, ανοίγοντας φυσικά και όσα ακόμα σπίτια δεν είχαν κατεβασμένα πατζουρια

4. Υπάρχει τεράστια έξαρση στις διαρρήξεις με τις ομάδες αυτές να χτυπάνε διάφορες περιοχές κάθε απόγευμα προς βράδυ,  ακριβώς λόγω της ευκολίας που μπορεί να πουλήσει κάποιος ένα κόσμημα πλέον.

5. Δεν τους ενδιαφέρει αν το σπίτι ειναι πλούσιο ή φτωχό. Άνω κάτω να είναι, θα μπουν, θα ανοίξουν ότι συρτάρι έχεις, ειδικά αν είναι κάτι κλειδωμένο και θα το αδειάσουν να πάρουν αυτό που τους ενδιαφέρει. Ούτε λαπτοπ, ούτε τίποτε.

6. Η αστυνομία μου ξεκαθάρισε πως η λύση για την αντιμετώπιση απλών ληστειών ειναι ο συναγερμός και τα καλά αλουμίνια. Τέτοιου ειδους διαρρήκτες, δε κάθονται να ασχοληθούν με μία δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι επαγγελματίες. Ένας επαγγελματίας δε θα χτύπαγε τη κυρα τάδε από κάτω που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, της έκανε κωλο το σπίτι και δε βρήκε και τίποτε να πάρει.

Αυτά τα ολίγα από μένα. Προσοχή λιγάκι γιατί δε μασάνε.

• Like 2
Δημοσ.

προσφατα μπηκαν στη γιαγια μου και εγινε ακριβως οπως τα λες.απο το παραθυρο,κωλος το συμπαν και μετα πηραν τα δευτερα κλειδια που εχει και βγηκαν σαν κυριοι απο την εξώπορτα.ολα αυτα απογεματακι.ευτυχως που δεν πετυχανε κανεναν...το αστειο ειναι οτι δεν βρηκαν κατι μονο λιγα ευρα που εχει η γιαγια για να περνα το μηνα...κουραγιο cossu..σκεφτεσε για συναγερμους και τετοια?

Δημοσ.

Είναι ακριβώς αυτή η ποιότητα ζωής, που δεν έχεις, απλά επειδή κατοικείς Ελλάδα ή Αθήνα. Δε μπα να είσαι ΔΥ ξύστης που ζεις εις βάρος των άλλων είτε μέλος κάποιας συντεχνίας είτε φοροκλέπτης επιχειρηματίας, ότι και να κάνεις λόγω της ανοργανωσιάς πάνω στην οποία στήριξες και εσύ τη ζωή σου, δεν ξέρεις αν θα ζεις αύριο. Η ανοργανωσιά οδηγεί σε αδιέξοδο! :-) 

Δημοσ.

Οι ληστειες εχουν αυξηθει γιατι 

1)Ξερουν οτι οι πιθανοτητες να τους πιασουν ειναι κοντα στο ζερο και

2)Ακομα και αν τους πιασουνε θα πανε μεσα για ελαχιστο χρονικο διαστημα.

Αρα δεν χανουν τιποτα.

Ασχετο οι δαγκανες πανω κατω στα αλουμινια ποσο ευκολα παραβιαζονται?

Δημοσ.

ολα παραβιάζονται. αλλά τους δισκολέυεις. αν βάλεις δαγκάνες. βάλε 2. μία στη μέση, και μία ψιλά. γιατί ψιλά είναι πιο δύσκολο να βάλει αντίσταση ο άλλος με το λοστό. και φυσικά συναγερμό.

εμένα μου έλεγε ο αλουμινάς να βάλω σιδεριές, ιστορίες. κτλ κτλ. και μου εβγαλε ένα κόστος 1.000 με 1.500 ευρώ! λέω στα @@ μου. ας μπουν μέσα. δεν θα βρουν τίποτα να πάρουν, και αν ψηθούν να κάνουν και ζημιές, δε νομίζω να κοστίσει τόσο.

αυτά απο εμένα.και ευχομαι μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μου, όποιος βγάζει λεφτά απο διαρρήξεις σε σπίτια, να τα φάει σε φάρμακα για καρκίνο.

• Like 5
Δημοσ.

Ναι αλλα οποτε λεμε οτι χρειαζεται παραπανω αστυνομευση (αρα και παραπανω μπατσοι, ζηταδες, ΔΙΑΣ, ασφαλιτες που ελεγχουν μεσα στην πολη οποιονδηποτε κινει υποψιες για οποιαδηποτε παραβατικη συμπεριφορα), γεμισμα ολων των δρομων με κατι καμερες ΝΑ (και γενικως διαφορα μετρα που συντεινουν στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ διαφορων μορφων βιας/εγκληματικοτητας) ΚΑΠΟΙΟΙ αρχιζετε τα αριστεριστικα σας περι δημοκρατιας-φασισμου- μπατσων γουρουνιων δολοφονων, κρατους που θελει να μας παρακολουθει και να μας φακελωνει, προσωπικα δεδομενα, παπαγαλακια του συστηματος, μνημονιακους, χρυσαυγιτες κλπ ομορφα αν και αντιφατικα συνηθως. Εδω, για το ινσομνια μιλαω.

• Like 3
Δημοσ.

ολα παραβιάζονται. αλλά τους δισκολέυεις. αν βάλεις δαγκάνες. βάλε 2. μία στη μέση, και μία ψιλά. γιατί ψιλά είναι πιο δύσκολο να βάλει αντίσταση ο άλλος με το λοστό. και φυσικά συναγερμό.

εμένα μου έλεγε ο αλουμινάς να βάλω σιδεριές, ιστορίες. κτλ κτλ. και μου εβγαλε ένα κόστος 1.000 με 1.500 ευρώ! λέω στα @@ μου. ας μπουν μέσα. δεν θα βρουν τίποτα να πάρουν, και αν ψηθούν να κάνουν και ζημιές, δε νομίζω να κοστίσει τόσο.

αυτά απο εμένα.και ευχομαι μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μου, όποιος βγάζει λεφτά απο διαρρήξεις σε σπίτια, να τα φάει σε φάρμακα για καρκίνο.

Nαι αλλα οι δαγκανες μεσα απο τη τζαμοπορτα για να τις ανοιξει καποιος με λοστο δεν πρεπει να σπασει το τζαμι?

Δημοσ.

προσφατα μπηκαν στη γιαγια μου και εγινε ακριβως οπως τα λες.απο το παραθυρο,κωλος το συμπαν και μετα πηραν τα δευτερα κλειδια που εχει και βγηκαν σαν κυριοι απο την εξώπορτα.ολα αυτα απογεματακι.ευτυχως που δεν πετυχανε κανεναν...το αστειο ειναι οτι δεν βρηκαν κατι μονο λιγα ευρα που εχει η γιαγια για να περνα το μηνα...κουραγιο cossu..σκεφτεσε για συναγερμους και τετοια?

Μπα...ο συναγερμός ειναι ακριβός Μάλλον για αλλαγή σπιτιού με βλέπω :-P

skiabox άσε τη πολιτικη συζητηση στο τοπικ για διαρρήξεις βρε αδελφέ :-). Ποια ανοργανωσιά τώρα?

Και στην Ολλανδία και στη Γαλλία που έχω ζήσει, συνέχεια κλέβανε σπίτια. Ημαρτον!! Ε

Παρεμπιπτόντως δε θυμαμαι να ειπε κανεις πως διαφωνει με τη μεγαλύτερη αστυνόμευση στους δρόμους. Ισα ισα που ειχαμε κάνει προσφατα κουβέντα για το ποσους αστυνομικούς απασχολουσαν οι βουλευτές.

Οι δαγκάνες γενικα βοηθάνε. Η διάρρηξη αυτη ήταν καθαρά δικό μου λάθος. Εγω φταίω διότι δεν είχα βάλει πυρο. Κακός.

Δημοσ.

Ναι αλλα οποτε λεμε οτι χρειαζεται παραπανω αστυνομευση (αρα και παραπανω μπατσοι, ζηταδες, ΔΙΑΣ, ασφαλιτες που ελεγχουν μεσα στην πολη οποιονδηποτε κινει υποψιες για οποιαδηποτε παραβατικη συμπεριφορα), γεμισμα ολων των δρομων με κατι καμερες ΝΑ (και γενικως διαφορα μετρα που συντεινουν στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ διαφορων μορφων βιας/εγκληματικοτητας) ΚΑΠΟΙΟΙ αρχιζετε τα αριστεριστικα σας περι δημοκρατιας-φασισμου- μπατσων γουρουνιων δολοφονων, κρατους που θελει να μας παρακολουθει και να μας φακελωνει, προσωπικα δεδομενα, παπαγαλακια του συστηματος, μνημονιακους, χρυσαυγιτες κλπ ομορφα αν και αντιφατικα συνηθως. Εδω, για το ινσομνια μιλαω.

η ελευθερία λόγου και των προσωπικων δεδομενων εκμεταλεύεται απο την ασυδοσία (μαζί και οι διαρρήκτες)

οι κάμερες στους δρόμους, οι μπάτσοι και η παρακολούθηση παντού,εκμεταλεύεται απο κάποιον που είναι σε μεγάλη θέση και γουστάρει να γίνει δικτάτορας ευκολα.

διαλέχτε και πάρτε.

Δημοσ.

Ισα ισα που ειχαμε κάνει προσφατα κουβέντα για το ποσους αστυνομικούς απασχολουσαν οι βουλευτές.

Αυτο δεν εχει καμια σχεση φυσικα με αυτο που λεω εγω. Εξαλλου η συζητηση που κανατε ηταν για τους πολιτικους που χαιρουν (με τα λεφτα του φορολογουμενου) πολλων "εξτρα" και πουθενα δεν ειδα το επιχειρημα οτι "αυτοι οι μπατσοι πρεπει να βγουν στους δρομους με στοχο την παταξη και καταστολη της εγκληματικοτητας, αλλα μας τους παιρνουν οι πολιτικοι".

Παντως, περα απο την επιβεβλημενη ΥΠΕΡαυξημενη αστυνομευση καθως και την επιβεβλημενη εγκατασταση καμερων παρακολουθησης σε ολη την πολη, ειναι σαφως και προσωπικο θεμα η ασφαλεια του σπιτιου. Καποιοι δεν εχουν προσαρμοστει στα νεα δεδομενα της εποχης, καποιοι αλλοι σκεφτονται με το κλασσικο "δεν θα τυχει σε μενα" και καποιοι αλλοι απλως δεν εχουν την οικονομικη ευχερεια να ενισχυσουν την ασφαλεια του σπιτιου τους.

Απλοι και ανεξοδοι τροποι αποθαρρυνσης ερασιτεχνων κλεφτων: Εγκατασταση ψευτικης σειρηνας συναγερμου σε εμφανες σημειο του σπιτιου, εγκατασταση ψευτικων καμερων (υπαρχουν στο ebay αρκετες και φθηνες και πολυ δυσκολα καταλαβαινει κανεις αν ειναι ψευτικες η οχι).

Μεχρι να μαζευτουν τα απαραιτητα χρηματα για εγκατασταση συναγερμου.

η ελευθερία λόγου και των προσωπικων δεδομενων εκμεταλεύεται απο την ασυδοσία (μαζί και οι διαρρήκτες)

οι κάμερες στους δρόμους, οι μπάτσοι και η παρακολούθηση παντού,εκμεταλεύεται απο κάποιον που είναι σε μεγάλη θέση και γουστάρει να γίνει δικτάτορας ευκολα.

διαλέχτε και πάρτε.

Να για να μη λετε οτι τα βγαζω απτο μυαλο μου. Πολη στην οποια οι διαρρηξεις σπανε παγκοσμια ρεκορ, πολη στην οποια μπουκαρουν και σε σφαζουν για 50 ευρω, πολη στην οποια σε πυροβολουν για μια καμερα και ο αλλος βλεπει σαν ρεαλιστικο σεναριο οτι οδευουμε προς δικτατορια αν αυξηθει η αστυνομευση και οι καμερες για τα προφανη. Ε μετα μη λετε οτι σας κλεψαν το σπιτι ομως ε. Να λετε, "νταξει μωρε μου αδειασαν το σπιτι, βιασαν τη γυναικα μου και μαχαιρωσαν και την μανα μου αλλα τουλαχιστον εχουμε δημοκρατια και τουλαχιστον αν κερατωσω την γυναικα, δε θα το μαθει ο Μητσος ο ΜΑΤατζης και ο ανωτερος του που θα εξεταζουν το υλικο των καμερων".

• Like 3
Δημοσ.

Ο Σωκράτης εν μέρη έχει δικιο.

Η μεγαλύτερη αστυνόμευση πάντως ειναι επιβεβλημένη. Αναγκαία. Δε ξέρω τι θα κάνετε. Προσλάβετε αστυνομικους...oh wait...έκλεισαν οι σχολές αστυφυλάκων για τα επομενα 2 χρόνια!!!!

Δημοσ.

oh wait...έκλεισαν οι σχολές αστυφυλάκων για τα επομενα 2 χρόνια!!!!

ΟΛΗ η Αστυνομική Ακαδημία έκλεισε (και αστυφύλακες και αξιωματικοί).

Δημοσ.

oh wait...έκλεισαν οι σχολές αστυφυλάκων για τα επομενα 2 χρόνια!!!!

ΟΛΗ η Αστυνομική Ακαδημία έκλεισε (και αστυφύλακες και αξιωματικοί).
Πότε έγινε αυτό?? :o
Δημοσ.

Πότε έγινε αυτό?? :o

Από φέτος και για τα επόμενα τουλάχιστον 3 σχολικά έτη θα παραμείνει κλειστεί η Αστ. Ακ. και 30% λιγότεροι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...