Προς το περιεχόμενο

mobo bent pin


celestial_god

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σας εχω 1 στραβο πιν στη μητρικη ,τωρα για να σας εξηγησω να καταλαβετε πως ειναι μου φενετε λες κ ειναι  δυο pin οταν το βλεπω απο πανω, εχω τι gigabyte x58a-uder ,θελω να μου δωσετε κανα tip αμα γινετε και αν γινετε να το δωσω σε καταστημα να μου το φτιαξει ποσο θα κοστισει.Επισης τα πιν τα εχει πανω η mobo δεν ειναι στον επεξεργαστη το οποιο θα με διευκολυνε παρα πολλη γιατι τωρα μου βγαινει το κεφαλι να τα κοιταω. πιο πολλη φοβαμαι μη χαλασω κ τα αλλα απο διπλα γιαυτο ρωταω δεν ξερω και ποση δυναμη χρειαζετε και ειμαι πολλυ επιφυλακτικος .Τωρα το Pc μου κανει το κλασσικο ,3 restart ,recovering lost d-ram size και μετα bootarei με 4gb apo ta 6, το οποιο ειναι και ο λογος που δεν εχω κανει κατι για το προβλημα ακομη ,γιατι τη δουλεια τι κανω μονο σε μερικα games εχω θεμα. Ευχαριστω.

ps.δεν μπρω να βγαλω φοτο γτ εχω σαπιο κινητο 

Επεξ/σία από celestial_god
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρες ένα μηχανικό μολύβι που να χωράει από την μύτη του ένα pin (το 0.7 λογικά είναι καλό) και με προσοχή βάλτο μες στην τρύπα και ίσιωσέ το. Χωρίς απότομες κινήσεις, δύναμη δεν θέλει.

 

Εύκολο είναι

 

27.jpg

 

IMG_0244.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το διαβασα σε αλλα φορα αυτο αλλα ειναι πολυ στραβωμενο δηλαδη αποτι μπορω και βλεπω μιλαμε για πανω απο 90 μοιρες. Και δεν βλεπω και καλα επειδη τα πιν ειναι στη μητρικη ,και δεν μπορω να την αφαιρεσω ωστε να δουλεψω σωστα επειδη δεν εχω γνωση.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να το παω σε κανα καταστημα αμα δεν ειναι ακριβα γιατι δεν εχω και αλλη εναλλακτικη,εκτος αμα ειναι ευκολο να την αφαιρεσω μονος μου.Τοτε ισως να εχω καλο οπτικο πεδιο ωστε να κανω κατι της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλό είναι να αφαιρέσεις την μητρική/ Ξεκουμπώνεις όλα τα καλώδια από πάνω της, και μετά ξεβιδώνεις τις βίδες που την συγκρατούν στο κουτί. Η επανασύνδεση είναι λίγο πιο μανίκι αν δεν έχεις γνώσεις εκτός αν βάλεις καρτελάκια για το που κουμπώνει το καθένα πριν τα βγάλεις :-D

 

Αν έχει λυγίσει πολύ, θα πρέπει πολύ προσεκτικά και με μικρές κινήσεις να το φέρεις ως ένα σημείο  μα κάτι λεπτό (θα μπορούσε να είναι ένα μικρό κατσαβίδι ή ένα καρφί) και μετά το μολύβι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε στα ιδια συμπερασματα ειμαι και εγω.Το θεμα ειναι οτι τρεμω μη και γαμ^$@ τι μητρικη και κλαιγομαι μετα ,που λεφτα για αλλη,γιαυτο σκεφτομαι να το παω σε καποιον που το εχει ξανακανει,αμα ειναι να δωσω ενα 40αρι χαλαλι ,απτο να μου βγει η ψυχη.....ευχαριστω παντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την στιγμή που το pin είναι ήδη bent, άρα δεν κάνει επαφή με την CPU, μεγαλύτερη ζημιά δεν πρόκειται να κάνεις. Το πολύ-πολύ να σπάσει τελείως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα σπάσει -> πέταμα  :fear:

 

Βγάλε μια φωτογραγία πριν βγάλεις τα καλώδια για να θυμάσε τι θέση έχει το κάθε ένα .

Νομίζω δεν είναι έτσι. Υπάρχουν διαφόρων λογής pins. Υπάρχουν της γείωσης, εφεδρικά pins για μελλοντική χρήση, primary και secondary. Αν μιλάμε για primary ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύουν. Τα secondary εξαρτάται την δουλειά που εκτελούν (κάτι τέτοιο πρέπει να είναι το δικό του). Με μια λιγότερη γείωση δεν έγινε και τίποτα και με τα εφεδρικά σιγά μην ενεργοποιήσουν κάτι καινούριο στο μέλλον. Εδώ κάθε 2 χρόνια βγάζουν καινούριο socket...

 

Και από την στιγμή που είναι ήδη bent ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΦΗ, είτε υπάρχει έτσι είτε κοπεί το ίδιο και το αυτό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα εγω θα κανω μια γυρα στα μαγαζια να δω τι θα μου πουνε και αμα ειναι affordable θα το παω εκει.Αλλιως θα πω ενα φιλο να με βοηθησει να βγαλω τι μητρικη και να το προσπαθησω.tnx for the response.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως και να έχει επειδη όπως το περιγράφεις είναι αρκετα στραβωμένο το Pin Κανεις δε προκειται να σου εγγυηθει 100% ότι δε θα σπασει το πιν. Θα σου πουν εαν σπασει δε φερουμε ευθυνη..

Απο κει και περα οπως τα ειπαν είναι ..Αναλογως το pin πιθανως και σπασμενο να ειναι να μην εχεις κανενα θεμα..

Πάντως με τα pin Που βάζει η Intel Πάνω στις μητρικές (τα οποία μάλιστα δεν είναι κάθετα ) εαν εχεις στραβωμενο Pin ειναι δυσκολα τα πραγματα..

Σιγουρα πολυ πιο δυσκολα από το να διορθωσεις ενα Pin που ειναι πάνω στον επεξεργαστή και κάθετο (Ισιωνει ευκολα με πιστωτική καρτα κλπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτομουνα σε καποια φαση να βαλω παραπανω μνημη ωστε να μην εχω ιδιαιτερο προβλημα,και ηθελα να ρωτησω ,εχω 3χ2 gb kai η μητρικη εχει 6 θηκες για την ραμ,3 μπλε και 3 ενα αλλο χρωμα γινεται να βαλω αλλες 3? η κατι τετιο τελος παντων?(τωρα δεν εχω ψαχτει σε αυτο το θεμα και κατα πασα πιθανοτητα λεω οτι νανε αλλα μη κραξετε B) )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...