theodf Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα, οτάν κάνω ανάβαση(ανηφόρες με μεγάλη κλίση) με το ποδήλατο νιώθω μια μικρή ενοχλήση κατα την διάρκεια στο αριστερό γόνατο, μόνο τότε όμως. Τι φταίει; Έχω ένα παλιό κουρσάκι χωρίς spd Η αλήθεια είναι πως έχει βαρύ πάτημα αφου έχει δισκοβραχίωνα μπροστά 52-48. Σοτ θέμα σέλα δεν έχω τσεκάρει βέβαια αν πρέπει να την πάω λίγο πίσω και να την σηκώσω.
traganeus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Αν σου συμβαίνει να σε πονάνε το ή τα γόνατά σου όταν κάθεσαι αρκετή ώρα καθιστός. Ειδικά σε κινηματογράφο που δεν μπορείς και να τα τεντώσεις και μόλις πας να σηκωθείς πονάνε παίζει να έχει και χονδροπάθεια επιγονατίδας. Αυτά μου τα είπε ο ορθοπεδικός που πήγα γιατί είχα και εγώ πόνους. Σαν εξέταση ο συγκεκριμένος με έβαλε να κάνω κάθισμα να κρατηθώ τέρμα κάτω 2-3 δευτερόλεπτα και να σηκωθώ πάλι. Τα γόνατά μου έκαναν κράκα κρούκα σα να σπάς καλάμια!!!! Το θέμα είναι οτι χρειάζεσαι ορθοπεδικό οπωσδήποτε, γιατί αν έχεις χονδροπάθεια μου είπε οτι δεν είναι ότι καλύτερο το ποδήλατο....
Tilemaxx Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Συνήθως στο πιο αδύναμο πόδι (στους περισσότερους το αριστερό), οι σύνδεσμοι στο γόνατο είναι πιο χαλαροί και αγύμναστοι, οπότε γι' αυτό ενδέχεται να υπάρχουν ενοχλήσεις εκεί. Το λέω γιατί το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα, αλλά δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, είναι καθαρά προσωπική και υποθετική η διαπίστωση μου.
Haldol Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Για όνομα του θεού, 52-48; Τόσο βαρύ δεν έχουν ούτε επαγγελματίες κουρσάδες! Αλλάζεις δισκοβραχίονα άμεσα σε 53-39 ή τέλος πάντων κάτι λιγότερο βάρβαρο. Τι κασέτα έχεις; Μην ακούσω κάνα 11-21 και φρίξω, θα σε στείλω ν' αλλάξεις κι αυτήν! Επίσης, ελέγχεις ύψος σέλας (κυρίως) και γενικά κάνεις ένα "fitting" στο ποδήλατο. Πρέπει το ύψος της σέλας να είναι τέτοιο ώστε όταν το πόδι σου είναι στο κάτω νεκρό σημείο να είναι "σχεδόν" τεντωμένο, με μια πολύ μικρή κλίση, π.χ. φαντάσου τους δείκτες ενός ρολογιού όταν δείχνουν 1.30! Σχεδόν πάντα φταίει το ύψος της σέλας για τους πόνους στα γόνατα, αλλά όταν μου λες ότι έχεις 52-48 δισκοβραχίονα (!!!) δε θέλει πολύ σκέψη. Τον αλλάζεις ΧΤΕΣ, κυριολεκτώ, είναι επικίνδυνος για τα γόνατά σου! 2
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 ύψος σέλας κατάλληλο μέγεθος ποδηλάτου για το σωματότυπό σου σωστά τα πέλματα στα πηδάλια, μην ποδηλατείς με τα δάκτυλα, μην ανοίγεις τα γόνατα προς τα έξω Πολύ καλές συμβουλές Ξεκουράσου Επίσης: Knees Cycling, done properly, is much less stressful to the knees than many other aerobic activities, since there's no impact involved. Nevertheless, knee injuries do occur, usually as a result of poor technique or position. Gear SelectionA principal cause of knee problems is over-stress as the result of using too high a gear. For more on this, see my article on Gear Shifting. Saddle HeightAnother common cause of knee problems is incorrect saddle adjustment, particularly if the saddle is too low. See my article on Saddles for more details on this. Cleat AdjustmentSome knee problems result from incorrect placement of shoe cleats. Everybody has a natural angle that each of their feet prefers to be at; some are duck-footed, some are pigeon-toed, whatever. When you walk or ride with plain pedals, your foot assumes this angle, and everything is hunky-dory. If you use cleated shoes and matching pedals, it is important that the cleat is adjusted so as to permit your foot to be at its natural angle. If your cleats are misadjusted, the resulting twist on your lower leg will affect the alignment of the knee joint, and cause serious problems. This is less of an issue if you ride pedals with "float" (limited rotational freedom) in the cleat attachment. Most newer clipless pedals offer at least some float. The N.E.C.A. Fit-Kit © includes a cleat adjustment procedure called the "R.A.D." (Rotational Adjustment Device) which is very worthwhile for "problem" cleat fittings. Lateral Movement--ChondromalaciaThe knee joint is basically a ball-and-socket joint, with the ball at the bottom of the femur and the socket at the top of the shinbone. A common cycling-related injury is called "chondromalacia", and has to do with irritation of the cartilage pad in the "socket" which provides lubrication for this joint. Reputedly, an edge of this cartilage can get turned up and dog-eared, causing irritation and inflamation. Chondromalacia is often blamed on lateral movement of the joint, and a common prescription is to strengthen the quadriceps muscles which run along the front of the thigh and along side the front of the kneecap. It is these muscles which provide lateral positioning for the joint. The usual exercise prescribed for this is to sit in a chair with one leg at a time held out straight, unsupported. Sometimes it is suggested to place a pillow or other weight on the foot for this exercise. Something the doctors don't seem to think of suggesting, but which really helped me a lot, is to make a concious effort to avoid lateral knee movement during the pedal stroke. Watch your knees as you ride (in a low-traffic setting!) They should move up and down as you pedal, with no sideward motion. Many cyclists have a sideways hitch in their pedaling motion, which I believe is a major contributor to chondromalacia. If you pay occasional attention to this, it doesn't take long to train yourself to keep the knees in line. Long CranksThe longer your cranks are, the farther your knees will have to flex on each stroke. Different riders will have different amounts of flexibility in this regard, but riding with longer cranks than you are used to can definitely cause problems.
nemesiskp Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Πρωτα απο ολα φτιαχνεις την σελα.Οτι ειπαν τα παιδια.Την σηκωνεις τοσο ωστε οταν ο βραχιωνας ειναι καθετος στο πατωμα το ποδι σου να ειναι σχεδον τεντωμενο ή οταν πατας με την φτερνα να ειναι τεντωμενο.Επισης οταν ειναι οριζοντια με το πατωμα η ακρη του γονατου σου πρεπει νοητα να περναει απο το κεντρο του πεταλιου.Αν οχι φτιαξε την σελλα μπρος πισω.Αν και παλι δεν γινεται σημαινει λαθος μεγεθος δισκοβραχιωνα που σημαινει λαθος μεγεθος ποδηλατου. Δευτερον,αλλαζεις πατημα.Δεν ειναι γραναζωμα αυτο που εχεις. Αν ολα συνεχισουν πας σε γιατρο,αν και πονος στα γονατα σημαινει χαμηλα τοποθετημενη σελα. Οταν φτιαξεις σωστα την σελα,δεν θα μπορεις να πατησεις κατω ή εστω θα πατας με τις μυτες τον ποδιων σου οριακα.Μην το φοβηθεις,ετσι ειναι το σωστο.
leftermann Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Γίνε αν θες λίγο πιο συγκεκριμένος για την ενόχληση που έχεις. Πόνος; Πού ακριβώς; Στιγμιαίος; Διαρκεί; Παραμένει και μετά την βόλτα σου, όταν ξεκουραστείς;Επίσης, διαβάζω το σπόηλερ του Φύσικζ. Lateral Movement--Chondromalacia The knee joint is basically a ball-and-socket joint, with the ball at the bottom of the femur and the socket at the top of the shinbone. A common cycling-related injury is called "chondromalacia", and has to do with irritation of the cartilage pad in the "socket" which provides lubrication for this joint. Reputedly, an edge of this cartilage can get turned up and dog-eared, causing irritation and inflamation. Chondromalacia is often blamed on lateral movement of the joint, and a common prescription is to strengthen the quadriceps muscles which run along the front of the thigh and along side the front of the kneecap. It is these muscles which provide lateral positioning for the joint. The usual exercise prescribed for this is to sit in a chair with one leg at a time held out straight, unsupported. Sometimes it is suggested to place a pillow or other weight on the foot for this exercise. Something the doctors don't seem to think of suggesting, but which really helped me a lot, is to make a concious effort to avoid lateral knee movement during the pedal stroke. Watch your knees as you ride (in a low-traffic setting!) They should move up and down as you pedal, with no sideward motion. Many cyclists have a sideways hitch in their pedaling motion, which I believe is a major contributor to chondromalacia. If you pay occasional attention to this, it doesn't take long to train yourself to keep the knees in line. εδώ μάλον τα έχει κάνει λίγο σαλάτα το τύπος, αλλά κρατάω μια επιφύλαξη μέχρι να ξεσκονίσω τα βιβλία μου, με την πρώτη ευκαιρία. Long Cranks The longer your cranks are, the farther your knees will have to flex on each stroke. Different riders will have different amounts of flexibility in this regard, but riding with longer cranks than you are used to can definitely cause problems. αυτό είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό, και, καθώς έχει λίγο καιρό που ψάχνομαι για αγορά ποδηλάτου όντας άσχετος και διαβάζω φόρα και άρθρα κλπ, απορούσα που δεν το είδα πουθενά: όλοι λένε για το σωστό ύψος της σέλας, κανείς δεν λέει πουθενά ότι δεν είναι μόνο αυτό που καθορίζει την τροχιά κίνησης του γόνατος, αλλά και το ύψος αυτών των ματζαφλαριών, cranks, πώς διάλο τα λένε ελληνικά. Cranks είναι αυτά που μπαίνουν τα πετάλια και πατάμε πάνω, οι βραχίονες, σωστά; Αν αυτά είναι πολύ μεγάλα, τότε η όλη ρύμιση του ύψους της σέλας πάει περίπατο. Ωπ ωπ, με πρόλαβε ο άνωθεν ποδηλατόβιος Δισκοβραχίονες λοιπόν. Το μέγεθός τους πάει με το μέγεθος του ποδηλάτου; Του σκελετού δηλαδή;
theodf Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε στο θέμα. Σήμερα το πρώι τσέκαρα ύψος σέλας αλλά και το μπρος -πίσω της και είναι όλα εντάξει. Αν σου συμβαίνει να σε πονάνε το ή τα γόνατά σου όταν κάθεσαι αρκετή ώρα καθιστός. Ειδικά σε κινηματογράφο που δεν μπορείς και να τα τεντώσεις και μόλις πας να σηκωθείς πονάνε παίζει να έχει και χονδροπάθεια επιγονατίδας. Αυτά μου τα είπε ο ορθοπεδικός που πήγα γιατί είχα και εγώ πόνους. Σαν εξέταση ο συγκεκριμένος με έβαλε να κάνω κάθισμα να κρατηθώ τέρμα κάτω 2-3 δευτερόλεπτα και να σηκωθώ πάλι. Τα γόνατά μου έκαναν κράκα κρούκα σα να σπάς καλάμια!!!! Το θέμα είναι οτι χρειάζεσαι ορθοπεδικό οπωσδήποτε, γιατί αν έχεις χονδροπάθεια μου είπε οτι δεν είναι ότι καλύτερο το ποδήλατο.... Δέν έχω τέτοια θέματα ,ευτυχώς.Μόνο σε πολύ ζόρικες ανηφόρες νιώθω μια μικρή ενόχληση στο αριστερό γόνατο κατα την διάρκεια της ανάβασης. Τον πόνο τον νιώθω στο αριστερό γόνατο στην εσωτερική μεριά.Όταν το νιώθω είναι σε περιπτώσεις μεγάλης κλίσης ανηφόρας και μόνο κατα την διαρκεια. Αν πες, σταματήσω απότομα εκεινη τη στγμή δεν ποναώ , ούτε μετά από την προπόνηση. Για όνομα του θεού, 52-48; Τόσο βαρύ δεν έχουν ούτε επαγγελματίες κουρσάδες! Αλλάζεις δισκοβραχίονα άμεσα σε 53-39 ή τέλος πάντων κάτι λιγότερο βάρβαρο. Τι κασέτα έχεις; Μην ακούσω κάνα 11-21 και φρίξω, θα σε στείλω ν' αλλάξεις κι αυτήν! Επίσης, ελέγχεις ύψος σέλας (κυρίως) και γενικά κάνεις ένα "fitting" στο ποδήλατο. Πρέπει το ύψος της σέλας να είναι τέτοιο ώστε όταν το πόδι σου είναι στο κάτω νεκρό σημείο να είναι "σχεδόν" τεντωμένο, με μια πολύ μικρή κλίση, π.χ. φαντάσου τους δείκτες ενός ρολογιού όταν δείχνουν 1.30!Σχεδόν πάντα φταίει το ύψος της σέλας για τους πόνους στα γόνατα, αλλά όταν μου λες ότι έχεις 52-48 δισκοβραχίονα (!!!) δε θέλει πολύ σκέψη. Τον αλλάζεις ΧΤΕΣ, κυριολεκτώ, είναι επικίνδυνος για τα γόνατά σου! όλα τα άλλα είναι κομπλέ από ρυθμίσεις, τώρα θα σε γελάσω δεν ξέρω τι κασέτα έχω πίσω γιατί είναι και παλιό το ποδήλατο.
nemesiskp Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Ωπ ωπ, με πρόλαβε ο άνωθεν ποδηλατόβιος Δισκοβραχίονες λοιπόν. Το μέγεθός τους πάει με το μέγεθος του ποδηλάτου; Του σκελετού δηλαδή; Κατα κυριο λογο ναι.Αλλο μεγεθος δισκοβραχιωνα εχει το xl μεγεθος ενος σκελετου και αλλο το medium.Λογικο γιατι αλλα ποδια εχει ο 1,90 και αλλα ο 1,75. Φιλε ssj3 εισαι σιγουρος για την σελα;Αυτο με τον οριζοντιο που σου ειπα θελει ενα βαριδι δεμενο σε κλωστη για να το δεις,με το ματι το χανεις.Μια φωτο με εσενα πανω στο ποδηλατο σε σταση ποδηλασιας θα βοηθουσε πολυ.Βαλε καποιον να σε βγαλει φωτο.Επισης εισαι σιγουρος οτι το μεγεθος του ποδηλατου ειναι σωστο; Ειδικα σε εσας τους κουρσαδες οι σταση στο ποδηλατο ειναι παρα πολυ σημαντικη,γιατι πεταλαρετε συνεχως ενω εισαστε στην ιδια θεση.Εμεις του βουνου δεν εχουμε τοσο προβλημα,διοτι αλλαζουμε συνεχως θεσεις πανω στο ποδηλατο.Αλλη θεση εχεις οταν κατεβαινεις μονοπατι,αλλη οταν ανεβαινεις γκρεμο,αλλη οταν κατεβαινεις δασικο. Παντως αν ολα ειναι σωστα και το μεγεθος του ποδηλατου σωστο,εχεις προβλημα στο γονατο και το βαρυ πατημα που εχεις το επιβαρυνει.
theodf Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Να ζητήσω συγγνώμη από όλους αλλά έκανα λάθος,ο δισκοβραχίωνας μπροστά είναι 52-41.Και πάλι χίλια συγγνώμη.
leftermann Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Τον πόνο τον νιώθω στο αριστερό γόνατο στην εσωτερική μεριά.Όταν το νιώθω είναι σε περιπτώσεις μεγάλης κλίσης ανηφόρας και μόνο κατα την διαρκεια. Αν πες, σταματήσω απότομα εκεινη τη στγμή δεν ποναώ , ούτε μετά από την προπόνηση. Οπότε, και με δεδομένο αυτό που λένε τα παιδιά που κατέχουν το ποδήλατο, ότι δηλαδή ταλαιπωρείσαι πολύ λόγω λάθος εξοπλισμού και ίσως και ρυθμίσεων, δεν νομίζω ότι 'εχει κάτι να ψάξεις στο γόνατο προς το παρόν. Μάλλον ψάξε το ποδήλατο Αν ο πόνος χειροτερέψει, αν παραμένει όταν σταματάς την (πολύ έντονη) άσκηση, αν αρχίσει να σε ενοχλεί και σε ηπιότερη άσκηση, μάλλον θα πρέπει να το ψάξεις. Κατα κυριο λογο ναι.Αλλο μεγεθος δισκοβραχιωνα εχει το xl μεγεθος ενος σκελετου και αλλο το medium.Λογικο γιατι αλλα ποδια εχει ο 1,90 και αλλα ο 1,75. μάλλον γι αυτό δεν το έβλεπα πουθενά... Το σωστό μέγεθος βραχίονα περιλαμβάνεται στο σωστό μέγεθος ποδηλάτου... Πάντως σε δύο άτομα ίδιου ύψους δεν είναι σίγουρο ότι ταιριάζει το ίδιο ποδήλατο, ως προς το μέγεθος του δισκοβραχίονα.
nemesiskp Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Πάντως σε δύο άτομα ίδιου ύψους δεν είναι σίγουρο ότι ταιριάζει το ίδιο ποδήλατο, ως προς το μέγεθος του δισκοβραχίονα. Εδω δεν ειναι σιγουρο εαν ταιριαζει το ιδιο μεγεθος ποδηλατου οχι ο δισκοβραχιονας.Μπορει να εχουμε ιδιο υψος,αλλα εγω να εχω κοντα ποδια και μακρυ κορμο,ενω εσυ το αντιθετο. Εγω ας πουμε με τον ξαδερφο μου εχουμε ideal boommax και zig zag αντιστοιχα,και τα δυο large που σημαινει ακριβως ο ιδιος σκελετος με αλλα αυτοκολητα και χρωμα.Ο ξαδερφος μου στο zig zag εχει χαμηλοτερα την σελα απο οτι εγω στο boommax αλλα εχει αφησει μαμα τον λαιμο του τιμονιου(9 εκατοστα).Εγω εχω μακρυτερα ποδια,οποτε σηκωσα την σελα πιο ψηλα,αλλα το τιμονι με χαλαγε,οποτε εβαλα 7 εκατοστα λαιμο για να το φερω στα μετρα μου.Και οι δυο εχουμε υψος 1,81 περιπου και ειμασταν αναμεσα σε medium και large,αλλα το πρωτο μας φαινοταν σαν να καβαλαγες παιδικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα