Baslir Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Τη σιγουριά σου. Και μάλιστα για ένα θέμα που όλοι όσοι έχουν τοποθετηθεί, είτε αρνούνται αυτό που περιγράφεις είτε αναφέρουν πως αυτά τα θέματα θα διευθετηθούν με προεδρικό διάταγμα. Υπάρχουν πολλά σημεία που υστερεί το νομοσχέδιο (έχω γράψει την άποψη μου στην αρχή του παρόντος θέματος), αλλά η συγκεκριμένη κριτική και μάλιστα χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση, είναι άδικη και σίγουρα συντεχνιακή. ΥΓ ευχαριστώ που έγραψες στα αγγλικά, με βοήθησε να καταλάβω. Περιγράφω 2 σχολές με διαφορετικό αντικείμενο. Δεν είπα ότι είμαι ενάντια στις συγχωνεύσεις ή και στις καταργήσεις σχολών. Αντιθέτως πιστεύω πως πολλά ΤΕΙ και ΑΕΙ πρέπει να κλείσουν και κάποια να συγχωνευτούν. Η συγκεκριμένη συγχώνευση είναι τελείως άκυρη και η αντιπρόταση είναι απλή: Να μην γίνει συγχώνευση. Δηλαδή αν αποφάσιζαν να συγχωνεύσουν τους Μηχανολόγους με τους Ηλεκτρολόγους του πολυτεχνείου, εσύ θα συμφωνούσες? Σιγά μην συγχωνεύσουν και τη Νομική με τη Ιατρική φτιάχνονται 2 ροές, με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων των υποψήφιων Ιατροδικαστών. Υ.Γ. Για να το καταλάβεις το έκανα, αφού πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα στους αδαείς.
Meraklis56 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 http://www.ipetitions.com/petition/it-teithe/ Βοηθήστε και ένα αστείο βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=GQI8A-I8vdg
Baslir Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ένα τμήμα, ένας κορμός, δύο κατευθύνσεις (software - hardware) Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, δεν έχεις ιδέα για το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Πληροφορικής και των Η/Υ.Σ. Αν έχεις σχέση με τον τεχνολογικό κλάδο, ρίξε μία ματιά στα 2 προγράμματα σπουδών και θα καταλάβεις γιατί δεν στέκει αυτό που γράφεις.
Typhoon Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 2ον! μιλάει για ξένα-διεθνή πρότυπα, βάση αυτών έγινε ο εξορθολογισμός, ΜΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΞΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ! Δηλαδή ότι σκουπίδια αφήνουν απ' έξω τα παίρνουμε εμείς??? Μα έλεος δηλαδή... Όπως λέει και ένας συναδελφός μου: Riiiiiiiiight...... Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, δεν έχεις ιδέα για το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Πληροφορικής και των Η/Υ.Σ. Αν έχεις σχέση με τον τεχνολογικό κλάδο, ρίξε μία ματιά στα 2 προγράμματα σπουδών και θα καταλάβεις γιατί δεν στέκει αυτό που γράφεις. Εμένα που έχω μια ιδέα δεν μου φαίνεται τόσο ανέφικτο...Δεν λέω ότι θα γίνει απαραίτητα σωστά η ένωση, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα εφαρμόσιμη και αν γίνει σωστά θα προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες στους φοιτητές και των 2 τμημάτων από ότι έχουν με την τρέχουσα κατάσταση. 1
Baslir Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Όπως λέει και ένας συναδελφός μου: Riiiiiiiiight...... Εμένα που έχω μια ιδέα δεν μου φαίνεται τόσο ανέφικτο...Δεν λέω ότι θα γίνει απαραίτητα σωστά η ένωση, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα εφαρμόσιμη και αν γίνει σωστά θα προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες στους φοιτητές και των 2 τμημάτων από ότι έχουν με την τρέχουσα κατάσταση. Ρε Typhoon, μία συγχώνευση με τμήμα Ηλεκτρονικής ή ακόμη πιο κοντά Αυτοματισμού θα την δεχόμουν ευχαρίστως. Με την Πληροφορική ξεφεύγει τελείως το θέμα. Από το 1ο έτος, οι 2 σχολές έχουν τελείως διαφορετικές ακαδημαϊκές κατευθύνσεις. Ειδικά εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από τους υπόλοιπους χρήστες που απλά βλέπουν λέξεις Hardware και Software χωρίς να έχουν ελάχιστη ιδέα του προγράμματος σπουδών.
NemeSis1990 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δεν άκουσα κανέναν σας να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ να μην καταργηθεί η βάση του 10! Πως μετά τα ΤΕΙ του ΚΩΛΟΥ που μπαίνεις με κάτω από τη βάση να τα πάρουν στα σοβαρά; Ναι, επέλεξες το ΤΕΙ με 6000 μόρια επειδή αυτό σου άρεσε και δεν ήθελες κάτι άλλο... suuuureeee.... Λες και τώρα το πτυχίο έχει αξία αν είναι τουριστικών επιχειρήσεων ή διοίκησης επιχειρήσεων ή μάρκετινγκ... Στο κάτω κάτω θα έχει κατευθύνσεις μέσα στην σχολή άρα πάλι θα έχεις μια μεγαλύτερη εξειδίκευση. Καταλαβαίνετε ότι η χώρα μας έχει πιο πολλές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων απ' ότι επιχειρήσεις; Όλες αυτές οι σχολές άνοιξαν μόνο για πολιτικά συμφέροντα και καμιά σχέση δεν έχουν με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Ως αναφορά τα ΤΕΙ της πληροφορικής, αφού ξέρετε ότι το πτυχίο είναι "για τα μάτια του κόσμου", ότι θα μάθει κανείς (software-hardware) θα το μάθει μέσα από προσωπική δουλειά και δεν θα τον σώσει ένα χαρτί. Είναι δυνατόν να έχει ΤΕΙ η Ιεράπετρα; Για ψάξτε στον χάρτη να δείτε που είναι... Τέλος Θεού αρχή Αλλάχ! Να μην κλείσει δηλαδή; Αν υπάρχει αδικία είναι για τις σχολές του ΠΑΜΑΚ και όχι για τα ΑΤΕΙ (το "Α" σας μάρανε) που μάλλον θα χάσουν επαγγελματικά δικαιώματα και όχι για αυτούς που θα μετακομίσουν. Και μη μου πει κανείς Λογιστική Θεσ/νίκη ότι η Σέρρες δεν είναι για αυτόν. Να λέτε ευχαριστώ που δεν σας στέλνουν Καβάλα. Δεν υπάρχει φράγκο, χρεοκοπήσαμε Το κράτος πάει κατά διαόλου και όλοι κοιτάνε την ΠΑΡΤΥ τους και τα συντεχνιακά προτερήματα. Αυτά πρέπει να τελειώσουν αλλιώς ζήτω που καήκαμε. Εσείς είστε οι πρώτοι στόχοι, διαφορετικά ας περνούσατε σε ΑΕΙ της προκοπής ή σε ΤΕΙ με ΣΑΦΗ τίτλο και πρόγραμμα σπουδών και όχι σε ΤΕΙ στο άνω Κολοκοτρωνίτσι. Με λίγα λόγια, το σχέδιο Αθηνά βρίσκετε σε καλή πορεία, ευελπιστώ στην συνέχεια να διορθωθούν οι όποιες πραγματικές αδικίες.
Baslir Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ως αναφορά τα ΤΕΙ της πληροφορικής, αφού ξέρετε ότι το πτυχίο είναι "για τα μάτια του κόσμου", ότι θα μάθει κανείς (software-hardware) θα το μάθει μέσα από προσωπική δουλειά και δεν θα τον σώσει ένα χαρτί. Μηδενιστικές απόψεις ανθρώπων που ακούν hardware και το μυαλό τους πάει μόνο στον τεχνικό του Πλαισίου. Στα υπόλοιπα συμφωνώ σε γενικές γραμμές.
insomniaK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ο nemesis1990 είναι το παράδειγμα της αποτυχίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οσο για αυτό που λέει ο baslr με κάλυψε ο typhoon και τονίζω αυτό που θεωρώ σημαντικό: αντί να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με άρνηση, ας τα δούμε ως ευκαιρίες. Το μοναδικό που επιτυγχάνεται αυτήν τη στιγμή είναι καθυστέρηση, 45 μέρες (40 πια) είναι πολύ σύντομο διάστημα για διαβούλευση, καταγράψτε τις ιδέες σας και τα σχόλια σας και προσπαθήστε να είναι μέρος του νόμου. 2
Baslir Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ο nemesis1990 είναι το παράδειγμα της αποτυχίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οσο για αυτό που λέει ο baslr με κάλυψε ο typhoon και τονίζω αυτό που θεωρώ σημαντικό: αντί να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με άρνηση, ας τα δούμε ως ευκαιρίες. Το μοναδικό που επιτυγχάνεται αυτήν τη στιγμή είναι καθυστέρηση, 45 μέρες (40 πια) είναι πολύ σύντομο διάστημα για διαβούλευση, καταγράψτε τις ιδέες σας και τα σχόλια σας και προσπαθήστε να είναι μέρος του νόμου. Νομίζω όμως πως και το point μου είναι ξεκάθαρο. Δεν διαφωνούμε σε γενικές γραμμές, είμαι κι εγώ υπέρ των λογικών συγχωνεύσεων και του νοικοκυρέματος της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Για να μην το κουράσω άλλο με την Πληροφορική και τα Η/Υ.Σ παραθέτω τις 2 ιστοσελίδες με το πρόγραμμα σπουδών και όποιος θέλει μπορεί βγάλει τα συμπεράσματα του, για τη συγκεκριμένη συγχώνευση: ΤΕΙ Πληροφορικής: http://www.cs.teiath.gr/%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD/ και η άθλια σελίδα των Η/Υ.Σ: http://platon.teipir.gr/new/ecs/index.html
NemeSis1990 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ο nemesis1990 είναι το παράδειγμα της αποτυχίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εύχομαι να σε στείλουν σε ΤΕΙ στο Νευροκόπι να βάλεις μυαλό. Αφιερωμένο: http://www.youtube.com/watch?v=gdaOyFFBXZo
nikalias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ας κάνουμε μια αναφορά και το Επίδομα μετακόμισης που θα δοθεί με βάση τα οικονομικά κριτήρια που έχουν ήδη και δεν θα ξεπερνά τα 150 ευρώ . Προσωπικά , θα ήθελα να δημιουργηθεί μια υπηρεσία [ πρέπει να υπάρχει αλλά δεν γνωρίζω ] οι οποία θα βοηθάει τους φοιτητές για την στέγαση και την εύρεση εργασίας στην εκάστοτε περιοχή . Οι ιδιοκτήτες σπιτιών ελπίζω να δείξουν φιλότιμο και να μην κινηθούν με τους νόμους της αγοράς και οι τιμές να κυμανθούν σε λογικά πλαίσια .
insomniaK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 @Nemesis Whatever... Να σαι καλά αδερφέ. 1
nikalias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Από τα πρακτικά του ΤΕΙ Λάρισας [ Τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ] -----> Site: http://www.teilar.gr/dbData/News/pr-dc9b8483.pdf">λινκ
panosno1com Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δεν άκουσα κανέναν σας να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ να μην καταργηθεί η βάση του 10! Πως μετά τα ΤΕΙ του ΚΩΛΟΥ που μπαίνεις με κάτω από τη βάση να τα πάρουν στα σοβαρά; Ναι, επέλεξες το ΤΕΙ με 6000 μόρια επειδή αυτό σου άρεσε και δεν ήθελες κάτι άλλο... suuuureeee.... -Nαι φιλαράκο μου,εμενα αυτό μου αρεσε με τα 6.000 μορια. Δεν ηθελα να γινω γιατρος ή δικηγορος ή ευελπις. Λες και τώρα το πτυχίο έχει αξία αν είναι τουριστικών επιχειρήσεων ή διοίκησης επιχειρήσεων ή μάρκετινγκ... Στο κάτω κάτω θα έχει κατευθύνσεις μέσα στην σχολή άρα πάλι θα έχεις μια μεγαλύτερη εξειδίκευση. -Αφου ανέφερες τα τουριστικα , σβηνουν τον τουρισμο απο τον χάρτη ,μένουν μόλις 2 ΤΕΙ Καταλαβαίνετε ότι η χώρα μας έχει πιο πολλές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων απ' ότι επιχειρήσεις; Όλες αυτές οι σχολές άνοιξαν μόνο για πολιτικά συμφέροντα και καμιά σχέση δεν έχουν με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. -Σαφώς, το κατανοω αυτό ,αλλα το Σχεδιο Αθηνα δε το υπολογιζει αυτο . Πως πας κα μου βαζεις Επιχειρηματικο υσχεδιασμου και πληροφοριακων συστηματων στην ΣΤΕΦ ως μηχανικοι υπολογιστων; ΠΩς παιρνεις απο τη Πατρα να πας στο Μεσολογγι τοσους πολλους φοιτητες; Ως αναφορά τα ΤΕΙ της πληροφορικής, αφού ξέρετε ότι το πτυχίο είναι "για τα μάτια του κόσμου", ότι θα μάθει κανείς (software-hardware) θα το μάθει μέσα από προσωπική δουλειά και δεν θα τον σώσει ένα χαρτί. Είναι δυνατόν να έχει ΤΕΙ η Ιεράπετρα; Για ψάξτε στον χάρτη να δείτε που είναι... Τέλος Θεού αρχή Αλλάχ! Να μην κλείσει δηλαδή; Αν υπάρχει αδικία είναι για τις σχολές του ΠΑΜΑΚ και όχι για τα ΑΤΕΙ (το "Α" σας μάρανε) που μάλλον θα χάσουν επαγγελματικά δικαιώματα και όχι για αυτούς που θα μετακομίσουν. Και μη μου πει κανείς Λογιστική Θεσ/νίκη ότι η Σέρρες δεν είναι για αυτόν. Να λέτε ευχαριστώ που δεν σας στέλνουν Καβάλα. Δεν υπάρχει φράγκο, χρεοκοπήσαμε Το κράτος πάει κατά διαόλου και όλοι κοιτάνε την ΠΑΡΤΥ τους και τα συντεχνιακά προτερήματα. Αυτά πρέπει να τελειώσουν αλλιώς ζήτω που καήκαμε. Εσείς είστε οι πρώτοι στόχοι, διαφορετικά ας περνούσατε σε ΑΕΙ της προκοπής ή σε ΤΕΙ με ΣΑΦΗ τίτλο και πρόγραμμα σπουδών και όχι σε ΤΕΙ στο άνω Κολοκοτρωνίτσι. -Διοικηση τουριστικων επιχειρησεων , ποια η ασάφεια; Λογιστικης , Εμποριας και διαφημισης , ποια η ασάφεια; -ανω κολοκοτρωνιτσι η Πατρα δεν νομιζω. Με λίγα λόγια, το σχέδιο Αθηνά βρίσκετε σε καλή πορεία, ευελπιστώ στην συνέχεια να διορθωθούν οι όποιες πραγματικές αδικίες. -Το σχεδιο Αθηνα δεν εχει καμια ακαδημαϊκη υπόσταση. Πιο πολυ για μικροπολιτικα συμφεροντα ή αλλου ειδους συμφεροντα πλην της οποιας Εκπαιδευσης υπαρχει στην χωρα μας.
NemeSis1990 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε δεν έχουμε λεφτά το καταλαβαίνεις; Μικροπολιτικά συμφέροντα υπήρξαν όταν έγιναν αυτές οι σχολές Και αν έβγαλες 6000 μόρια θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε μόνο και να το λες. Δεν σου αξίζει τριτοβάθμια εκπαίδευση, πάνε γίνε ταξιτζής. Όταν το κάθε λάχανο μπαίνει σε πανεπιστήμια και θέλει να λέγετε και επιστήμονας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα