Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε Baslir αυτή είναι η σελίδα του ΗΥΣ http://hys.teipir.gr/ και αυτή εδω η σελίδα που χρησιμοποιείται απο Καθηγητές/Σπουδαστές http://electra.teipir.gr/main_page.php

Η συγκεκριμένη που παρέθεσες είναι εκτός λειτουργίας για μία 5ετία τουλάχιστον (και ναι, είναι άθλια)

Φίλε Νέμεσις αυτοαναιρείσαι κάθε δέυτερη σειρά που γράφεις, δεν γίνεται να σε πάρει κανεις στα σοβαρα

Kαι η απόφαση της Γεν. Συνέλευσης για το σχέδιο "Αθηνά": http://electra.teipir.gr/modules/module_noticeboard_files_download.php/%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9F_%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91-3_(1)._doc.docx?ModuleCode=2&FileID=642

Πάντως, οι καθηγητές υπονόησαν οτι έχουν έρθει σε προχωρημένες επαφές με τους καθηγητές του τμήματος Αυτοματισμού και οτι θα προωθήσουν την εναλλακτική της δημιουργίας τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Αυτοματισμού με κατευθύνσεις ανάλογες του περιεχομένου των 2 σχολών.

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε δεν έχουμε λεφτά το καταλαβαίνεις; Μικροπολιτικά συμφέροντα υπήρξαν όταν έγιναν αυτές οι σχολές  Και αν έβγαλες 6000 μόρια θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε μόνο και να το λες. Δεν σου αξίζει τριτοβάθμια εκπαίδευση, πάνε γίνε ταξιτζής.

Όταν το κάθε λάχανο μπαίνει σε πανεπιστήμια και θέλει να λέγετε και επιστήμονας...

Εσύ αγορίνα μου και 19500 να έβγαλες άνθρωπος δεν γίνεσαι. Κομπλεξικός και αντικοινωνικός θα είσαι πάντα....

• Like 3
Δημοσ.

Καιρός ήταν. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Ένα ΤΕΙ ανα κατσικοχώρι, και εισακτέοι με λιγοστά μόρια που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα και δημιουργούν σχολές-φαντάσματα. Όλα αυτά για τους γνωστούς λόγους. Βέβαια θα μου πείτε: "τι φταίνε οι φοιτητές". Να δούμε λίγο τι ψήφισαν όλοι αυτοί στις περασμένες εκλογές έτσι; Με ενήλικους έχουμε να κάνουμε.

Καλώς η κακώς ο κρατισμός (σε όλους τους τομείς), στην Ελλάδα έχει τελειώσει μια για πάντα, και θα πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι όλοι. Πρίν κάτι χρόνια ζητούσαν όλοι ριζικές αλλαγές, τώρα που χάνουν οι περισσότεροι τεμπέλαροι κωλοέλληνες την βολεψιά τους, τους κακοφαίνεται.

Υ.Γ: Είμαι σπουδαστής ΤΕΙ. Αν μεταφερθεί η δικιά μου σχολή θα σταματήσω (γιατί αυτή τη στιγμή σπουδάζω στον τόπο μου και δεν πληρώνω νοίκια), θα δουλέψω κάπου ή θα πάω στρατό. Όχι, δεν θα μου λείψει το "πτυχίο" που θα έκανα κωλόχαρτο. Δεν θα κάτσω όμως να κλαίγομαι στις καφετέριες για τον κακό καπιταλισμό και το κακό σύστημα αναθεματίζοντας τους πάντες (με ένα τελευταίας τεχνολογίας smartphone στο χέρι βεβαίως-βεβαίως).

Δημοσ.

Φίλε δεν έχουμε λεφτά το καταλαβαίνεις; Μικροπολιτικά συμφέροντα υπήρξαν όταν έγιναν αυτές οι σχολές  Και αν έβγαλες 6000 μόρια θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεστε μόνο και να το λες. Δεν σου αξίζει τριτοβάθμια εκπαίδευση, πάνε γίνε ταξιτζής.

Όταν το κάθε λάχανο μπαίνει σε πανεπιστήμια και θέλει να λέγετε και επιστήμονας...

exactly...

• Like 1
Δημοσ.

Το να μην υπαρχουν τει της πλακας σε κατσικοχωρια, ειναι σωστο. Αλλα αν καποιος περασε στο χ τει που ειναι στην πολη του, τωρα μπορει λογω οικονομικων να μη γινεται να παει στην πολη που θα μεταφερθει. Το πιο σωστο θα ταν να πουν οτι αυτα τα τμηματα θα σταματησουν να δεχονται νεους σπουδαστες & να κλεισουν, αφου παρουν πτυχιο οι ηδη σπουδαστες. Μ ενα πλαφον βεβαια, οχι 10 χρονια αναμονη

Δημοσ.

Πάντως, οι καθηγητές υπονόησαν οτι έχουν έρθει σε προχωρημένες επαφές με τους καθηγητές του τμήματος Αυτοματισμού και οτι θα προωθήσουν την εναλλακτική της δημιουργίας τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Αυτοματισμού με κατευθύνσεις ανάλογες του περιεχομένου των 2 σχολών.

Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι καλύτερη ιδέα από τη συγχώνευση με το τμήμα πληροφορικής. Για να εξηγήσω λίγο και στους υπόλοιπους:

Το ΗΥΣ όπως λέει και ο Baslir ιδρύθηκε με κύρια κατέυθυνση του το hardware και μάλιστα γενικότερα υπολογιστικών συστημάτων (δλδ όχι απαραίτητα PC). Επί της ουσίας με τον καιρό στράφηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό προς το software/δίκτυα/επικοινωνίες γιατί πολύ απλά εκεί υπάρχουν δουλειές και προς τα εκεί βρίσκεται και το ενδιαφέρον των φοιτητών. Τα μαθήματα του παραδοσιακού πυρήνα της σχολής που της έδιναν και την αρχική της κατεύθυνση και τη διαφοροποιούσαν από την πληροφορική είναι τα πιο μισητά από όλους τους φοιτητές του ΗΥΣ, αυτά που κοιτάνε όλοι να πάρουνε το 5 και να φύγουν.

Το τμήμα αυτοματισμού έχει το ίδιο πρόβλημα με το ΗΥΣ, οπότε με τα χρόνια έχει προσεγγίσει και αυτό θέματα όπως δίκτυα και προγραμματισμός, παρόλο που το αρχικό τους αντικείμενο είναι ακόμα πιο μακρινό από τα παραπάνω από ότι του ΗΥΣ.

Συνεπώς όταν λέει ο Baslir ότι το αντικείμενο του ΗΥΣ και της πληροφορικής είναι άσχετα μεταξύ τους έχει ίσως ελάχιστο δίκαιο με βάση τον αρχικό προσανατολισμό του ΗΥΣ, αλλά σε καμία περίπτωση με βάση τον σημερινό του.

Πέρα από αυτό, αναλογιστείτε ότι τα τμήματα ΗΜΜΥ (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως) περιλαμβάνουν υπό τη στέγη τους τα αντικείμενα και του ΤΕΙ πληροφορικής και του ΗΥΣ και του Αυτοματισμού και του Ηλεκτρολογίας. Συνεπώς είναι λίγο χαζό να λέμε ότι είναι τελείως άσχετα αντικείμενα και πρέπει να κρατηθούν ξέχωρα. Το ότι ιδρύθηκαν τμήματα ΤΕΙ αλόγιστα με ελάχιστη διαφοροποίηση μεταξύ τους δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

ΥΓ: Τα παραπάνω προφανως και δεν σημαίνουν ότι οποιαδήποτε συνένωση 2 τμημάτων είναι σωστή.

Δημοσ.

εγω σπουδαζω στο τμημα πληροφορικης και τεχνολογιας Υπολογιστων στο ΤΕΙ Καστοριας εχω 3 μαθηματα ακομα για να ξεκινησω πρακτικη μας λενε οτι θα αποροφησει η δικη μας σχολη τις σχολες των γρεβενων οι οποιες συμφωνα με το προγραμμα σπουδων τους αυτες οι σχολες ειναι διοικηση επιχειρησεων με λιγο πληροφορικη. δεν εχπυ σχεση με μας και ενω τους αποροφουμε παμε εμεις στα Γρεβενα αντι να ερθουν αυτοι και μπορει να μην αναγνωριζονται μαθηματα ενα μπαχαλο...

Δημοσ.

Το να μην υπαρχουν τει της πλακας σε κατσικοχωρια, ειναι σωστο. Αλλα αν καποιος περασε στο χ τει που ειναι στην πολη του, τωρα μπορει λογω οικονομικων να μη γινεται να παει στην πολη που θα μεταφερθει. Το πιο σωστο θα ταν να πουν οτι αυτα τα τμηματα θα σταματησουν να δεχονται νεους σπουδαστες & να κλεισουν, αφου παρουν πτυχιο οι ηδη σπουδαστες. Μ ενα πλαφον βεβαια, οχι 10 χρονια αναμονη

κι οσοι παρουν πτυχιο θα παρουν απο σχολή που χει κλεισει; κ εγω το χω σκεφτει αυτο. Ισως να μεινουν ως εχει και οι νεοι σπουδαστες (οσοι μπουν απο σεπτεμβρη δλδ) να πανε στο συγχωνευμενο τμημα . αλλα και παλι ρε γμτ , θα λεει αλλα το πτυχιο αυτων που θα βγουν απ τη παλια σχολη και αλλο αυτων που θα βγουν (σε 6 χρονια το πολυ βασει νομου) απ το νεο συγχωνευμενο τμημα; γριφος γμτ

Δημοσ.

xaxaxa.png

Χαχαχαχαχα μιλάμε για ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ!

Ρε παιδια συγγνωμη αλλα πως διαολο καταφερνεις να βγαλεις 4.69 γενικό;  Το ότι με αυτόν το βαθμό μπαίνεις και 3βάθμια, το αφήνω ασχολίαστο.

Δημοσ.

Τα μαθήματα του παραδοσιακού πυρήνα της σχολής που της έδιναν και την αρχική της κατεύθυνση και τη διαφοροποιούσαν από την πληροφορική είναι τα πιο μισητά από όλους τους φοιτητές του ΗΥΣ, αυτά που κοιτάνε όλοι να πάρουνε το 5 και να φύγουν.

Το τμήμα αυτοματισμού έχει το ίδιο πρόβλημα με το ΗΥΣ, οπότε με τα χρόνια έχει προσεγγίσει και αυτό θέματα όπως δίκτυα και προγραμματισμός, παρόλο που το αρχικό τους αντικείμενο είναι ακόμα πιο μακρινό από τα παραπάνω από ότι του ΗΥΣ.

Πέρα από αυτό, αναλογιστείτε ότι τα τμήματα ΗΜΜΥ (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως) περιλαμβάνουν υπό τη στέγη τους τα αντικείμενα και του ΤΕΙ πληροφορικής και του ΗΥΣ και του Αυτοματισμού και του Ηλεκτρολογίας. 

Η άποψη για το ποια μαθήματα είναι "μισητά" είναι αυθαίρετη και υποκειμενική. Όπως επίσης αυθαίρετη και υποκειμενική είναι η απήχηση του Software σε μία κορεσμένη Ελληνική αγορά, σε αντίθεση με το Hardware.

Εκτός τούτου, η κατεύθυνση σπουδών ενός τμήματος δεν καθορίζεται από τις προτιμήσεις των φοιτητών. Είναι προδιαγεγραμμένη με σκοπό να καλύψει ακαδημαϊκές ανάγκες που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας. 

Αυτό που λες για τα τμήματα ΗΜΜΥ, δυστυχώς εφαρμόζεται στα πολυτεχνεία της χώρας μας - και όχι παγκοσμίως - (τουλάχιστον από όσα έχω δει από κοντά σε Αγγλία, Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες). 

Το αν είναι χαζό να λέμε κατά πόσο σχετικά είναι τα 2 αντικείμενα, έχει να κάνει με ποια προοπτική το βλέπουμε, στην προκειμένη μιλάμε για ακαδημαϊκή συγχώνευση. Όπως και να έχει, τα links των σχολών υπάρχουν, όποιος θέλει ρίχνει μία ματιά στα προγράμματα σπουδών και βγάζει συμπεράσματα. 

Δημοσ.

Θα ήθελα πολύ να δω ΔΑΠίτες απ' το ΠΑ.ΠΕΙ και αριστερούς από την ΑΣΟΕΕ να συζούν αρμονικά με αφορμή τη συγχώνευση.

Σε αυτό το ποστ σταμάτησα να διαβάζω το τόπικ.Είναι που για άλλη μια φορά το Ελλαδιστάν σουπεργιουνι μενταλιτι με κάνει να καταλαβαίνω πόσα έτη φωτός απέχω από το να καταννοήσω τι παίζει στο πατρίντα.

Εντωμεταξύ Αδαμάντιος Κοραής??Δε μου ακούγεται πολύ τρέντικο.Μαρκ νταουν γκρις φορ δε επικ φειλιουρ.Το επίσης μεγάλο μου άγχος είναι ότι σοβαρολογούμε?Δε θα έχει πλέον η Ιεράπετρα αυτό το πράγμα που αρχίζει από Τ?

Δημοσ.

Πες μία ρε Τόξο, το είχα πάντα απορία. Συχνά πυκνά γράφεις την άποψη σου για τα βλάχικα unis της Ελλάδας, γιατί έσπευσες να αναγνωρίσεις το πτυχίο σου στο Ελλάντα και τσακώθηκες για την αντιστοιχία βαθμού κι από πάνω, ζώντας αυτό το λούκι; Αφού πρακτικά δεν έχεις σκοπό να εργαστείς εδώ, δεν τρέφεις καμιά εκτίμηση για την τριτοβάθμια και στην τελική, δε σε ενδιαφέρει αν θα σε αναγνωρίσει κανείς γιατί τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί είμαι μια ψωνάρα που θέλω να είμαι αναγνωρισμένη στο πατρίντα.Να έχω την κάθε κουλή να με θεωρεί απόφοιτο Λυκείου.Όχι φιλενάδα.Ντεν παίζει.Μούρη θα το παίζω κ στην Ελλάδα κ με τους όρους μου κιόλας.Μη μου θυμίζεις να πούμε τις κουλαμάρες τώρα με τους αλγόριθμους της αντιστοίχισης μην εκτροχιάσω  το θέμα με το κολοδοατάπ.Όλες οι κουλαμάρες να πούμε στο Ελλαδιστάν μαζεμένες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...