panosno1com Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/01/2013_481515http://www.ert.gr/eidiseis/greece/koinonia/item/139230-to-sxedio-athina-94-ligotera-tmimata-aei-kai-tei-se-ligoteres-poleis#.UQp7AmeAmacδυο link που βρηκα
Downloadpercent Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μπουρδέλο η κατάσταση, με τα χρόνια θα δείτε όσα ιδρύματα-παραρτήματα μείναν με 2-3 τμήματα θα κλείσουν. Αυτά που έγιναν, έγιναν καθαρά με οικονομικά κριτήρια, ξεφτιλίζουν τα πάντα!
Deschaine Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 δεν ξέρω τι θα γίνει με άλλους, αλλά εμάς στο Ηλεκτρονικών Υπολογιστκών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά μας απορροφά το ΤΕΙ Πληροφορικής της Αθήνας. Μεγάλη υποβάθμιση τίτλου, απο σχολή αντίστοιχη των ΗΜΜΥ σε αντικείμενο σπουδών γινόμαστε μερικοί ακόμα Πληροφορικάριοι.
Downloadpercent Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 http://edu4u.gr/Comments.aspx?qId=25221
slipknot Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Λογικά αυτά τα 5 που συγχωνεύονται θα έχουν κοινή κεντρική διαχείριση αλλά τα τμήματα θα μείνουν εκεί που είναι. Τώρα, τι αυτοδυναμία θα έχει το κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά δεν έχω καταλάβει. Πχ το ΠΑΠΕΙ και η Πάντειος θα έχουν δικό τους πρύτανη ή θα υπάρχει ένας του Αδαμάντιος Κοραής; Αυτό που ακούστηκε είναι πως το ήδη υπάρχον διοικητικό προσωπικό κι όλα τα όργανα θα παραμείνουν, ενώ όταν γίνουν οι συγχωνέυσεις θα προκύψουν και νέα. Τώρα ό,τι καταλάβατε, κατάλαβα. Θα ήθελα πολύ να δω ΔΑΠίτες απ' το ΠΑ.ΠΕΙ και αριστερούς από την ΑΣΟΕΕ να συζούν αρμονικά με αφορμή τη συγχώνευση. 6
panosno1com Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 στη καθημερινη λεει:Δεν θα απολυθούν ή απομακρυνθούν από την εργασία τους το διδακτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα τμήματα που συγχωνεύονται ή απορροφώνται. Επίσης, οι φοιτητές των τμημάτων αυτών θα παραμείνουν ώσπου να τελειώσουν τις σπουδές τους, αλλά θα μεταφερθούν στο τμήμα που θα απορροφήσει το δικό τους, σε όποιες περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο θα γίνει με τους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους. Ακόμη, δεν θα εφαρμοστεί το πλαφόν της βάσης του 10.Τι εννοει θα παραμεινουν ωσπου να τελειωσουν τις σπουδες τους αλλα θα μεταφερθουν στο τμημα που θα απορροφησει το δικο τους; Δηλαδη θα παραμεινω στο τει πατρας αλλα αμα θελω πχ βεβαιωση σπουδων θα πηγαινω στο μεσολογγι που θα παει λενε το τμημα μου;; ή οσοι μπηκανε μπηκανε στο τμημα μου και απ τη νεα χρονια ολοι οσοι το επιλεξουν πανε μεσολογγι και μολις αποφοιτησουν οι εισακτεοι της χρονιας μου θα κλεισει εντελως ως τμημα στη πατρα και θα ναι μονο μεσολογγι;
Chrisxxx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Το ποιο αστείο είναι ότι από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα πάνε Φλώρινα! δεν μπορώ και να γελάσω... Ναι γιατι ειναι παραλογο τμηματα που έχουν να κανουν με τη φυτικη και ζωική παραγωγή να μεταφέρονται σε κατα βάση αγροτικη πολη. Για να καταλάβω δλδ τα ΤΕΙ στη Σίνδο, πάνε κωλοφάκεν Σέρρες; Επίσης γιατί δε βάζανε μια κτηνιατρική και στην Αθήνα τώρα που γυρνάει. Να έρθεις Θεσσαλονική αμα θέλεις να γιατρευεις άρρωστα γατια Μου κανει παντως τεραστια εντύπωση που οι Σερρες απορρόφησαν τοσα τμηματα απο τα ΤΕΙ Θεσσαλονικης...
Deschaine Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 να χάσει το Καραμανλέικο την πελατεία? το γενικοτερο προβλημα της "Αθηνας" ειναι οτι ειναι για τα ματια του κοσμου,πανεπιστημια και τμηματα που ηταν βυσματα και το ξερει ολος ο κοσμος παρεμειναν ως ειχαν, ενώ άλλα άλλαξαν μόνο και μόνο για να αλλάξουν. 1
gatokoritso Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μπουρδέλο η κατάσταση, με τα χρόνια θα δείτε όσα ιδρύματα-παραρτήματα μείναν με 2-3 τμήματα θα κλείσουν. Αυτά που έγιναν, έγιναν καθαρά με οικονομικά κριτήρια, ξεφτιλίζουν τα πάντα! οντως τετοιο παιζει με μια δευτερη ματια ειναι ολοφανερο+υποβαθμιση πτυχίων και αντε γεια.. να χάσει το Καραμανλέικο την πελατεία? το γενικοτερο προβλημα της "Αθηνας" ειναι οτι ειναι για τα ματια του κοσμου,πανεπιστημια και τμηματα που ηταν βυσματα και το ξερει ολος ο κοσμος παρεμειναν ως ειχαν, ενώ άλλα άλλαξαν μόνο και μόνο για να αλλάξουν. +111
Downloadpercent Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Chrisxxx όχι φίλε μου, εννοώ ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υποβιβάζεται πολύ, άλλο να μπαίνεις στο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης με 13-14-15 πόσο είναι και άλλο στη Φλώρινα με 5-6.
panosno1com Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 τελικα οι φοιτητες των τμηματων που συγχωνευονται, οι ηδη φοιτητες εννοω,ξεσπιτωνονται και πανε στη πολη που λεει η Αθηνά? η θεωρητικα μενουν απλα στο πτυχιο τους θα λεει οτι ειναι πτυχιουχοι του τει/αει που εχουν συγχωνευτει; Επισης το οτι θα το δωσουν σε διαβουλευση σημαινει οτι δεν θα γινει κατι απο τωρα ,εννοω ειναι απλα προταση του υπουργου αυτή ; ή απλα θα το δωσει για τα ματια του κοσμου;
gatokoritso Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 κανεις δεν ξερει προς το παρον.λογικα στις επομενες ημερες θα ξεδιαλύνει το θεμα..
Downloadpercent Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Θα υπάρξουν μικροαλλαγές, τα πανεπιστήμια θα εξετάσουν τις προτάσεις του υπουργείο και αν διαφωνούν και έχουν να προτείνουν κάτι ανάλογο τότε θα τεθεί σε συζήτηση και ίσως γίνουν μικροαλλαγές. Μετά από αυτό το μακελειό, το μεγαλύτερο δώρο για μας θα ήταν να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στην ίδια πόλη και να ισχύει για τους νεοεισαχθέντες, υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θα μπορέσουν να μεταφερθούν για οικονομικούς λόγους, έχω φίλο που από Σεπτέμβρη οπότε και θα ισχύσει θα βρίσκεται στο 4ο έτος και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει! Απλά έλεος, θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί γίνονται πολλά πράγματα που αποδυναμώνουν την χώρα μας, μήπως αυτό δεν είναι τυχαίο? μπορεί ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος να μοιάζει με αστείο, και όποιος μιλάει για αυτό να θεωρείται τρελός αλλά για πείτε μου - Γιατί γ...νε την παιδεία ( μην πείτε ότι 'τι θες ρε φίλε, ο κάθε υπουργός έφτιαχνε και πανεπιστήμιο... γιατί αυτό το σχέδιο είναι μια αποτυχία, δεν διαφωνεί κανείς στο συμμάζεμα, αλλά αυτό είναι μια ηλιθιότητα ) - Γιατί γα...σανε τις ακριτικές περιοχές? όπου η ανεργία ανέρχεται στο 30-35%, τώρα να δείτε, χωρίς φοιτητές θα αδειάσουν τα σύνορα σιγά σιγά, αυτό θέλουμε? να αδειάσουν τα σύνορα??? - Ξεπουλάνε το δημόσιο - Γιατί από το Καταρ θέλουν διακρατικές συμφωνίες??? απλά προβληματιστείτε για την επόμενη φορά που θα ψηφίσετε...
Adon1s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Για να καταλάβω δλδ τα ΤΕΙ στη Σίνδο, πάνε κωλοφάκεν Σέρρες; Επίσης γιατί δε βάζανε μια κτηνιατρική και στην Αθήνα τώρα που γυρνάει. Θα σου απαντήσω ως σχετικός ( ξέρεις εσυ ) Το ~85% των Κτηνιάτρων ( που αποφοιτούν ) ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς ( "γατάκια , σκυλάκια" , κουνελάκια " -γουτσου γουτσου ) επειδή απο αυτό το 90% , η πλειοψηφία είναι φοιτητές που απέτυχαν να μπουν σε κάποια ανθρωποϊατρική και η εξέταση σε σκυλόγατα φέρνει πιο κοντά σε ανθρωπινη , διότι εδω μπορεις να κάνεις εμβολιαζμούς , χειρουργεία , υπέρηχους , κλπ κλπ και ετσι νοιώθεις πιο κοντά σε αυτό που αρχικά ήθελες να κάνεις . Το άλλο ~10 % ασχολείται με τα παραγωγικά ζώα ( δεν υπάρχει γυναίακ που να θέλει να πατήσει σε μονάδα , το θεωρει υποτιμιτικο και τσομπανίστικο) Ενα ~4% ασχολείται με την έρευνα ή την ακαδημαϊκή πορεία (καθηγητές) Το τελευταίο 1% ασχολείται με έλεγχο τροφίμων . Στις μεγάλες πόλεις όλων των Νομών , αλλά κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα , είναι συγκεντρωμένος όλος ο όγκος των εν ενεργεία Κτηνιάτρων , οι οποίοι και ασχολούνται με σκυλόγατα . Απο το σύνολο των εν ενεργεια Κτηνιάτρων το 89% ασχολείται με τα σκυλόγατα . Όπως καταλαβαίνεις , το επάγγελμα του μικροζωά είναι υπερκορεσμένο στις πόλεις αυτές . Στην επαρχία δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάδειξης και εκτίμησης του ρόλου του Κτηνιάτρου , μιας και τον φωνάζουν "μάστορα" . Οι 2 Κτηνιατρικές σχολές μετα βίας τα βγάζουν πέρα για να παρέχουν τα βασικά στους φοιτητές στα πλαίσια της βασικής εκπαίδευσης , πχ δεν υπάρχουν λεοφωρεία για να πάνε στις μονάδες και χάνονται 6μηνα . Εδω γίνεται αγώνας ωστε να μειωθουν οι εισακτέοι ωστε τα ίδια χρήματα να αξιοποιηθούν σε μικρότερο αριθμό φοιτητών και επομένως με καλύτερες παροχές ( αλλο α εχεις σαν σχολη για απραδειγμα 50ευρω ανα φοιτητη , και άλλο 70/φοιτητη ) Όπως καταλαβαίνεις , το να ανοίξει ΑΛΛΗ μια Κτηνιατρική σχολή , είναι εγκληματικό και για την αγορά εργασίας αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που κάποτε θα αποφοιτήσουν . Το οτι υπάρχουν 500 Ανθρωποϊατρικές με 300 άτομα/έτος δεν σημαίνει οτι πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλες σχολές , να ψοφήσει δηλαδή η κατσίκα του γείτονα . Θα μου πεις τωρα , και αλλες σχολες εχουν προβλήματα , δεκτο . Εγω ξέρω μόνο για τον Κτηνιατρικό χώρο και για αυτόν λέω . 1
gatokoritso Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4785826 θα προσπαθησουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ισχύσουν ολα απο φετος(νεο ακαδημαικο ετος).για κοιτα βιασύνες..το μονο που μενει ειναι να δουμε τις αντιδρασεις απο τις σχολες αυτο το 45ημερο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα