Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο παράλογο είναι η μη ισχύς της βάσης του 10.

Που και το 10' λίγο είναι......για πανεπιστήμιο μιλάμε το σπιτάκι τους μέσα.

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οι φοιτητές που είναι επι πτυχίο συνεχίζουν κανονικά δλδ για παραδειγμα κάποιος χρωστάει 3 μαθηματα υπάρχει περίπτωση με τις συγχωνέυσεις να προστεθούν και άλλα μαθήματ και π.χ. από 3 να χρωστάς τελικά 10????

Δημοσ.

τα πάντα πιάνουν τους πάντες, ακόμα και την πρακτική σου να κάνεις και να έχεις περάσει όλα τα μαθήματα το πτυχίο που θα πάρεις είναι το νέο.

Δημοσ.

Adon1s, κατάλαβα, δεν ήξερα τα εκ των έσω προβλήματα.

Πάντως ομολογώ πως κι εγώ που κατάλαβα πολύ αργά πως η κτηνιατρική θα ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω απ' οτιδήποτε, με γατόσκυλα θα 'θελα να ασχολούμαι. embarrwd1.jpg

τι ηλικια εχεις;

Δημοσ.

Τυπογραφικό λάθος τελικά με νέα ανακοίνωση , η μεταφορά της Κτηνιατρικής σχολής της Καρδίτσας στην Λάρισα .

Η σχολή της Καρδίτσας , παραμένει στις εγκαταστάσεις της στην Καρδίτσα .

Δημοσ.

Η βάση του 10 θα πρέπει να εφαρμοστεί αλλά σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετεγγραφών.Ρε φίλε πέρασες εκεί που πέρασες με 10, γιατί να σου δώσω μετεγγραφή κάπου με βάση 18;

Επίσης με τις μετεγγραφές και με τη βάση του 10 κλείνεις ουσιαστικά όλες τις επαρχιακές σχολές.

Δημοσ.

ισως συμφωνουν αρκετοι με αυτο που εγινε.

εγω τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κατι αρνητικο.

Γενικά: το αρνητικό θα το βρεις οταν ψάξεις να βρεις με ποιά λογική έγινε η κάθε πράξη.Για να μην ψάχνεις,δεν υπάρχει αναρτημένη πουθενά.

Ειδικά: κλείνουν 2 πληροφορικές της Θεσσαλονίκης ,αναγκάζουν 12000 μαθητές του ΤΕΙ να πάνε Σέρρες και τάζουν οικονομική ενίσχυση(όλοι ξέρουμε τι οικονομική ενίσχυση μπορεί να δώσει το κράτος).Την στιγμή που το ΤΕΙ θεσσαλονίκης είναι πιο καταξιωμένο,πιο γνωστό και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με πολύ περισσότερες ευκαιρίες για Πρακτική. Αυτομάτως, τα πτυχία υποβαθμίζονται. Οι καθηγητές μας(πληροφορικη ΑΤΕΙΘ) λένε πως δεν γνωρίζουν αν θα αναγνωριστούν τα μαθήματα μας στο νέο πρόγραμμα σπουδών.

Δεν λέω πως είμαι κατά του μέτρου,αλλά χρειάζεται μια λογική και όχι,άρπα κόλλα.Όταν τόσα χρόνια άνοιγαν παραπανίσιες σχολές,και τώρα δεν μπορούν να τις πληρώσουν,δεν θα τα πληρώσουν τα σπασμένα οι παλιές σχολές,αλλά αυτές που άνοιξαν και είναι παραπανίσιες.

tl;dr Εν ολίγοις κλείνουν το ΤΕΙ θεσσαλονίκης,που έχει ένα όνομα,μεταφέρουν 12000 μαθητές στις Σέρρες,υποβαθμίζουν το πτυχίο τους,τους λενε δεν ξερουμε πως θα αντιστοιχιστουν τα μαθήματα.Αποκεντροποίηση εν μέσω κρίσης με το έτσι θέλω.

Δημοσ.

Το "υποβαθμίζουν το πτυχίο" πώς το εννοείς/απο που προκύπτει ;

Εννοώ , αν ήσουν πχ στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης πχ Λογιστική , και πας στο ΤΕΙ Σερρών , ξανά Λογιστική , ποια η διαφορά ; 

Επειδή έχει άλλο όνομα η "ταπεινή" Σέρρα και άλλο η ουαου Θεσσαλονίκη ;

Ρωτάω γιατί δεν ξέρω και δεν μπορώ να το καταλάβω , που το λένε απο χτες συνέχεια . 

• Like 2
Δημοσ.

Το "υποβαθμίζουν το πτυχίο" πώς το εννοείς/απο που προκύπτει ;

Εννοώ , αν ήσουν πχ στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης πχ Λογιστική , και πας στο ΤΕΙ Σερρών , ξανά Λογιστική , ποια η διαφορά ; 

Επειδή έχει άλλο όνομα η "ταπεινή" Σέρρα και άλλο η ουαου Θεσσαλονίκη ;

Ρωτάω γιατί δεν ξέρω και δεν μπορώ να το καταλάβω , που το λένε απο χτες συνέχεια . 

Δεν το ηξερες; Η αξια του πτυχιου εχει να κανει με τις βασεις εισαγωγης, ασχετως αν η σχολή επιλέγεται λόγω πολης και όχι καθαρα και μονο λόγω τμηματος. Οπότε σε όλες τις σχολες προηγείται το τμημα της Αθηνας, μετα αυτό της Θεσσαλονικης και απο εκει και πέρα έρχεται η επαρχία, αλλά και εκει η ταξινομηση συνεχιζει αναλογα τον πληθυσμό, το τμημα δεν παιζει κανενα ρόλο.  :ph34r:

• Like 3
Δημοσ.

Οι σπουδαστές έγιναν μαθητές, το δίπλωμα πτυχίο, η ποιότητα σπουδών εξαρτάται από την τοποθεσία. Ντάξει, το νομοσχέδιο είναι στο επίπεδο των πολιτών.

Υγ πρόλαβε ο κρις!

• Like 2
Δημοσ.

και το πνεύμα αντιλογίας στο Insomnia συνεχίζει ακάθεκτο.

Να πω στα κακόμοιρα του MIT,να μην δίνουν τα λεφτά και να ερθουν στα πανεπιστήμια της Ελλάδας μιας που είναι δωρεάν και το πτυχίο είναι το ίδιο;

και λίγο σοβαρά:

http://www.topstudylinks.com/Top-Universities-in-Greece-c180.aspx

Η λίστα δεν βγήκε αυθαίρετα επειδή κάποιοι σιχαίνονται την επαρχεία.Έχουν γίνει κάποια τεστ,και είναι παράλογο ένα ανώτερο,να συσσωρευθεί απο ένα κατώτερο.

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι πολύ σοβαρες οι ερευνες σε τμήματα που δεν εχουν δεχτει την αξιολογηση. Αλλά γιατι να τη δεχτουν; Ποιος ειναι ικανος να τους κρινει;

Επισης μια ματια πρωτη ματια στην "ερευνα" φαινεται οτι το Αριστοτελειο ειναι καλυτερο πανεπιστημια απο το Μακεδονιας, φυσικά η "ερευνα" δεν στεκεται σε συγκεκριμενα τμηματα αλλά τσουβαλιαζει ολα τα τμηματα του Πανεπιστημιου.. Επομένως συμφωνα με τα παραπανω ενας οικονομολόγος απο το Αριστοτελειο έχει ανώτερο τίτλο σπουδων απο εναν του Μακεδονιας που ειναι πανεπιστημιο που καθαρα βασίζεται στα οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ να λένε στους φοιτητές από Σεπτέμβρη ξενοικιάστε ή βρείτε σπίτι (αυτοί που σπουδάζατε στην πόλη σας!!!) γιατί αλλάζεται πόλη σπουδών!!!

Και ΟΚ αλλά τι γίνεται με αυτούς που επέλεξαν να σπουδάζουν στην πόλη τους γιατί δεν αντέχουν το ενοίκιο;;;

Στα @@ τους...

Θα πουλήσουν τίποτα φούμαρα για μεταγραφές και ### 

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι θα γίνει με τα πτυχία...

Δηλαδή μια σχολή λεγόταν επί 20 χρόνια Χ

και όλοι είχαν πάρει πτυχίο από την Χ σχολή 

Και αυτοί που θα την τελειώνουν μετά τον Σεπτρέμβρη θα παίρνουν πτυχία της σχολής Υ που απορρόφησε την Χ...

Δηλαδή συμφοιτητές μου που τελείωσαν ΠΑΜΑΚ και πήραν πτυχίο ΠΑΜΑΚ-Εφαρμοσμένη Πληροφορική

και όσοι τελειώσουν του χρόνου θα πάρουν πτυχίο Νάουσα (νταξ πάλι ΠΑΜΑΚ παράρτημα είναι) Διοίκηση Τεχνολογίας;;;

Μετά μιλάμε για άσχετα πτυχία. Γιατί εφαρμοσμένη πληροφορική ανέκαθεν άνηκε στο ΠΕ19 με τα αντίστοιχα δικαιώματα (πλας οικονομικό επιμελητήριο που εγγραφόμασταν  :confused: ) και τώρα τι;

Όσοι πάρουν Διοίκηση τεχνολογίας τι θα έχουν; Θα είναι καν ΠΕ19 ή ούτε καν;;;

Δηλαδή φρικάρω και μόνο στην ιδέα αν και...

Ορκίζομαι σε 2 μήνες και παίρνω το παλιό πτυχίο :devil:

Και μόλις παθαίνω το πρώτο εγκεφαλικό καθώς η Διοίκηση τεχνολογίας μέχρι τώρα δεν εντάσεται στο ΠΕ19-20...

Εντάξει θα γίνει χαμός...

Ο άλλος μπήκε σε σχολή Πληροφορικής ΠΑΜΑΚ και θα καταλήξει να βγάζει μια σχολή επιπέδου ΤΕΙ...

ΟΚ, ελλάδα 2013...

Και ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε...

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι πολύ σοβαρες οι ερευνες σε τμήματα που δεν εχουν δεχτει την αξιολογηση. Αλλά γιατι να τη δεχτουν; Ποιος ειναι ικανος να τους κρινει;

Επισης μια ματια πρωτη ματια στην "ερευνα" φαινεται οτι το Αριστοτελειο ειναι καλυτερο πανεπιστημια απο το Μακεδονιας, φυσικά η "ερευνα" δεν στεκεται σε συγκεκριμενα τμηματα αλλά τσουβαλιαζει ολα τα τμηματα του Πανεπιστημιου.. Επομένως συμφωνα με τα παραπανω ενας οικονομολόγος απο το Αριστοτελειο έχει ανώτερο τίτλο σπουδων απο εναν του Μακεδονιας που ειναι πανεπιστημιο που καθαρα βασίζεται στα οικονομικά.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το οικονομικό στο παμακ να είναι καλύτερο του αριστοτελείου, το οποίο βλέπω πιο οργανωμένο. Γενικά το παμακ πρέπει να ξεκαβαλήσει imo. Όπως και η ασοεε
  • Like 1
Δημοσ.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το οικονομικό στο παμακ να είναι καλύτερο του αριστοτελείου, το οποίο βλέπω πιο οργανωμένο. Γενικά το παμακ πρέπει να ξεκαβαλήσει imo. Όπως και η ασοεε

Γενικότερα έχει καλύτερη φήμη. Την παραπανω αποψη, μου την επιβεβαίωσαν 2 αδερφια που ετυχε να φοιτησουν σε οικονομικα Μακεδονιας και Αριστοτελειου, κατα τα αλλα εχεις καποιο δικιο, χωρις αξιολογηση δεν θα ηταν σωστο να βγαζουμε συμπερασματα, ειδικά όταν τα τμηματα δεν εχουν ιδιαιτερες διαφορες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...